Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (III tema)

QUOTE(Garbanelele @ 2010 05 14, 08:53)
Na prasilenkia del to, kad dregnumas, gleives maciau ankciau nei pagal nauja varianta O rodo. Jau ir sausa  buvo kelias dienas. Jauciuosi puikiai, issimiegu (miegu net 8 valandas, o anksciau ir 7 val. pilnai neiseidavo).
Nebent 15-18 CD krutines jautruma ir pilvo apacios tempima traktuoti kaip O pozymius. Nors gyvenime to nebuvo. Krutine skauda tik pries mmm.
Pas man panasu, kad kuo toliau i miska, tuo daugiau malku  lotuliukas.gif doh.gif

va va, as irgi taip pasakyciau... Ir kiekviena karta su nekantrumu lauki, kuo viskas pasibaigs, koks tas ciklass bus, kada ateis mmm? biggrin.gif as dabar jau irgi laukiu, kita sav. gal, nes jau 10 DPO smile.gif Vadinasi ant vestuviu puseseriu neturetu buti thumbup.gif o kaip tik link O smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MildukasK: 14 gegužės 2010 - 08:25
Aciu mergaites Jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif .
Tikiuosi, kad labai nesustresuosiu ir mmm ateis laiku ax.gif , t.y. kitos savaites pabaigoj (jei skaiciuot nuo naujos O dienos), nes gynimai visai ant nosies, kuriu paniskai bijau blink.gif ...
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2010 05 14, 08:24)
Vadinasi ant vestuviu puseseriu neturetu buti  thumbup.gif o kaip tik link O smile.gif

thumbup.gif

QUOTE(Garbanelele @ 2010 05 14, 08:40)
Aciu mergaites Jums  4u.gif  4u.gif  4u.gif .
Tikiuosi, kad labai nesustresuosiu ir mmm ateis laiku  ax.gif , t.y. kitos savaites pabaigoj (jei skaiciuot nuo naujos O dienos), nes gynimai visai ant nosies, kuriu paniskai bijau  blink.gif ...

Sėkmės tau per gynimus, garbanelele! 4u.gif
Atsakyti
garbanele, O Tu kartais nepasikeitei metodo fertiličio, kuris nustato ovuliciją?
Na, o aš atrodo praslydau, gandrų naujų nebus pas mus biggrin.gif šiandien BT nepakilo, tai jau 3-ia diena vakarop bus po mūsų nesėkmės thumbup.gif kad ir koks mano vyras super bebūtų neišlauks tie jo gyvūnėliai mano O biggrin.gif
MildukasK, va kaip smagu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 14 gegužės 2010 - 09:53
QUOTE(Horo @ 2010 05 14, 09:53)
garbanele, O Tu kartais nepasikeitei metodo fertiličio, kuris nustato ovuliciją?
Na, o aš atrodo praslydau, gandrų naujų nebus pas mus biggrin.gif šiandien BT nepakilo, tai jau 3-ia diena vakarop bus po mūsų nesėkmės thumbup.gif kad ir koks mano vyras super bebūtų neišlauks tie jo gyvūnėliai mano O  biggrin.gif
MildukasK, va kaip smagu  thumbup.gif

Na kad nekeiciau nustatymu g.gif .
Sveikinimai ir tau, Horo, thumbup.gif , jei pasiseke gandrus lauk nuvyti...
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2010 05 13, 20:52)
ir dabar tos nestukes labai galbut veliau dziaugsis savo vaikuciais, bet ar po kokio 3 - 4 vel taikys nsp.... g.gif

Aš pradėjau NŠP domėtis jau turėdama 3 vaikus. Iš pradžių šiek tiek nepasitikėjau, turėjau visokių baimių ir nuostatų, kodėl man gali netikti. Labai padėjo kursai šeimos centre. Dabar tikrai pasitikiu šiuo metodu. Tiesa, kartais "pasukčiaujame", bet tada jau žinau, kad rizikuoju ir kad "jei ką", būsim kalti mes, o ne NŠP.

Labai ilgai mane nuo NŠP atgrasindavo tai, kad katalikams leidžiama šeimą planuoti tik NŠP pagalba. Na, tiesiog plaukai šiaušdavosi nuo neteisybės. Aš ir dabar manau, kad tai nėra teisinga, bet supratau, kad mano nusistatymai neturi man trukdyti priimti objektyvių sprendimų dėl apsaugos. O NŠP dabar man atrodo tikrai geriausias variantas.

