Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusijos apie pašalpas

QUOTE(Ramune* @ 2010 05 26, 18:30)
Lygiai pries menesi pridaviau dokumentus del soc.pasalpos,iki siol jokio jokio laisko ne gavau,ir tenka moketi uz darzeli visa kaina verysad.gif ,skambinau i savo rajono seniunija,sake nieko nezinom,laukit.Noriu paklausti,gal zinot,tel. kur paskambinti Kauno g. Vilniuje,nes skubiai reikalinga pazyma i darzeli.Aciu

ar taip ar taip teks eiti pazymos pasiimti, tai tiesiog nueikit ir paprasykit jos, tikrai turetu buti paskaiciave, o laikso as isvis negavau, ne visur juos ir siuncia, tiegiog tvarkantis visada pasiimkit telefono numeri, taip bus paprasciau, as visus galimus numerius susirenku...
jus gavot kazkoki lapa tvarkantis, nen yra pavarde nurodyta? pagooglinkit ir paskambinkit jai, o ji jau pasakys kuriuo numeriu kreiptis del tiksliu duomenu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 26, 17:36)
ar taip ar taip teks eiti pazymos pasiimti, tai tiesiog nueikit ir paprasykit jos, tikrai turetu buti paskaiciave, o laikso as isvis negavau, ne visur juos ir siuncia, tiegiog tvarkantis visada pasiimkit telefono numeri, taip bus paprasciau, as visus galimus numerius susirenku...
jus gavot kazkoki lapa tvarkantis, nen yra pavarde nurodyta? pagooglinkit ir paskambinkit jai, o ji jau pasakys kuriuo numeriu kreiptis del tiksliu duomenu mirksiukas.gif

jokio lapo ne gavau:mmm,tik pasake laukit,o kai siandien paskambinau,sako daug darbo,nespeja,laukit laisko,tai galvoju dabar ,kur cia skambinti,ar nuvaziuoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramune* @ 2010 05 26, 18:44)
jokio lapo ne gavau:mmm,tik pasake laukit,o kai siandien paskambinau,sako daug darbo,nespeja,laukit laisko,tai galvoju dabar ,kur cia skambinti,ar nuvaziuoti  g.gif

tai siulyciau tada nuvaziuoti, nes telefonu tai doh.gif daznai nieko gero
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 26, 10:58)
uz geguzes menesi moka tik birzeli - taigi kol paskaiciuos kokios trys savaites, jei neprasete, kad skubiau, nes kokios nors pazymos kam nors reikia ... o moka po 10 dienos - dazniausiai antroje menesio puseje.. (cia priklauso nuo savivaldybes) mirksiukas.gif

Ačiū už info 4u.gif Vadinasi dvėsim badu doh.gif Kai man paskambino iš soc skyriaus kitą dieną, pasakė kad jau sutvarkė dok, pašalpą paskyrė, net pasakė kiek paskyrė, o aš kvaiša net nepaklausiau kada išmokės doh.gif Kažkaip buvau girdėjus kad moka mėnesio gale, tai ir užsifiksavo...
Atsakyti
QUOTE(Erikutė @ 2010 05 26, 19:42)
Ačiū už info 4u.gif Vadinasi dvėsim badu doh.gif Kai man paskambino iš soc skyriaus kitą dieną, pasakė kad jau sutvarkė dok, pašalpą paskyrė, net pasakė kiek paskyrė, o aš kvaiša net nepaklausiau kada išmokės doh.gif Kažkaip buvau girdėjus kad moka mėnesio gale, tai ir užsifiksavo...

moka menesiu veliau, nes kaikurie kol tvarkosi po 3 menesiu kita pasalpa,kad baisiai nesijustu, kad ilgai dokumentus ziurineja doh.gif
cia kaip alga, menesi pralaukes tik gausi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 26 gegužės 2010 - 19:06
QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 26, 20:05)
moka menesiu veliau, nes kaikurie kol tvarkosi po 3 menesiu kita pasalpa,kad baisiai nesijustu, kad ilgai dokumentus ziurineja doh.gif
cia kaip alga, menesi pralaukes tik gausi doh.gif

