Cezi, nikusenka, mielosios Jūs abi nepaprastai šaunios ir nuostabios ir tikiu, kad abiems nuoširdžiai rūpi Orestukas.
Tačiau pasidomėjusi kas jam nutiko, optimizmas buvo ir mane pavedęs, vaiko sužalojimai gana rimti, tiesiog įkeliu truputi medžiagos.
"Požymių intensyvumas ir pobūdis priklauso nuo kraujo išsiliejimo dydžio, vietos, kraujavimo intensyvumo:
Vienos pusės paralyžius;
Regos, žvilgsnio sutrikimai;
Veido paralyžius;
Kalbėjimo ir kalbos supratimo, erdvinių, vizualinių ryšių suvokimo sutrikimas;
Pusiausvyros sutrikimas;
Sąmonės sutrikimas;
Gyvybinių funkcijų - kvėpavimo, širdies ritmo sutrikimai.
Gydymas
Pirmiausia reikia užtikrinti gyvybines funkcijas - kvėpavimą, kraujospūdį (paprastai jis būna žymiai padidėjęs, todėl reikia mažinti), elektrolitų pusiausvyrą. Būtinai mažinama smegenų edema (patinimas) - osmosiniais diuretikais. Gydomi traukuliai ir kiti simptomai.
Pagrindinis gydymo metodas - operacija. Šią operaciją atlieka neurochirurgai. Jos metu šalinama kraujosrūva smegenyse, ar po jų dangalais. Bėda tik, kad ne visada galima ją atlikti, nes smegenys - sudėtingas organas ir dažnai neišeina operuoti tam tikrų jų vietų, nepažeidžiant gyvybiškai svarbių zonų.
Prognozė
Priklauso nuo pažeistos smegenų vietos, nuo kraujosrūvos dydžio. Kai kurie pacientai visiškai pasveiksta, kitiems lieka įvairių funkcijų ar psichikos sutrikimai. Jei insultas apima gyvybiškai svarbias zonas, pacientas gali ir neišgyventi."
Deja skaičiau ir nieko paguodžiančio neradau, mažylio atveju tai nepaprastai rimti sužeidimai, net operacijos nedrįsta atlikti medikai, tad natūralu, kas daugiau ar mažiau susidūrę su medicina nujaučia kas lauktų taip sunkiai sužaloto vaiko, o dar turint omeny, kad niekada nebus šalia motinos kuri būtų dantimis ir nagais pasiryžusi kovoti dėl kiekv. net ir mažiausio pasiekimo sveikti.
Tačiau mažylis nepaprastas kovotojas, jis nepaisant visko kabinasi į gyvenimą, nors jis jam ir labai žiaurus, todėl tokiomis aplinkybėmis natūralu, kad kyla visiem visokių minčių, ir aš asmeniškai labai suprantu Jus abi.
Tokią sunkią akimirka galim uždegti žvakelę, sukalbėti maldą. Ir giliai giliai širdyje tikėtis stebuklo, kad visa tai praeis be didelių ir baisių pasėkmių...
Cezi, nesupras jos musu, pati zinai kodel, tad nerasykim cia kas butu geriau vaikuciui...
Mamos ne is piktumo juk rasom kad vaikui geriau tapt angeleliu, o ne likt pazeistom smegenim, kas nera susidures su neigaliu vaiku, gali svajoti apie stebuklus, kaledu senius ir pan., esme kita, realybe ziauri, neigalus vaikai stebuklingai nepagyja, ir neigaliu vaiku mamos ta geriausiai zino, sitam poste manam asaros ir del mano vaiko, del to as kaip ne sava, gyvent nenoriu ir nematau sviesos gyvenime, nes auginu neigaliuka, nors labai mylima, bet nustojau tiketi stebuklais kad jis taps sveikas. Suzeidimai per stiprus kad sis vaikutis isgytu be pasekmiu, as paprasysiu Dievo jei tam vaikui lemta pagyti, ir buti sveikam, tai tebunie, bet jei jis liks po sios nelaimes neigalus, tikria geriau jam nesikankinti. Nepradekit smerkti, bet...
Nemanau kad mamai jis bus grazintas, o jei liks neigalus, jis gyvens internate, ar tai gyvenimas?
Jis neturi mamos, kuri ji slaugytu, ir t.t. Nemanau kad pas mus iprasta isivaikinti neigaliukus taip pat, visi nori sveiko vaiko.
Nezinau, as pasimetusi, tik noriu prisidet prie padekos Mimi ir Naktei.
Nezinau, gal as visai nudurnejau nuo antidepresantu, bet gal tai mamai ne girta buvo, gal jai sunki pogimdyvine? Nezinau, kazkaip norisi rasti jai bent koki paaiskinima jos tokios elgesio, na netikiu kad nei is sio nei is to puole uz rankos i siena vaika dauzyti. melavo aisku nes striukas protas nieko kito nesugalvojo, kad islys lauk viskas, ir zinoma bijojo ,o gal ji buvo afekto busenos? ginkdie neteisiu jos poelgio, bet prisiminus primus menesius kai mano ilgai lauktas myletas kudykis vos gimes klykdavo pastoviai ir negalejau ne tai kad pamiegot bet nusipraust ir pan., man apimdavo toks siutas, norejosi klykti, saukti, papurtyt gerai ta vaika, sirgau pogimdyvine, nuo nemigos, nuovargio...bet net tos busenos suvokdavau kad tai kudikis, ir jis niekuo detas, kad nuo purtymo nenustos verkti, tai nueidavau i virtuve pabliaudavau, i kita kambari pagalve padauzydavau, kol aptemimas praeidavo, gal jai sunkiau buvo, gal jai reikejo psihologines pagalbos, aisku jei ji negerianti?
