Įkraunama...
Įkraunama...

Temperatūra

mano sunui kuriam beveik penkeri, sukilo temperatura, iskviete mane aukletoja is darbo, sako pabales, skundziasi pykinimu, pilvos skausmais. g.gif
maniau gal apsinuodijo, bet dabar sukilo temperatura, nei kosti, nei sloguoja, zinau, kad gali kita diena kas nors islysti, bet mums jau taip antra karta. Pirma karta temperaturos turejo pora dienu, ir paskui sveiki buvom g.gif
mamos gal kas susiduret?
Atsakyti
Mums lygiai tas pats, tik mazesnis ir nelanko darzelio. jokiu kitu simptomu tik temperatura, gyd mate siek tiek paraudusia gerklyte (man ji visai normali). o siandien turime (dar nenoriu rasyti "turejome") isvykti i kelione. verysad.gif Nezinau, ka daryti ir ko tiketis. 3 dienu karstine jau esame persirge, jau pilnos dvi dienos kaip karsciuoja.
Taip pat labai laukiu kitu mamu patirties...
Atsakyti
aS IS SAVO PATIRTIES GALIU PASAKYTI: JEI STAIGA PAKYLA AUKSTA TEMPERATURA IR JOKIU SIMPTOMU DAUGIAU NEMATAU - TAI GETRKLE. IS KART ZIURIU GERKLE IR VISADA JI BUNA RAUDONA.
BET BUVO PO KARTA ABIEMS VAIKAMS TOKIA SITUACIJA- POPIET PAKILO TEMPERATURA, NEAUKSTA, APIE 37.8-38, O KAI ATSIGULA MIEGOT VAKARE, PO POROS VAL JAU NEBEBUNA. iR VISKAS TUO BAIGIASI. tAI VAT IR NESUPRATAU, KAS CIA BUVO?
Atsakyti
QUOTE(incia @ 2008 05 30, 14:36)
aS IS SAVO PATIRTIES GALIU PASAKYTI: JEI STAIGA PAKYLA AUKSTA TEMPERATURA IR JOKIU SIMPTOMU DAUGIAU NEMATAU - TAI GETRKLE. IS KART ZIURIU GERKLE IR VISADA JI BUNA RAUDONA.
BET BUVO PO KARTA ABIEMS VAIKAMS TOKIA SITUACIJA- POPIET PAKILO TEMPERATURA, NEAUKSTA, APIE 37.8-38, O KAI ATSIGULA MIEGOT VAKARE, PO POROS VAL JAU NEBEBUNA. iR VISKAS TUO BAIGIASI. tAI VAT IR NESUPRATAU, KAS CIA BUVO?

sveikos,

mums va irgi pakylo temp ir jokiu lyg simtomu, antra diena paraudonavo gerkle, trecia dar smarkiau, temp auksta, ligoninej istyre kad ebsten baro virusas, savaite gulejom, tik va iseinat papasakojo, kad sitas virusas gan baisus, nes puse metu slopinamas imunitetas ir vaikas visom ligom serga smarkiau.
gal jau kas yra persirge? parasykit prasau, nezinau, net ka daryti, kaip ta vaika saugoti, nes minejo daktare, kad imuniteto nepastiprinsi sad.gif tai sako reikia labai saugtis. gal kas susidure?
Atsakyti
Mamytės,mano mažiukui tik 8 mėnėsiukai.Nuo trėčadienio pakilo temperatura, nei slogos,nei kosulio nebeturim. Temparatura pakildavo iki 39 doh.gif Po trijų dienu, tai yra šiandien vaikas atsikele visas išbertas. Nežinau ką ir galvoti g.gif ar tai trijų dienu karštinė ar išbere nuo vaistų? Duodavau paracetomolio žvakučiu , ir naktį išgere Ibufeno.Nuo susirgimo pradžios beveik nemiega naktimis,nors iki to išmiegodavo visą naktį.Vakare pamatavau temperatura,ji normali 36,8. Noriu tikėtis kad viskas praeis.Dar užmiršau parašyti kad gydytoja pamate paraudusi gerklytė.Tokio mūsų bedos su ta temperatura. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 05 31, 23:56)
Mamytės,mano mažiukui tik 8 mėnėsiukai.Nuo trėčadienio pakilo temperatura, nei slogos,nei kosulio nebeturim. Temparatura pakildavo iki 39  doh.gif Po trijų dienu, tai yra šiandien vaikas atsikele visas išbertas. Nežinau ką ir galvoti g.gif ar tai trijų dienu karštinė ar išbere nuo vaistų? Duodavau paracetomolio žvakučiu , ir naktį išgere Ibufeno.Nuo susirgimo pradžios beveik nemiega naktimis,nors iki to išmiegodavo visą naktį.Vakare pamatavau temperatura,ji normali 36,8. Noriu tikėtis kad viskas praeis.Dar užmiršau parašyti kad gydytoja pamate paraudusi gerklytė.Tokio mūsų bedos su ta temperatura. doh.gif

