Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XIII

QUOTE(maskatukas @ 2010 07 12, 20:26)
sveika dagiliuk, labai nekorektiskas klausimas, kiek sveri?smile.gif
mociute salia manes gulejo, ji svere 88 kg, tai jai po 100mg paskyre
kiek jau supratau, Lt nauja metodika, panasiai kaip JAV, jei nera jokiu salutiniu bedu, kuo greiciau keltis ir eiti, siuo metu as daug guliu, tikrai saves neprievartauju, pasijusiu stipresne, kelsiuosi,
beje, tik vos daugiau pasneku-uzkimstu, valgau po kelias citronos skilteles su viskuom, tikiuosi pades

Papildyta:
sveika mylimuk, tyroksinas turi tiesiogines itakos svoriui, jo per daug -kusti, per mazai-storeji, turi itakos ir lytinei sistemai, cukraliges atsiradimui, na vienu zodziu-rimta endokrinine liauka, bet as jau susitaikiau su ta mintimi, kad hormonus teks gerti visa gyvenima,

A le jau ka ten - korektiskas, korektiskas biggrin.gif Sveriu dabar 64 kg. Siaip dabar sveriu tiek, kiek jaunystes laikais. Niekada nebuvau kudena. Po pirmo vaikucio teko numesti apie 12 berods kg, o po antro - nieko. Svoris pats nukrito, bet tai sieju su maitinimu ir sveiku maitinimusi (na, prisilaikau daugmaz kaloriju kiekio reikalingo), ne su skydliauke, kadangi hormonai visada normoje, tik i pabaiga jau pradejo ju maziau gaminti.

As ir uzkimstu, tai stengiuosi nekalbeti. Oi, uzmirsau tavo patarta citrina - reikas pavalgyti.
Na bet kvepavimas mano neatsistato. Sunku kvepuoti, tarsi ta tracheja dvigubai susiaurejusi ir neieina pakankamai oro unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas mergikės,
Aš tai daug sveriu doh.gif 15kg reik minimum numest, bet vis neturiu valios doh.gif Po antro vaiko svoris dar šoktelėjo, padidėjo plaukuotumas žiauriai, bet... nu, kad nors kokia mintis būtų šovus, kad reikia skydliaukę tirtis doh.gif Dabar tai tikrai prisilaikau su maistu, bet va reikia sureguliuot Tiroksino kiekį pasirodo. Pagal visus požymius man jo mažoka dar. Pažiūrėjau namie - geriu po 50mg.
Dėl operacijų, tai taip. Dabar rekomenduojama kuo anksčiau keltis, judėt. Tada tipo greičiau sveikstama, geriau randai gyja.
Bet šiaip tai pasilsėkit, tik nesipulkit darbų dirbt. Nepamirškit, kad biletenis ne šiaip sau duodamas mirksiukas.gif Kol namuose būni, tai atrodo, kad esi sveika, kupina jėgų, bet tik pabandyk ką timtai paveikt ir iškart jėgos apleidžia.
O dėl balso, tai - reikia laiko. Ai dar dariau balso pratimus atsimenu. Bet, kaip minėjau, pas mane neveikė viena balso styga.
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2010 07 13, 08:49)
Bet šiaip tai pasilsėkit, tik nesipulkit darbų dirbt. Nepamirškit, kad biletenis ne šiaip sau duodamas mirksiukas.gif Kol namuose būni, tai atrodo, kad esi sveika, kupina jėgų, bet tik pabandyk ką timtai paveikt ir iškart jėgos apleidžia.
O dėl balso, tai - reikia laiko. Ai dar dariau balso pratimus atsimenu. Bet, kaip minėjau, pas mane neveikė viena balso styga.

Ech, kad mamoms nedarbingumo lapeliu niekas neduoda biggrin.gif - vyras jau grizo i darba, tai niekur nedingsi, tenka grizti i pilnaverti gyvenima nori nenori. Stengiuosi tik maziu maziau kilnoti ir kalbeti.