O del seneliu, gal reiketu kazkaip rasti juos medios pagalba?
Mamos ne is piktumo juk rasom kad vaikui geriau tapt angeleliu, o ne likt pazeistom smegenim, kas nera susidures su neigaliu vaiku, gali svajoti apie stebuklus, kaledu senius ir pan., esme kita, realybe ziauri, neigalus vaikai stebuklingai nepagyja, ir neigaliu vaiku mamos ta geriausiai zino, sitam poste manam asaros ir del mano vaiko, del to as kaip ne sava, gyvent nenoriu ir nematau sviesos gyvenime, nes auginu neigaliuka, nors labai mylima, bet nustojau tiketi stebuklais kad jis taps sveikas. Suzeidimai per stiprus kad sis vaikutis isgytu be pasekmiu, as paprasysiu Dievo jei tam vaikui lemta pagyti, ir buti sveikam, tai tebunie, bet jei jis liks po sios nelaimes neigalus, tikria geriau jam nesikankinti. Nepradekit smerkti, bet...
Nemanau kad mamai jis bus grazintas, o jei liks neigalus, jis gyvens internate, ar tai gyvenimas?
Jis neturi mamos, kuri ji slaugytu, ir t.t. Nemanau kad pas mus iprasta isivaikinti neigaliukus taip pat, visi nori sveiko vaiko.
Nezinau, as pasimetusi, tik noriu prisidet prie padekos Mimi ir Naktei.
Nezinau, gal as visai nudurnejau nuo antidepresantu, bet gal tai mamai ne girta buvo, gal jai sunki pogimdyvine? Nezinau, kazkaip norisi rasti jai bent koki paaiskinima jos tokios elgesio, na netikiu kad nei is sio nei is to puole uz rankos i siena vaika dauzyti. melavo aisku nes striukas protas nieko kito nesugalvojo, kad islys lauk viskas, ir zinoma bijojo ,o gal ji buvo afekto busenos? ginkdie neteisiu jos poelgio, bet prisiminus primus menesius kai mano ilgai lauktas myletas kudykis vos gimes klykdavo pastoviai ir negalejau ne tai kad pamiegot bet nusipraust ir pan., man apimdavo toks siutas, norejosi klykti, saukti, papurtyt gerai ta vaika, sirgau pogimdyvine, nuo nemigos, nuovargio...bet net tos busenos suvokdavau kad tai kudikis, ir jis niekuo detas, kad nuo purtymo nenustos verkti, tai nueidavau i virtuve pabliaudavau, i kita kambari pagalve padauzydavau, kol aptemimas praeidavo, gal jai sunkiau buvo, gal jai reikejo psihologines pagalbos, aisku jei ji negerianti?
O del seneliu, gal reiketu kazkaip rasti juos medios pagalba?
Tu teisi misis.zd, tas kas neaugina neįgalaus vaiko nesupras...
Bet galima joms papasakot kaip visuomenė elgiasi su neįgaliaisiais... ir aš nekalbu apie tai kaip tyčiojasi vaikai, kaip reketuoja juos kieme ar pan. Iš jų tyčiojasi ir pedagogai, neva išprusę žmonės... ir medikai... ir paprasti suaugę žmonės nepraleidžia progos pasišaipyt. Neįgaliūjų integracija LT tik gražus žodžių saskambis nieko bendro neturintis su realybe. Negalia ne šiaip žodis ir ne šiaip pašalpos už gražias akis, negalia tai būsena, kai tu negali.
Galite mane smerkti kiek norit, bet vien mintis, kad vaikas augs internate man baisi, o kad augs neįgaliūjų internate...
Bet galima joms papasakot kaip visuomenė elgiasi su neįgaliaisiais... ir aš nekalbu apie tai kaip tyčiojasi vaikai, kaip reketuoja juos kieme ar pan. Iš jų tyčiojasi ir pedagogai, neva išprusę žmonės... ir medikai... ir paprasti suaugę žmonės nepraleidžia progos pasišaipyt. Neįgaliūjų integracija LT tik gražus žodžių saskambis nieko bendro neturintis su realybe. Negalia ne šiaip žodis ir ne šiaip pašalpos už gražias akis, negalia tai būsena, kai tu negali.
Galite mane smerkti kiek norit, bet vien mintis, kad vaikas augs internate man baisi, o kad augs neįgaliūjų internate...
.....kiekvienas turi teise i gyvybe,ir gyvenima,toki,koki dievas jam dave,ir tiek,kiek lemta...kas zino,o gal pasiseks issikapstyti kudikeliui is tos ligos,jui,toks mazas,bet nepasiduoda,kovoja su gyvenimu,ir kabinasi i ji.reiskia-jis nori gyventi,ir,kas zino,gal ir isivaikins si berniuka kokie uzsienieciai,juk tai-ne siaip istorija,o gerokai nuskambejusi per lietuva,ir as manau,kad butent jam-ir pasiseks-atsiras,kas ji myles toki,koks jis bus,suteiks visokeriopa reabilitacija,gydyma-juk medicina-gerokai pazangi jau.linkiu,kad jis pasveiktu,ir gyventu.meldziames to visos.
....vis negaliu uzmigti...
....vis negaliu uzmigti...