pas mus taip buvo,kai mes buvom 8-u menesiu.iškvečiau greitaja,nes vaikas buvo vangus.pragulejom 3 dienas.poto išbere.buvo 3-u dienu karštine.reikia duot ko daugeu gert.regidronas labai gerai 4u.gif
Atsakyti
sveiki.mano suneliui trecia diena auksta temperatura(39).manau,kad galbut perkaito saulej. verysad.gif nes jis nepernesa silumos.jam turi buti vesu.duodu ibufeno,ir kartais biseptolio.dedu zvakutes.po vaistu gerimo temp.nukrenta arba sumazeja iki 37,o po kazkiek val.vel tas pats. doh.gif jau nezinau ka daryti,galvoju gal i priemima nusivezti? g.gif bijau kad jam kas nebutu blogai unsure.gif taip pat ir gerklyte raudona.vakar buvom pas gydytoja,liepe siuos vaistus gerti,ir jei kas tai i priemima atvezti arba pirmad.pas gydytoja pasirodyti.Tikrai pergyvenu del sunelio.neseniai sirges plauciu uzdegimu doh.gif gal patarsit mamytes ka daryti? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mamos smile.gif Mus taip pat "užpuolė" karštinė. Sūneliui 2 metai 8 mėnesiai. Nuo vakar vakaro temperatūra nekrenta žemiau 39, šiandien net iki 40 pakilo... blink.gif Geriam tik Ibufeną, kadangi kitų simptomų - nei slogos, nei gerklės skausmo nėra. Kvietėm greitąją pagalbą - apžiūrėjo, šiek tiek gerklytė paraudusi. Pasiūlė vežt į infekcinę, tačiau mes atsisakėm... Kažkaip gaila vaikučiui stresą varyt. Šiaip nebe pirmas kartas - 1 metukų laiko prasirgo 3-jų dienų karštine - viskas pasibaigė lengvu bėrimu... Manom, išlauksim ramiai rytdienos ir kreipsimės į šeimos gydytoją. O GMP gydytoja patarė kas 3-4 valandas duoti Ibufeno po šaikštelį, nakčiai gal paracetamolio žvakutę, kad ramiau miegotų. Ir dar patarė labai tos tempos nemušt vaistais - organizmas pats turi kovot. O visokie virusai ir bakterijos žūva esant tokiai aukštai temperatūrai. Tai kol kas taip ir kovojam: duodam šaukštelį Ibufeno, tempa nukrenta iki 38,5, o po kelių valandų vėl pakyla... Beje, jei labai "mušim" temperatūrą - vaikas lėčiau sveiks, kadangi tos bakterijos vis dauginsis, o ne žus.... O ligoninėj nemanau, kad būtų geriau... Mes dar ir sesutę mažytę turim, kurią pati maitinu - nepersiplėšt gi... unsure.gif Aišku, ligoniuką reikia nuolat stebėt - ar kas nesikeičia, gal prasidės bėrimas, ar dar kas nors... Jei ką - patys nuvešim į ligoninę. Bent jau taip geriausiai, manau... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DOMINUKE @ 2008 06 01, 18:21)
sveiki.mano suneliui trecia diena auksta temperatura(39).manau,kad galbut perkaito saulej. verysad.gif nes jis nepernesa silumos.jam turi buti vesu.duodu ibufeno,ir kartais biseptolio.dedu zvakutes.po vaistu gerimo temp.nukrenta arba sumazeja iki 37,o po kazkiek val.vel tas pats. doh.gif jau nezinau ka daryti,galvoju gal i priemima nusivezti? g.gif bijau kad jam kas nebutu blogai unsure.gif taip pat ir gerklyte raudona.vakar buvom pas gydytoja,liepe siuos vaistus gerti,ir jei kas tai i priemima atvezti arba pirmad.pas gydytoja pasirodyti.Tikrai pergyvenu del sunelio.neseniai sirges plauciu uzdegimu doh.gif gal patarsit mamytes ka daryti? blush2.gif

as tai buciau iskvietu sgreitaja arba ipoliklinika nugabenus drabo dienom arba i ligonine savaitgali pati nuvezus, nes jei angina tai garantuoti 39 temp. bent mum visada. Israso antibiotiko ir po pirmos dozes po keliu val (dra papildomai nuo temp zvakuciu ar ibufeno) temp nukrenta ir nekyla dazniausiai.

