QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2009 10 18, 16:28)
Jo...nu čia situacija

. Užjaučiu. Bet ko realiai jūs galit tikėtis? Ką jums sako soc.rūpyboje? Dėl vaikų tai žinau ką pasakys. Pasakys, kad turit reikalauti alimentų, jei vyras nemoka - kreiptis į anstolius, o paskui ir į Vaikų Garantinį Išlaikymo Fondą. Šis fondas jums už vaikus kiekvieną mėnesį gali mokėti maksimum po 195 lt. už kiekvieną vaiką, taigi per mėnesį gausis apie 600 lt.
Tačiau tuomet jums tektų spręsti dilemą ar neįgalų vyrą pasmerkti badui, (nes valdžia pradetų reiklauti iš jo pinigų) ar save su vaikais.
Beje, vieną mašiną jūs galit turėti, aišku jei jos vertė nėra šimtatūkstantinė.
Dėl vaikų, jau jos man pasakė, negimdyk, jei neturi pinigų. Gimus trečiam vaikui, nenorėjo tais laikais mokėt daugiavaikės, tik sužinojus per Vilnių, kad man priklauso, nunešus joms Vilniaus tel.nr. pradėjo mokėti daugiavaikę. Neseniai, tik išsibaigus kantrybei, trinktelėjus į stalą kumsčiu, išsireikalavau vaikams nemokamą maitinimą. Kai išsirėkiau, kad alkoholikės apsikabinę po vaiką ar du, sėdi su pašalpom, geria ir vargo nemato, kai aš viena su trim vaikais, negaliu nieko gauti, stumdė į antstolius, bet iš antstolių gryžau su prašymu, kad parašytų raštišką paaiškinimą, kodėl atsisako man skirti pašalpas, tada pradėjo domėtis ir raštiško atsakymo nerašė, tik pasakė, kad reiks patikrint ar joks vyras negyvena su manim....

tada pasakiau tik tiek, žiūrėkit nesumaišykit mano tėvo batų su kokio nors vyro, nes buvau girdėjus, kad mūsų savivaldybėje buvo kažko tikrinti ir prisikabino prie vyriškų batų
Aš tik dėl to ir nervojuos, kad panaikins VGIF. O kelis metus stengiausi neprašyt to vyro alimentų, nors be galo sunkiai verčiaus, kas iš to kad priaugo skola apie 10 000, bet jau ir be manęs antstoliai jam lipa ant kulnų, ir jo mama, paskambinus pasakė, kad nieko blogiau nebus, kad paduosiu antstoliams, jau dabar turėčiau daugiau galvot apie vaikus, o ne apie jį...Padaviau, bet tik iš invalidumo 100 litų skiria, o vaikai nemaži...Pardavinėti ką užvargai yra ne išeitis, ar mes turim nusirist į bedugnę, kad ne didint gyvenamą plotą, ruošdami vaikų ateičiai, O mažint...parduot mašiną, kuri reikalinga, nu ir kas kad turėčiau dvi, taigi vaikui neužilgo 18, ar jam negali tėvai pradžiai gyvenimo duot??? Gryna nesamonė, tie įstatymai, lai sau išsileidžia įstatymus, kad vogti negalėtų, o vaikai gautų normaliam pragyvenimui, dar nieko nesakau, jei turi abu tėvus, bet ir tai būna geriau ir blogiau ir šeimas turėtų remti...Jei blogesniu gyvenimo periodu, reikia namo atsikasti, ar mašinos ratus suvalgyt, tai gyvenam baisiau už afrik