Įkraunama...
Įkraunama...

Brolis griauna savo gyvenima

na is vienu zmoniu patirties galiu pasakyt,nieko nepakeisi...pakeis tik mirtis
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 03 05, 09:57)
na is vienu zmoniu patirties galiu pasakyt,nieko nepakeisi...pakeis tik mirtis

"Jei negali pakeisti problemos - pakeisk požiūrį į problemą"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilusa: 05 kovo 2010 - 10:04
QUOTE(Reika @ 2010 03 05, 09:52)
as jau pradedu mastyt,kodel jusu mama neduoda senutes i specializuota slaugykla, o pacia mama pas save nors porai menesiu pasikviesti, tegu sunus tvarkosi kaip sumasto.

jei padejot rasyt CV jam, tai ta CV ir issiuskit pati, o kai reiks ji pati pristatkit i vieta.Pasakykit,kad mama senele issikrausto, o jis tegu masto ka darys.

Mama pernai buvo išoperuota, tuomet žaizda gijo sunkiai ir aš ją įkalbėjau atiduoti senelę į slaugos ligoninę 4 mėn. (tiek iš viso per metus galima laikyti senelį slaugos ligoninėje). Bet tada dar mama gyveno 4 kambarių bute (n metų neremontuotas, po tėvo firmos bankroto šeima prarado santaupas), ji, senelė, (tėtis buvo ką tik miręs) ir brolis. mama ir senelė iš savo pensijų bei senelės slaugos pinigų išlaikė butą, save ir brolelį. Mama ir taip vos galą su galu sudurdavo, o viskas brango. Atidavusi senelę į slaugos ligoninę ji nebegavo tų suš. 900 Lt - slaugos pinigų. O brolelis kruopom gi nesimaitina, jam labai mėsytė patinka. Po mėnesio, dar net nespėjusi sustiprėti po operacijos, mama atsiėmė senelę iš slaugos namų. Po to aš priverčiau mamą parduoti tą butą ir kraustytis į mažesnį, užsienyje gyvenančių giminaičių butą. Va taip išėjo su tavslaugos ligonine pernai. Dabar ties 4 mėn. per metus nieko neišspęstų, tik laikinai palengvėtų. Reikia visam laikui patalipinti senąją į senelių namus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Malibu: 05 kovo 2010 - 10:15
QUOTE(Malibu @ 2010 03 05, 10:05)
Mama pernai buvo išoperuota, tuomet žaizda gijo sunkiai ir aš ją įkalbėjau atiduoti senelę į slaugos ligoninę 4 mėn. (tiek iš viso per metus galima laikyti senelį slaugos ligoninėje). Bet tada dar mama gyveno 4 kambarių bute (n metų neremontuotas, po tėvo firmos bankroto šeima prarado santaupas), ji, senelė, (tėtis buvo ką tik miręs) ir brolis. mama ir senelė iš savo pensijų bei senelės slaugos pinigų išlaikė butą, save ir brolelį. Mama ir taip vos galą su galu sudurdavo, o viskas brango. Atidavusi senelę į slaugos ligoninę ji nebegavo tų suš. 900 Lt - slaugos pinigų. O brolelis kruopom gi nesimaitina, jam labai mėsytė patinka. Po mėnesio, dar net nespėjusi sustiprėti po operacijos, mama atsiėmė senelę iš slaugos namų. Po to aš priverčiau mamą parduoti tą butą ir kraustytis į mažesnį, užsienyje gyvenančių giminaičių butą. Va taip išėjo su tavslaugos ligonine pernai. Dabar ties 4 mėn. per metus nieko neišspęstų, tik laikinai palengvėtų. Reikia visam laikui patalipinti senąją į senelių namus.

