Įkraunama...
Įkraunama...

Obstrukcinis bronchitas

labas rytas mamukai,tai va net nebezianu ka daryt...pati neiko nebesuprantu...pries pora sav turejom alergija,nzn nuo ko isbere mano mazule,gulejo ligoninej pagyde..dabar praejus kiek laiko vaikas suslogavo koseja...karkalais...garsiai kvepuoja..na grynai girdisi viduj karkalai verysad.gif vakar buvom pas gyd paklause ja sako bronhitas obstrukcinis(kaip supratau,istrigo kazkaip sitas zodis)israse BRONTEXO syrupo 2.5ml ir VENTOLIN syrupo taip pat po 2.5ml...gerti viska 3k i diena kas 8 val...nzn kaip cia gausis,dar i nakty duot... blink.gif mums tik 5 menesiai o jau va kas darosi....patarkit mamytes kaip tie dusuliai uzeina ka daryti,kaip suprast kad tai dusulys....kaip nepanikuot "jei ka"aplamai kaip man saulytei mano padet..ziauriai bijau kad nebutu kas blogai....
2men kai buvo sake kad jau vos ne bronhitas(kai sirgom)tai dabar kaip suprantu pirmas kartas...
ir kaip mes ji pasigaunam..atrodo saugau ja taip.... doh.gif
PADEKITE MAMYTES,LAUKIU ATSAKYMU
Atsakyti
QUOTE(Blakstiena @ 2008 11 18, 09:51)
labas rytas mamukai,tai va net nebezianu ka daryt...pati neiko nebesuprantu...pries pora sav turejom alergija,nzn nuo ko isbere mano mazule,gulejo ligoninej pagyde..dabar praejus kiek laiko vaikas suslogavo koseja...karkalais...garsiai kvepuoja..na grynai girdisi viduj karkalai verysad.gif vakar buvom pas gyd paklause ja sako bronhitas obstrukcinis(kaip supratau,istrigo kazkaip sitas zodis)israse BRONTEXO syrupo 2.5ml ir VENTOLIN syrupo taip pat po 2.5ml...gerti viska 3k i diena kas 8 val...nzn kaip cia gausis,dar i nakty duot... blink.gif mums tik 5 menesiai o jau va kas darosi....patarkit mamytes kaip tie dusuliai uzeina ka daryti,kaip suprast kad tai dusulys....kaip nepanikuot "jei ka"aplamai kaip man saulytei mano padet..ziauriai bijau kad nebutu kas blogai....
2men kai buvo sake kad jau vos ne bronhitas(kai sirgom)tai dabar kaip suprantu pirmas kartas...
ir kaip mes ji pasigaunam..atrodo saugau ja taip.... doh.gif
PADEKITE MAMYTES,LAUKIU ATSAKYMU

Blakstiena,obstrukcinis tai reiškia kosulys su dusuliu.O jūs geriate ką nors nuo alergijos?
Man tik įdomiai ,kad viską išrašė geriama ,bent jau mums tai daug efektyvesnis būdas yra garinimas .
Mano mažiukas šiemet pradėjo lankyti darželį ,tai po mėnesiuko susirgo tuo obstrukcniu ,nors iki to laiko nebuvo sirgęs net ir paprastu bronchitu g.gif Aš tai jį atpažinau taip ,naktį vaikutis miegojo su mumis ,nes norėjau girėdti jo kvėpavimą ,tas kvėpavimas nebuvo labai gražus ,toks garsesnis nei įprastai ir gilenis ,o prieš rytą pajutau tokius kaip kukavimus nugarytėj ,ku kū ku kū ,tada jau tik pabudusį staigiai vežėm į greitąją ,paskui man gydytojas paaiškino ,kad tas kukavimas ir yra obstrukcija doh.gif
Sveikite kuo greičiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 18, 13:26)
Blakstiena,obstrukcinis tai reiškia kosulys su dusuliu.O jūs geriate ką nors nuo alergijos?
Man tik įdomiai ,kad viską išrašė geriama ,bent jau mums tai daug efektyvesnis būdas yra garinimas .
Mano mažiukas šiemet pradėjo lankyti darželį ,tai po mėnesiuko susirgo tuo obstrukcniu ,nors iki to laiko nebuvo sirgęs net ir paprastu bronchitu g.gif Aš tai jį atpažinau taip ,naktį vaikutis miegojo su mumis ,nes norėjau girėdti jo kvėpavimą ,tas kvėpavimas nebuvo labai gražus ,toks garsesnis nei įprastai ir gilenis ,o prieš rytą pajutau tokius kaip kukavimus nugarytėj ,ku kū ku kū ,tada jau tik pabudusį staigiai vežėm į greitąją ,paskui man gydytojas paaiškino ,kad tas kukavimas ir yra obstrukcija doh.gif
Sveikite kuo greičiau  4u.gif

