Įkraunama...
Įkraunama...

1 metų vaikas kambaryje su batukais

QUOTE(jurda @ 2010 05 13, 10:22)
Pritariu. Tą patį rašė ir TAVO VAIKAS žurnale. Ten patarinėjo ortopedas. Kad geriausia vaikui basam. Tada dirba visi raumenys ir taisyklingai formuojasi pėda

po žole, smeliukąšitą praleidot ar neišgirdot
Atsakyti
Mūsų poliklinikos kineziterapeutė sakė, kad vaikui batukai, tiksliau basutės atviru priekiu, tvirtu užkulniu, min. su 2 reguliuojamom sagtelėm, pusiau lanksčiu padu vaikučiui namie būtini. Tiesa, ne visą laiką, o pakaitaliojant, kad pabūtų ir su batukais, ir basas.
Atsakyti
maniske dabar tik basa,tikrai nesiruosiu deti jokiu batu,kitos mamytes,man atrodo truputi persistengia
Atsakyti
nereikia, o kam varginti kojytes g.gif
Atsakyti
mano iki dabar basas namie laksto tiesa ir nuogas lakste kol vyrai nesugiedino. as net ir kieme duodu basam palakstyti
Atsakyti
Maniskiai namuose su ortopedinem basutem vaikciojo ir dabar tebevaiksto. Vasara po smeli, zole laksto basi.
Atsakyti
QUOTE(oksana.sim @ 2010 05 14, 07:06)
Reikia, butinai reikia namie su batukais vaikscioti (maniskis vaiksto su basutemis, uzdaru kulniuku, fiksuota ciurna, basutes susisega trim dirzeliais su sagtelemis, taip galima reguliuoti apava pagal pedutes ploti, be to, sagteles neleidzia nusiimti avalynes).

Atleiskit, bet man tai skamba kaip koks kankinimo įrankis doh.gif Pabandykit jūs namie pavaikščiot 'basutemis, uzdaru kulniuku, fiksuota ciurna, basutes susisega trim dirzeliais su sagtelemis' kasdien ir pažiūrėkit, ar ilgai temptumėt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Taistė @ 2010 05 26, 00:15)
Atleiskit, bet man tai skamba kaip koks kankinimo įrankis  doh.gif Pabandykit jūs namie pavaikščiot 'basutemis, uzdaru kulniuku, fiksuota ciurna, basutes susisega trim dirzeliais su sagtelemis' kasdien ir pažiūrėkit, ar ilgai temptumėt doh.gif

na , jei jusu vaikiukui nera jokiu visai problemyciu su kojytem tai gal tada galit ir laikyti basa ar su kojinytem, bet pvz. mano sunui yra padidejes raumenu tonusas ir jis ilga laika vos ne iki 2 metu vaiksciojo pasistiebes, tai tik masazai ir mankstos padare daug geriau ir visos kinozeterapeutes tik ir sake, kad geriau vaiksciokit namie su basutemis. Tai tiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taistė @ 2010 05 26, 01:15)
Atleiskit, bet man tai skamba kaip koks kankinimo įrankis  doh.gif Pabandykit jūs namie pavaikščiot 'basutemis, uzdaru kulniuku, fiksuota ciurna, basutes susisega trim dirzeliais su sagtelemis' kasdien ir pažiūrėkit, ar ilgai temptumėt doh.gif

Nesuprantu o kas cia tokio kankinancio namie deveti patogia avalyne? unsure.gif Man irgi tiek kineze, tiek pediatre sake deti butent tokio tipo basutes, kaip aprase oksana.sim Zinoma, tai nereiskia kad dukra visa para su tom basutem vaiksto ir basa palakstyt negauna, bet kai dar visai prastai vaiksciojo, tai be basuciu slydinedavo, griuvinedavo, o su basutem daug tvirciau ant koju laikydavosi + kojos ziema nesaldavo thumbup.gif
Atsakyti
Sakau, ką sakau, nes pati turiu tokio tipo ir batus, ir basutes. Labai gerai po kalnus karstytis - čiurna apsaugota, koja tvirtai įstatyta. Ir patogūs. Kol kalnuose. Vat nuspręstų kas nors, kad man juos kasdien namie tampyt.. Tai nereikėtų jokių kankinimo įrenginių, išduočiau ne tik Tėvynę biggrin.gif

Gaila man vaikų su tarsi į kaladę įspaustom kojytėm. Kasdienai. Br.
Atsakyti
QUOTE(Taistė @ 2010 05 26, 16:43)
Sakau, ką sakau, nes pati turiu tokio tipo ir batus, ir basutes. Labai gerai po kalnus karstytis - čiurna apsaugota, koja tvirtai įstatyta. Ir patogūs. Kol kalnuose. Vat nuspręstų kas nors, kad man juos kasdien namie tampyt.. Tai nereikėtų jokių kankinimo įrenginių, išduočiau ne tik Tėvynę  biggrin.gif

Gaila man vaikų su tarsi į kaladę įspaustom kojytėm. Kasdienai. Br.

Nepatikesi, bet mano dukra turi tokia keista savybe klykimu pranest jeigu jai kazkas nepatinka lotuliukas.gif O vat buna pati tuos "kankinimo irenginius" paemus man atnesa ir kelia koja - tipo uzdek (paskutinem dienom net sagteles pati uzsisegti bando). O kai tik pradejus vaiksciot slydinedavo ant plyteliu / laminato ir griudavo kas 5 zingsnius - vat tada tai tikrai klykimo namie netruko doh.gif

Be to man neatrodo teisinga lyginti sukremzlejusi suaugusiojo sanari su "palaidu" vaikucio sanariuku. Bijau kad jei tau ciurna klibetu kiekvienam zingsny, tai naturaliai kiltu noras koja kur nors tvirtai istatyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai super gydytojas aiskiai pasake, kad bet kokiuose net ir geriausiuose ortopediniuose batukuose vaiko kojytes raumenukai "tinginiauja", jie iterpiami i dirbtina tere ir nesimankstina kaip jiem priklauso.Butina, jei nera namie minkstu kilimu leisti vaikui begioti su kojinemis.O vasara ypac patartina basom ir lauke ir namie.Tai geriausia manksta paduku raumenukams.
Atsakyti