Na, mergaites, kaip kitos laikotes? O tai mes cia visa eteri uzgrobeme biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2010 07 12, 20:57)
A le jau ka ten - korektiskas, korektiskas  biggrin.gif Sveriu dabar 64 kg. Siaip dabar sveriu tiek, kiek jaunystes laikais. Niekada nebuvau kudena. Po pirmo vaikucio teko numesti apie 12 berods kg, o po antro - nieko. Svoris pats nukrito, bet tai sieju su maitinimu ir sveiku maitinimusi (na, prisilaikau daugmaz kaloriju kiekio reikalingo), ne su skydliauke, kadangi hormonai visada normoje, tik i pabaiga jau pradejo ju maziau gaminti.

As ir uzkimstu, tai stengiuosi nekalbeti. Oi, uzmirsau tavo patarta citrina - reikas pavalgyti.
Na bet kvepavimas mano neatsistato. Sunku kvepuoti, tarsi ta tracheja dvigubai susiaurejusi ir neieina pakankamai oro  unsure.gif

sveika Dagiliuk, tada tau tikrai uzteks hormonu, smile.gif
visada buvau liekna, ne pagal metus gerai atrodziau, tik paskutinius 4 metus pradejau labai kusti, tokia kiap sergantis zmogus atrodyti, o pasirodo, tai skydlaiukes darbas buvo jau prasidejes,
siandien gulejau, vaikai nese valgyti i lova, labai silpna, visgi dar sirdele gerai neatsistate po operacijos, man sake, jie dar jausi ka nors, be siuntimo galesiu eiti, nes i israsa irase, kad su sidele buvo problemu arba isties reikia laiko,
dar negeriu hormonu, ziuresiu kas bus, nes dar rankos dreba, kaip tada kada hormonu perteklius buvo:)
o del kvepavimo-nueik kol esi ne LT, cia zinai, kol priesi, eiles dideles,
man kvepavimas atsistate
ale tikrai, kur kitos merginos dingo?smile.gif
gal atostogos:))))
Papildyta:
QUOTE(Mylimukas @ 2010 07 13, 08:49)
Labas rytas mergikės,
Aš tai daug sveriu doh.gif 15kg reik minimum numest, bet vis neturiu valios doh.gif Po antro vaiko svoris dar šoktelėjo, padidėjo plaukuotumas žiauriai, bet... nu, kad nors kokia mintis būtų šovus, kad reikia skydliaukę tirtis doh.gif  Dabar tai tikrai prisilaikau su maistu, bet va reikia sureguliuot Tiroksino kiekį pasirodo. Pagal visus požymius man jo mažoka dar. Pažiūrėjau namie - geriu po 50mg.
Dėl operacijų, tai taip. Dabar rekomenduojama kuo anksčiau keltis, judėt. Tada tipo greičiau sveikstama, geriau randai gyja.

sveika mylimuk, tikrai padejo tavo patarimas maziau sneketi, nes jau snekutis esu juodas:)
atsakau tik i labai artimu draugu tel skambucius, kiti -palauks:)
ar tau yra buvusi hipotireoze?, kokie jos pozymiai?
mat, as labai gudrute vaidinu, dar negeriu hormonu, nes iki operacijos buvo ju sociai:)
ilsiuosi , geriu daug mineralinio negazuoto vandens ir valgau:), net per karscius:)
na tai iki malonaus susirasymo:)
Atsakyti
Sveikos pagaliau prisiregistravau pas endukrinologe, po ilgu bandymu smile.gif mano ai hormonu per daug gamono tai svoris krito labai vienu metu pe savaite 5 kg nukrito, po operacijos greit pastojau bet va jau sugryzau i buvusi svori:)tai matyt gamina likusi dalis pakankamai, o ji viena ar galetu vel per pajegei dirbti ir gaminti per daug hormonu nei reik? g.gif
Atsakyti
QUOTE(eggle20 @ 2010 07 13, 21:29)
Sveikos pagaliau prisiregistravau pas endukrinologe, po ilgu bandymu smile.gif mano ai hormonu per daug gamono tai svoris krito labai vienu metu pe savaite 5 kg nukrito, po operacijos greit pastojau bet va jau sugryzau i buvusi svori:)tai matyt gamina likusi dalis pakankamai, o ji viena ar galetu vel per pajegei dirbti ir gaminti per daug hormonu nei reik? g.gif

sveika Egle, tikrai gali ir puse skydliaukes pradeti per daug gaminti hormonu, salia kitoje palatoje gulejo moteris, kuriai po 15 metu pasalino likusia dali skydliaukes, nes ne tik per daug gamino, bet ir mazgai uzaugo,
patarimas, bent kai pajusi, kad kas nors ne taip, darykis tyrimus,
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2010 07 13, 18:41)
ar tau yra buvusi  hipotireoze?, kokie jos pozymiai?

