Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XIII

QUOTE(RA_13 @ 2010 03 20, 16:21)
Sveika, Mojo smile.gif
Dar ne po visų smile.gif  Matai, jau buvo nuspręsta, kad šalins visą skydliaukę, tai extra tyrimo  operacijos metu nei nedarė (kaip ir kitoms 2 mano palatos draugėms ), daktaras sakė, kad tai vistiek yra ne 100% patikima, tad geriau palaukti tikrų rezultatų. Va, todėl ir bijau blush2.gif

Oi, kaip suprantu tave - ir mano labai neseni tokie pat išgyvenimai. Bet kaip sakė jovita I, pasistenk mąstyti pozityviai, skaityk geras knygas, stenkis atsiribot nuo bet kokios depresyvios informacijos ir kuo mažiau ieškok internete apie ligą, kurios dar nėra. Tikėk, kad viskas bus gerai.
Aš pati buvau tiek prisigalvojus, vos ne testamentą parašius, kad kai baigėsi gerai, buvo net keista - kaip čia dabar? Tai kam tiek nervinausi doh.gif

O aš vakar buvau pas Kazanavičių, padarė visus tyrimus ir taip nuramino, kad antra diena jaučiuosi kaip ant sparnų: hormonų užtektinai gamina likusioji skydliaukės dalis, tiroksino gerti nereikės. Aišku, likusi skydliaukė padidėjusi, joje jau irgi randasi mažyčių mazgelių, bet kol jie užaugs, tikiuosi kokius dešimt metelių ramiai pagyventi (tfu, tfu, tfu biggrin.gif ). Žodžiu, tikrintis tik profilaktiškai kas pusmetį. Net keista - negi tikrai pasveikau doh.gif

Beje, mergaitės, paklausiau Kazanavičiaus dėl tų darinių ant antinkščių, ar nereikia ir man tikrintis. Jis atsakė, kad tikrintis reikia tada, jei išoperuojamas piktybinis skydliaukės mazgas. O jei rado ant antinkščių piktybinį darinį, tai turėjo ir skydliaukės mazgas būti piktybinis. Kitu atveju reikia paprašyti peržiūrėti histologinį skydliaukės tyrimą dėl kažkokių C ląstelių (čia nieko neišmanau), nes gali būti, kad tirdami tiesiog suklydo - dirba juk žmonės (čia cituoju Kazanavičių).
Na, bet nenoriu gąsdinti ir pripainioti - konsultuokitės su savo gydytojais.
Visoms sėkmės ir sveikatos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(geleasirtu @ 2010 03 21, 10:28)
sveikute, rasei kad guzys buvo piktas. Norejau paklausti o po operacijos tikrinais ar neliko jo pedsakus ar svytinai?  blush2.gif

Labas, tai folikuline carcinoma, pašalino visą operacijos metu , gavau du jodus, kolkas TG kiekis pablogėjimo nerodo geguzę pas Baranauską važiuosiu, bet iki to turiu išsioperuoti slankstelio hemangiomą didelę, dar neaišku kas ten bus ar piktas ar geras. g.gif
Papildyta:
mojo ačiū už informacija , įtariu kad aš dar savimi užsiimsiu dėl antinksčių, man kažko neramu, nes man išoperavo 109 g piktuką, o kaip jau minėjau turiu ir panašių simptomų, geriau išsitirt ir nusiramint.
Atsakyti
Laba 4u.gif

QUOTE(geleasirtu @ 2010 03 20, 11:11)
Mane operavo santariskiu 2sk chirurgijos gydytojai  Beisa , doc. Simutis ir prof. Strupas. Visa operacijos metu spaudimas buvo 300, operavo 4-5 val . Pjuvio neturiu , tik 3cm randelis .Dare su nauju aparatu ( kaip liaudis sako lazeriu) tiksliai moksliskai nepasakysiu. Po operacijos para buvau renimacijoje. O antra diene jau atsistojau ir pradejau vaikscioti. Jokio skausmo nebuvo ir silpnumo.

Bet uzsienio , o ypac ispanu mokslo straipsniuose daugiau informacijos radau.
  linkiu ir tau linksmu dienu ir pasijuokti is to thumbup.gif

Mane ir Beisa, Strupas ir dar vienas chururgas operavo. Sake kad gali but sunki operacija, jei spaudimas aukstas. Bet maniskis jis visada normoj, tai operacija pora valandu uztruko. Sake pasalino ji visa su krastais. O pooperacinis skausmas buvo ziaurus, drena dvi paras turejau, kuris man ziauriai trukde.

O gal gali trumpai ka idomaus papasakot is tu uzsienio straipsniu? Ar yra kokia mityba? Kuo pati stiprini imuniteta? As geriu Triovit ir Evelor.
Aciu uz palinkejima, bandau juoktis ir tiketi jog viskas bus gerai bigsmile.gif

QUOTE(geleasirtu @ 2010 03 20, 11:25)
sveikuta sakai buvai pas onkologa - genetika , kas tave siunte? Endokrinologijos prof. sake man kad gali buti is 100 -10 prosentu paveldima, butinai rekia atkreipti i savo vaikus... As galvoju dukryte dar patikrinti , nes jei kartojasi visos mano vaikystes bedos.

