Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių užkietėjimas, nevirškinimas

QUOTE(zydroji_paukste @ 2014 02 12, 13:10)
Sveikos. Nėštumo pradžioje susidūriau su refliuksu (dabar mano nėšumas 25 savaičių).
Vartojau alijošiaus gėrimą, kuriame yra dar ir ramunėlių bei ženšenio.
Alijošius - turi daug aminorūgščių, vitaminų, mineralų, antioksidantų.
Ramunėlės – nuima spazmus, raminaa, turi priešuždegiminių savybių ir teigiamo poveikio virškinimui.
Na, o ženšenis rekomenduojamas esant skrandžio negalavimams, žarnyno uždegimams, skrandžio opų, dvylikapirštės žarnos susirgimams. Pašalina nemalonų burnos kvapą, pakelia tonusą.

Taip pat dar vartoju gerąsias bakterijas, tad tfu tfu tfu, tuštintis galiu normaliai ir dažniausiai pastoviu metu - ryte smile.gif

Na jus duodate. Patariate vartuoti tai, ko nesciosioms grieztai draudziama vartuoti. NEGALIMA nei Alyjosiaus, nei ramuneliu, nei zensenio doh.gif Tie slaptieji alyjosiaus ir kito brudo platintuojai jau nusibodo...
Papildyta:
QUOTE(Rankena @ 2014 04 25, 11:57)
Man didelė bėda su nevirškinimu (čia neskaitant užkietėjusių vidurių). Pavalgius maistas stovi ir pūna. Negaliu gerti skysčių visai, nes tada dar blogiau. Net nežinau kur dėtis ir ką valgyti. Jau ir vitaminus pradėjau gerti, nes bijau dėl lėlytės. Truputį skrandį apramina ant vandens virtos avižos, bananas, baltas jogurtas, ramunėlių arba raudonoji arbata. Bet kiek galima ant to gyventi??? Tik kokio stipresnio maisto įdedu - viskas. Mezym gerti bijau, bandžiau Gastroval - nepadeda. Vidurių užkietėjimo problemą gerus 2-3 mėnesius sprendžiau puodeliu kavos kas rytą (suveikdavo be išimties kasdien), bet.... nuo jos skrandis jaučiu ir sugedo. Dabar grįžau į pradinį pirmo trimestro tašką - nieko nesinori valgyt, o jei norisi tai nesivalgo ir dar uodega užsilipdžius... o stresas dėl to irgi nepadeda... Patarkit merginos su skrendžio problemom, ką valgyti, kaip sukišti skysčius į save....?

Bandysiu siandien virti sriubą su vištienos krūtinėle, morka. Daugiau nežinau ką dėti, jokių daržovių nevirškina... jokie brokoliai, kopūstai, kalafijorai nevirškinami, apie pupeles nėr kalbos, bulvės nepraeina.... paprikos tai mirtis alyvose, pomidorai irgi... tai kas lieka po paraliais???

Man irgi didele problema su viduriu uzketiejimu buvo. Maistas ne labai ir padeda, nes tas viduriu uzkietejimas labiau ne del maisto, kiek del to, kad padidejes progesteronas atpalaiduoja lygiuosius raumenys ir sukelia funkcini viduriu uzketiejima. Padeti gali tik perestaltika skatinantis vaistai, bet jie irgi turi savo pavoju...

Man kazkiek palengvino situacija Dufolak sirupas. Aisku ir mityba ziurejau. Stengiausi valgyti skysta maista, daug vaisiu, darzoviu, kosiu.Kuo pparastesni maista. Kuo maziau riebalu, astraus maisto ir pan.

Gelezys tikrai dar labiau kietina vidurius.
Atsakyti
Mano gydytoja rekomendavo gerti Magnesium Diasporal (iki 3/d., tik svarbiausia, kad neprasidėtų viduriavimas), kuris, be kita ko, taip pat padeda nuo vidurių užkietėjimo, ir Duphalac sirupą. Kadangi tokia magnio dozė padėjo, Duphalac net nenaudoju.
Atsakyti
Nepasakyciau, kad viduriai kieti, anaiptol, bet, kad jie zarnom nejuda tai faktas. Viska ka suvalgau stovi jei ne skrandyje tai zarnyne. Atrodo ir darbas ant koju, pastovus judejimas, pries nestuma turejau labai gera medziagu apykaita, kasdien i tuoleta eidavau, dabar net vandens prigerus jis stovi skrandyje, matyt kalti pasikeite hormonai. Slapintis dazniausiai noriu tik paryciui, nakti o diena gal tik pora kartu einu i tuoleta o tiek visko prigeriu (nes karsta labai), pagrinde paprasto vandens. Jokios ten selenos nepadeda, kiekiena selena atrodo jauciu skrandyje, stengiuosi valgyti skysta maista, bet ir tas stovi skandyje, atrodo nieko nevirskina g.gif , na gal dar paprasti dziuveseliai pramusa ar krekeriai. Tikrai labai labai vargina si busena.
Papildyta:
QUOTE(šviesišviesi @ 2014 02 04, 15:26)
..o niekam  nebuvo, kad tiesiog virškinimas sutriktų. Lyg ir skauda skrandį, bet nedaug, vos jaučiasi, bet yra didelis diskomfortas ir taip jau tris savaites (aštuntas nėštumo mėnuo). Turiu refliuksą, nuolat kyla rūgštys, gal ir su tuo susiję... g.gif
Prieš nėštumą jokių opų nebuvo, gal atsirado... g.gif Gėriau angliuko - tas pats, kas nieko - nepadėjo.
Gal kam taip buvo, ką darėte?