Žinoma, kiekviena šeima pasirenka būdą pagal savo pasaulėžiūrą, baimės ar atvirumo naujai gyvybei santykį, galimybes ir t.t. Aš tik norėjau pasakyti, kad NŠP, jei naudojamas teisingai, tikrai nėra toks jau nepatikimas apsaugos būdas. Tikiu, kad pasirinksi tai, kas tau geriausia, net jei man tai ir neatrodys smile.gif

QUOTE(Garbanelele @ 2010 05 14, 08:40)
Aciu mergaites Jums  4u.gif  4u.gif  4u.gif .
Tikiuosi, kad labai nesustresuosiu ir mmm ateis laiku  ax.gif , t.y. kitos savaites pabaigoj (jei skaiciuot nuo naujos O dienos), nes gynimai visai ant nosies, kuriu paniskai bijau  blink.gif ...

Man panašu, kad O visgi buvo 11 CD. Mano pirmasis ciklas buvo toks - su dviem laipteliais. Bet visi pojūčiai irgi rodė, kad O buvo ties pirmuoju laipteliu. Klaustukas tik todėl, kad temperatūra nepakilo daug - tik per 0,1 laipsnį, o paskui viena temperatūra iškrito. Beje, kodėl? Ar gali būti taip, kad ir antroji temperatūra po jos didesnė, nei būtų įprastai (pvz.: gal sirgai, ir antrąją dieną temperatūra dar galėjo būti įtakota ligos?) Tada, aišku, galėjo ir O nusikelti dėl ligos (kursuose apie tai pasakojo).

Beje, sėkmės gynimuose wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 05 14, 11:54)
Labai ilgai mane nuo NŠP atgrasindavo tai, kad katalikams leidžiama šeimą planuoti tik NŠP pagalba. O

zinai, net ne visi dori katalikai laikosi NSP.. MB sesuo su vyru santykius turejo tik po vestuviu ir siaip yra ziauriai tikinti, visas jos gyvenimas paremtas Dievu, bet va kai pasidomejau, kokia apsauga jie naudojasi, atsake - prezervatuvais, nes tos temperaturos ir gleives labai nepatikima, sunku ta rezima islaikyti.... (miegoti pakankamai, nepertraukiamai ir vienodai keltis).. Nors jos vaikai jau paauge 5 ir 3 m.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 05 13, 21:45)
Tik šį ciklą jau suvariau visai: buvau apsirgus, 4 dienas nematavau, dabar pasveikau, bet dukra serga, jau kelias naktis iš eilės kelias, verkia, tai nepamiegų net tų keturių valandų, na o šiandien buvo paskutinis taškas - dukra sudaužė mano gyvsidabrinį termometrą, gerai kad buvo dėžutėje, tai nepasklido gyvsidabris. Turiu dar vieną, bet jau gal šį ciklą nebematuosiu.
Nervai išėsti nuo egzaminų, jau išlaikiau vieną egzaminą, iki gegužės 26 bus pabaigti visi, ovuliacijos kaip ir nebuvo, neturiu kada gleivių atidžiau pastebėti, žodžiu, stresas daro savo.

console.gif Užjaučiu ir dėl egzaminų, ir dėl BT matavimo nesėkmių. Bet aš tai patarčiau vis tiek mėginti matuotis BT. mastau.gif Vienas dalykas, kad dėl stresų ciklas gali būti neįprastai ilgas, tai praleistum progą dar visai sėkmingai aptikti O (net jei tai ir tebūtų vien temperatūrinis metodas). Kitas dalykas - jei šį ciklą O tikrai tikrai nebuvo/nebus (o tai parodytų žemos temperatūros iki ciklo pabaigos ir jokio jos kritimo prieš mm g.gif ), tuomet vaisingu laikytinas visas laikotarpis iki pat sekančios O - nelabai džiuginanti situacija. Kitaip tariant, jei dabar nebesimatuosi BT, "suvarytas" gali būti ne tik šis ciklas, bet ir pusė kito. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2010 05 14, 10:53)
Na, o aš atrodo praslydau, gandrų naujų nebus pas mus biggrin.gif šiandien BT nepakilo, tai jau 3-ia diena vakarop bus po mūsų nesėkmės thumbup.gif kad ir koks mano vyras super bebūtų neišlauks tie jo gyvūnėliai mano O  biggrin.gif

Optimizmas žinoma pagirtinas dalykas ir linkėčiau jūsų atveju tiems "gyvūnėliams" nusibaigti anksčiau, bet teisybės dėlei pacituosiu:

"Patekę į moters lytinius takus vaisingoje ciklo fazėje, išgyvena iki 6 dienų; nevaisingoje - tik kelias valandas." ("Kaip pažinti savo vaisingumą?", B.Obelenienė, V.Rudzinskas, Kaunas 2004).