aciu uz palinkejimus 4u.gif
isbere mano maze nzn nuo ko...kai gulejom ligoninej,leido tavegyli..isejusios namo savaite gerem dar zyrteka..berimas kaip ir isnyko...tik zandukai rausvi...dabar kai neiko nebegeriam vel pradejau duot darzoviene(bulve,kalafioras kol kas)ir ryziai..pakeitem misini i HA...ziuriu veidelis toksai smulkuciais spuogeliais pabertas(tokei kaip vidiniai buna..)nebezinau nei ka galvot...
o koso karkalais..seip miega gerai nera jokio dusimo(man taip atrodo)kartais buna kad per miegus uzsikoso...
tai tas obstukcinis bronhitas yra kai koso SAUSAI??as karkalai irgi gali but??
Atsakyti
QUOTE(Blakstiena @ 2008 11 18, 12:52)
aciu  uz palinkejimus 4u.gif
isbere mano maze nzn nuo ko...kai gulejom ligoninej,leido tavegyli..isejusios namo savaite gerem dar zyrteka..berimas kaip ir isnyko...tik zandukai rausvi...dabar kai neiko nebegeriam vel pradejau duot darzoviene(bulve,kalafioras kol kas)ir ryziai..pakeitem misini i HA...ziuriu veidelis toksai smulkuciais spuogeliais pabertas(tokei kaip vidiniai buna..)nebezinau nei ka galvot...
o koso karkalais..seip miega gerai nera jokio dusimo(man taip atrodo)kartais buna kad per miegus uzsikoso...
tai tas obstukcinis bronhitas yra kai koso SAUSAI??as karkalai irgi gali but??

tada ,kai mums buvo obstrukcinis ,tai gydytoja sakė ,kad yra ir šlapių ,ir sausų karkalų ,bet mes išsigydėm be antibiotikų biggrin.gif
Masažistė sakė ,kad jei vaikutis kosi šlapiai ,tai turėtų išsikosėt ,bet kai taviškė tokia mažytė ,tai kažin ar ji viską iškosės ? Ar jums nesiūlė masažų ,žinok supernis dalykas .
Tiesa ,o alerginio tyrimo nesiūlė daryt? Bent jau žinotum ko saugotis ,ir dar ,žinok kaip tik vakar darželio auklėtoja pasakojo ,kad kai ji vežė vaikus į Vilnių tirti dėl alergijos ,tai jai būtinai patarė išsitirti ar nealergiški BULVEi blink.gif ,atrodo tokia nekalta daržovė ,o nemažai vaikučių jai alergiški.Turbūt žinai ,kad gali alergizuoti ir morka ,ir vištiena? Bet tu turbūt dar jų neduodi? Gal pabandyk laikinai 'nuimti' tą bulvę?
Jeigu jūs tikrai alergiški ,tai kažin ar neturėtų skirti vaistų nuo alergijos naudoti nuolat?
Gal turit galimybę nuvažiuot prie jūros ? Mums tai nuostabus jos poveikis ,ten drėgnas ,juduotas oras ,vaikščiojam per lietų ,per sniegą ,siautėja po kopas ,kai atrodo normalus žmogus šuns į lauką nevestų lotuliukas.gif ,ir nieko ,kaip tik išsisnargliuoja [jei tuo metu sloguoja ] ir thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgutėlė: 18 lapkričio 2008 - 13:00
labukas mamytes,vakar mums diagnozavo brstrukcini bronhita verysad.gif nueme visus syrupus..ja alergizuoja...israse ventolina PURSKIAMA,turiu ta kaukyte uzdedu ant vedelio ir 2ispurskimus darau 3kart dienoj ir tavegyli duodu...ir aisku slogyte gydom vibrocilu...
mums nebuvo priepolio ir gyd sako nemanau kad bus..tai kodel obstrukcinis sako..sakes...man jau stogas vaziuoja nuo pergyvenymo ir galvojimo... blink.gif
klausykit o kada jis praeina po tu ipurskimu??
ir ar jis uzkreciamas na sakykim taip koso ir eitumem pas kt vaika ar uzsikrestu kt vaikas??
ar galima vaika maudyti??
viska pamirsau is to jaudulio paklaust pas gyd. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Blakstiena @ 2008 11 21, 11:03)
labukas mamytes,vakar mums diagnozavo brstrukcini bronhita verysad.gif nueme visus syrupus..ja alergizuoja...israse ventolina PURSKIAMA,turiu ta kaukyte uzdedu ant vedelio ir 2ispurskimus darau 3kart dienoj ir tavegyli duodu...ir aisku slogyte gydom vibrocilu...
mums nebuvo priepolio ir gyd sako nemanau kad bus..tai kodel obstrukcinis sako..sakes...man jau stogas vaziuoja nuo pergyvenymo ir galvojimo... blink.gif
klausykit o kada jis praeina po tu ipurskimu??
ir ar jis uzkreciamas na sakykim taip koso ir eitumem pas kt vaika ar uzsikrestu kt vaikas??
ar galima vaika maudyti??
viska pamirsau is to jaudulio paklaust pas gyd. rolleyes.gif

