[quote=tesulka,2010 03 14, 14:40]
Aš irgi noriu pasigirti savo naujomis kojinaitėmis. Jaučiuosi kaip kokia didvrytė jas numezgusi
------------------------------------------------------------------------------------------
Jooooo, čia tai puošmena.
Aš panašias mokykloje mezgiau per darbų pamoką. Visada mėgau būti balta varna

, tai kai mokino mergaites megzti paprastas kojines vilnones aš paėmiau iš mamos siūlų maišo Kauno putlių kiliminius siūlus ir nusimezgiau sau ryškiai raudonas kojines

iki kelių užrišamas priekyje juoda virvele, tą virvelę mama išmokino pinti.

. Tik bėda ta, kad pas mus kaime niekas nesuprato mano šito eksperimento

Tai aš tas kojines užsimaudavau tik žiemą namie, kad kojų negeltų.
Žiūriu mano dukra irgi kai kuriais mano numegztais darbeliais gėdijasi apsirengti į mokyklą, nes mes gyvename tame pačiame kaime, kuriame aš mokyklą baigiau ir vaikai kartais pasišaipo. Aš jai bandau aiškinti, kad pavydi, nes su tokiais nėriniais ir mezginiais nei vienos mergaitės nematome einant. Visos rengiasi kaip iš konvejerio- apsiperka Gariūnuose arba vietiniame turgelyje ir gana. Pas mus net vadinamame skuduryne megztinius pirkti žymiai pigiau nei už nupirktus siūlus nusimegzti kažką išskirtinio.
Labiausiai ji verkė kai parėjo namo iš mokyklos su mano numegzta raudona suknele

( su skersine pynių juosta per pečius) Tą suknutę aš jau buvau įkėlusi todėl nesikartosiu. (Jei kuriai įdomu mano fotki albume rasite). Su šviežiai numegzta tunika dar net nebuvo apsirengusi. Man taip patinka megzti ir taip gaila savo darbo, kai matai kaip vaikas pergyvena, kad rengiu išskirtiniais mezginiais ar nėriniais. Vat sūnus kažkodėl nešioja mano rankų darbo megztinius, gal dėl to kad berniukui labai ripuliukų neprimegsi, mezgu vientiso rašto megztinius.
O jeigu dar viešai papasakočiau, kad mano vyras servetėles neria- tai tikriausiai ir jį užjuoktų. Apie jo hobį pasisakom tik labai patikimiems žmonėms. Na ir jums- vistiek mūsų nepažįstate, o man taip norisi pasigirti apie jo užsiėmimą.
Gal pas jus mezgėjėlės irgi yra panašių problemų? Klausiu tų kurios gyvena kaimuose arba gyvenvietėse, nes didžiųjų miestų gyventojai labai vertina rankų darbą.