400 g. labai smulkiai pjaustyto baltagūžio kopūsto
100 ml. pieno
1 kiaušinis
20 g. sviesto
2 valgomieji šaukštai miltų
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelio krapų
Aliejaus kepimui
Nedideliame puode išlydome sviestą, dedame smulkintus kopūstus, juos trumpai pakepiname ir užpilame pienu. Ant nedidelės ugnies, vis pamaišaint, uždengtame puode troškiname kol suminkštės apie 6-8 minutes. Kopūstus atvėsiname. Išplakame kiaušinį, beriame miltus, sumaišome su troškintais kopūstais. Pabarstome druska. Tešla turi būti panaši į įprastų blynų tešlą, gal kiek tirštesnė. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pilame po šaukštą tešlos, kepame įkaitintame aliejuje maždaug po 5 minutes iš abiejų pusių. Patiekiame su natūraliu jogurtu ar grietine, pabarstome šviežiais krapais. Iš tokio kiekio išėjo 2 keptuvės. Skanaus!
