Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos

QUOTE(Wika& @ 2010 05 10, 09:50)
as pirkau Rimi (megoj) yra triju dydziu popierines spalvotos tik truputeli plonokos tai dedu po dvi formeles,pakuotej po 100vnt supakuota ir kainuoja apie 4lt

Ačiū, būtinai nusipirksiu, aišku su silikoninėmis patogiau, o kur jų įsigyti ir kiek panašiai kainuoja?
Atsakyti
Sveikos, gal kas galetu trumpai parasyti tu laaaabai skaniu keptu morku recepta? Skaitau jus ir taip noreciau, o knygos neturiu ir be grizimo i LT negalesiu isigyti blush2.gif Butu didelis aciu 4u.gif
Atsakyti
Vakarienei gaminau garuose virtus kotletus su krapų padažu wub.gif Labai patiko thumbup.gif Dabar turbūt dažniau kotletai bus ruošiami garų puode, nei keptuvėje su aliejumi.
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2010 05 10, 17:44)
Sveikos, gal kas galetu trumpai parasyti tu laaaabai skaniu keptu morku recepta? Skaitau jus ir taip noreciau, o knygos neturiu ir be grizimo i LT negalesiu isigyti  blush2.gif  Butu didelis aciu  4u.gif

Rašau visą keptų morkų ir vištienos mišrainės su ryžiais receptą
4 žmonių užkandžiui:
5 vidutinio dydžio morkos
1/2 šaukštelio kmynų
1/2 šaukštelio prieskoninių žolelių mišinio
druskos, juodųjų pipirų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
100g ryžių (geriau žalių - išvirę pasunkės)
200-300 g keptos vištos (tiks ir rūkyta vištiena)
10 vyšninių pomidorų
1 dosni sauja gražgarsčių (arba špinatų)

Užpilui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
3 šaukštai baltojo vyno acto
druskos, juodųjų pipirų

1 Morkas nuskutame ir supjaustome storais šiaudeliais: kiekvieną perpjauname išilgai ir puseles dar padalijame į tris keturias dalis. Morkas dedame į karščiui atsparų indą, pabarstome kmynais, prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais ir apipilame šaukštu aliejaus. Kišame į 180 laipsnių orkaitę ir 40 minučių paliekame kepti. Kai iškeps, ataušiname.
2 Ryžius verdame, kaip nurodyta ant pakuotės. Tik svarbu nepervirti. Geriau virti truputį trumpiau, kad nepavirstų į košę. Išvirusius ryžius perliejame šaltu vandeniu, kad atšaltų, ir paliekame nuvarvėti.
3 Vištą supjaustome ar suplėšome nedideliais gabaliukais. Ryžius sudedame į dubenį, ten pat - atvėsusias morkas. Pomidorus perpjauname per pusę, gražgarsčių lapus nuplauname, nusausiname ir viską dedame į mišrainės dubenį.
4 Kai jau būsime pasirengę valgyti, paruoškime užpilą. Išsukime visus jo produktus, supilkime ant mišrainės, lengvai permaišykime ir - mėgaukimės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemyna*: 10 gegužės 2010 - 18:11
QUOTE(žemyna* @ 2010 05 10, 18:10)


Aciu labai, kad nepatingejai nurasyti ir pasidalinti friends.gif Rytoj isbandysiu, labai suintrigavote begirdamos dirol.gif victory.gif
Atsakyti
QUOTE(Arkete @ 2010 05 10, 17:00)
Ačiū, būtinai nusipirksiu, aišku su silikoninėmis patogiau, o kur jų įsigyti ir kiek panašiai kainuoja?

del patogumo nesiginciju bet vienoje blekuteje yra 6-8 idubimai ir kaina apie 20lt tai reikia bent 2-3tu formu,nes kitaip kepsi amzinai doh.gif ax.gif zodziu man patogiau popierinese tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Wika& @ 2010 05 10, 21:23)
del patogumo nesiginciju bet vienoje blekuteje yra 6-8 idubimai ir kaina apie 20lt tai reikia bent 2-3tu formu,nes kitaip kepsi amzinai doh.gif  ax.gif zodziu man patogiau popierinese tongue.gif

Aš prieš pusmetį visai netyčia IKI užtikau didelę silikoninę 12 keksiukų formą, kainavo su nuolaida gal 15 lt. Prieš tai turėjau 6 keksiukams, tai dabar vienu metu galiu pašaut 18vnt.

Beje, jose dažnai kepu maltą mėsą, pvz kalakutienos "keksiukus" - ir atrodo puikiai, ir sveikuoliški kotletukai be riebalų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(KibirVibir @ 2010 05 10, 18:27)
Aciu labai, kad nepatingejai nurasyti ir pasidalinti  friends.gif Rytoj isbandysiu, labai suintrigavote begirdamos  dirol.gif  victory.gif

Taip pat, anot Beatos, galima nemažai improvisuoti: gražgarstes keisti kitomis salotomis ar špinatais, o pomidorus - persikais, vynuogėm... Aš anąsyk įdėjau konservuotų Spilvos moliūgų - labai tiko.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 05 10, 22:38)
1.Aš prieš pusmetį visai netyčia IKI užtikau didelę silikoninę 12 keksiukų formą, kainavo su nuolaida gal 15 lt. Prieš tai turėjau 6 keksiukams, tai dabar vienu metu galiu pašaut 18vnt.
2.Taip pat, anot Beatos, galima nemažai improvisuoti: gražgarstes keisti kitomis salotomis ar špinatais, o pomidorus - persikais, vynuogėm... Aš anąsyk įdėjau konservuotų Spilvos moliūgų - labai tiko.

1.gaila kad neuzmaciau unsure.gif
2.o as keptu morku salotas dariau su greifrutu ir dejau kiniska kopusta ,man labai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Wika& @ 2010 05 10, 22:23)
del patogumo nesiginciju bet vienoje blekuteje yra 6-8 idubimai ir kaina apie 20lt tai reikia bent 2-3tu formu,nes kitaip kepsi amzinai doh.gif  ax.gif zodziu man patogiau popierinese tongue.gif

Logiška thumbup.gif apie tai nepagalvojau blush2.gif
Atsakyti
Šiandien pietums viriau burokų sriubą (iš Beatos knygos). Labai skani gavosi essen.gif
Atsakyti
Pagaminau siandien morku salotas su vistiena, vietoje garzgarstes dejau Icebergo salota ir dar zaliuju besekliu vynuogiu. Labai saunus receptas bigsmile.gif Dar syki aciu padejusioms - zemynai* ir vijai ax.gif
Atsakyti
Vakar gaminau, o šiandien ragavau avižų ir kokosų juosteles.
Kaip skanu wub.gif , nesitikėjau, kad taip skaniai gausis. Rekomenduoju išmėginti 4u.gif
Atsakyti