Man taip pat panasiai, nors tik nestumo pradziai, tie patys nevirskinamumo ir refliukso pozymiai , ir skausmas uz krutinkaulio ir rugstys. Siaip atsisakiau jogurto, kefyro ir panasiu gaminiu. Dabar maziau pagriauza ir skauda. Ir atsisakiau miltiniu patiekalu, ypac juodos duonos, nuo jos ne tik rugstys, bet ir toks jausmas, kad plyta skrandyje butu. Karta suvalgiau sumustini su juoda duona, tai prasirgau visa para doh.gif . Dabar tik skystu maistu, vaisiais (nos ir ne visi tinka) bei darzovem troskintom gyva ir vienu kitu krekeriu ar dziuvesiu. Vistiek nepasakyciau, kad labai jau padeda, bent jau imanoma ramiai paguleti.
Atsakyti
Pabandykite darytis žaliuosius kokteilius - tikras stebuklas! Aš juos kokius 2 mėn. kas rytą dariausi, tai tualeto reikalai buvo puikūs. Dabar jau truputį atsibodo, tad ir su tais reikalais tapo sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(Sky_diver @ 2014 08 12, 08:40)
Pabandykite darytis žaliuosius kokteilius - tikras stebuklas! Aš juos kokius 2 mėn. kas rytą dariausi, tai tualeto reikalai buvo puikūs. Dabar jau truputį atsibodo, tad ir su tais reikalais tapo sunkiau.

Gal galite parašyti bent vieno jums skanaus kokteilio sudėtį? Dar neteko darytis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(grmarti @ 2014 08 13, 12:56)
Gal galite parašyti bent vieno jums skanaus kokteilio sudėtį? Dar neteko darytis blush2.gif

Dažniausiai priklauso nuo to, ką tuo metu turiu šaldytuve. Paprastai kokteilis susideda iš vaisių dalies ir salotų dalies. Na iš vaisių galima dėti bananą, persiką, nektariną, abrikosų, arbūzą, obuolį, kriaušę ir t. t. O taip pat dedu paprastų salotų arba špinatų saują. Įpilu stiklinę vandes ir viską blenderiu sutrinu. Labai paprasta ir skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sky_diver @ 2014 08 20, 09:35)
Dažniausiai priklauso nuo to, ką tuo metu turiu šaldytuve. Paprastai kokteilis susideda iš vaisių dalies ir salotų dalies. Na iš vaisių galima dėti bananą, persiką, nektariną, abrikosų, arbūzą, obuolį, kriaušę ir t. t. O taip pat dedu paprastų salotų arba špinatų saują. Įpilu stiklinę vandes ir viską blenderiu sutrinu. Labai paprasta ir skanu smile.gif

Dar prie tu kokteiliu galima maisyti selenas, gemalus, avizas. Gaunasi maistingiau. Bet man nepatinka tie zalieji kokteiliai. geriau suvalgau vaisiu. Labai gerai zarnyno veikla pagerina prinokusios slyvos. taip pat laisvina vidurius kiviai.
Atsakyti
Girdejau kad selenos gerina virskinima ir neleidzia uzkieteti viduriams smile.gif
Atsakyti
Nuo viduriu uzkietejimo nestumo ir ne tik jo metu geriausias draugas buvo LEPICOL. thumbup.gif Ir viduriuojant irgi gerai sutvarko.
Atsakyti
Man tai geriausias vaistas marinuotų burokėlių salotos arba morkų salotos biggrin.gif
Atsakyti
Ir aš pradėjau jau jausti šitą "malonumą" verysad.gif Reikės bandyti kivius, kmynus užpiltus, kažin ar senų lapų arbatą galima gerti nėščiosioms...
Nu žodžiu žiauru... Aš kažkada turėjau šiaip tokią problemą, tai keičiau ir mitybą ir daugiau judėjau... Visas žolines, vaisių priemones išbandžiau. Užsibaigė. Ir dabar vėl doh.gif Košmaras tikrai...
Atsakyti
Išbandyti veiksmingiausi variantai:)

1. Gysločio luobelės (vaistinėse, tik ne papildai ar tabletės, o tiesiog pačios luobelės natūralios). Įberti du šaukštelius į pasukas ar kefyrą ryte. Jei netoleruojat pieno produktų, tai galima berti į drugną vandenuką ir išmaišius išgerti (ne taip skanu). Būna, kad deda medaus paskaninti reikalą.smile.gif išvis, kaip daktras minėjo, reikalingos kažkokios skaidulos organizmui "šluota", tai tinka ir džiovinti pilno grūdo duoniukai (geriausius atradau Prismoje, kitur tokių nemačiau)

2. Kefyas (vanduo) su maltom linų sėmenim. (Sėmenis malti tik tam kartui ir kavamale galima). Kelis šaukštelius į vandenį ar kefyrą ir išgerti. Maltus sėmenis galima dėti į košes (užberti ant išvirusios košės) ir visur, kur tik norite:)

3. Džiovintos slyvos. Jas dažniausiai iš vakaro užpili vandenuku, o ryte tą vandenuką išgeriu bei suvalgau išbrinkusias slyvas.

4. Burokėlių salotos (virti burokėliai su aliejum, citrina).

5. Magnis+kalis. yra tokie natūralūs papildai, tai jų ryte išgėrus visos bėdos praeina, nes būna, kad tikrai trūkumas magnio.
Atsakyti