Tai nors laikinai ir tai gerai.
Mama nebegautu slaugos pinigu - bet jai tu pinigu ir nereiketu, jeigu ji gyventu pas jus. Tiesa, reiketu apmoketi mokescius uz buta, kuriame liktu parazitaujantis sunelis, nes jei nemokes, tai skola vis tiek skaicuosis mamai - bet ateina pavasaris, mokesciai sumazes. Uz buta apmokejus dar ir liks. O del maisto pas jus gyvenant mamai galvos sukti nereikes juk smile.gif
Be to, per tuos 4 menesius nusautumete kelis zuikius:
1. Islostumete laiko surasti senajai vieta seneliu namuose (jei pasisektu);
2. Nereiketu nervuotis del mamos ir klausytis jos skundu;
3. Brolelis butu priverstas pagalvoti uz ka ne tik, kad mesos, bet ir tu paciu kruopu nusipirkt - ne negrauztu gi jis baldu, jei valgyt nieko neturetu ( o jei pradetu landziot pas jus ir mama ar jus terorizuot - galetumet isstatyt ji uz duru, pasakiusi, kad eik ir uzsidirbk)
Is kurios puses beziureti - tie 4 menesiai iseitu tik i gera.
O mamai gyvenant pas jus, manau ir be tu 900 issiverstumete. Tada mama net ir noredama negaletu broliui pinigu duot, nes neturetu.
Gal tada brolelis kitaip pradetu mastyti apie "asmenini" gyvenima? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dianetum: 05 kovo 2010 - 10:41
QUOTE(Dianetum @ 2010 03 05, 10:40)
Tai nors laikinai ir tai gerai.
Mama nebegautu slaugos pinigu - bet jai tu pinigu ir nereiketu, jeigu ji gyventu pas jus. Tiesa, reiketu apmoketi mokescius uz buta, kuriame liktu parazitaujantis sunelis, nes jei nemokes, tai skola vis tiek skaicuosis mamai - bet ateina pavasaris, mokesciai sumazes. Uz buta apmokejus dar ir liks. O del maisto pas jus gyvenant mamai galvos sukti nereikes juk  smile.gif
Be to, per tuos 4 menesius nusautumete kelis zuikius:
1. Islostumete laiko surasti senajai vieta seneliu namuose (jei pasisektu);
2. Nereiketu nervuotis del mamos ir klausytis jos skundu;
3. Brolelis butu priverstas pagalvoti uz ka ne tik, kad mesos, bet ir tu paciu kruopu nusipirkt - ne negrauztu gi jis baldu, jei valgyt nieko neturetu ( o jei pradetu landziot pas jus ir mama ar jus terorizuot - galetumet isstatyt ji uz duru, pasakiusi, kad eik ir uzsidirbk)
Is kurios puses beziureti - tie 4 menesiai iseitu tik i gera.
O mamai gyvenant pas jus, manau ir be tu 900 issiverstumete. Tada mama net ir noredama negaletu broliui pinigu duot, nes neturetu.
Gal tada brolelis kitaip pradetu mastyti apie "asmenini" gyvenima?  lotuliukas.gif

Aš visom "keturiom" už tai. Ir mamai sakiau, kad pas mane gyvenant jai jos pensijos visiems jos poreikiams užtektų ir dar liktų. Juolab prisimenu, kai tėtis dar buvo gyvas ir šiek tiek stipresnis, jis išleisdavo mamą pas mane kelioms dienoms, savaitei, o pats rūpindavosi savo uošviene. Tai mama pas mane atsigaudavo, šypsodavosi, juokdavosi. Nes pas mane ramu, iš jos nieko niekas nereikalavo, neprašė, su ja bendravo anūkai, kuriuos ji be proto myli. Mes kartu išsiruošdavome pasivaikščioti, į kokią kavinukę paplepėti prie arbatos puodelio. Žinau, kad pas mane jai būtų labai gerai.
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2010 03 05, 10:51)
Aš visom "keturiom" už tai. Ir mamai sakiau, kad pas mane gyvenant jai jos pensijos visiems jos poreikiams užtektų ir dar liktų. Juolab prisimenu, kai tėtis dar buvo gyvas ir šiek tiek stipresnis, jis išleisdavo mamą pas mane kelioms dienoms, savaitei, o pats rūpindavosi savo uošviene. Tai mama pas mane atsigaudavo, šypsodavosi, juokdavosi. Nes pas mane ramu, iš jos nieko niekas nereikalavo, neprašė, su ja bendravo anūkai, kuriuos ji be proto myli. Mes kartu išsiruošdavome pasivaikščioti, į kokią kavinukę paplepėti prie arbatos puodelio. Žinau, kad pas mane jai būtų labai gerai.

