QUOTE(DOMINUKE @ 2008 06 01, 18:21)
sveiki.mano suneliui trecia diena auksta temperatura(39).manau,kad galbut perkaito saulej.

nes jis nepernesa silumos.jam turi buti vesu.duodu ibufeno,ir kartais biseptolio.dedu zvakutes.po vaistu gerimo temp.nukrenta arba sumazeja iki 37,o po kazkiek val.vel tas pats.

jau nezinau ka daryti,galvoju gal i priemima nusivezti?

bijau kad jam kas nebutu blogai

taip pat ir gerklyte raudona.vakar buvom pas gydytoja,liepe siuos vaistus gerti,ir jei kas tai i priemima atvezti arba pirmad.pas gydytoja pasirodyti.Tikrai pergyvenu del sunelio.neseniai sirges plauciu uzdegimu

gal patarsit mamytes ka daryti?
as tai buciau iskvietu sgreitaja arba ipoliklinika nugabenus drabo dienom arba i ligonine savaitgali pati nuvezus, nes jei angina tai garantuoti 39 temp. bent mum visada. Israso antibiotiko ir po pirmos dozes po keliu val (dra papildomai nuo temp zvakuciu ar ibufeno) temp nukrenta ir nekyla dazniausiai.
Del Ibufeno: atidziai perskaitykite lapeli. Ten parasyta berods kad Ibufena galima kas 6-8 val duot. Mano drauge dave dazniau tai vaikas atsidure ligoninej del perdozavimo. O tarpe tarp Ibufeno doziu galima paracetamolio zvakute (vaikisko). Jie "nesimusa" mane patikino Ligonines gyd. Tad sitas derinys mus isgelbejo sekmingai. Paracetmolio zvakutrs berods kas 8 val galima duot. extra atveju sita dazniau (bet ne ibufena) - taip mum sake gyd.
O jei gerkle raudona - gali but, kaips akiau angina. Ir dar, pasirodo maziem vaikuciam kai angina, gali "skaudeti pilva". Jie skundzias pilvuko skausmu. Mum taip buvo karta del to skausmo apendicita itare. Bet chirurgas isaiskino apie galima angina ir sako va duokit antibiotika kur israse vaiko gyd ir stebekit. Jei angina - dings ne tik temp bet ir pilvo skausmai, ne spilva sminkstas. AKurat - dingo. Aisku turejom siuntima i santarsikes, jei butu netycia nedinge skausmai ir patarima, kad nedelstume jei skaudes.
toks mano patyrimas us temperaturom..