Man tai irgi daznai juokas ima, sukelia kainas uz vandeni, sildyma, prigalvoja visokiu mokesciu. Zmones neturi is ko moketi. Ta pati musu gudrioji valstybe, ka is zmoniu atima, ta pati ir padengia ar kompensuoja is kiauro biudzeto. Kur logika?

neveltui uzsenieciai atvaziuoja pasiziuri prekiu kainas, (juvelyriniu, telefonu, ir t.t.) ir sako, matyt gerai uzdirbat, kad tokiom kainom perkat
pamenu man paciai darbe pardavinejant atejo is sveicarijos vaikinas paziurejo i kaina ir sako, nori as tau toki pat tik tris kart pigesni parvesiu i lietuva 
Papildyta:
baikit jus cia su tom padekom, as savanaudiskais tikslais cia sedziu, pati informacija i save pompuoju, o ir paplepet megstu, aptart kas geriau, o ypac jei tas gerumas nekainuoja, be to cia ne mano o visu mamyciu nuopelnas, tas nemokamas saraselis pirmam temos puslapyje
dar pagalvojau , kodel neiveda soc remtiniems pigesnio autobusu bilieto ar kazko panasaus

Papildyta:
QUOTE(Šnapsė @ 2010 05 27, 20:04)
Dar kartelis tau vikosiuks, Aciu. Pagelbejai su sia informacija. Nes jau kelis mensius turejau ta galvos skausma, is kur imti tuos pinigus, vaikams pasus padaryti. 

baikit jus cia su tom padekom, as savanaudiskais tikslais cia sedziu, pati informacija i save pompuoju, o ir paplepet megstu, aptart kas geriau, o ypac jei tas gerumas nekainuoja, be to cia ne mano o visu mamyciu nuopelnas, tas nemokamas saraselis pirmam temos puslapyje

dar pagalvojau , kodel neiveda soc remtiniems pigesnio autobusu bilieto ar kazko panasaus

QUOTE(Šnapsė @ 2010 05 27, 20:24)
Man tai irgi daznai juokas ima, sukelia kainas uz vandeni, sildyma, prigalvoja visokiu mokesciu. Zmones neturi is ko moketi. Ta pati musu gudrioji valstybe, ka is zmoniu atima, ta pati ir padengia ar kompensuoja is kiauro biudzeto. Kur logika? 

Aš kalbėjau su buhaltere tokia, sakau daug žmonių dabar gauna kompensacijas, o už juos moka dirbantys, o man jinai pasakė labai teisingą dalyką, kad čia ne mums moka tuos pinigėlius, o Rubikonui (vandenims, šilumininkams ir čia jie savo versliuką suka, nes jei norėtų žmonėms padėti, tai duotų pinigus, kad pvz taupytų elektrą, vandenį ar dar ką ten, o čia paima ir viską sukiša "draugeliams"), taip kad mamytės, imkim viską, ką galim.

QUOTE(negriuke @ 2010 05 28, 12:41)
Aš kalbėjau su buhaltere tokia, sakau daug žmonių dabar gauna kompensacijas, o už juos moka dirbantys, o man jinai pasakė labai teisingą dalyką, kad čia ne mums moka tuos pinigėlius, o Rubikonui (vandenims, šilumininkams ir čia jie savo versliuką suka, nes jei norėtų žmonėms padėti, tai duotų pinigus, kad pvz taupytų elektrą, vandenį ar dar ką ten, o čia paima ir viską sukiša "draugeliams"), taip kad mamytės, imkim viską, ką galim. 

kas tiesa, tas ne melas...
ne mums tuos pinigus duoda , o draugams...

apmire musu diskusiju temuke, niekas nieko nebeklausia, visos viska jau ismanom

QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 05 28, 12:12)
norejau pasiteirauti,jei vyras su vaiku prirasyti vienam bute,o as pas tievus,tai kad gaut SOC.PASALPA reikia buti vienoj vietoj visiems prirasyti,ar nesvarbu?
QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 28, 12:16)
as su vaikais pas tevus esu, o vyras kitur- soc paramai gauti tai neturi reiksmes (gali vyras buti ir kitoj savivaldybej prisiregistraves, tik pazyma reiktu pristatyt, kad negauna is kitos savivaldybes pasalpu ar panasiai)
o kompensacijos skaiciuotusi nuo jusu tevu ir jusu (ziuri kas registruoti bute)
vyras gali tvarkytis kompensacija kitam bute
bent jau man aiskino taip..
o kompensacijos skaiciuotusi nuo jusu tevu ir jusu (ziuri kas registruoti bute)
vyras gali tvarkytis kompensacija kitam bute

bent jau man aiskino taip..
siaip tai kompensacija kai skaiciuoja, tai ima deklaruotus asmenis ir ju seimos nariu pajamas, nors ir nedeklaruoti seimos nariai tam bute. pvz bobute su anuke deklaruoti, o anukes vyras - ne. vyro pajamas irgi ims

QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 28, 12:40)
mums irgi panasiai, jei jau paskutine diena neatsiemei, tai pasidalina pacios ar panasiai - o jei negalite niekaip ateiti, visada duokite savo pasa draugam, kad nueitu paimti ( asmens kuris pilde prasyma pasa ar kortele) ir duos paimti draugams ta davini.. 
bet man idomu kaip pagal istatymus? juk neturetu nuplaukti davinys.. parašo, kad gavote, tai juk nepadejot... o jo klastojimas - traukia baudziamojon atsakomyben
nezinau, man atrodo neteisinga, kad jos pacios issidalina soc remtiniems skiriamas lesas ir issimoka 13 atlyginimus (o bobuliu istaigoj tikrai ne viena- visoms kliuna) ir dar musu maista pasidalina 

bet man idomu kaip pagal istatymus? juk neturetu nuplaukti davinys.. parašo, kad gavote, tai juk nepadejot... o jo klastojimas - traukia baudziamojon atsakomyben

jo, anos padirbines parasus, o va draugai tai jau ne

nu as atsiprasau bet snekate nesamones

niekas sau nepasiema ir neissidalina. gauname sarasus is dalinimo punkto su tais kas atsieme paketus ir kas neatsieme. kas neatsieme du kartus - braukiami is saraso (kaune bent jau).
po geguzes dalinimo tai isvis liko 160 paketu musu seniunijoj. pranesinejau dar pati, kad eitu atsiimt zmones papildomai, kas naujai prasymus pilde, nors tik liepa gaut turetu - irgi skambinejau ir sakiau atsiimt - ir tai ne visi pasieme.
cia taspats kaip su vienkartinem pasalpom kur uz viesus darbus gauna. tariames del darbu atlikimo, ateina zmogus, kalba normaliai, susitari, o kita diena ir neateina dirbt...ir paskuj - va kokie visi blogi...
gryztant i tema del maisto paketu - ju apskaita yra gana griezta, ir niekas namie sau neparsinesa suvalgyt jusu maisto.
del soc pasalpu...kaip jos issimokes pasalpas

QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 28, 12:33)
visos jau gauna pasalpas,nebeliko klausimu

QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 05 28, 17:23)
siaip tai kompensacija kai skaiciuoja, tai ima deklaruotus asmenis ir ju seimos nariu pajamas, nors ir nedeklaruoti seimos nariai tam bute. pvz bobute su anuke deklaruoti, o anukes vyras - ne. vyro pajamas irgi ims 
niekas sau nepasiema ir neissidalina. gauname sarasus is dalinimo punkto su tais kas atsieme paketus ir kas neatsieme. kas neatsieme du kartus - braukiami is saraso (kaune bent jau).
po geguzes dalinimo tai isvis liko 160 paketu musu seniunijoj. pranesinejau dar pati, kad eitu atsiimt zmones papildomai, kas naujai prasymus pilde, nors tik liepa gaut turetu - irgi skambinejau ir sakiau atsiimt - ir tai ne visi pasieme.
cia taspats kaip su vienkartinem pasalpom kur uz viesus darbus gauna. tariames del darbu atlikimo, ateina zmogus, kalba normaliai, susitari, o kita diena ir neateina dirbt...ir paskuj - va kokie visi blogi...
gryztant i tema del maisto paketu - ju apskaita yra gana griezta, ir niekas namie sau neparsinesa suvalgyt jusu maisto.
nu snekat tokia nesamone, pikta tikrai... 13 atlyginimai... gal cia is senu laiku tokios pasakos... deja deja. atlyginimus kerpa, pastoviai mazina, o premijas kaledines issimoka tik vadovai, tom kas priema jusu prasymus niekas nemoka nieko papildomai...

del sildymo, taip- mano seima kai socialiai remtina- tai ir taip visos seimos pajamas ima ir deda prie mano tevu..
o del maisto tai zinokit esate sazininga, o gal miestas ar kas, bet kitur pacios darbuotojos pasiima ....
o apie maisto nusukinejimus net nekalbu, palei akis nusuko visus man priklausiusius sausainius, tiek uzsikepe kad isidejau i dugna, jei ne mazyle tikrai buciau iskracius jai ant stalo ir liepus parodyti kur jie....
bet kai geras zmogus esu, tai pagalvoji ka cia pyksies, paskui ant kitu zmoniu issilies susinervavus

