QUOTE(Saule danguje @ 2010 02 22, 14:44)
Ačiū labai už pasidalinimus visoms

, bet grįžau nieko nepešus ir turiu dar vieną klausimą. Dirbtuvėse man pasiūlė darbelį klijuoti ant specialaus lipnaus kartono ir nevargti prisiuvant (kvadrato kaina 50lt). Pademonstravo kaip puikiai klijuojasi, bet kaina nemaža, be to nenoriu darbelio slėpti po stiklu, o jei kada reiks skalbti, tai kaip ir nebenusiims

apie paprastą kartoną taip nieko ir nesužinojau

Kur jūs jį perkat?
QUOTE(giedress @ 2010 02 22, 14:46)
mane irgi kvailele pavadino rėminimo salone, kai atsisakiau jų klijavimo darbo. Pasak jų - kam vargti, priklijuoji ir baigta
Jie labai neteisūs. Taip gali patarti tik meistrai, kurie visiškai nieko nenusimano siuvinėtų darbų rėminimo specifikoje:
1) klijuotas darbas su laiku gelsta
2) meistrai dažnai užklijuoja šleivai ir pasiekti idealiai lygiai rėmintą darbą dažnai jokių šansų. Pati plėšiau vos ne verkdama savo darbą, kai tokie meistrai jį įrėmino ir įrėmino kreivai. O atplėšt ne taip paprasta. Tuo tarpu tempiant - ateikit, parodysiu - mano darbai idealiai ištempti pagal vieną lino siūlą.
3) jei darbas rėminamas be stiklo, jokių galimybių jį nuimti, išskalbti ir vėl įrėminti atgal
4) kad įrėminti klijuojamą darbą, jie apipjauna darbo kraštus. Tai reiškia, kad kartą įrėminus ateity jokių galimybių jį perrėminti į kitus rėmus (o tai pakankamai dažnai norisi, kai atsiranda daugiau pinigų ar pasikeičia interjeras, kuriame darbas kabo)
O toliau jau jūsų teisė spręsti kaip reminti. Aš pati visuomet esu UŽ kokybę. Tiek siuvinėjime, tiek rėminime.