Tai taip ir padarykite - nors 4 menesiams ir tai gerai smile.gif
Ir mama atsigautu, ir broliuka ant zemes nuleistumete - du viename, kaip sakant 4u.gif
Ir jums paciai butu ramiau.
Taigi, manau, dabar reiketu savo pastangas skirti ne darbo broliui paieskoms, o mamos ir mociutes reikalams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2010 03 05, 12:51)
Ir mamai sakiau, kad pas mane gyvenant jai jos pensijos visiems jos poreikiams užtektų ir dar liktų.

Čia tai tikrai. Jei mama nesiskundžia labai sveikata, nereikia dalies pinigų atiduoti sužvėrėjusiems farmacininkams, tai tikrai įmanoma net susitaupyti. Vat mes su broliu neparazituojam mamos sąskaita, tai ji ir koncertus visus apvaikšto, ir Turkijoj buvo su draugėm, pernai Maltoje, šiemet į Kiprą rudenį ruošiasi, aišku apsipirkinėja second handuose, pavalgo ten kur dirba, o ir šiaip neišranki maistui. Tiesa ji pas mane dirbanti, gauna dar minimalkę prie pencijos ne per didžiausios, bet kažkaip seni žmonės moka susitaupyti thumbup.gif
Perskaičiau visą čia užvirusią diskusiją apie tavo brolį, kuris ne tik sau, bet ir kitiems dar gyvenimus griauna. Tai sukasi tik viena mintis, trauk lauk savo mamą, nes ji pati tikrai neišsikapsty, ne jos jėgoms atsispirti brolio parazitavimui. O kaip tai padaryti, tai net nežinau g.gif na tu ją pažįsti nuo gimimo, tai manau surastum žodžių kaip perkalbėti, o ir šiaip su senais reikia kaip ir su mažais, gudrumu juos imti bigsmile.gif
Atsakyti
Neisizeisk, bet ir pati ne pati maloniausia persona atrodai biggrin.gif , nors tikiu, kad tikrai tokia nesi. Tiesiog anot taves visi kiti blogi, brolis neva infantilus. Juk jis suauges vyras ir jam spresti ko nori is gyvenimo. Nereikia kistis i svetimus reikalus. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2010 03 07, 21:27)
Neisizeisk, bet ir pati ne pati maloniausia persona atrodai  biggrin.gif , nors tikiu, kad tikrai tokia nesi. Tiesiog anot taves visi kiti blogi, brolis neva infantilus. Juk jis suauges vyras ir jam spresti ko nori is gyvenimo. Nereikia kistis i svetimus reikalus.  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif
As galvojau kad viena tai pastebiu blush2.gif
Bet uzkliuva tas amzinas visu kaltinimas...mamos mama kalta del to ir del to mano mama kalta del to ir del to brolis kaltas del to o jo boba dar delto doh.gif
O viso sito pasakojimo vis nesupratau kuom gi vis kaltinama ta brolio moteris bet paskui supratau..kad brolis mamai ant sprando gyvena tai blogai o kai pasirode ta moteris tai pasidare daugiau islaidu tai malibu vieninelis noras yra kad arba ta moteris pasiimtu ji islaikyt arba paliktu ir maziau islaidu butu doh.gif Nemanau kad gero noredama ji tai moteriai papasakojo kad jis elgiasi vienaip ar kitaip.... schmoll.gif
Atsakyti
O as noreciau issireiksti "i tema". ax.gif Tai va,temos autores brolio sugyventine- barakudu porusio atstove. Pagalvokite,moteriske nenori dirbti,yra visiskai pavirsutiniska,skudureliai terupi,na,dar visa savo seimyna nori ant sprando tam vaikinuku sukrauti.Vaikinas,kaip supratau,priprates klausyti mamos,tai klauso ir tos savo sugyventines,o ta vysto ji kaip tik sugalvoja,net musa,kumsciuoja... blink.gif
Vieninga,stipri,mylinti ir besirupinanti seima-didele vertybe(ir dar siais laikais) thumbup.gif
O vaikinukas turetu pamatyti kas per frukte ta jo "bozena" mirksiukas.gif Gal ne siandien,bet tikrai atsimerks ir paziures blaiviu zvilgsniu i ja mirksiukas.gif Gerai butu,kad tai ivyktu greiciau.
Cia ne tie variantai,kai tiesiog anytai marti nepatinka.

