Siaubingai paprastas Panna Cotta receptas, ypač tinka kai kažko norisi skanaus ir nežinai ko būtent

Pačiai Panna - Cottai:
200 ml grietinėlės
200 ml pieno
90 gr. cukraus pudros
3 a.š. želatinos
ir kam patinka (aš nededu) - truputis vanilinio cukraus.
Padažas:
2 puodeliai gervuogių (šaldytos tinka)
1/2 puodelio pusiau saldaus raudono vyno
3 v. š. cukraus
Mėtos lapelių papuošimui
Gaminimas:
Želatina užpilti šaltu vandeniu ir išmirkinti apie 10 min. (vandnes reikia tiek, kad gerai apsemtų želatiną). Grietinėlę su cukrumi bei vaniliniu cukrum gerai pakaitinam, kitam puodelyje pakaitinam pieną, nuimam nuo ugnies ir jame ištirpiname želatiną. Tada į grietinėlę su cukrumi supilame pieną su ištirpinta želatina, viską gerai išmaišome ir supilstome į formeles. Paliekame kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų ir vėliau dedame į šaldytuvą kokiom 3-4 val. kad labai gerai sustingtų.
Šiaip jau, kad "nežaisti" su želatinos mirkymu parduotuvėje nusipirkau želės cukraus "Multi" (
Dan Sukker). Tiesa tai ne pudra, bet labai gerai tirpsta. Cukraus kiekis lieka tas pats: 400 ml skysčio - 90 gr želatinos cukraus. jei jį naudojat pieną ir grietinėlę kaitinti reikia kartu, sumaišius. Ir stingsta desertas labai greitai, praktiškai dar karštą reikia išpilstyti. Šiuo atveju stingimui prireiks gal kokio pusvalandžio (tinka netikėtų svečių "invazijai"

)
Naudojant želės cukrų užvirinti grietinėlės su pienu nereikia, reikia tik pastoviai maišyti, kad kaitintusi, bet nevirtų.
Padažo gaminimas:
Raudoną vyna, 1 puodelį gervuogių, cukrų su blenderiu sumaišyti ir pastatyti virti anty vidutinio karštumo ugnies. Leisti užvirti ir pavirti kokias 2-3 minutes. Dar į karštą padažą suberti likusias gervuoges. Padažas turi pilnai atvėsti.
Į lėkštę išverčiam panna cotta bei patiekiame su padažu, puošiama mėtos lapeliu. Padažo negailėkite, nes jis labai skaniai valgosi su šiuo desertu.
Skanaus!