Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusijos apie pašalpas

Šioje temoje diskutuojama apie lengvatas, kompensacijas, soc. pašalpas ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 18 spalio 2009 - 10:14
QUOTE(Jūračiukas2 @ 2009 10 14, 18:17)
Bet ka daryti jei mes 4asmenu šeima gyvename3 kamb, turime mašina ir esu iš tėvuko paveldėjusi 5ha žemės kuri dirvonuoja, o musu šeimos pajamos 1 asmeniui dabar sudaro 300Lt. Vadinasi esate turtingi gyvenkite kaip norite nors ta žeme maitinkintes.

Gal pasakysiu grubiai, bet jei žmonės tingi dirbti ir padaryti taip, kad jų nuosavybė nestovėtų dyka, bet neštų naudą - kodėl jums kažkas kažką turi duoti veltui? Turit kažkokio turto, tai ir darykit ką nors su juo, kad jums naudinga būtų. Šiuo atžvilgiu aš su valdžios įstatymais visiškai sutinku. Nuomokit, parduokit, ūkininkaukit, auginkit nors ir orchidėjas, koks skirtumas, tik pajudinkit bent pirštą dėl savęs ir nereiks prašinėt pašalpų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ŽIEMOS RYTAS: 14 spalio 2009 - 19:59
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2009 10 14, 20:58)
Šiuo atžvilgiu aš su valdžios įstatymais visiškai sutinku. Nuomokit, parduokit, ūkininkaukit, auginkit nors ir orchidėjas, koks skirtumas, tik pajudinkit bent pirštą dėl savęs ir nereiks prašinėt pašalpų.

Toks jausmas, kad neturite savo asmenio būsto, jei taip kalbate. Pvz., 5 asmenų šeima gali būti laikoma per turtinga, nes turi trijų kambarių butą didmiestyje, nors pajamų krizės metu neturi. Tai siūlot visiems penkiems netingėti ir išsikelti į vieno kambario butą kaime? Totalus nusikalbėjimas schmoll.gif: Atrodo, kad pas mus pagalbos verti tik nesugebantis nei dirbti, nei uždirbti, o piliečiai, kurie savu laiku gyveno neblogai, bėdos ištikti negauna nieko.

Aišku, yra gera naujiena ir turintiems turto - nekilnojamas turtas vertinamas masinio vertinimo būdu, o tai nėra tas pats, kas paprasti vertinimai. Nustatyta turto vertė būna daug mažesnė nei gali atrodyti. Tikslios sumos įvardinamos registrų centro psl., kiekvienas gali susirasti pagal kadastrinį nr. Kadangi naudojuosi internetu tik telefone, negaliu įdėti nuorodos. Kam įdomu, susiras smile.gif Turto vertės normatyvas (konkreti suma ir plotas, kuris "leidžiamas" turėti asmeniui, kad gautų paramą), man atrodo, nurodoma soc.paramos įstatyme. Beje, leidžiama turėti ir žemės, tik ten irgi yra apribojimai.

Ir dar dėl uab'ų ir iį - parama neskiriama, nes įmonės savininkas yra juridį asmenį atstovaujantis asmuo, o parama skiriama tik fiziniams.
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 10 15, 09:28)
Toks jausmas, kad neturite savo asmenio būsto, jei taip kalbate. Pvz., 5 asmenų šeima gali būti laikoma per turtinga, nes turi trijų kambarių butą didmiestyje, nors pajamų krizės metu neturi. Tai siūlot visiems penkiems netingėti ir išsikelti į vieno kambario butą kaime? Totalus nusikalbėjimas schmoll.gif: Atrodo, kad pas mus pagalbos verti tik nesugebantis nei dirbti, nei uždirbti,  o piliečiai, kurie savu laiku gyveno neblogai, bėdos ištikti negauna nieko.

Aišku, yra gera naujiena ir turintiems turto - nekilnojamas turtas vertinamas masinio vertinimo būdu, o tai nėra tas pats, kas paprasti vertinimai. Nustatyta turto vertė būna daug mažesnė nei gali atrodyti. Tikslios sumos įvardinamos registrų centro psl., kiekvienas gali susirasti pagal kadastrinį nr. Kadangi naudojuosi internetu tik telefone, negaliu įdėti nuorodos. Kam įdomu, susiras smile.gif Turto vertės normatyvas (konkreti suma ir plotas, kuris "leidžiamas" turėti asmeniui, kad gautų paramą), man atrodo, nurodoma soc.paramos įstatyme. Beje, leidžiama turėti ir žemės, tik ten irgi yra apribojimai.

