Įkraunama...
Įkraunama...

Brolis griauna savo gyvenima

QUOTE(frankie @ 2010 03 11, 21:44)
Matomai pradžią padarė šeimos moterys, o gyvenime ieškos-susiras-gyvens su tokio tipo - valdingom veikėjom. Kaip kažkuri rašė pirmose žinutėse (nes visų neskaičiau) - patarčiau nesikišt... Kaip sakant, sparnai tvirtėja skrendant, o ne tupint lizde. Ir taip jau ilgai vaikinukas be charakterio... Susilaukt vaiko (jei jo mergina tikrai su juo iš išskaičiavimo, o ne meilės) tai manau tikrai gali sugriaut jo gyvenimą, na, bent jau jis bus ne toks, kokio jis nori. Bet manau, giliai viduje jis tikrai žino, ko nori ir pasieks. Praeis metai, trys - atsipeikės. Siūlau neįkyrėt, nes kaip jis gali kovot prieš tokią draugę, kai pirmoj vietoj, man atrodo, esat jūs su mama. Palikit jam valios laisvę ir viskas jam nušvis kitom spalvom.

Kita vertus, sakot, kad jis infantilus. Tada nesuprantu, kaip lengva ranka atiduoda savo pinigus biggrin.gif Aš kaip tik jei būčiau išlepinta - reikalaučiau iš kitų visko sau, o duot nemokėčiau bigsmile.gif

P.S. Smalsu, koks tas "ne juodas" darbas, jei siūlot jam ieškotis darbo ofise. Antras dalykas, kritęs į akis - šitos šalies kalbą ir jums praverstų pasimokyt...

Ir vėl komentatoriai neskaito visos temos ir suplaka dvi istorijas į vieną. Tai ponia, kurią istoriją komentuojate? Pirmosios autorės brolis gyvena užsienyje, o maniškis - Lietuvoje. Kokios šalies kalbą man siūlote mokytis?
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2010 03 12, 12:10)
Ir vėl komentatoriai neskaito visos temos ir suplaka dvi istorijas į vieną. Tai ponia, kurią istoriją komentuojate? Pirmosios autorės brolis gyvena užsienyje, o maniškis - Lietuvoje. Kokios šalies kalbą man siūlote mokytis?

Is pradziu isiterpi i tema kurioje prasoma patarimu...o kai temos autorei rasomi patarimai..tu dar sugebi ir pretenzijas,pageidavimus reiksti doh.gif
Atsakyti
" Dažnai žmogus prašantis patarti, iš tikrųjų laukia ne patarimų, o pritarimo ir jo būsimų veiksmų pateisinimo. Širdyje jis jau žino, kaip elgtis, bet pačiam prisiimti atsakomybę už lemtingą žingsnį, tiesą sakant, baugoka. Juk kur kas patogiau atsakomybę perkelti ant kieno nors pečių. Jeigu viskas baigsis gerai, tai bus jo nuopelnas: "Juk tai aš priėmiau teisingą sprendimą!" O jeigu vis dėlto nepasiseks, kaltas bus patarėjas: "Tai jis išmušė mane iš vėžių!" ...Patyrę konsultantai, psichologai, neskuba duoti aiškių patarimų ir rekomendacijų. Jie mieliau linkę padėti žmonėms pačiam susivokti, kodėl jie atsidūrė tokioje padėtyje ir kaip galėtų iš šios nepalankios situacijos išsikapstyti".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Interdiz: 12 kovo 2010 - 11:23
QUOTE(Malibu @ 2010 03 12, 11:10)

Vargšeliai komentatoriai, neskaito visos temos doh.gif biggrin.gif Gal dėl to, kad turi labai įdomius SAVO gyvenimus? Ponia, nesusireikšminkit, komentavau pirmajį postą - apie jus išvis pirmą kart girdžiu. Bet reiks paskaityt ir jūsų biggrin.gif Jei visur įžvelgiat kažką prieš save, tai turėtų būt įdomu...

QUOTE(*ultraviolet* @ 2010 03 12, 11:15)
Is pradziu isiterpi i tema kurioje prasoma patarimu...o kai temos autorei rasomi patarimai..tu dar sugebi ir pretenzijas,pageidavimus reiksti doh.gif

thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Malibu @ 2010 03 12, 11:10)

