Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusijos apie pašalpas

QUOTE(ooo @ 2010 03 05, 10:10)
as nekalbu apie sodros bankrota - as kalbu, kad ir tais keliais ar keliolika atveju prisidengti galima, kai priimami tokie sprendimai.

Nejuokinkit-kai tik prasidėjo privačios įmonės šie atvėjai atsirado ir visada buvo. Čia ne dabar mamos šį "ismislą" sugalvojo. O,kai reikia rasti atpirkimo ožy, tai jį ir rado.

Mano draugė su patentu dirbdama užsiaugino 2 vaikus gaudama iš Sodros. Nu jo seniau 3 mėnesių pakako padirbėti, tai ji padirbėjo ten pat kur visą laiką, bet buvo 'įsidarbinusi" dar... pati pamokėjo mokesčius ir viskas. Dabar jau vienas 14, o kitas 12 metų vaikinai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama4XL: 05 kovo 2010 - 11:43
QUOTE(Bekasė @ 2010 03 04, 13:17)
*nu tai gi pasalpa buvo paskirta ir motinele dabar gi teisetai gali tiketis, kad gaus tokia pasalpa, kuri buvo paskirta. Gi ji po paskyrimo viska susiplanavo. Ir dabar is jos nori atimti, tai kas jai  buvo paskirta.
o kas tave verte ju tiek gimdyti?
**Kodel jeigu tu nusprendei gimdyti, tai valstybe tave dabar privalo remti, nes vaiku keturi tai yra, o alga ta pati.

* is neteises negali gimt teise, taigi viskas priklausys nuo to ar teise i pasalpas igyta teisetai ar ne, kad ta suzinoti teks palaukti isteisinamojo arba apkaltinamojo teismo nuosprendzio.
** todel kad taip parasyta Konstitucijoj
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2010 03 05, 12:36)
Nejuokinkit-kai tik prasidėjo privačios įmonės šie atvėjai atsirado ir visada buvo. Čia ne dabar mamos šį "ismislą" sugalvojo. O,kai reikia rasti atpirkimo ožy, tai jį ir rado.

Mano draugė su patentu dirbdama užsiaugino 2 vaikus gaudama iš Sodros. Nu jo seniau 3 mėnesių pakako padirbėti, tai ji padirbėjo ten pat kur visą laiką, bet buvo 'įsidarbinusi" dar... pati pamokėjo mokesčius ir viskas. Dabar jau vienas 14, o kitas 12 metų vaikinai.

ar bent skaitot, ką rašau?
aš nekaltinu mamų sodros iššvaistymu - aš kalbu apie tai, kad kelias iki lubu pasididinusias priciupo, ispute dideli burbula, padare reikiama piara, ir gavo visuomenes pritarima sumazinimui. o kiekviena, pasisakancia pries, dabar visi pasirose akmenimis uzmetyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2010 03 05, 13:36)
ar bent skaitot, ką rašau?
aš nekaltinu mamų sodros iššvaistymu - aš kalbu apie tai, kad kelias iki lubu pasididinusias priciupo, ispute dideli burbula, padare reikiama piara, ir gavo visuomenes pritarima sumazinimui. o kiekviena, pasisakancia pries, dabar visi pasirose akmenimis uzmetyti  doh.gif

Aš nesiruošiu Jūsų akmenimis mėtyti juo labiau kai pati sėdžiu su metinuku namuose.
Gal neaiškiai suformulavau, bet tai kad mokės už vaikus tiek kiek mokėjo visada yra nerealu, jau kai priėmė, tiksliau kai aš sužinojau, kad laukiuosi, tai tada ir sužinojau kad kaip fainai bus, bet jau tada pasakiau, kad ilgai tai nesitęs. Taip ir atsitiko. O, kad tas mamas išviešino ir apkaltino-tai gi reikėjo kažkaip pradėti tą reikalą, o kaip? na ir atkapstė pora mamų. O taip buvo visada. Net tarybiniais laikais, kurios su viršininkais sutardavo-prasukdavo didesnes pašalpas (perkeliant į labiau apmokamą darbą)

O va, kad jie prisižadėjo ir nevykdo žodžio, tai jau kita kalba. Taip negalima-šiandien tiek-rytoj tiek, užporyt anei kiek. Valstybėje turi būti žodžio ir veiksmų vienybė. Kitaip...
Papildyta:
QUOTE(VOLPEX @ 2010 03 05, 12:48)
* is neteises negali gimt teise, taigi viskas priklausys nuo to ar teise i pasalpas igyta teisetai ar ne, kad ta suzinoti teks palaukti isteisinamojo arba apkaltinamojo teismo nuosprendzio.