Ir dar dėl uab'ų ir iį - parama neskiriama, nes įmonės savininkas  yra juridį asmenį atstovaujantis asmuo, o parama skiriama tik fiziniams.

Niekas manau nekalba apie 5 asmenu seima gyvenancia 3 kambariu bute schmoll.gif
Tai nevirsija normatyvu...bet jeigu turi buta zemes 5 masinas soda dar kokias patalpas centre tada jau kita kalba...tad nemaisykit butinuju dalyku kaip butas..ir papildomu dalyku mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *ultraviolet*: 15 spalio 2009 - 07:39
labas
QUOTE(Jūračiukas2 @ 2009 10 14, 17:17)
Bet ka daryti jei mes 4asmenu šeima gyvename3 kamb, turime mašina ir esu iš tėvuko paveldėjusi 5ha žemės kuri dirvonuoja, o musu šeimos pajamos 1 asmeniui dabar sudaro 300Lt. Vadinasi esate turtingi gyvenkite kaip norite nors ta žeme maitinkintes.

is 5ha zemes gali gaut dideli pelna.beto,ta zeme turi ivertinima,kuo zeme vertingesne (gereseje vietoje)tuo ji daugiau ikainota,tai ji skaiciuojas prie pajamu.tai turi but ivertinta zemes dokumentuose.jei patys nieko nedarot su zeme,tai nuomokit.parduot visad spesit.o visiems kitiems nusispjaut,kad jus nenaudojat tos zemes.tam ja ir turit,kad naudotumet pagal paskirti,o jei ne-tai cia jau jusu beda.
Atsakyti
socialine parama skiriama, tikrai neturtingiems, kad zmones badu nemirtu.. Jei turi dar turto - gali ji parduoti ir pavalgyti.. Socialine parama nera skirta zmonems, kurie turi turto ir nori "be nuostoliu" krize pralaukti..
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2009 10 15, 12:45)
socialine parama skiriama, tikrai neturtingiems, kad zmones badu nemirtu.. Jei turi dar turto - gali ji parduoti ir pavalgyti.. Socialine parama nera skirta zmonems, kurie turi turto ir nori "be nuostoliu" krize pralaukti..

nepykit, bet cia tai tikrai nusisnekėjot smile.gif
Tai ka dabar mes turim ant gatvės gyvent, kad gautume ta soc. parama? blink.gif Tai jei turime kur gyventi, masina, vadinasi esame turtuoliai biggrin.gif ???
Papildyta:
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2009 10 14, 20:58)
Gal pasakysiu grubiai, bet jei žmonės tingi dirbti ir padaryti taip, kad jų nuosavybė nestovėtų dyka, bet neštų naudą - kodėl jums kažkas kažką turi duoti veltui? Turit kažkokio turto, tai ir darykit ką nors su juo, kad jums naudinga būtų. Šiuo atžvilgiu aš su valdžios įstatymais visiškai sutinku. Nuomokit, parduokit, ūkininkaukit, auginkit nors ir orchidėjas, koks skirtumas, tik pajudinkit bent pirštą dėl savęs ir nereiks prašinėt pašalpų.

jetus nesuprantu, argi is jusu kisenės zmonės tu pasalpu praso?Koks skirtumas kad turi 5ha zemės, jeigu jiems duos ta pasalpa tai negi db gaila..? Valstybė is musu mokesciu belekiek gali paimt, o mes matai negalim..
Atsakyti
QUOTE(Saulė* @ 2009 10 15, 13:36)
Tai ka dabar mes turim ant gatvės gyvent, kad gautume ta soc. parama? blink.gif Tai jei turime kur gyventi, masina, vadinasi esame turtuoliai biggrin.gif ???
Papildyta:

jetus nesuprantu, argi is jusu kisenės zmonės tu pasalpu praso?Koks skirtumas kad turi 5ha zemės, jeigu jiems duos ta pasalpa tai negi db gaila..? Valstybė is musu mokesciu belekiek gali paimt, o mes matai negalim..

kad ir ne iš mūsų,bet jei turi 5ha žemės ir nori eit į soc.pašalpos,tai lai eina,bet lai tada nenustemba,kad ją apšauks,pažemins ir dar visaip iškolios ir su tooookiais nervais pareis namo,kad ojoj blink.gif tai kad šito neatsitiktų mes ir paaiškinome situaciją ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė* @ 2009 10 15, 13:36)
Papildyta:

Man negaila, tiesiog aiškinu, kodėl žmogui nepriklauso jokios pašalpos. Toks vyriausybės požiūris į papildomą nuosavybę. Būstas įeina į būtinuosius žmogaus poreikius, bet tik vienas būstas. Jei turit dar namą, sodybą, krūvą žemės ir t.t., vadinasi turit papildomo (nereikalingo) turto, kurį kažkaip naudojant galima prisidurt pajamų. Jei nenaudojat, vadinasi jūs ir taip pragyvenat ir paramos jums nereikia. Jūs truputį skirkit, kur žmonės tikrai vargsta ir kur turi krūvą nuosavybės ir dar jiems maža, dar jiems kažką duok.
Atsakyti
Tiems piktiems labai norėčiau pasiūlyti išsinuomuoti mano du su virš ha. žemės. Turiu tris vaikus, seną( 85)psichiškai nesveiką tėvą, kada man dirbt tą žemę, jei ji aplamai nuo manęs apie 15km. Aš neturiu ir traktoriaus, kad joje ką nors daryti, o jei reiks samdyti, tai kaip jums atrodo, ar tai išeitis...Vaikų tėvas neįgalus mokėti alimentus, tik iš invalidumo skiria 100 litų. Ką patarsit parduoti???, ar žemės lopinėlį, kurio vertė nu duok dieve koks 1000 lt. Su savo šeima aš prasimaitinsiu gal mėnesį, o gal užaugus vaikai, susires kokį namuką, o gal parduot mašiną, kuri mums gyvybiškai reikalinga, ne malonumams, nes juos pamiršau, o tik vykti apsipirkti arčiausiai už 10 km., o į didžiuosiu centrus 35km, kai reikia pas šeimos gydytoją vykti 7km. pasiimt sintimus į kitą polikliniką, kuri randasi už 35km. Bet deja ir mums nepriklauso soc. pašalpos, nes išleidau mergaitę į darželį už beveik 10km, nes šioje gyvenvietėje nėra nei pradinės, nei vaikams žaist aikštelės, netgi vaikų nėra su kuriais galėtu dukra bendrauti, ar kad gauti soc. paramą laikyti mergaitę namuose su nesveiku seneliu, kai jos judrumas viršyja dviejų sūnų kartu sudėjus...
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2009 10 15, 12:45)

blink.gif blink.gif blink.gif kaip gerai kad as turtinga,galim gyventi is 400lt jeee uztat nama turim,na tai kas kad jis senas,is seneliu paveldetas,toli grazu neprabangus,ir ji dabar pusvelciui pardavus net buto padoresnio nenusipirksi-pravalgykim ir eikim TADA pasalpu prasyt doh.gif Na zinokit poziuris ziaurus.Konkreciai mano atveju taip ir sake soc.darbuotoja nors ir kitas salygas ivykdysit pasalpos greiciausia negausit nes turit nama,nesiskaito 6 men birzoj neirodymas kad tau blogai...toliau remkim alchoholikus ,o padorios seimos tegu badauja.....,,be nuostoliu,,
Atsakyti
QUOTE(liepuks @ 2009 10 16, 12:25)
blink.gif  blink.gif  blink.gif kaip gerai kad as turtinga,galim gyventi is 400lt jeee uztat nama turim,na tai kas kad jis senas,is seneliu paveldetas,toli grazu neprabangus,ir ji dabar pusvelciui pardavus net buto padoresnio nenusipirksi-pravalgykim ir eikim TADA pasalpu prasyt doh.gif Na zinokit poziuris ziaurus.Konkreciai mano atveju taip ir sake soc.darbuotoja nors ir kitas salygas ivykdysit pasalpos greiciausia negausit nes turit nama,nesiskaito 6 men birzoj neirodymas kad tau blogai...toliau remkim alchoholikus ,o padorios seimos tegu badauja.....,,be nuostoliu,,

Kazkokia nesamone doh.gif
Kaip gali buti kad jus turedama nama kurio verte tokia kur net buto nenusipirktume skaitoma kad jus turtinga g.gif jus arba kazka nutylit arba tas namas tikrai prabangus...nes kitu atveju simtai zmoniu su namais gauna o jus ne nesamone schmoll.gif
Atsakyti