QUOTE(misis.zd @ 2010 12 29, 23:26)
Nezinau, gal as visai nudurnejau nuo antidepresantu, bet gal tai mamai ne girta buvo, gal jai sunki pogimdyvine? Nezinau, kazkaip norisi rasti jai bent koki paaiskinima jos tokios elgesio, na netikiu kad nei is sio nei is to puole uz rankos i siena vaika dauzyti.
Ai baikit nu...
Naktį buvo girtauta matomai, o girtas žmogus neprognozuojamas, verkė turbūt vaikas na ir tėškė į sieną.
Deja ne pirmas ir nepaskutinis girtų tėvų sužalotas kūdikis.
QUOTE(Soy @ 2010 12 30, 07:17)
Ai baikit nu...
Naktį buvo girtauta matomai, o girtas žmogus neprognozuojamas, verkė turbūt vaikas na ir tėškė į sieną.
butent buvo girta, nepatiko kaip reke ir viskas...jei matai,kad tau depresija, eik kreipkis kazkur, prasyk pagalbos, sakyk,kad nebegali vaiko augint..blogiausiu atveju atiduok, tik jau ne girta dauzyk..o dar ir maitino prisigerus savo pienu..baisu...
Idomu kaip siandien mazylis jauciasi..
As sita tema suradau pries keleta dienu ir nuolat ja stebiu. Egles poelgio nekomentuosiu, bet jums, mielos mamytes, noreciau padekoti is visos sirdies. Jus FANTASTISKOS! Lenkiuosi pries jus zemai! Tikiu, kad Jusu stiprybe, valia, gera sirdis gali padaryti stebuklus!!!!
nu mamos, ne vieta cia diskutuoti, teisti ir smerkti.... buvo kaip buvo... mes to nepakeisim.... ir vaikelis gyvens arba ne, sveikas arba ne. bet tai nelabai nuo musu valios jau priklauso... ka galim padaryti tai tik melstis, kad viskas baigtusi laimingai (kad ir kokia laiminga pabaiga kiekviena isivaizduoja) ir suteikti realia pagalba kai jos reikes. nes visos sitos diskusijos tikrai nepadeda....
labai laukiam ziniu kokia situacija su Arnu, gal jam kazkokios pagalbos reiks? nes Orestukui kolkas reikia tik mediku pagalbos....
labai laukiam ziniu kokia situacija su Arnu, gal jam kazkokios pagalbos reiks? nes Orestukui kolkas reikia tik mediku pagalbos....
Šviežiausios žinios iš Mimmi:
*Arnutis pagaliau Antakalnio vaikų globos namuose.
** Orestuko situacija ta pati...
Mamytės, norėdamos pagelbėti, suorganizuokime lauknešėlį Arnučiui. Juk naujieji metai. Vaikiukas pasimetęs, nesupranta kas čia vyksta...
Rytoj Mimmi žada jį aplankyti!!!
Mamytės, norėdamos pagelbėti, suorganizuokime lauknešėlį Arnučiui. Juk naujieji metai. Vaikiukas pasimetęs, nesupranta kas čia vyksta...

QUOTE(1cesna1 @ 2010 12 30, 12:05)
Šviežiausios žinios iš Mimmi:
Rytoj Mimmi žada jį aplankyti!!!

parasyk kada Mimmi vaziuos?
Kaip reiktu perduoti?Bet as turesiu galimybe perduoti tik rytoj

laukiu kada skype pasijungsi

As irgi noreciau laukneseli perduot, turiu is anksciau nupirkus tapkytes, pizamyte, galvojau kada perduoti, tik, kad kaip perduoti, kelinta ryt Mimmi vaziuosi?
As galiu pervesti 50 lt, nupirksit kokiu butinu daiktu (nelabai isivaizduoju ko gali reiketi Arnui)
Tik man parasykit saskaita i AZ
Tiesa, kuriuose globos namuose? Zolyno g?

Tiesa, kuriuose globos namuose? Zolyno g?