thumbup.gif
38 straipsnis
Šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas.
Valstybė saugo ir globoja šeimą, motinystę, tėvystę ir vaikystę.
Santuoka sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu.
Valstybė registruoja santuoką, gimimą ir mirtį. Valstybė pripažįsta ir bažnytinę santuokos registraciją.
Sutuoktinių teisės šeimoje lygios.
Tėvų teisė ir pareiga - auklėti savo vaikus dorais žmonėmis ir ištikimais piliečiais, iki pilnametystės juos išlaikyti.
Vaikų pareiga - gerbti tėvus, globoti juos senatvėje ir tausoti jų palikimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama4XL: 05 kovo 2010 - 12:57
QUOTE(mama4XL @ 2010 03 04, 12:42)
Vyras išprievartavo doh.gif

o tai uz vyro veiksmus, valstybe turi atsakyti?

QUOTE(mama4XL @ 2010 03 04, 12:42)
Bet Sodrai, tai ji mokesčius mokėjo. O koks skirtumas kiek ji gavo.

skirtumas tas, kad pasidengtu motinystes pasalpa asmuo turi buti mokejes mokescius septynis metus. O cia kelis menesius pamokejo ir du metus paskui pasalpos reikalauja.

QUOTE(mama4XL @ 2010 03 04, 18:44)
Na man už antrą vaiką mokėjo 65 procentus mano atlyginimo ir tai būtų mokėję tik metus, bet aš išėjau į darbą anksčiau. Už trčią 75 procentus. Galima pasirinkti kas svarbiau ir geriau.

dabar nelabai galima, nes jeigu iseini ir darba, tai pasalpa arba sumazeja arba nuimama visai.
Pries pradedant kai kurioms prie seimo rekauti del dvieju metu apmokamu atostogu buvo galima ir ismokams ( tegul ir metus) gauti ir dirbti, bei uszidirbti, jeigu poreikiams patenkinti trukdavo.

QUOTE(VOLPEX @ 2010 03 05, 12:48)

kandangi neskaiciau, tai noreciau taves kaip zinancios pasiteirauti:
kontstitucijoje parasyta, kad valstybe turi remti tevus su vaikais ar kad valstybe turi remti daugiavaikiais seimas?
Taip pat ar konstitucijje yra nurodyta, kokia turi buti parama, kad pvz mama4XL ja uzskaitytu kaip parama?
Nes parama dabar yra.
Daugiavaikems -mazesnis mokestis uz darzeli, didesnis npd, apmokamos laisvos dienos ( na cia dvieju vaiku iki 12 metu uztenka).
visoms seimoms - dalis nemokamu sveikatos ir svietimo paslaugu, transporto lengvatos....
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 03 05, 14:34)
o tai uz vyro veiksmus, valstybe turi atsakyti?

O kodel už Kedžio veiksmus turi valstybė atsakyti ir už nnnnn...nusikaltėlių. Gal nežinot kiek jiems valstybė skiria? ir dar išėjus kiek skiria?
Papildyta:
skirtumas tas, kad pasidengtu motinystes pasalpa asmuo turi buti mokejes mokescius septynis metus. O cia kelis menesius pamokejo ir du metus paskui pasalpos reikalauja.

Tai visos, kurios išėjo motinystės atostogų buvo dirbę daugiau nei 7 metus?, o kitaip nepriklausė? ir jos todėl dabar negaus?
Papildyta:
dabar nelabai galima, nes jeigu iseini ir darba, tai pasalpa arba sumazeja arba nuimama visai.

O kur aš rašiau, kad ir pašalpą gavau ir darbo užmokestį??? niekas jokios pašalpos man daugiau ir nemokėjau. Išėjau, nes atlyginimas buvo pelningiau.
Papildyta:
kontstitucijoje parasyta, kad valstybe turi remti tevus su vaikais ar kad  valstybe turi remti daugiavaikiais seimas?
Taip pat ar  konstitucijje yra nurodyta, kokia turi buti parama, kad pvz mama4XL ja uzskaitytu kaip parama?
Nes parama dabar yra.
Daugiavaikems -mazesnis mokestis uz darzeli, didesnis npd, apmokamos laisvos dienos ( na cia dvieju vaiku iki 12 metu uztenka).
visoms seimoms - dalis nemokamu sveikatos ir svietimo paslaugu, transporto lengvatos....