Del Ibufeno: atidziai perskaitykite lapeli. Ten parasyta berods kad Ibufena galima kas 6-8 val duot. Mano drauge dave dazniau tai vaikas atsidure ligoninej del perdozavimo. O tarpe tarp Ibufeno doziu galima paracetamolio zvakute (vaikisko). Jie "nesimusa" mane patikino Ligonines gyd. Tad sitas derinys mus isgelbejo sekmingai. Paracetmolio zvakutrs berods kas 8 val galima duot. extra atveju sita dazniau (bet ne ibufena) - taip mum sake gyd.
O jei gerkle raudona - gali but, kaips akiau angina. Ir dar, pasirodo maziem vaikuciam kai angina, gali "skaudeti pilva". Jie skundzias pilvuko skausmu. Mum taip buvo karta del to skausmo apendicita itare. Bet chirurgas isaiskino apie galima angina ir sako va duokit antibiotika kur israse vaiko gyd ir stebekit. Jei angina - dings ne tik temp bet ir pilvo skausmai, ne spilva sminkstas. AKurat - dingo. Aisku turejom siuntima i santarsikes, jei butu netycia nedinge skausmai ir patarima, kad nedelstume jei skaudes.
toks mano patyrimas us temperaturom..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauluciukas: 02 birželio 2008 - 10:53
QUOTE(sauluciukas @ 2008 06 02, 12:48)
as tai buciau iskvietu sgreitaja arba ipoliklinika nugabenus drabo dienom arba i ligonine savaitgali pati nuvezus, nes jei angina tai garantuoti 39 temp. bent mum visada. Israso antibiotiko ir po pirmos dozes po keliu val (dra papildomai nuo temp zvakuciu ar ibufeno) temp nukrenta ir nekyla dazniausiai.

Del Ibufeno: atidziai perskaitykite lapeli. Ten parasyta berods kad Ibufena galima kas 6-8 val duot. Mano drauge dave dazniau tai vaikas atsidure ligoninej del perdozavimo. O tarpe tarp Ibufeno doziu galima paracetamolio zvakute (vaikisko). Jie "nesimusa" mane patikino Ligonines gyd. Tad sitas derinys mus isgelbejo sekmingai. Paracetmolio zvakutrs berods kas 8 val galima duot. extra atveju sita dazniau (bet ne ibufena) - taip mum sake gyd.
O jei gerkle raudona - gali but, kaips akiau angina. Ir dar, pasirodo maziem vaikuciam kai angina, gali "skaudeti pilva". Jie skundzias pilvuko skausmu. Mum taip buvo karta del to skausmo apendicita itare. Bet chirurgas isaiskino apie galima angina ir sako va duokit antibiotika kur israse vaiko gyd ir stebekit. Jei angina - dings ne tik temp bet ir pilvo skausmai, ne spilva sminkstas. AKurat - dingo. Aisku turejom siuntima i santarsikes, jei butu netycia nedinge skausmai ir patarima, kad nedelstume jei skaudes.
toks mano patyrimas us temperaturom..

dabar vaikšto kaškokia infekcija.mes irgi susirgom(ir musu drauge irgi)temperatura iki 39,rauduona gerkle,biški pakosti.ka tik nedarom,kol kas viskas tas pats.
Atsakyti
mes irgi ka tik prasirgom.3 dienas karsciavom,temp 39,gerkle siek tiek paraudusi.daviau daug gert ,nuo temp. ir daviau ciulpt ISLA MOS (juoduju serbentu skonio).jo galima duot maziem vaikam.o IBUFENO tikrai negalima duot dazniau kaip kas sesias-astuonias valandas.kai temp auksta duodavau IBUFENO jei nelabai nukrisdavo po kokiu 3val duodavau PANADOLI.o jei temp 38 ar siektiek daugiau duodavau PANADOLI.jo galima duot kas 4,reikalui esant net gi kas 3val.
na,ka cia prirasiau,mum taip sake gydytoja blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(mirksiuke @ 2008 06 02, 20:19)
dabar vaikšto kaškokia infekcija.mes irgi susirgom(ir musu drauge irgi)temperatura iki 39,rauduona gerkle,biški pakosti.ka tik nedarom,kol kas viskas tas pats.

jei kostat gal pabandyk pries miega nugaryte,krutine,padukus istrint REZORBANO tepaliuku.kai mano mazoji kosedavo jis mum padedavo. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diana.: 03 birželio 2008 - 08:11
QUOTE(diana. @ 2008 06 03, 10:10)
mes irgi ka tik prasirgom.3 dienas karsciavom,temp 39,gerkle siek tiek paraudusi.daviau daug gert ,nuo temp. ir daviau ciulpt ISLA MOS (juoduju serbentu skonio).jo galima duot maziem vaikam.o IBUFENO tikrai negalima duot dazniau kaip kas sesias-astuonias valandas.kai temp auksta duodavau IBUFENO jei nelabai nukrisdavo po kokiu 3val duodavau PANADOLI.o jei temp 38 ar siektiek daugiau duodavau PANADOLI.jo galima duot kas 4,reikalui esant net gi kas 3val.
na,ka cia prirasiau,mum taip sake gydytoja blush2.gif
Papildyta:
jei kostat gal pabandyk pries miega nugaryte,krutine,padukus istrint REZORBANO tepaliuku.kai mano mazoji kosedavo jis mum padedavo. mirksiukas.gif

aš duodu imbiero.pasakičiau kad padeda.buvom pas daktara,sake kad infekcija.
taip kad bukit atsargus 4u.gif pas mus darželi visi atkrito
Atsakyti