Įkraunama...
Įkraunama...

Temperatūra

QUOTE(liudute @ 2006 02 04, 23:29)
Ir mums buvo traukuliai. Dukrai 15men. Temperatura pakilo be jokios priezasties (nors ligonineje kraujo tyrimas parode virusa) iki 37.8. Paguldem miegot be zvakes, galvojom, kad nukris. Jautem, kad mieganciam vaikui t-ra po truputi kyla. Atsiguliau salia miegot, pastebejau, kad vaikas pradejo trukcioti. Is karto isnesiau i kambari pas vyra. Labai issigandom, nes nezinojm kas jai darosi. Buvo ispudis, kad nekvepuoja, pamelynavo. Pradzioje labai bego seiles. Mes ja purtem, darem dirbtini kvepavima, bandem sukelti vemima, masazavom sirdi. Nuo ko atsigavo taip ir nesuzinojom, nes po kurio laiko atsigavo pati. Tai truko apie 2-4 minutes. Po to atvaziavo reanimobilis ir isveze i klinikas. Po traukuliu pamatavom t-ra buvo 38.5. Klinikose ramiausiai uzmigo. Kita diena t-ra nukrito iki normalios. Apziurejo nervistas ir okulistas. Nieko nerado. Mano, kad priezastis- staigus t-ros kilimas. Vienintelis budas isvengti trakuliu ateityje - neleisti pakilti t-rai auksciau 38.
Tuo musu problemos nesibaige. Klinikose gavome dovanu Rota virusa. Ir tik gryzus namo vel teko kviesti greitaja del vemimo ir vaziuoti i infekcine ligonine. Ten gavom laseliniu ir namo parsivezeme persalima. Dabar kariaujame su juo. Visas linksmumas jau tesiasi menesi, nes savaite pries traukulius sirgome laringitu.

labai uzjauciu jus,sveikite unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristyn @ 2006 01 29, 21:33)
Sveikos mamytes

daug cia priskaiciau,kad trinat su degtine,spiritu...O as esu girdejus ir pati isbandzius,kad numusti temperatura dar padeda actas ar citrinos sultys...Paprasciausiai vandenuka atskiedi su actu, ar isspausi puse citrinos ir istrini vaikui pedutes, kojytes....Tai daryti keleta kartu...GAl kaikam ir pades kada...O siaip,nesirkit...sveikit...!

Galeciau irgi pasidalinti savo patirtimi. Mums, kai pakila temperatura - vaistai padeda neilgam, tai as tiesiog darau salto vandens itrinima: paimamas medvilninis audinys, imerkiamas i vandeni, kuris turi buti atvirksciai proporcingas vaiko kuno temperaturai: jei 40 - tai saltas vanduo tiesiog is ciaupo, o jei 37-37.5 - tai reikia kad vandeni pasildinti iki 40-45 C. Tiesiog paimu kokia palute imerku i vandeni ir visa vaika apkloju, aisku verkia - nelabai maloni procedura, bet po keliu tokiu proceduru - temperatura pradeda kristi. Idedu paskui paracetomolio zvakute, jis uzmiega, suprakaituoja ir temperatura nukrinta, netgi buvo kai po 40, ryte turejome 36.6. 4u.gif Vaistai numusa didelia temperatura neilgam, buna ir visai nemusa - tai sis metodas mums tikrai padeda, kai negalim numusti auksta temperatura. Bet kiekvienas zmogus individualiai reaguoja i visas proceduras, ypac vaikai - kai dar proceduros susijusios su saltu vandeniu, tai kiekviena mama jaucia savo vaika ir pati parinks ka jos vaikui geriausia mirksiukas.gif
Nesirkite, bukite sveiki aciuks.gif
Atsakyti
Sveiki,
turiu tokia bėda verysad.gif :
mano 12 m. dukrai penktadieny atsirado kažkoks išbėrymas ant pilvo ir nugaros, nuvažiavom pas gydytoją, pasakė kad turbūt alergija maistui.
Penktadienio vakare temperatūra pakilo iki 39 paskui numušėm, bet vistiek nekrenta žiemiau 38. Iškvietėme greitaja, pasakė, kad turi labai daug iškvietimų ir turbūt negalės atvažioti schmoll.gif .
Taigi dabar laukiu rytojaus, nes iškvietėm savo gydytoją, ir kraustausi iš proto... Gal kas žino kas tai galėtų būti? 4u.gif
Atsakyti
Mano mergytei buvo taip,kai ji buvo 11 men, issigandau siaubingai is pradziu keli mazi spuogiukai, o po to atrodo, kad akyse ispyle visa kuna ir temp 39.As prisiskaiciau knygu, nubegau pas daktara, maniau arba tymai arba 3 dienu karstine, dakt irgi mane kad tymai, bet sake, kad truksta pagrindinio pozymio labai paraudusiu akiu, tada sake jei nepraeis grizti po 3 dienu, po kuriu mum pradejo kristi temp ir mazeti isberimai.Viskas praejo su panika bet sekmingai smile.gif Labai tikiuosi ir jum greit viskas praeis mirksiukas.gif
Atsakyti
Visi požymiai, rodo kad apturėjot tridienę karštinę: temperatūros negalima numušt žemiau 38, pilvo, nugaros bėrimas
Atsakyti
Nemanau, kad tai tridiene karshtine... Pirmiau pakyla temperatura, laikos tris dienas, paskui dar kokiom 3dienom ishberia, bet kai temperatura nukrenta - tai tridienes karshtines pozymiai. Jei pirma ishbere, paskui temp. pakyla, reiktu kreiptis butinai pas gydytoja.. Kad nebutu kokia skarlatina ar tymai...
Atsakyti
mano maziukui antra diena laikosi bjauri auksta temperatura,zemiau 38.3 nenukrenta,jokiu persalimo simptomu nera,i gripa nepanasu,neturejo is kur pagauti, tikekimes kad cia tridiene...tik vat sake gerklyte paraudus...ar cia sutapimas?O gal koks kitas virusas? unsure.gif
Atsakyti
Mano dukrai buvo stafilodermija, irgi buvo temperatūra keturias dienas ~38 ir išberta nugarytė buvo.
Atsakyti
QUOTE(sata @ 2006 03 02, 09:59)
Mano dukrai buvo stafilodermija, irgi buvo temperatūra keturias dienas ~38 ir išberta nugarytė buvo.