Dabartinė Jūsų minima parama tik popierinė. NPD-buvo. Už darželį nežinau. Apmokamos laisvos dienos g.gif kur? O jeigu aš mokytoja dirbčiau, tai mane ir gi išleistų ir vaikus paleistų? O mano darbe nešiausi dar namo popierius ir ne tik aš, nes kai pusė atleido tas darbas savaime nepasidaro. Ir beje du vaikai, tai ne daugiavaikė
Norėčiau plačiau-kokia dalis nemokama sveikatos ir švietimo? Transporto? o kur tas lengvatas dalina? degalinėje tai davė statoilo nuolaidą ar čia ta?
Papildyta:
kandangi neskaiciau, tai noreciau taves kaip zinancios pasiteirauti:
kad pvz mama4XL ja uzskaitytu kaip parama?

Galėtum ir paskaityt tikrai nekenktų.
Kad pvz.: kaip visose Europos valstybėse-yra mokami vaiko pinigai ir nebūtinai turi būti daugiavaike. Tik skirtumas bus, kad man jų bus daugiau, bet ir išleisiu aš daugiau. Tiko?
Atsakyti
jei norite informacijos apie NAMS veiksmus, būti facebook draugu - maža...

Visa asociacijos nariams aktuali TIKSLI informacija (ieškinio formavimo darbai, raštai, stratetijos ir panašiai) siunčiama e-paštu.
Taigi, registruokitės NAMS nariais adresu aktyviumamusamburis@gmail.com

Įgyvendinkit pareigą ginti savo vaiko teises.
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2010 03 05, 16:46)
O kodel už Kedžio veiksmus turi valstybė atsakyti ir už nnnnn...nusikaltėlių

o tu savo vaiku tevus nusikalteliais laikai?
Beje, kaip uz kedzio veiksmus, valstybe atsako ( ka tu vadini atsakymu)?

Tai visos, kurios išėjo motinystės atostogų buvo dirbę daugiau nei 7 metus?

dalis ir buvo, dalis isdirbo maziau, bet yra skirtumas kur moketi 900 Lt du metus su reikalingu stazu, o kur 4000 tukst. uz kelis men imoku.

O kur aš rašiau, kad ir pašalpą gavau ir darbo užmokestį??? niekas jokios pašalpos man daugiau ir nemokėjau. Išėjau, nes atlyginimas buvo pelningiau.

o kur as rasiau, kad tu gavai? Rasiau, kad tuo metu isejus dirbti galejai neprarasti mokamos pasalpos. Dabar taip imanoma, nebent nelegaliai dirbsi

Dabartinė Jūsų minima parama tik popierinė. NPD-buvo. Už darželį nežinau.

o tai kas kaltas nesidomejai ir nesinaudojai tuo, kas tau priklauso?
beje, lengvata uz darzeli priklauso ir jeigu seima leidzia i darzeli du vaikus - dydziai tik skirtingi.

Apmokamos laisvos dienos g.gif kur? O jeigu aš mokytoja dirbčiau, tai mane ir gi išleistų ir vaikus paleistų? O mano darbe nešiausi dar namo popierius ir ne tik aš, nes kai pusė atleido tas darbas savaime nepasidaro.

kaip kur - darbovieteje. Dirbu privaciame uab - kai reikia pasinaudoju sia lengvata.
Ar vel valstybe kalta, kad tu nesinaudoji - istatymine baze yra, o zmoniu mentaliteto valstybe nepakeis.

Ir beje du vaikai, tai ne daugiavaikė

tai ir isskyriau, kad tai priklauso ir du vaikus iki 12m auginantiems. Tiesa daugiavaikems 2 laisvos dienos skiriamos, o pirmiesiems tik viena.

Norėčiau plačiau-kokia dalis nemokama sveikatos ir švietimo?

svietimas - darzeliai nemokami ( moki uz maista + udymo reikmems)), kai kuriuose miestuose, jeigu vaikas turi spec poreikiu, tai nereikiai ir uz maista moketi. Mokykla irgi nera pilnai mokama - yra tam tikros rinkliavos is tevu, bet jos toli grazu nepadengia pilnos mokymo kainos.
Sveikata - dalis tyrimu nemokami, apsilankymai pas kai kuriuos gydytojus nemokami, kai kurios proceduros nemokamos, kompensuojami kai kurie vaistai ( beje ir pats paprasciausias ibuprofenas nuo temperaturos), reikalingas santorinis gydymas ar reabilitacija irgi nemokma.
Transporto? o kur tas lengvatas dalina? degalinėje tai davė statoilo nuolaidą ar čia ta?