g.gif o kas tas yra? Aš nieko nežinau apie tą skydliaukę, kas ir kaip būna doh.gif Aš gyvenime jos nesityriau. Viskas įvyko staiga, nepraėjus nei mėnesiui, aš jau pusės skydliaukės neturėjau doh.gif Na reiks pasiskaityt internete ko čia taip gudriai užklausėt biggrin.gif
Reikia viską išsinagrinėt kas ir kaip gali būt iki ėjimo pas endokrinologą. paskui susirašyt klausimus ant lapuko. Nes ten žmonių milijonas, konvejeris tik eina, tai viską pamirštu paklaust doh.gif
Papildyta:
QUOTE(eggle20 @ 2010 07 13, 20:29)

Tikrai prisiregistruot pas endokrinologus, tai iš fantastikos srities doh.gif
Atsakyti
Maskatuk, užvėlėt mane su ta hipe.... Net žodį pamiršau biggrin.gif bet taigi, kaip pradedi apie ligas skaityt, tai viską sau gali prisitaikyt doh.gif Mirtinas ligonis gali pasijaust. Bet užtat atradau, kad nuo skydliaukės gali ūgis sutrikt ankstyvoj jaunystėj, tai nuprendžiau, kad čia mano atvejis doh.gif Nu žodžiu kretinizmas pas mane tai tikrai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2010 07 14, 09:09)
sveika Egle, tikrai gali ir puse skydliaukes pradeti per daug gaminti hormonu, salia kitoje palatoje gulejo moteris, kuriai po 15 metu pasalino likusia dali skydliaukes, nes ne tik per daug gamino, bet ir mazgai uzaugo,
patarimas, bent kai pajusi, kad kas nors ne taip, darykis tyrimus,

tai va kad ir atrodo vel sirdis tabaluoja ir svoris krenta nors nesikudinau ir vaiki neperseniausiai pagimdzia o jau po keliu menesiu visi sako atrodai kudesne nei pries nestuma doh.gif nera taip negera kaip seniau bet pradzioi is vis nieko nejauzdavau..na matyt sitos bedos visam gyvenimui doh.gif tikuosi kad as cia tik isigalvoju jau.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eggle20 @ 2010 07 14, 18:18)
tai va kad ir atrodo vel sirdis tabaluoja ir svoris krenta nors nesikudinau ir vaiki neperseniausiai pagimdzia o jau po keliu menesiu visi sako atrodai kudesne nei pries nestuma doh.gif  nera taip negera kaip seniau bet pradzioi is vis nieko nejauzdavau..na matyt sitos bedos visam gyvenimui doh.gif  tikuosi kad as cia tik isigalvoju jau.. 4u.gif

O turoksiną geri? Nes svoris krenta kai per daug jo, na bent jau taip supratau pasiskaičius. Tai gal tik reiktų sumažint dozę?
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2010 07 15, 11:15)
O turoksiną geri? Nes svoris krenta kai per daug jo, na bent jau taip supratau pasiskaičius. Tai gal tik reiktų sumažint dozę?

tai matai as negeriu nieko ir svoris krenta. gerti tai troskina daug geriu bet db ir karsta labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eggle20 @ 2010 07 15, 21:32)
tai matai as negeriu nieko ir svoris krenta. gerti tai troskina daug geriu bet db ir karsta labai smile.gif

O aš tai padidinau savo dozę. Nžn ar gerai padariau ar ne, nes pas gydytoją tik po 2 savaičių dar. Bet, kad į vakarą tai tik miegot norisi jau man. Tai vakar išgėriau ryte 100. Labai gerai jaučiausi, visą dieną. Tai bandysiu po tiek gert ir toliau.
Atsakyti