QUOTE(KibirVibir @ 2010 05 10, 17:44)
Sveikos, gal kas galetu trumpai parasyti tu laaaabai skaniu keptu morku recepta? Skaitau jus ir taip noreciau, o knygos neturiu ir be grizimo i LT negalesiu isigyti

Butu didelis aciu
Rašau visą keptų morkų ir vištienos mišrainės su ryžiais receptą
4 žmonių užkandžiui:
5 vidutinio dydžio morkos
1/2 šaukštelio kmynų
1/2 šaukštelio prieskoninių žolelių mišinio
druskos, juodųjų pipirų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
100g ryžių (geriau žalių - išvirę pasunkės)
200-300 g keptos vištos (tiks ir rūkyta vištiena)
10 vyšninių pomidorų
1 dosni sauja gražgarsčių (arba špinatų)
Užpilui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
3 šaukštai baltojo vyno acto
druskos, juodųjų pipirų
1 Morkas nuskutame ir supjaustome storais šiaudeliais: kiekvieną perpjauname išilgai ir puseles dar padalijame į tris keturias dalis. Morkas dedame į karščiui atsparų indą, pabarstome kmynais, prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais ir apipilame šaukštu aliejaus. Kišame į 180 laipsnių orkaitę ir 40 minučių paliekame kepti. Kai iškeps, ataušiname.
2 Ryžius verdame, kaip nurodyta ant pakuotės. Tik svarbu nepervirti. Geriau virti truputį trumpiau, kad nepavirstų į košę. Išvirusius ryžius perliejame šaltu vandeniu, kad atšaltų, ir paliekame nuvarvėti.
3 Vištą supjaustome ar suplėšome nedideliais gabaliukais. Ryžius sudedame į dubenį, ten pat - atvėsusias morkas. Pomidorus perpjauname per pusę, gražgarsčių lapus nuplauname, nusausiname ir viską dedame į mišrainės dubenį.
4 Kai jau būsime pasirengę valgyti, paruoškime užpilą. Išsukime visus jo produktus, supilkime ant mišrainės, lengvai permaišykime ir - mėgaukimės