jei kambariai neiskloti kilimais tai tikrai nereikia batuku. mano mergaite dar pati nevaiksto,bet aki vaiscios tai namie bus basa (aisku jei neis pirstu galais) o i lauka aisku su batukais.
Man gyd patare deti mazajam batukus, nes ant pirstu galu vaiksciojo. Na, pas mus namie saltoka, as pav pati net su kojinem per drindis nevaikstau iki vasaros. Tai ir vaikas begios be batuku kai atsils. Namatu cia nieko blogo, jei batukai nespaudzia, padas ne per storas, koja neprakaituoja - gali begioti.
Kai tik pradėjo dukra pati atsistoti, nupirkome basutes. Pradžioje mums svarbu buvo, kad neslidu jai būtų, daug saugiau su batukais. Buvom pas ortopedą, nes man susirodė, kad šleivoti pradeda mažoji (pasirodo, kad man tik "susirodė", sakė viskas ok). Bet ortopedas sakė, kad namie būtina su avalyne vaikščioti, basomis jokiu būdu. Basomis kuo daugiau vaikščioti vasarą po žolę, smėlį. Su batukais, manau, gal tikrai vaikui nelabai smagu. Bet su basutėmis, gal ir nieko? Nupirkau ecco, tikiuosi, kad dukrai patogios, lengvos. Bent jau neprieštarauja, smagiai sau po namus bėginėja
Mes namie taip pat su batukais ortopediniais, kad kojyte gerai formuotusi, o su kojinytems dar ir slidineja. Todel nesiojam savo pirmuosius batukus namie
Kaip tik basomis vaikštant dirba ir treniruojasi visi raumenukai, skirtingai, nei įspraudus į ortopedinius batukus sveiką kojytę. Kita šneka, jei yra problemų. Praeina tas batukų bumas jau
Kaip tik basomis vaikštant dirba ir treniruojasi visi raumenukai, skirtingai, nei įspraudus į ortopedinius batukus sveiką kojytę. Kita šneka, jei yra problemų. Praeina tas batukų bumas jau
Pritariu. Tą patį rašė ir TAVO VAIKAS žurnale. Ten patarinėjo ortopedas. Kad geriausia vaikui basam. Tada dirba visi raumenys ir taisyklingai formuojasi pėda
Senu senoveje, kai asla buvo pluktine, nelygi, batu nebuvo, vaikai visur basi begiodavo, pedos sveikos buvo. Kodel? Todel, kad ir asla, ir zole, ir smeliukas, ir razienos yra nelygios, grubletos, tuo stimuliuoja pedoje esacius receptorius, masazuoja, treniruoja raumenis. O dabar - grindys lygut lyguteles, visas kuno svoris pasiskirsto po peda vienodai, o ne i tris taskus, kaip turi buti, peda ploksteja.
Reikia, butinai reikia namie su batukais vaikscioti (maniskis vaiksto su basutemis, uzdaru kulniuku, fiksuota ciurna, basutes susisega trim dirzeliais su sagtelemis, taip galima reguliuoti apava pagal pedutes ploti, be to, sagteles neleidzia nusiimti avalynes).Labai svarbu masazuoti pedutes, taip stimuliuojant pade esanciu receptoriu.
Zinoma, butina laikytis higienos reikalavimu - kasvakar plauti kojytes, sausai nusluostyti, ypac tarpupirscius, stebeti, kad pedutes nebutu suprakaitave, nemuveti daug kojinyciu, kontroliuoti kuno svori. Didesnes mases vaikui yra didesne rizika tapti ploksciapedziu.
Skatinti basomis vaikscioti po smeliuka, zolyte, nugludintus akmenelius. Namie galima toki akmeneliu takeli pasidaryti - vaikuciams labai patinka.
O vyresniems, nuo 2.5 - metu, jau reikia ir pratimukus profilaktiskai atlikti, kaip manksta, zaidimo forma.