ir dar noriu paklausti,kaip tie dsuliai??ar vaikas is pradziu uzsikosti ir tada prasideda...ar seip gal be kosulio?
manoji kazkiap keistai"pabandykit garsiai i save pro burna traukti ora ir cypti"va ji taip daro...nesuprantu gal jai cia truksta oro? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif
mes irgi susirgom bronchitu.. schmoll.gif Lygtai dusulio nera, bet nakti daug kosti slapiai, padarem rengena tai parode, kad yra recidivas.. unsure.gif Sunelis mano irgi yra alergiskas, del to gaunasi jo silpana vieta plauciai.. Svarbiausia kad neuzsidirbti to astminio bronchito ..Mums dabar paskyre sildymus, masaza, sake antibijotikus jau nutraukti, tik vat nezinau ar Ventolin sirupa palikti, ar ne? g.gif
Gal dar kuri girdejot kazka apie vaistus Singuliair, t.y. ciulpamos tabletes nuo bronchito ? (Bet juos nepaprasta gauti, tik kas gulejo liguninej man atrodo su ta diagnoze...)
Atsakyti
niu mamaukai,as va dabar sedziu ir galvoju biggrin.gif gal reikia vaikui prasyt kad persviestu plautukus??is kur ji taip tiksliai mums nustate ta bronhita??ar visu jusu maziams nustate is paklausymo nugarytes? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusijaa @ 2008 11 21, 15:04)
Gal dar kuri girdejot kazka apie vaistus Singuliair, t.y. ciulpamos tabletes nuo bronchito ?

čia jau "astminukų" vaistukai rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, gal galit pasidalinti savo patirtimi 4u.gif
Sunus nuo 4 menesiu pradejo koseti, ir vis su ventolinu apsigydydavom ir vel pradedavo. Po to susirgom bronchitu (du kart is eiles per menesi) ir galiausiai nuvaziavom i antakalnio alergologini issitirti ir pripaise Astmini bronchita. Liepe gerti Singulaira ir ketotifeno tabletes 4 menesius. Pasidarem ta nemokama tyrima, kur ant rankos lasina lasiukus ir iduria, ir nustate, kad vaikas alergiskas kiausiniui ir dulkinems erkutems, tai pasikeiciau patalyne i sintetine, ismetem mikstus zaislus. Gal kas gali placiau papasakot apie kraujo tyrima, jis kiek suprantu tikslesnis yra..Jauciu reikes paprasyt kad ta padartu...
Kiek suprantu astminis bronchitas tai dar ne astma, bet apie ji labai mazai informacijos. Sunus vis pakosti dar, kartais kosti tik del to, kad atsikosetu, o kartais per miegus kosti sausai, bet dusulio lyg ir nera...
Dar po keliu dienu vaziuosime pakartotinai i alergologini pasirodyti, todel renkuosi informacija.
Atsakyti
Sveikos,
mes jau nuo lapkričio sergam bronchitu - nekosim kokią savaitėlę ir vėl viskas iš naujo.
Nežinau ar tai gerai ar blogai, bet mums daktarė neskiria antibiotikų, sako kol nekarščiuoja tai ir nereikia. kiekvieną kartą paskiria Prospaną ir Brontexą. Jau nebežinau ką ir bedaryti. Prašau patarkit g.gif
Atsakyti
Gal kuri papasakotu kaip vaikams, kurie serga obstrukciniu bronchitu paima is venos krauja, mano mergaitei 2 metai, bet inai nenuorama, jei kas nepatiko is karto i isterija ir kaip tokiam vaikui pajamti is venos...bijau kad nebutu didele trauma vaikui.
Atsakyti