Įkraunama...
Įkraunama...

Etika ar tikyba..?

QUOTE(Bekasė @ 2010 09 30, 21:01)

o cia kada ruosdavo  pirmajai komunijai mokykloje?

Tada, kai toks mokomasis dalykas atsirado mokykloje. mirksiukas.gif
Atsakyti
Bekase, jusu argumentai baisiai alogiski, man su jumis diskusija primena, kaip aklam, ar kurciam reikia ka parodyti, papasakoti. Jei jus nenorite girdeti, isiklausyti (siuo atveju isiskaityti), zmones jums pasakoja savo gyvenimo problemas, o jus jiem i akis, savo kieta argumenta "meluojat", tas jusu nuostabausis argumentas, "man taip nebuvo". Taigi, jusu gyvenimo patirtis yra vertybe ir turi buti argumentu, kito zmogaus problemos, gyvenimo patirtis yra melas. Dvigubi standartai. Kita vertus, kiekvienas zmogus vadovaujasi pagal save, gal melas nelabai jums yra svetimas, kad manote jog kiti meluoja. Diskusijoje as neabejoju oponentu tiesa, as tikiu, net tai ka jus rasote. Kazkodel man jusu tiesa netrukdo, suvokti, kad ir kitiems gali buti kitaip.

Pasitraukiu is diskusijos, nes nematau prasmes diskutuoti su zmogumi, kuris laiko kitu zmoniu argumentus niekiniais, nes nesutampa su jusu pasauleziura, oponentus, kurie neitelpa i jusu standartini rema, vadina sukciais melagiais.
Atsakyti
atleiskit mergaites, bet gal jau baikit g.gif

mano mergaite pradejo lankyti etika, tai pasirodo is 20 vaiku tik 3 eina i etika (tai gal mes suklydom pasirinkdami ?) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jaginta @ 2010 10 01, 10:18)
mano mergaite pradejo lankyti etika, tai pasirodo is 20 vaiku tik 3 eina i etika (tai gal mes suklydom pasirinkdami ?)  ax.gif

Nesuklydot, renkatės juk pagal save, o ne pagal dukros klasiokų tėvų pažiūras.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 10 01, 08:05)
Bekase, jusu argumentai baisiai alogiski, man su jumis diskusija primena, kaip aklam, ar kurciam reikia ka parodyti, papasakoti. Jei jus nenorite girdeti, isiklausyti (siuo atveju isiskaityti), zmones jums pasakoja savo gyvenimo problemas, o jus jiem i akis, savo kieta argumenta "meluojat", tas jusu nuostabausis argumentas, "man taip nebuvo". Taigi, jusu gyvenimo patirtis yra vertybe ir turi buti argumentu, kito zmogaus problemos, gyvenimo patirtis yra melas. Dvigubi standartai. Kita vertus, kiekvienas zmogus vadovaujasi pagal save, gal melas nelabai jums yra svetimas, kad manote jog kiti meluoja. Diskusijoje as neabejoju oponentu tiesa, as tikiu, net tai ka jus rasote. Kazkodel man jusu tiesa netrukdo, suvokti, kad ir kitiems gali buti kitaip.

Pasitraukiu is diskusijos, nes nematau prasmes diskutuoti su zmogumi, kuris laiko kitu zmoniu argumentus niekiniais, nes nesutampa su jusu pasauleziura, oponentus, kurie neitelpa i jusu standartini rema, vadina sukciais melagiais.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jaginta @ 2010 10 01, 10:18)
atleiskit mergaites, bet gal jau baikit  g.gif

mano mergaite pradejo lankyti etika, tai pasirodo is 20 vaiku tik 3 eina i etika (tai gal mes suklydom pasirinkdami ?)  ax.gif

O mūsų klasėje priešingai - iš visos 1 b klasės (20 vaikų) tik 6 nukeliavo į tikybą biggrin.gif

