Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai - II tema

Lietiniai blynai - vienas iš nuostabiausių dalykų gyvenime, tikrai biggrin.gif Gaminu paprastai: kiaušiniai, pienas, truputį vandens, aliejaus, miltų, cukraus, druskos ir vanilės. Labiausiai mėgstu su varške, bananais ar braškių uogiene wub.gif
Atsakyti
Jei ne už lango, tai bent lekštėje "šviečia saulė" : D Apelsininiai blyneliai su apelsinų sirupu
user posted image
Atsakyti
Nežinojau kad blynus reikia kepti ant kuo karštesnės keptuvės - reiks išbandyti.
Sudomino sokoladass receptas - būtinai išbandysiu, nes atrodo skaniai.

Kol kas sugebėjau iškepti mielinius nusipirkęs jau pagamintą tam tešlą parduotuvėje (1.10 EUR) pridedu kiaušinį, truputį daugiau vandens ir 30 min paauginu tešlą.
Gaunasi seip sau, bet valgyti galima.

Dabar eilė bus mieliniams su razinomis, tik vanilinio cukraus nedėsiu nes ir taip jo daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CalorieGame: 25 rugpjūčio 2015 - 15:38
QUOTE(CalorieGame @ 2015 08 25, 15:37)
Nežinojau kad blynus reikia kepti ant kuo karštesnės keptuvės - reiks išbandyti.
Sudomino sokoladass receptas - būtinai išbandysiu, nes atrodo skaniai.

Kol kas sugebėjau iškepti mielinius nusipirkęs jau pagamintą tam tešlą parduotuvėje (1.10 EUR) pridedu kiaušinį, truputį daugiau vandens ir 30 min paauginu tešlą.
Gaunasi seip sau, bet valgyti galima.

Dabar eilė bus mieliniams su razinomis, tik vanilinio cukraus nedėsiu nes ir taip jo daug.


Prieš kepant blynus ar ką nors kitą, visada įkaitinu keptuvę, tik tuomet pilu aliejų, palaukiu kol šiek tiek įkais ir tuomet dedu blynus. kepu arba ant silpnos arba vidutinės, priklauso kokie blynai smile.gif
Atsakyti
Norėčiau išsikepti blynų idarytais špinatais ir feta sūriu, bėda ta, kad negaliu valgyt fetos, o taip norisi blyneliu su špinatais. Kuo galėčiau pakeisti fetos sūrį? Varske, or gal kitokiu sūriu?
Atsakyti
QUOTE(sokoladass @ 2015 09 21, 12:02)
Pusryčiams moliūgų ir varškės blyneliai su obuoliais

Skanumėlis... rolleyes.gif
Atsakyti
Galų gale išsiaiškinau su blynais ir kepu tokius skanius, kad teko save riboti, nes nuo blynų iš kart pradeda augtis voris.
Kame skonio priežastis? Pasirodo, niuansuose.

Labai skanius mielinius blynus iškepu panaudojęs visose Maximose esančiu Kauno grūdų mielinių blynų mišiniu, kurio kaina 1.1 EUR (400 gr + 8 gr mieles)

Kaip kepti?

Pilu paprasto vandens iš krano (nešalto) du puodukus, antras puodukas truputį nepilnas.
Manau tai bus 240+220 gr.
Įmušu 2 nedidelius kiaušinius (optima)
Du žiupsniai Himalajų druskos
Išplaku
Įpilu iš pakelio mieles, dar išplaku.
Po truputį pilu miltus (visą pakelį)
Gerai išplaku. Tešla pasidaro kaip guminė - ganėtinai tiršta, bet dar tąsi. Idealiai apvalūs blynai jau nesigauna, nes tešla gana tiršta.
Tešlą auginu 1 valandą. Ji padidėja dvigubai.

Kepu ant specialios keptuves blynams Skeppshult.
Dabar labai svarbu:
Pasirodo, skoniui didžiulę įtaką turi aliejus. Bandžiau su įvairiais, vienintelis padaro gerą skonį.
Tai graikiškas alyvuogių aliejus ILIADA Kalamata Extra Virgin, 500ml
Dar būna didesniuose buteliuose. Yra Maximose.
Jis duoda labai nuostabų skonį. Kaina didoka, bet sulaukus nuolaidų galima drąsiai pirkti.
Kepti ant įkaitintos keptuvės, bet ant vidutinės ugnies, kad nesudeginti blynų. Neperkepti.

Gaunasi labai skanūs, putlūs, minkšti ir lengvai traškantys, nors paruošimas paprastas ir viskas pigu.
Tiek žinių.

Bandžiau kepti blynus ir iš miltų mišinio su kviečių gemalais, bet skonis kažkoks keistas.
Reikia dar bandyti, kol kas nerekomenduoju.
Atsakyti
reikia patarimo dėl čirvinių blynų keptuvės. Pradėjo be proto kibti blynai. Nebeišmanau ką daryt. Kepu ant dujinės, gerai įkaitinu visad ir tešlą potirštę pasidarau. Anksčiau ir varškėčius pliekdavau ir džiaugaus, na o dabar užsidaužyt iš pasiutimo belieka. Ją gi rupūžę atgramdyt kiek užtrunka, o kai tai tenka 5-6 kartus per vieną blynų partijos kepimą atvergaut doh.gif
gal kas ką patarsit?
Atsakyti
QUOTE(tralaila @ 2016 01 05, 12:53)
reikia patarimo dėl čirvinių blynų keptuvės. Pradėjo be proto kibti blynai. Nebeišmanau ką daryt. Kepu ant dujinės, gerai įkaitinu visad ir tešlą potirštę pasidarau. Anksčiau ir varškėčius pliekdavau ir džiaugaus, na o dabar užsidaužyt iš pasiutimo  belieka. Ją gi rupūžę atgramdyt kiek užtrunka, o kai tai tenka 5-6 kartus per vieną blynų partijos kepimą atvergaut  doh.gif
gal kas ką patarsit?

turit dar tokia senoviska, metaline? O kuo tepat pries blynu tesla pilant? Man, kad neliptu tesla, tai padeda tik vienintelis budas - po kiekvieno blyno keptuve patepu lasinukais. Jei dabar limpa, atgramdykit, patepkis gerai, atvesinkit, vel ikaitinkit, patepkit lasinukais ir tada jau kepkit. turetu padet.
Atsakyti
Kuklūs, bet labai skanūs blynai su bananais smile.gif

Blynų tešlai reikės:

200 g. kvietinių miltų

2 vidutinio dydžio kiaušiniai

100 ml. šilto pieno

50 g. rudojo cukraus

Žiupsnelio druskos

2 vidutinio dydžio bananai

0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

Aliejaus kepimui

Žiupsnelis malto cinamono

Ruošiame blynų tešlą. Pirmiausia kiaušinius išsukame kartu su cukrumi, žiupsneliu druskos, vaniliniu cukrumi. Sijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais. Beriame į kiaušinių plakinį. Maišant pilame pieną. Gerai išmaišome. Dedame luptus, griežinėliais pjaustytus bananus. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepame norimo dydžio blynus. Patiekiant pabarstome cinamonu, valgome vienus arba su mėgiama uogiene.

Skanaus!

user posted image
Atsakyti
Siūlau išsikepti užgavėnėms minkštučių blynų su jogurtu:

Reikės:

2 didelių kiaušinių
~400 g jogurto be skonio
60 ml vandens
280 g miltų
2 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. sodos
aliejaus kepimui

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 09 vasario 2016 - 14:26

 i 
Naudotis forumu kaip priemone reklamai yra draudžiama.
Atsakyti