Kas čia per pareiškimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frankie: 12 kovo 2010 - 13:48
Sakote, susireiksminau? Tai cia jus esate susireiksminusios, nekulturingos, nesugebancios be pykcio, sarkazmo, uzgauliojimu pareiksti savo nuomone, kad ir kokia ji butu, taip pat ir priesinga manajai. Uz pasisakyma sioje temoje jos autores as jau atsiprasiau, tiesiog neuzvedziau kitos temos, nes maniau, kad si kazkiek panasi - tiek tema uzvedusi autore, tiek as nerimaujame del savo broliu elgesio. Ka gi, tai ir bus paskutinis mano pasisakymas sioje temoje. Dekoju visoms, kurios mandagiai, kulturingai, be pykcio, pasaipu, etikeciu pareiske savo nuomone, kad ir kokia ji butu. Visos kitos man neidomios, todel isidemekite mano slayvardi ir sekanti karta nesivarginkite skaityti mano uzvestu temu ar komentuoti mano pasisakymu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Malibu: 12 kovo 2010 - 21:07
QUOTE(Malibu @ 2010 03 12, 21:54)
Sakote, susireiksminau? Tai cia jus esate susireiksminusios, nekluturingos, nesugebancios be pykcio, sarkazmo, uzgauliojimu pareiksti savo nuomone, kad ir kokia ji butu, taip pat ir priesinga manajai. Uz pasisakyma sioje temoje jos autores as jau atsiprasiau, tiesiog neuzvedziau kitos temos, nes maniau, kad si kazkiek panasi - tiek tema uzvedusi autore, tiek as nerimaujame del savo broliu elgesio. Ka gi, tai ir bus paskutinis mano pasisakymas sioje temoje. Dekoju visoms, kurios mandagiai, kulturingai, be pykcio, pasaipu, etikeciu pareiske savo nuomone, kad ir kokia ji butu. Visos kitos man neidomios, todel isidemekite mano slayvardi ir sekanti karta nesivarginkite skaityti mano uzvestu temu ar komentuoti mano pasisakymu.

Atradau ir perskaičiau ir jūsų istoriją, bet kai rašiau pirmą ats. tikrai nebuvau jos akyse mačius, nes, kaip minėjau, perskaičiau gal tik 3 psl. nuo pradžios ir mano postas nuo a iki z skirtas temos autorei... O istorijos tikrai panašios, tad nenuostabu, kad taip pagalvojot.
Atsakyti
Temos autorei siulyciau nesikist i brolio gyvenima. 4u.gif
Na,o Malibu butina gelbet mama ir tam tikrai reikia imtis ryztingu veiksmu,nes tik svarstant problema,neduok Dieve,ir mamos mirties galima sulaukti 4u.gif
Atsakyti
Tik is klaidu mokomasi smile.gif autore, neatimkit is savo brolio sios galimybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2010 03 12, 21:54)

Visų pirma tai noriu pasakyti, kad man jūsų jausmai labai pažįstami. Bet nepamirškit, kad viską matote per savo teisuoliškus akinius. Matote situaciją taip - jūs esate geroji, teisingoji, savarankiška, su nusisekusiu gyvenimu, ir kuri visada pati turi ir gali savimi pasirūpinti ir dar kitiems padėti, o jūsų brolis - lūzeris, nevykėlis, infantilus, parazituojantis kvailys. Bet jūs supraskit, kad čia tik jūsų subjektyvus situacijos įsivaizdavimas. Iš jūsų komentarų susidarė įspūdis, kad esate gana kategoriška, valdinga, mėgstanti kontroliuoti. Pagalvokite, ar nejaučiate nuoskaudos dėl to, kad jūsų broliui nuolaidžiaujama, kad mama, nepaisant visko, jį myli, ir kad jis, būdamas lūzeriu, anot jūsų, sugebėjo susirasti simpatišką, protingą moterį. Jūsų brolis visai neturi gerų savybių? Gal jis malonus žmogus, moka bendrauti, turi humoro jausmą, gal su juo įdomu pašnekėti, jis neskūpus, negodus, neskaičuoja kiekvieno cento (pati rašėt, kad atiduodavo algą savo buvusiai žmonai)? Taip, neturi darbo - ne jis vienas. Taip, vengia ieškotis darbo - oi, tikrai ne jis vienas. Labai daug žmonių, turėdami išlaikymo šaltinį, lygiai taip pat vangiai ieškotųsi darbo - tokia jau žmonių psichologija - bandyti išvengti sunkumų, nemalonių pojūčių, nesėkmės, atstūmimo, ypač neturint valios. Ir kuo daugiau spaudimo susirasti darbą, tuo mažesnė tikimybė, kad tai įvyks greitu metu. Beje, nepagalvojot, kad net jeigu mama ir skundžiasi jums, jai gerai, kad sūnus su ja gyvena. Gal jai patinka juo rūpintis, gal jai patinka jums pasiguost, pasiskųst, gal ji taip buvo įpratus visą gyvenimą - kažkuo rūpintis, ir kitaip neįsivaizduoja? g.gif Apibendrinant pasakysiu, kad jumyse daug pagiežos, daug neapykantos, daug sukauptos nuoskaudos, jūs teisiate, kaltinate, menkinate, smerkiate. Kodėl manote, kad būdama tokia esate geresnė už savo brolį? rolleyes.gif Gal visgi jūs nesate ponia tobuloji, o jūsų brolis nėra blogio įsikūnijimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Copacabana: 20 kovo 2010 - 23:46
QUOTE(laumupė @ 2010 02 25, 13:14)
Man irgi šitas faktas  labai akį rėžia, todėl kažkaip keistokai atrodo  tos brolio draugės vertinimas ir pristatymas kaip kokios nemokšos baisos pabaisos  g.gif
Nežinau... man čia kažkaip atrodo, jog juokiasi puodas, kad katilas juodas... oj šiuo atveju turbūt pyksta puodas, kad anas kitas katilas irgi juodas  rolleyes.gif
Kaip ten bebūtų, jei broliui gerai su ja, vadinasi atitiko kirvis kotą. Suprasčiau, jei jis į kokius narkotikus inykęs būtų ar azartinius žaidimus, tada jau reikėtų pavojaus varpais skalambinti, bandyti žmogų traukti iš to mėšlo, bet ir tai menkai kas pavyktų, jei jis pats to nenorėtų, nu bet šiuo atveju manau nederėtų kištis. Su laiku pats pamatys ir įvertins kaip ir kas, o jei ir nepamatys, vadinasi jam to reikia ir viskas jį tenkina, yra laimingas ir patenkintas. Argi ne to trokšta temos autorė, kad brolis būtų laimingas, na o su kuo - tai jau ne autorės reikalas  mirksiukas.gif

