Tai va ką aš norėjau pasakyti, kad turint daugiau nei du vaikus į darbą gali neiti, nes tau skiriamos įvairios pašalpos, rėmimai. Aš nesakiau, kad aš neisiu į darbą, ar jo neieškosiu. Tik daviau palyginimą, kad turint daugiau vaikų į darbą galima neiti, nes reziume visos pašalpos, kompensacijos ir rėmimo būdai pritaikyti žmonėms kurie apie darbą net negalvoja ir negalvojo. Dauguma net vidurinio išsilavinimo neturi.
Ir kaip palyginimą daviau mano šeimos modelį ir kokios mano šeimos pajamos einant į darbą ir neinant.
Todel norėjau padiskutuoti apie skiriamų pašalpų sąmoningumą.
Gavosi taip, kad aš esu nepatenkinta, ir kad išreiškiau norą, kad mano vaikus augintų valstybė. Matau, kad diskusija beprasmė knisantis po šeimos baltinius. Ką veikia mano vyrai ir panašiai.
O šiaip augindama viena už vienintelį atlyginimą užauginau tris vaikus ir nebuvo jokio stygiaus.
O dabar auginam dviese ir ne kas gaunasi, kai už buto vien tik šildymą reikia susimokėti virš 1000 litų,nekalbant kur šaltas, karštas vanduo, elektra ir t.t. atlyginimai apkarpyti. Nuo sausio mūsų pajamos sumažėjo 1600 litais.
Beje mes negyvename kaime, kad mums kompensuotų autobusus ir važinėjimus.
Darželiai priklauso savivaldybėms ir mokesčiai, bei jų kompensavimo būdus sprendžia rajono taryba, o ne seimas, todel jie ne visur vienodi.
Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2010 03 08, 12:46)
Ir taip prie viso to ne tik, kad nedejuoju,bet ir nesiplesau, kad valstybe man kazka skolinga ar neremia, nors ir dirbu, ir mokescius moku, ir busimus mokesciu moketojus auginu.
Sveikinu. Tik nemanau, kad tai yra prisidėjimas prie valstybės gerbūvio. Nesiplėšymas ir nerėkimas, tai nėra geriausias būdas tikslui pasiekti ar bent kam padėti,ar prisidėti kuo nors.
Papildyta:
QUOTE(sunray @ 2010 03 08, 12:03)
Taip taip ir tegul dauginasi asocai laisvai, vaikų neprižiūrėdami. Vat cia tai biznelis butu apie kuri visi taip garsiai rekia dabar...
Vat tą aš norėjau pasakyti tik ne taip grubiai, nes pašalpos ir paramos skiriamos 80 procentų tokioms šeimoms.
Kai beje ir mūsų prižiūrimos mergytės atvėju. Tėvas gauna našlaičio pensiją, kurią prageria per 2 valandas-vaikui nieko. Norint gauti reikia skųsti tada sudarys komisiją ir žiūrės stebės ar dar ten kažką darys. Kaip ir sakiau mes to niekada nedarysim, nes kaip ir bebūtų jis vaiko tėvas.