Pas onkogenetika patekau per viena pazistama Santariskiu rezidenta, be siuntimo ax.gif Del dukrytes ir as galvoju jog reiketu patikrinti. Reik paieskoti kad ir mokamai. Gal jau kur domejotes?

QUOTE(Mojo @ 2010 03 21, 20:25)
Net keista - negi tikrai pasveikau doh.gif

Beje, mergaitės, paklausiau Kazanavičiaus dėl tų darinių ant antinkščių, ar nereikia ir man tikrintis. Jis atsakė, kad tikrintis reikia tada, jei išoperuojamas piktybinis skydliaukės mazgas. O jei rado ant antinkščių piktybinį darinį, tai turėjo ir skydliaukės mazgas būti piktybinis. Kitu atveju reikia paprašyti peržiūrėti histologinį skydliaukės tyrimą dėl kažkokių C ląstelių (čia nieko neišmanau), nes gali būti, kad tirdami tiesiog suklydo - dirba juk žmonės (čia cituoju Kazanavičių).
Na, bet nenoriu gąsdinti ir pripainioti - konsultuokitės su savo gydytojais.
Visoms sėkmės ir sveikatos 4u.gif

Saunu thumbup.gif

O cia tai nustebinai blink.gif Reiks pasidometi g.gif O kazi jei mane operavo pries 2men, jie dar tures nors gabaleli mano skydliaukes? biggrin.gif
Tikrai kolkas nesijaudinu, bet pasikonsultuoti reikes. Aciu labai kad pasidalinai info.
O gal gali pasakyti kur Kazanavicius dirba? Kaip daznai tu pas ji lankaisi? Kokios kainos pas ji privaciai?
Atsakyti

O gal gali pasakyti kur Kazanavicius dirba? Kaip daznai tu pas ji lankaisi? Kokios kainos pas ji privaciai?
[/quote]

Kazanavičius Vilniuj dirba šeštadieniais klinikoj Via medica, Trakų 8/6. Registruotis reikia pirmadienį tel. 852622439. Už konsultaciją (echoskopija, F4, TSH, T3F, ATA ir D3) sumokėjau 250. Ten jie skaičiuoja už kiekvieną hormoną, procedūrą ir t. t. Nėra pigu, bet kai tik kas pusmetį tai dar pusė bėdos. Mane jis šįsyk labai nuramino, bet yra buvę, kad ir nepatiko blush2.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Norėčiau paklausti dėl gyd.Kazanavičiaus. Ar einant pas jį reikia siuntimo? Noriu nueiti pas jį. Kiek domėjausi, tai jis vienas iš geresnių gydytojų? Ar yra Vilniuje dar gerų? Gal ką patartumet? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rege @ 2010 03 22, 10:38)
Sveikos merginos 4u.gif

Norėčiau paklausti dėl gyd.Kazanavičiaus. Ar einant pas jį reikia siuntimo? Noriu nueiti pas jį. Kiek domėjausi, tai jis vienas iš geresnių gydytojų? Ar yra Vilniuje dar gerų? Gal ką patartumet? blush2.gif

Pas Kazanavičių siuntimo tikrai nereikia - už viską susimokėsi biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Mojo,2010 03 22, 09:50]
[/quote]