O gal pas juos taip ir yra , juk žmogus degraduoja , gal tikrai tapo narkomanu .
Atsakyti
QUOTE(Dianetum @ 2010 03 04, 17:08)
Tai jis dar ir agresyvus pasirodo? g.gif
Na, nezinau, nezinau. Su mama, zinoma, sunkus atvejis. Senas zmogus, jos jau nepakeisi.
Gal ciumodanu krauti ir nesiulyt, bet gal pabandyti tokius dalykus padaryt:
1. neapmoket islaidu masinai (jei mamai kur reikes nuvaziuoti - tegul taksi issikviecia, pigiau kainuos);
2. neapmoket jo telefono, kuriuo snekasi (itariu sneka per mobilu);
3. paslepti pinigus, kad is pinigines neistrauktu;
4. apskritai neduoti pinigu jokioms jo islaidoms.

Su kvepalu vogimu, maisto isvezimu net nezinau ka ir patart - cia jau reikia vos ne savuose namuose viska po spyna laikyt g.gif . Taigi sitas dalykas, matyt, taip ir liks - bet jei netures uz ka vaziuot, tai niekur nieko ir neisves.
O uz maista ir pastoge - reikalauti, kad padetu buityje (ta prasme, atidirbtu).

Dar yra variantas kokiam menesiui mama pas save i svecius pasiimt - o jis ten tegul gyvena  lotuliukas.gif

Padarykit taip nesvarstydama . blink.gif
Papildyta:
QUOTE(*Mirabella* @ 2010 03 07, 20:27)
Neisizeisk, bet ir pati ne pati maloniausia persona atrodai  biggrin.gif , nors tikiu, kad tikrai tokia nesi. Tiesiog anot taves visi kiti blogi, brolis neva infantilus. Juk jis suauges vyras ir jam spresti ko nori is gyvenimo. Nereikia kistis i svetimus reikalus.  rolleyes.gif

deja ne , šiuo atveju manau , būtina kištis į svetimą gyvenimą . Autorės vietoje aš pas save mamą ir senelę atsivesčiau per prievartą .
Atsakyti
Mano broliui dar tik 19 m. , jo bėdos gal daugiau psichologinės - neturi draugės, draugų, nėra drąsus kitų bernų tarpe... Visada visur jam padėjau, bet paskutinis jo pasakymas mane tiesiog išmušė iš vėžių - mano MB pradėjo jam skambinti, kviestis alaus išgerti (nes brolis visą dieną apart PC nieko nemato) ar šiaip pasivažinėti su mašina kur nors ir pan.( MB vyresnis, turintis daug draugų ir pan. maniau bus geras pavyzdys broliui) O jis "ne nenoriu", "ne negaliu" ir pan. Kai atvažiavom pranešti, kad laukiamės, net neišėjo iš kambario, mūsų pasveikinti ir aplamai šios žinios sutikti (pasakė, jog jis su draugu šnekasi per skype ir dabar negali ateiti). Po gero mėnesio atvažiavau pas jį pasikalbėti, sakiau, jog mano MB nori jam padėti, nori su juo bendrauti, išmokinti vairuoti, galbūt vasarą pas save įdarbins (MB turi savo verslą).. Norėjau jam pasakyti, kad jis bendrautų, kad neuždarytų durų, kurias aš jam stengiuosi atverti. Brolis man atsakė taip- atsipeikėk, man tavo pagalbos nereikia, nei iš tavęs, nei iš tavo MB, man nusispjaut ką jūs galvojat. Nedarykit man jokių durų, iš anksto sakau, savo rankomis jas užtrenksiu. Ir grįžo toliau žaisti žaidimų prie to nelemto kompiuterio. Nežinau kaip turėčiau dabar elgtis? Pasimečiau ir tiek...
Atsakyti