Tokia disciplina kaip tikyba man rodos visoje Europoje likusi tik Lenkijoje ir Italijoje (atsiprašau, jei suklydau, bet kai domėjausi, tik šiose šalyse dar buvo...). Gyvenome Prancūzijoje ir Švedijoje nemažai su šeima - nieko panašaus valstybinėse mokyklose nėra. Savaime suprantama - ten labai jau išmaišytos tautos ir kultūrų, ir religijų prasme - pabandytumėt kokiam musulmoniukui apIE Jėzų papasakot biggrin.gif ... tačiau yra dėstoma (vyresnėse klasėse) religijų istorija - tiesiog pažintis su pasirenkamais tikėjimo keliais. Nuostabi disciplina thumbup.gif
Deja, Lietuva kaip visada eina kažkokiu kitu keliu (gal dar Bačkis sugalvos padaryti privalomą tikybą` lotuliukas.gif )

Mes rinkomės etiką, nes laikomės tokios nuostatos, kad religija - šeimos reikalas - norės - išpažins.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 01 spalio 2010 - 22:48
Maniškis eina į tikybą - tikėjausi, kad ir komunijai ruoš,
Bet ne - reikia lankyti pamokas bažnyčioje, o apie pasiruošimą ne kalbos doh.gif doh.gif doh.gif
Galėjau ir nelaukti III klasės, o nuvest pernai, nes vaikas jau norėjo........ g.gif
Atsakyti
Mano dukryte nuo pirmo iki trecios klases atlanke tikyba. O ketvirtoje pasirinko etika. Ne viena karta nepatarinejau, ka rinktis, sakiau, kad ji ta gali padaryti pati. Bet po trecios klases, kai jau visi prieme pirma komunija, vos ne visi klases mokiniai pasirinko etika. Gaila, kad tikybos mokytojos labai jau "persudo" destydamos savo dalyka. Kartais, kai ji pasakodavo, ka ir kaip kalba mokytoja, guzteldavau peciais.
Atsakyti
QUOTE(dira @ 2010 10 04, 15:33)

Galėjau ir nelaukti III klasės, o nuvest pernai, nes vaikas jau norėjo........ g.gif

Norėjo? Išties ten sunkūs ir visai neįdomūs mokslai...Pirmasis sūnus ruošėsi pirmajai komunijai būdamas ketvirtokas, mačiau, kaip sunku, tai antrą sūnų leidau tik šeštoje klasėje, kai jau proto daugiau. Dukrą irgi planuoju leisti vėliau.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 05, 16:50)
Norėjo? Išties ten sunkūs ir visai neįdomūs mokslai...Pirmasis sūnus ruošėsi pirmajai komunijai būdamas ketvirtokas, mačiau, kaip sunku, tai antrą sūnų leidau tik šeštoje klasėje, kai jau proto daugiau. Dukrą irgi planuoju leisti vėliau.

Na, mes jau pernai į Katedrą į vaikų mišias nueidavom - vaikas norėjo būti kartu su tais vaikais - penktadienį pirma pamoka - žiūrėsim... g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(dira @ 2010 10 05, 16:52)
Na, mes jau pernai į Katedrą į vaikų mišias nueidavom - vaikas norėjo būti kartu su tais vaikais - penktadienį pirma pamoka - žiūrėsim... g.gif  g.gif  g.gif

Nueiti ir pabūti- viena, mokytis ir testus rašyti- kita...
Atsakyti
Kadangi mes siais metais pradejome eiti tik i pirma klase, pats nelabai gaudesi kas ten per pamokos, tai su vyru kazkaip pasirinkom etika, bet kai pradejom ja lankyti pasirodo is 21 vaiko eina tik du vaikai, schmoll.gif Sunus labai nusivyle ir nebenorejo eiti i etika, todel, kad dauguma lanko tikyba, susibalamutinau, doh.gif bet nieko jau padaryti negaliu, grupes suformuotos, del kitu metu galvosiu leisiu paciam pasirinkti, tegul renkasi pats, tikriausiai pakeisti bus galima .
Atsakyti