Mums gausis jau visi 7 mėn, nes vyras visada patentą imdavo, paskui darbo labai apmažėjo, stojo į DB, ten pašalpa jokia nepriklausė, tai laukėm puse metų, kol priklausys doh.gif Gyvenk žmogus kaip nori doh.gif Aš pati tik invalidumą tegaunu, ir tą beveik visą paskolai nuskaičiuoja doh.gif Niekada nemaniau,kad reiks iš pašalpų gyvent doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Erikutė @ 2010 05 26, 22:02)
Mums gausis jau visi 7 mėn, nes vyras visada patentą imdavo, paskui darbo labai apmažėjo, stojo į DB, ten pašalpa jokia nepriklausė, tai laukėm puse metų, kol priklausys doh.gif Gyvenk žmogus kaip nori doh.gif Aš pati tik invalidumą tegaunu, ir tą beveik visą paskolai nuskaičiuoja doh.gif Niekada nemaniau,kad reiks  iš pašalpų gyvent doh.gif

nera blogai tos pasalpos mirksiukas.gif tik poziuris i jas yra ne toks koks reikia, as kai esu megstanti darba, man irgi sunku galvoti,kad is to reikes gyventi, bet kad yra kaip yra.... buna gyvenime tarpsniu kai kelis metus ari dviejuose darbuose..... reikia kazkada ir pailset
Atsakyti
QUOTE(Ramune* @ 2010 05 26, 17:30)
Lygiai pries menesi pridaviau dokumentus del soc.pasalpos,iki siol jokio jokio laisko ne gavau,ir tenka moketi uz darzeli visa kaina verysad.gif ,skambinau i savo rajono seniunija,sake nieko nezinom,laukit.Noriu paklausti,gal zinot,tel. kur paskambinti Kauno g. Vilniuje,nes skubiai reikalinga pazyma i darzeli.Aciu

pas mus pvz us darzely tai nueini i kita kabineta ir paraso pazyma....jei pridavet dok,jei mato viska,ir gali jau parasyti pazyma g.gif ir ne i seniunija reikia skambinti-o i soc rupyba arba kitaip i socialiniu paslapu skyriu mirksiukas.gif

QUOTE(Erikutė @ 2010 05 26, 21:02)
Mums gausis jau visi 7 mėn, nes vyras visada patentą imdavo, paskui darbo labai apmažėjo, stojo į DB, ten pašalpa jokia nepriklausė, tai laukėm puse metų, kol priklausys doh.gif Gyvenk žmogus kaip nori doh.gif Aš pati tik invalidumą tegaunu, ir tą beveik visą paskolai nuskaičiuoja doh.gif Niekada nemaniau,kad reiks  iš pašalpų gyvent doh.gif

muus tokia pat situacija buvo....ir tikrai nebergyvenk,kad teks is pasalpos gyventi mirksiukas.gif tikrai gyvenime visko buna-ir gero,ir blogo-ateis ir geri alikai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 05 27, 19:36)
jop, reiks dabar siust ir viskas.
as tiesiog siuo metu dalinai pavaduoju soc darbuotoja musu, tai neviska aprepiu, ir dar ne i viska isigilinus biggrin.gif

