Įkraunama...
Įkraunama...

Etika ar tikyba..?

nepatiko vaikų auklėjimas 'musulmoniška dvasia'. senoje geroje Anglijoje. ir klausimai - ne religiniai. suprantu, jeigu būtų klausimas - ar lankys vaikai musulmonų tikybos pamokas. bet baseinas septynmečiams - vis dar pasaulietinis klausimas. skirtingai nei komunija ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 02 25, 17:47)
nepatiko vaikų auklėjimas 'musulmoniška dvasia'. senoje geroje Anglijoje. ir klausimai - ne religiniai. suprantu, jeigu būtų klausimas - ar lankys vaikai musulmonų tikybos pamokas. bet baseinas septynmečiams - vis dar pasaulietinis klausimas. skirtingai nei komunija ar pan.

na, JAV yra labai daug konservatyvių krikščionių, kuriems irgi atrodo, kad berniukai ir mergaitės neturėtų kartu maudytis (t.y. baseine), ir draudžia vaikams (paaugliams) eit į viešus baseinus -- nes nepadoru. ir yra bažnyčių, kur moterys privalo dengtis galvas. formaliai katalikiškoj Lietuvoj tai tokių čiūdų nelabai įsivaizduojama.

o Anglijoj tai jie tikriausiai papuolė į musulmonų kvartalą, nes ten nuomotis pigiau. nu tai ir gavo musulmonišką dvasią.
Atsakyti
Aš lankau etiką,nes tikybos nenoriu juolab kad ten reikia mokytis, o jau kitos pamokos daug laiko užima. Per etiką tikrai smagu tai pažaidžiam ar paklalbam smile.gif
Atsakyti
Mes leidome dukrai pačiai išsirinkti ką nori lankyti, žinoma metus prieš komuniją patys pasiūlėme tikybą, bet dabar pora metų lankė etiką, dabar pati tikybą užsinorėjo lankyti . thumbup.gif
Atsakyti
Esu už tikybos pamokas, bet prieš kokios nors religijos brūkimą. Tai turėtų būti religijų istorijos pamoka, o ne tam tikro tikėjimo įkalimas.

P.S. lankom etiką biggrin.gif
Atsakyti
lanko etiką,nes tikybos pamokose nemokino pirmai komunijai,o ir sakė daug idomiau etikoj g.gif banyčia išmokino pirmos komunijos
Atsakyti
Pernai lankem etika , nes mes, tevai to norejom, o va siemet rinkosi pats ir norejo tikybos . Pasak sunaus tikyba jam idomesne pamoka smile.gif
Atsakyti
O mano nuomone, tikimyba nera mokslas, kurio butina mokykloj mokytis. Cia jau zmogaus vidinio pasaulio busena, kuriai reik suaugt, o tevai turi zinoma paaiskinti vaikui kas buna. Bet mokytis mokykloj... Aš pati nesu nei tikinti, nei netikinti. Visą vaikystė buvau prievarta gainiojama į bažnyčią, bet suaugusi nusivyliau kunigais ir nesurantu celibato. Jei žmogus tiki, nebūtina kažkur eit ar pan. Na bet čia ne i temą.
Sunui pasirinkom lankyti etiką, jei kada nors užsimanys lankyt tikybą - jokiu būdu neprieštarausiu. Svarbu, kad būtų įdomu. Tik va su mažyliais sunku, jie nežino nei kas ta tikyba, nei kas yra etika.
Taigi, aš už mokslą, t.y. etiką, o tikybos esmių lai tevai aiškina pg savo suvokimą blush2.gif

p.s. pritariu mamai, kuri rašė, kad sutiktų už supažindinimą su religijom/istorija, o ne vienapusišką. Bet iš kitos pusės istorija.. prisimenu, kaip versdavo kalt. Tokiso pamokos turėtų būt nebent įdomios ir pažintinės, o ne kalimui skirtos.

Nepykit, jei kitaip manot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(deimantuke500 @ 2011 11 01, 15:19)
Mes leidome dukrai pačiai išsirinkti ką nori lankyti...

Papildyta:
QUOTE(neraj @ 2011 11 11, 15:15)
...rinkosi pats ir  norejo tikybos .

Vis galvoju ar gerai darau neklausdama vaiko, kokia pamoka jis nori lankyti. Apsisprendimo teise pasilieku sau. Manau, kad negali objektyviai mazas vaikas issirinkti, jo pasirinkimas gali buti tik subjektyvus. Kazin ar jis bent nutuokia ko bus mokoma pvz. per etikos pamoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapiuksss: 30 rugpjūčio 2013 - 21:45
maniske pasirinko etika smile.gif bet tai buvo paaiskina ta ten darys bent mazdaug, o ka darys per tikyba smile.gif be to darzeli buvo ale pamokeles tikybos tai gal todel ir norejo kazko kito, jeigu nores po pusmecio bus galima sake keistis dalykais smile.gif
Atsakyti
Aš irgi leidau pačiai pasirinkt, ne man tas pamokas lankyt. Lanko etiką, labai patenkinta. Per tikybą komunijai vis tiek neruošia, kaip, kad galvojau.
Atsakyti
QUOTE(Loranija @ 2013 08 31, 10:41)
Aš irgi leidau pačiai pasirinkt, ne man tas pamokas lankyt. Lanko etiką, labai patenkinta. Per tikybą komunijai vis tiek neruošia, kaip, kad galvojau.

nesvarbu ka lankys etika ar tikyba, komunija ruos atskirai rolleyes.gif
Atsakyti