QUOTE(Mijos mama @ 2010 05 28, 17:39)
ypac to pagrindinio ar jau gavot pasalpa

QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 05 28, 17:23)

O kodėl jos tada visos piktos ir VISADA aiškina, kad niekas nepriklauso, o kai jau ateini su įstatymais, punktais, jos jau kitaip šneka? (kalbėjau su tokia moterim, kuri Kaune augino dukrą nuo gimimo neįgalią, tai ji man aiškino, kad turėjo gauti kažkokią tai pašalpą, nes prarado darbą dėl vaiko neįgalumo, tai jai niekas nieko nepranešė, nors eidavo prasitęsti vaiko neįgalumą, o kai sužinojo apie tą įstatyma ta moteriškė, nuėjo į socialinį ir paklausė, kodėl jūs tokios raganos ir negalėjot man pranešti, tai jos apsimetė, kad tokio įstatymo nežinojo... Ar gali darbuotoja nežinoti apie tokį įstatymą, iš kurio Socialinis moka?

QUOTE(negriuke @ 2010 05 28, 16:58)
O kodėl jos tada visos piktos ir VISADA aiškina, kad niekas nepriklauso, o kai jau ateini su įstatymais, punktais, jos jau kitaip šneka? (kalbėjau su tokia moterim, kuri Kaune augino dukrą nuo gimimo neįgalią, tai ji man aiškino, kad turėjo gauti kažkokią tai pašalpą, nes prarado darbą dėl vaiko neįgalumo, tai jai niekas nieko nepranešė, nors eidavo prasitęsti vaiko neįgalumą, o kai sužinojo apie tą įstatyma ta moteriškė, nuėjo į socialinį ir paklausė, kodėl jūs tokios raganos ir negalėjot man pranešti, tai jos apsimetė, kad tokio įstatymo nežinojo... Ar gali darbuotoja nežinoti apie tokį įstatymą, iš kurio Socialinis moka?
). Visą laiką čia mamos guodžiasi, kad va nieko nepaaiškino išvarė.
Aš manau, kad jos vis tiek kažką gauna, arba bent iš pareigos ir lojalumo valstybei bet kam pinigų nedalina. 

Del informacijos nesuteikimo,tai esate 100 proc.teisi. Niekada nieko nepasako,o tik paklausia del kokiu lengvatu ateini.Pasakai,kad pasiziurekit ko galiu tiketis,tai tik sugeba pasakyti,kad turbut sildymo kompensacija.Del darzelio mazesnio mokescio nieko nepasako,del asmens dokumentu nemokomo isdavimo nei zodelio neprasitare,del maisto daviniu pati internete susiradau,del soc.ismokos pasiskaiciau cia supermamose ir stai nuo kovo men. nesineju joms ivairias pazymas

QUOTE(mitiene @ 2010 05 28, 19:12)
Del informacijos nesuteikimo,tai esate 100 proc.teisi. Niekada nieko nepasako,o tik paklausia del kokiu lengvatu ateini.Pasakai,kad pasiziurekit ko galiu tiketis,tai tik sugeba pasakyti,kad turbut sildymo kompensacija.Del darzelio mazesnio mokescio nieko nepasako,del asmens dokumentu nemokomo isdavimo nei zodelio neprasitare,del maisto daviniu pati internete susiradau,del soc.ismokos pasiskaiciau cia supermamose ir stai nuo kovo men. nesineju joms ivairias pazymas
Nieko negali susakyt,viska po kruopelyte pati turiu susizinot is draugiu ir straipsniu...Ir apie vaiko nemokoma maitinima mokykloje tylejo
Apie bendravima apskritai truksta zodziu...net nepasiziuri iejus i kabineta,tonas tarytum esu prasikaltus ir sugadinus poniom darbuotojom gyvenimus
Rasau apie didziaja dauguma,tikrai ne visos tokios 

as ir pritariu, ne visos tokios, tikrai yra ir sauniu darbuotoju, man teko su viena tokia bendrauti.... kad visos tokios butu...
su viena net esu ziauriai susipykus

tai jei ne jos kolege, kuri konsultuoja visai kitais klausimais, bet sedi tam paciam kabinete nebutu paaiskinus, tai buciau as net nusikeikus ten garsiai... nervai nelaike, dirba sitiek metu ir nieko nezino, siuntineja is vienos vietos i kita.. ir kartoja viena fraze - taip jau yra ir neprivalau jums aiskinti kodel...