Kazanavičius Vilniuj dirba šeštadieniais klinikoj Via medica, Trakų 8/6. Registruotis reikia pirmadienį tel. 852622439. Už konsultaciją (echoskopija, F4, TSH, T3F, ATA ir D3) sumokėjau 250. Ten jie skaičiuoja už kiekvieną hormoną, procedūrą ir t. t. Nėra pigu, bet kai tik kas pusmetį tai dar pusė bėdos. Mane jis šįsyk labai nuramino, bet yra buvę, kad ir nepatiko blush2.gif
[/quote]
mano nuomone uz tokius tyrimus ir konsultacija sumoketa gana daug , o kur eskopija ir biobsija... geriausia ir pigiausia tai santariskiu konsultacijos kabinete 301k pas zukaite rasa ir juskiene rasa. O jei reiks tai paguldis i ligonine pas save i palatas. Joa tikros profes ir gana pigiai apsimoka. Per konsultacija i vokeli . Jos vertos tu pinigeliu.
Atsakyti
gabriella , sveikute , as jokiu vaistu ar papildu negeriu. Man nuo tyrimu jodu ir chemijos( kuri dare skydliaukes ir pilvo organu branduolini tirima) dantys atsipo. Dabar daug geriu pieno, kefyro, o jogurtu negaliu nes kyla rygstis ( skrandzio isvarza). Rytais pasidarius kokteiliuka po sauksteli su arbata--- lygiom dalim medus , cesnakas ir imbieras , viska sumali ir laikai saldytuve. Man vienas profesorius taip liepe gerti , sake zymiai gerau uz visus papildus...
Idomi teorija, lyg gyd. Kazakeviciaus jei skydliauke pyktybe tada tirti antnkscius,.... Mano istorijoje atvirksciai. SKYDLIAUKE nepiktybe tik saltas mazgas, jau tyriau su biobsija ir onkologineje ligonineje. O kai dare branduolini tyrima iskarto sake , itarinejo, kad antinkscis gali buti pyktibinis--- kaupimo pozymiai buvo, skydliaukes nesimate.Tiksliau pasakysiu kai ja isoperuosiu ir galutinius gausiu atsakymus.
Dabar vaziuosiu tartis del tolimesnio gydymo pas onkologa, nes po operacijos padarem KT, rado kazkokius veziuko pedsakus, tiksliai nezinau ka rado ,nes tik su gydytoja pasiskambinom.Dabar kazkiek paluzau ... mintys aplink sukasi gana baisios,.... pradedu bijoti...
Atsakyti
QUOTE(pikta_teta @ 2010 03 14, 20:23)
Sveikos moterytės smile.gif
truputėli aš čia gal ne į temą bet norėčiau paklausti:
prieš 3,5m man pašalino vieną skydliaukės skiltį (cista ir mazgas) po operacijos vartoju po 100 L-tiroksino. Ar skydliaukės operacija ir tiroksino vartojimas gali turėti įtakos vaisingumui?? kažkaip man labai parūpo...
kažkaip nelabai radau atsakymo šiame forume, arba nemokėjau ieškoti  ph34r.gif

negi niekas neatsakys?
Atsakyti
[quote=*Gabriella*,2010 03 22, 00:11]
Laba 4u.gif
Mane ir Beisa, Strupas ir dar vienas chururgas operavo. Sake kad gali but sunki operacija, jei spaudimas aukstas. Bet maniskis jis visada normoj, tai operacija pora valandu uztruko. Sake pasalino ji visa su krastais. O pooperacinis skausmas buvo ziaurus, drena dvi paras turejau, kuris man ziauriai trukde.

O gal gali trumpai ka idomaus papasakot is tu uzsienio straipsniu? Ar yra kokia mityba? Kuo pati stiprini imuniteta? As geriu Triovit ir Evelor.
Aciu uz palinkejima, bandau juoktis ir tiketi jog viskas bus gerai bigsmile.gif
Pas onkogenetika patekau per viena pazistama Santariskiu rezidenta, be siuntimo ax.gif Del dukrytes ir as galvoju jog reiketu patikrinti. Reik paieskoti kad ir mokamai. Gal jau kur domejotes?
Saunu thumbup.gif
as del straipsniu http://www.uninet.ed...do/c050701.html idedu keleta straipsniu. As isivedu verteja ir visa puslapi man isvercia mirksiukas.gif
Atsakyti
Labuka,

skaitau skaitau Jusu pasisakymus ir issigandau...

Jei isoperuotas skydliaukes vezys, tai didele tikimybe, kad bus antiksciu vezys???... blink.gif unsure.gif

Niekur neradau jokios info apie tai...
Ar as ne taip supratau?
Kur eiti tu antiksciu tikrintis? Koks gydytojas tikrina?

Papildyta:
QUOTE(geleasirtu @ 2010 03 22, 18:10)
O kai dare branduolini tyrima iskarto sake , itarinejo, kad antinkscis gali buti pyktibinis--- kaupimo pozymiai buvo, skydliaukes nesimate.Tiksliau pasakysiu kai ja isoperuosiu ir galutinius gausiu atsakymus.

o tai kai buna antiksciu vezys - auglys irgi turi joda kaupti?
Atsakyti
Laba diena,
geleasirtu, laikykis, gal gi laiku tą darinį pastebėjo ir laiku pašalins 4u.gif Nors tavo diagnozė man irgi naujiana, kaip ir joviteleb, - nesu neikur skaičius, kad tai susiję ir kartu su skydliaukės bėdom reikia stebėt-tirt ir antinksčius g.gif . Reikės pasiieškot info unsure.gif

QUOTE(pikta_teta @ 2010 03 22, 21:39)

negi niekas neatsakys?

Konkrečiai vaisingumui įtakos neturi, - sako daktarai. Visada gali būti šimčių (tos išimtys atsiranda dažniausia tada, kaip paaiškėja dar ir kitos sveikatos problemis g.gif ).
Jeigu sureguliuota tiroksino dozė ir esi reguliariai stebima endoktinologo - gali drąsiai planuot. Vaisingumui įtakos turi per pasyvi, ar per aktyvi skydliaukės veikla. Tad bent kas pusmetį (o gal ir dažniau) reikia pasitiktinti skydliaukės hormonus. Pastot bet kokiu atveju gali, tik išnešiot nesureguliavus hormonų - sudėtingiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žižma: 24 kovo 2010 - 11:06