Beje,gerais vaikais tevai rupinasi,padeda jiems visokeriopai ir kisasi i ju gyvenima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nykstuke 7: 07 kovo 2010 - 20:19
QUOTE(*Mirabella* @ 2010 03 07, 19:27)
Neisizeisk, bet ir pati ne pati maloniausia persona atrodai  biggrin.gif , nors tikiu, kad tikrai tokia nesi. Tiesiog anot taves visi kiti blogi, brolis neva infantilus. Juk jis suauges vyras ir jam spresti ko nori is gyvenimo. Nereikia kistis i svetimus reikalus.  rolleyes.gif

Sakai nesikišti į svetimus reikalus? Šioje istorijoje svetima esi tu, o mama, kuri gyvena su broliu, man yra pats artimiausias žmogus ir jeigu jis gadina jai gyvenimą, tai ramiai žiūrėti į tai gali tik tokios "malonios" personos kaip tu.
Atsakyti
QUOTE(*ultraviolet* @ 2010 03 07, 19:41)
drinks_cheers.gif
As galvojau kad viena tai pastebiu blush2.gif
Bet uzkliuva tas amzinas visu kaltinimas...mamos mama kalta del to ir del to mano mama kalta del to ir del to brolis kaltas del to o jo boba dar delto doh.gif
O viso sito pasakojimo vis nesupratau kuom gi vis kaltinama ta brolio moteris bet paskui supratau..kad brolis mamai ant sprando gyvena tai blogai o kai pasirode ta moteris tai pasidare daugiau islaidu tai malibu vieninelis noras yra kad arba ta moteris pasiimtu ji islaikyt arba paliktu ir maziau islaidu butu doh.gif  Nemanau kad gero noredama ji tai moteriai papasakojo kad jis elgiasi vienaip ar kitaip.... schmoll.gif

Aš išlaidų dėl brolio elgesio nepatiriu jokių - jas patiria tik vargšė mama. Jeigu brolis išsinešdintų velniop nuo mamos sprando, man apskritai nerūpėtų su kuo jis draugauja ar nedraugauja. Aš gerbiu ir vertinu tuos žmones, kurie pamąsto ir apie kitus, ne tik apie savo naudą.
Tačiau dėl vieno dalyko po kai kurių dalyvių pasisakymų šioje temoje dabar esu visiškai tikra: "sielos kertelės" lankytojos linkusios niekuo ir niekada nepasitikėti. Kai sakai, kad senolė bjauri, jūs manote, kad aš meluoju, kad to tiesiog negali būti. Žinoma, juk Lietuvoje visos motinos tik šventos, pamirštant tai, kad viena iki grabo lentos nuteista kalėti už vaikų nužudymą, kita įtariama badu marinusi savo vaiką, dar kita - kad pardavinėjo savo mažametę atžalą pedofilams. Ir jeigu bandau ieškoti paaiškinimų, pateisinimų, kodėl mano gera ir švelni mama yra tokia pažeidžiama, nelaiminga, nemokanti pasakyti ne (nes ji nuo mažens buvo išmokyta paklusti, būti nuolankia, nes ji nuolat gaudavo į kuprą su bizūnu nuo savo motinos, nes jos motinos nemėgo visas miestelis), jūs teigiate, kad visus aplinkinius laikau blogais. Kad mano brolelis, kuris bendraujant atrodo kaip ir neblogas, šitaip gali elgtis su žmogumi, kuris jam davė ne tik gyvybę, meilę, rūpestį, bet ir būdama tokiame amžiuje, kai turi būti remiama pati, iki šiol remia seneliu galinti būti sūnų. Praeitais metais jis gėrė, užgerdavo 3-5 dienas, po to "mirdavo", mama krapštydavo pensijytę, kviesdavo mediką į namus, kad broliuką lašelinių ir vaistų pagalba atpumpuotų (apie 250-300 Lt). O kai mamytė sirgo, jis ją paliko ir išlėkė pas savo brangiąją. Žinoma, ir vėl aš neteisi. O jis ir jūs teisios. Ir ta moteris nekalta: ji tiesiog mėgaujasi egoisto kompanija.
Atsakyti