Pilnai Jus suprantu, turiu drauge, kuri anksciau dirbo archyvare, bet del "krizės" pervedė i Soc. rupybos skyriu. Dirba gal jau 5 men, bet vargsas zmogiukas dar vis "pjauna i lankas", sako niekaip dar negali ikirsti tu visu pribambasu doh.gif
Sekmes Jums siuose socialiniu reikalu labirintuose drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 05 27, 19:17)
tai as sakau - ta maciau, bet kalbu apie tai, kaip zmones eina ir praso kad jiem skirtu ismoka is savivaldybes. sako paso neturiu - negaliu pasalpos pasimt. vadinas kaip ir gauna ismoka. pries kelias dienas buvo sitoks variantas.
nes tokia sistema: raso prasyma. priima sprendima; tada pinigai pervedami tiesiai ,,paso darytojams" ir zmogus, kai jau iplauke lesos, keliauja pasimt ta pasa.
o cia gaunas tiesiai i migracija su pazyma eina ir nemokamai gauna.

kazkada skaiciau kad mamyte susidure su sia problema, norejo susitvarkyti soc parama seimai, nes pajamu nulis, o pasas pasibaiges...
ir beda ir geda, lyg ir priklausytu nemokamai, nes pajamu nulis ir galetu but socialiai remtina, bet su negaliojanciu pasu netvarko dokumentu del soc paramos doh.gif

tai man ir kazkaip idomu ka tokiu atveju daryti, negi skolintis tokius pinigus pasui ar kortelei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 27 gegužės 2010 - 18:53
QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 27, 19:52)
kazkada skaiciau kad mamyte susidure su sia problema, norejo susitvarkyti soc parama seimai, nes pajamu nulis, o pasas pasibaiges...
ir beda ir geda, lyg ir priklausytu nemokamai, nes pajamu nulis ir galetu but socialiai remtina, bet su negaliojanciu pasu netvarko dokumentu del soc paramos doh.gif

tai man ir kazkaip idomu ka tokiu atveju daryti, negi skolintis tokius pinigus pasui ar kortelei?

Siaubas, atrodo padetis be iseities. Skolintis? Zmogui be pajamu 120 Lt, kosmine suma. Man visada iskyla klausimas, o kur gi zmogiskumo faktorius? Nors negali kaltinti ir soc. darbuotoju, jie remiasi istatymais.

Dar kartelis tau vikosiuks, Aciu. Pagelbejai su sia informacija. Nes jau kelis mensius turejau ta galvos skausma, is kur imti tuos pinigus, vaikams pasus padaryti. aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 27, 18:52)

QUOTE(Šnapsė @ 2010 05 27, 19:04)
Siaubas, atrodo padetis be iseities. Skolintis? Zmogui be pajamu 120 Lt, kosmine suma. Man visada iskyla klausimas, o kur gi zmogiskumo faktorius? Nors negali kaltinti ir soc. darbuotoju, jie remiasi istatymais.

Dar kartelis tau vikosiuks, Aciu. Pagelbejai su sia informacija. Nes jau kelis mensius turejau ta galvos skausma, is kur imti tuos pinigus, vaikams pasus padaryti. aciuks.gif

tokiu atveju eina i seniunija pas soc darbuotoja smile.gif ir sako visa reikala. tada reiks laukt pora menesiu doh.gif kol viskas susidelios i savo vietas... tada dar menesi kol padarys kortele. 3 men kaip i subine, ir valgyt pirk uz ka nori...
kazkaip paskutinius metus laiko vis daugeja zmoniu, kuriu taip gaila kad sakes... stebiu situacija - matos kas daros Lietuvelej... O va kubilas dar aiskina kad daugiau mokesciu ives... tai kokio velnio ta alga moka ir tas pasalpas... iskart kubiliui pervestu, ir dar i skola irasytu zmogui, kad jis liks skolininkas... ir anukai liks skolininkais...
parduotume lietuva kinijai - atsirastu mums darbo, jiems - darbo jegos. kubiliui - papigiaisku prekiu... nusisneku, bet tikrai stogas vaziuoja zinokit kasdien matant skriaudziamus zmones, isklausant begales skundu, istoriju... ir atrodo stengiuos visiem padet bent jau geru zodziu ir maloniu bendravimu, kad negalvotu, kad visiem seniunijose nusispjaut ant zmoniu...
Atsakyti