Ikimokyklinio amziaus vaikams visai nemokamas visuomeninis transportas, mokyklinio - dalis kainos mokama. Tarpmiestinis transportas beje irgi taiko lengvatas. Ar ne lygis visuomeniniu transportu naudotis?

Kad pvz.: kaip visose Europos valstybėse-yra mokami vaiko pinigai ir nebūtinai turi būti daugiavaike.

o ka tu padarei vietoj dejavimo kokia bloga valstybe?
Jeigu jau lyginti, tai gal lygink realiai - paimk tokio pat amziaus valstybe ( kad ir ta pacia Latvija ar Estija) ir paziurek, ar tiktai Lt valstybe niekaip neremia pilieciu ( ar cia tik tau parama netinkama ir neuztektina atrodo?), nes valstybes geroves lygi ( ir ta pati socialini) sukurti reikia ir ji sukuria ne kazkokia mistine valstybe, o realus joje gyvenantys zmones.
Tik skirtumas bus, kad man jų bus daugiau, bet ir išleisiu aš daugiau.

tai as irgi daugiau gaudama, daugiau isleisiu - cia stengtis nereikia.
Kai kurie sugeba isleisti netgi daugiau nei turi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 05 kovo 2010 - 20:08
QUOTE(Bekasė @ 2010 03 05, 15:34)
kandangi neskaiciau, tai noreciau taves kaip zinancios pasiteirauti:kontstitucijoje parasyta, kad valstybe turi remti tevus su vaikais ar kad  valstybe turi remti daugiavaikiais seimas?
Taip pat ar  konstitucijje yra nurodyta, kokia turi buti parama, kad pvz mama4XL ja uzskaitytu kaip parama?

Gal pradzioj pabandykit:
http://www.lrkt.lt/Konstitucija.html
http://www.lrkt.lt/Dokumentai.html

veliau pabandysim padiskutuoti
Atsakyti
Ir beje du vaikai, tai ne daugiavaikė

Tai kiek ten tu vaiku? biggrin.gif Tai trys, tai . Tai piktiniesi, kad daugiavaikiu neremia, tai sakai, kad du vaikai. Jei del darzeliu, tai jei darzeli lanko du vaikai, moketi reikia 20 proc. maziau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VOLPEX @ 2010 03 05, 23:59)
Gal pradzioj pabandykit:
http://www.lrkt.lt/Konstitucija.html
http://www.lrkt.lt/Dokumentai.html

veliau pabandysim padiskutuoti

pasiskaiciau, bet atsakymu neradau - ypac, kaip kad mama4XL bando irodyneti, kad daugiavaikes yra vertesnes paramos.
Taip pat, tenais nera apibrezta, kokia parama turi buti. Parama yra ir dabar - auksciau vardinau. Tik kai kurie to nenori matyti, nes tai nera tai, ko jie noretu.
Atsakyti
Šiuo metu sunku yra daugeliui šeimų ir nesvarbu kokia sudėtis, ar neturi vaikų, gal vienas o gal penki. Aišku nepritariu tam, ką Seimas padarė su vaikų pinigais, tiesiog reikėjo daugiau į pajamas atsižvelgti. Ir jokiu būdu nesutinku kad daugiavaikės yra vertesnės. Kas čia per nesąmonė? Kitos daugiavaikės šeimos pajamos yra tikrai ne keli šimtukai, ir net ne tūkstantukai. Tai vien todėl kad ji daugiavaikė reikia duoti kažkokią paramą? Tikrai ne, reikia atsižvelgti į šeimos pajamas. Man išvis kažkaip keista kai pasakoma kad valstybė turi išlaikyti vaikus. Jokiu būdu. Valstybė kai sunku gali padėti, paremti, juk ir ta pati motinystės pašalpa yra parama, bet sakyti kad valstybė privalo... tai tiesiog neturiu žodžių... Man pačiai greitai pasibels trečias vaikelis, ir tik todėl kad jų bus trys aš esu vertesnė už kitas kas turi tik vieną ar du? nei juoktis nei verkt. Jeigu būčiau mačiusi kad neišgaliu, nesugebu išlaikyti trijų vaikų, tai ir nesiryžčiau trečiam. Kiekvienas pasirenkam kaip mums elgtis, ir už savo sprendimus atsakome tik mes patys, ir nereikia čia kaltinti kitų. Na o jeigu kažkam atrodo kad labiau apsimoka būti bedarbiu, ir gyventi iš pašalpų, tai kiekvieno pasirinkimas, jeigu pasirenki tokį kelią nereikia paskui piktintis. Žinau kad dabar už tai ką pasakiau būsiu užmėtyta pomidorais biggrin.gif
Atsakyti