Kiek aš supratau, fazė buvo neabejotinai vaisinga. g.gif
Atsakyti
Oj mergaitės!!!
user posted image
Va mano grafikas doh.gif doh.gif doh.gif ir kaip žinia naktį iš 15CD į 16CD įvyko tas kuriozas. Ar sutinkat su fertiličio interpretacija?
Nenoriu pilvuko dar verysad.gif bet čia būtų toks Dievo pirštas (MB nepraranda humoro jausmo ir juokiasi, kad vidurinis lotuliukas.gif ) Mums niekad nebuvo jokių problemų su prezervatyvais, gyvenime nebuvo nusmukęs doh.gif O gal aš be reikalo pergyvenu ir taip nepastosi? Jis baigė į gumutę, bet po to ji su visu turiniu liko pas mane, kai išsiėmiau, jame buvo mažiau to gėrio nei visada. tai MB nusprendė, kad išbėgo unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 15 gegužės 2010 - 10:20
QUOTE(Horo @ 2010 05 15, 09:55)
Oj mergaitės!!!
user posted image
Va mano grafikas doh.gif  doh.gif  doh.gif ir kaip žinia naktį iš 15CD į 16CD įvyko tas kuriozas. Ar sutinkat su fertiličio interpretacija?
Nenoriu pilvuko dar  verysad.gif bet čia būtų toks Dievo pirštas (MB nepraranda humoro jausmo ir juokiasi, kad vidurinis  lotuliukas.gif ) Mums niekad nebuvo jokių problemų su prezervatyvais, gyvenime nebuvo nusmukęs  doh.gif O gal aš be reikalo pergyvenu ir taip nepastosi? Jis baigė į gumutę, bet po to ji su visu turiniu liko pas mane, kai išsiėmiau, jame buvo mažiau to gėrio nei visada. tai MB nusprendė, kad išbėgo  unsure.gif

Hmm.. Su interpretacija tarsi ir sutikčiau, tik kodėl paskutinis taškelis grafike baltas? Bet vis dėlto jau nuo 36,4 iki 36,6 yra 0,2 laipsnio, antra diena vistiek aukčiau deng. linijos, na o trečia.. Jei dėl šiandien temp. abejoji, ryt viskas bus aiškiau 4u.gif

Paguodimui galiu priminti, kad šiais laikais visi prezervatyvai yra gaminami su spermicidais, tad jei kas ir pabėgo iš gumytės, gal juos nukovė tie spermicidai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 05 15, 09:55)
Oj mergaitės!!!
user posted image
Va mano grafikas doh.gif  doh.gif  doh.gif ir kaip žinia naktį iš 15CD į 16CD įvyko tas kuriozas. Ar sutinkat su fertiličio interpretacija?
Nenoriu pilvuko dar  verysad.gif bet čia būtų toks Dievo pirštas (MB nepraranda humoro jausmo ir juokiasi, kad vidurinis  lotuliukas.gif ) Mums niekad nebuvo jokių problemų su prezervatyvais, gyvenime nebuvo nusmukęs  doh.gif O gal aš be reikalo pergyvenu ir taip nepastosi? Jis baigė į gumutę, bet po to ji su visu turiniu liko pas mane, kai išsiėmiau, jame buvo mažiau to gėrio nei visada. tai MB nusprendė, kad išbėgo  unsure.gif

Aš manau, kad dar per mažai duomenų, kad galima būtų daryti išvadas. Trečios temperatūros tu "neužskaitai", kodėl? Antroji pakilusi labai nedaug, be to, daug žemesnė, nei paprastai pas tave būna antroje ciklo dalyje (kiek aš pamenu). Žodžiu, aš dar nepanikuočiau wink.gif

Galų gale, juk nieko dabar jau nebepakeisi. Toji jūsų situacija nėra tokia jau grėsminga - kaip sakė Suri Kata, prezervatyvai būna sutepti spermicidais, be to, neaišku, ar ten išbėgo kas nors ar ne. O Dievo pirštas visada į gera, net ir vidurinis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiogelis: 15 gegužės 2010 - 10:51
Ačiū už operatyvumą 4u.gif 4u.gif
Aš ją užskaitau tiesiog netyčia nustatymą tos dienos sugadinau, nemoku atstatyt doh.gif
Man keista, ta atseit 2 DPO temperatūra 36,5C. Man atrodo dabar man jau nebevaisinga fazė, sekant gleives ir gimdos kaklelį. Gleivių pikas manau, kad buvo 17CD, iki tol taip pat jaučiau drėgnumą. Vakar gleivių jau buvo gerokai mažiau ir jos buvo kažkokios kaip vanduo...
Bet man taip baisu... Aš visai nenoriu dar trečio vaikiuko unsure.gif bijau, kad jei būčiau nestuke.gif iš to didelio nenoro nepridaryčiau kokių klaidų gyvenime unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 15 gegužės 2010 - 11:10