o kas tai yra tokio,kas per liga??
Atsakyti
Išbėrimas nuo stafilokoko , sako, taip irgi būna. Pas mus padarę tepinėlį užaugino auksinį stafilokoką. Mes pragulėjom Santariškėse 9 d., bet man toks jausmas, kad gydytoja abejojo dėl diagnozės ir kadangi daugiau nieko nerado, tai patvirtino, kad čia nuo stafilokoko. Gydėmės antibiotikais - tepėmės tepaliuku ir gėrėm 5 d.. Mūsų gydytoja irgi sakė, kad panašu į alerginį bėrimą, išrašė nuo alergijos vaistų, ligoninėje irgi girdė tavegilį, kol nenustatę diagnozės buvo. Tavegilis labai padėjo, sustabdė bėrimą. Dar prisiminiau, dukrytei labai niežtėjo tą išbėrimą, naktį net sunkiai miegodavo. Išbėrimo vieta tiesiog degė, buvo karšta ir raudona, net tokia kaip patinus, bet mums tik nugarytė buvo ir keli taškeliai ant pilvo, prasidėjo nuo kelių taškelių ir plėtėsi toliau. Tuo pačiu metu mums ir gerklytė buvo paraudus ir kosulys buvo. Bet manau daug yra visokių ligelių su išbėrimais, tai geriau darytis visus įmanomus tyrimus, ypač jei gydytoja nėra įsitikinus, kas yra. Geriau ir tepinėlius paimti...
Atsakyti
Sveikos mamules,
mano 7 metu dukrytei jau 10 dienu laikosi gan aukstoka temperatura,po vaistu dozes ji nukrenta,bet pasibaigus vaistu poveikiui ji ir vel uzkyla iki 39+ .truputi sloguoja,bet nemanau,kad tai del slogos,niekuo nesiskundzia.gydytoja sako,kad tai normalu ir nieko baisaus,du kartus mes pas ja buvom,bet as nerimauju,nes cia taip nugydo doh.gif ... geriame neurofena (ibuprofena) calpoliui esame elergiskos,taip pat duodu lepziedziu arbateles su medum...o ka daugiau....? jau nebezinau kaip daugiau vaikui padeti ir ka su ta temperatura daryti. niekad nera nieko panasaus buve.. gal kas esate susidurusios su tokia paselusia temperatura ir zinote kaip ja numust?labai lauksiu patarimu.
isankstinis aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltukas @ 2006 03 10, 17:31)
Sveikos mamules,
mano 7 metu dukrytei jau 10 dienu laikosi gan aukstoka temperatura,po vaistu dozes ji nukrenta,bet pasibaigus vaistu poveikiui ji ir vel uzkyla iki 39+ .truputi sloguoja,bet nemanau,kad tai del slogos,niekuo nesiskundzia.gydytoja sako,kad tai normalu ir nieko baisaus,du kartus mes pas ja buvom,bet as nerimauju,nes cia taip nugydo  doh.gif ... geriame neurofena (ibuprofena) calpoliui esame elergiskos,taip pat duodu lepziedziu arbateles su medum...o ka daugiau....? jau nebezinau kaip daugiau vaikui padeti ir ka su ta temperatura daryti. niekad nera nieko panasaus buve.. gal kas esate susidurusios su tokia paselusia temperatura ir zinote kaip ja numust?labai lauksiu patarimu.
                                                          isankstinis aciu  4u.gif

Na maniskei panasei buvo. Temperatura mums laikesi 9 dienas, bet jau gydytoja po penkiu karsciuojanciu dienu pradejo nerimauti, nes jau tada itare kazka negero. Buvo jai nedidele sloga ir temperatura, nors nepasakyciau, kad labai ikyri, nes numusus nepakildavo per visa nakti, tik sekancia diena apie pietus vel pradedavo kilti. Padare mums tyrimus. Slapimas buvo geras, tik kraujyje truputi buvo daugiau liaukocitu. Kadangi temperatura ir toliau nekrito, paskyre mums rengena. Rezultatas - pneumonija ir gan stipri. Kosulio nebuvo jokio, nors gydytojai kazkaip neramu buvo, nes kvepavimas buvo prislopintas. Buvo ji konsultacijai pasikvietusi kita gydytoja, bet tai nesigirdejo nieko. Cia,aisku, jusu atvejui visai netaikau savo varianto, bet karciuoti 10 dienu be jokios priezasties - nea. Bet kaip jusiske taip ramiai reaguoja? 10 dienu karciavima ji laiko normaliu dalyku, nzn. Musiske jau po 4-5 dienu pradeda nerymauti ir pradeda ieskoti priezasciu. Ar bent kokius tyrimus jums dare?
Atsakyti