
Penktadienis be mesos - Lasisos kotletukai salotos lape! Naudojau juodosios juros lasisa, kuri nera tokia raudona, kaip Norvegijos, nors ne tokia riebi, vistiek skani. Labai paprasta ir kadangi kepiau grilineje keptuvej, tai be papildomu riebalu, todel tikrai sveika!
Reikia:
500 gr lasisos file
1 tarkuoto svoguno
2 skilteliu smulkintu cesnaku
saujele smulkintu krapu
1 v.s. dziuveseliu
1 a.s. alyvuogiu aliejaus
druskos
pipiru
Guzines salotos lapu
Agurku
morku
svoguno riekelemıs
sumako ( prieskonis naudojamas vidurio rytu virtuveje)
Citrinos sulciu
Taigi susmulkinam lasisa smulkintuve, sudedam svoguna, cesnaka, krapus, druskos, pipirus, dziuveselius, aliejaus sauksteli ir viska ismaisome. Padarome kotletukus ir iskepame. 3-4 minutes ant abieju pusiu. Paruosiame salotu lapus, su pjaustytuvu supjaustome agurkus, morkas, svogunus, apslakstome citrinos sultimis. Sudedame salotas i salotos lap, uzdedame keleta lasisos kotletuku, kelias riekeles svoguno, uzbarstome sumako ir papuosiame krapo sakele. Skanaus!!!