Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos

QUOTE(desire @ 2010 03 07, 20:33)
Vištienos plovas

Apie 400 vištienos
druskos, juodųjų pipirų
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
1 1/2 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelis maltos ciberžolės
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 svogūnai
4 vidutinio dydžio morkos
1 lauro lapas
1 česnakas
100g džiovintų abrikosų
300g ryžių
600ml vištienos sultinio.

Knygos neturiu, gal kas gali atsakyt, ar į šitą plovą nereikia dėti jokio pomidorų padažo, pomidorų pastos ar pan.? Nes mes kažkaip vis dedam i plovą tokius dalykus, o ir receptus kitokius plovo randu su jais g.gif biggrin.gif

QUOTE(žemyna* @ 2010 05 16, 20:18)
Gaminau išgirtą burokėlių ir tuno mišrainę. Tikrai labai skanu.

Nusipirkau visus produktus, darysiu ir aš, taip visi giria smile.gif
Atsakyti
Sveikos, o jus kur nors randat pirkt skrudintu sezamu aliejaus? blush2.gif nes as randu tik paprastai -sezamu aliejus, ar tai tas pats? blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2010 05 17, 13:01)
Knygos neturiu, gal kas gali atsakyt, ar į šitą plovą nereikia dėti jokio pomidorų padažo, pomidorų pastos ar pan.? Nes mes kažkaip vis dedam i plovą tokius dalykus, o ir receptus kitokius plovo randu su jais g.gif  biggrin.gif
Nusipirkau visus produktus, darysiu ir aš, taip visi giria smile.gif

Neturiu dabar po ranka Beatos knygos, tai nežinau, kaip ten su tuo ketčupu, bet kiek yra tekę girdėt ir skaityt, tikras uzbekiškas plovas yra be jokių kečupų ir padažų, čia tik valgyklinis išmislas yra padaryti iš plovo ryžių košę su ketčupu.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 05 17, 14:07)
Neturiu dabar po ranka Beatos knygos, tai nežinau, kaip ten su tuo ketčupu, bet kiek yra tekę girdėt ir skaityt, tikras uzbekiškas plovas yra be jokių kečupų ir padažų, čia tik valgyklinis išmislas yra padaryti iš plovo ryžių košę su ketčupu.

Dėkui už komentarą smile.gif
---
O sakykit, kas esat darę šitą plovą, ar ir jums jis gavosi labai keistos spalvos? g.gif lotuliukas.gif Iš pradžių atrodė normaliai, bet, kai įdėjau ciberžolę, paprikos miltelius, palikau troškintis, atidarau puodą- o ten viskas juoda doh.gif Dabar lygtai ta spalva pašviesėjo, kai užpyliau sultiniu, bet vištienos ir morkų gabaliukai visvien liko beveik juodi biggrin.gif
Atsakyti
As dariau ta plova- man gavosi grazios auksines spalvos. Viska dejau pagal recepta nuo-iki.Pomidoru padazas ten gal nelabai tiktu schmoll.gif .Tikrai skanus. Kas keisciausia zmogus, nemegstantis prie mesos saldziu vaisiu-visokiu persiku, ananasu-pagyre ta plova ir net nesuprato kad ten persikai, nes atrodo kaip morkytes. bigsmile.gif
Atsakyti
Išbandžiau beveik visas salotas ir mišraines iš Beatos kyngos.
Taigi pagal savo skonį dėliočiau jas taip:
1. Keptų morkų ir vištienos mišrainė su ryžiais (taip ir liko man ji skaniausia, gaiviausia ir visokia iausia biggrin.gif )
2. Burokėlių ir tuno mišrainė (Beveik dėčiau ją irgi į 1 vietą, skani labai)
3. Vietnamietiška vištiena ir agurkų mišrainė (gaivi ir nekaloringa - labai patiko)
4. Avokadų ir pomidorų mišrainė su greipfrutais
5. Avinžirnių mišrainė (skani, bet darbo tikrai prie jos nemažai, o efektas privargus prie jos - tiesiog skani, bet ne vau)
6. Agurkai su krapais ir medumi (skonis geras, bet jau kvapas bigsmile.gif )
7. Meksikietiška ryžių mišrainė (viena nelabai, prie kepinių ant grotelių labai tinkama)
8. Pomidorai su feta (ne mano skoniui, aš iš tų, kur begalo mėgsta pomidorus su grietine biggrin.gif )
9. Kuskuso, varškės sūrio ir pomidorų salotos (kažkokios man jos sausos, sprangios. Didžiausias gėris buvo šiose salotose varškės sūris biggrin.gif )
10. Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos (labai nepatiko, kažkas nesirišo man jose. Visko per daug, skonių irgi daug. 1kartą gaminau, beveik visas teko mesti lauk verysad.gif Niekas nevalgė biggrin.gif )
11. Keptų burokėlių ir lęšių mišrainė (jų vienintelių negaminau. vija gyrė, bet manęs jos nežavi. Ypač nemėgstu keptų obuolių ir šiaip man jos kažkaip neišvaizdžiai atrodo blush2.gif ).
Tokie pastebėjimai iš salotų skyrelio. Teks pereiti į kitą knygos skyrių, tik dar nenutariau į kurį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žemyna* @ 2010 05 20, 11:39)
Taigi pagal savo skonį dėliočiau jas taip:
1........
Tokie pastebėjimai iš salotų skyrelio. Teks pereiti į kitą knygos skyrių, tik dar nenutariau į kurį biggrin.gif

nu tu saunuole thumbup.gif as mintyse beveik taip pat susidejau tik dar ne viska isbandziau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wika&: 20 gegužės 2010 - 10:45
QUOTE(žemyna* @ 2010 05 20, 10:39)
11. Keptų burokėlių ir lęšių mišrainė (jų vienintelių negaminau. vija gyrė, bet manęs jos nežavi. Ypač nemėgstu keptų obuolių ir šiaip man jos kažkaip neišvaizdžiai atrodo blush2.gif ).

Aš gyriau KEPTUS BUROKĖLIUS, o pačiam gamybos procese labai nuklydau nuo Beatos recepto - nedėjau nei lęšių, nei obuolių kepiau. Tai tiems, kad mėgsta burokėlius, rekomenduoju jų išsikepti. Tikrai laaaabai skanu, nepalyginsi su virtais (na kaip ir keptos morkos). Tuos keptus burokus makalavau su kitais ingredientais, tačiau dominavo, žinoma, burokai. manau, su lęšiais irgi turėtų būti. O obuolio irgi nekepčiau, nebent žalią įpjaustyčiau.

9. Kuskuso, varškės sūrio ir pomidorų salotos (kažkokios man jos sausos, sprangios. Didžiausias gėris buvo šiose salotose varškės sūris biggrin.gif )
va šitas esu numačius artimoj ateity, tik irgi vis svarsčiau, ar tas sūris sprangumo nepriduos. Nu bet pabandysiu

Papildyta:
5. Avinžirnių mišrainė (skani, bet darbo tikrai prie jos nemažai, o efektas privargus prie jos - tiesiog skani, bet ne vau)

Tas darysiu rytoj smile.gif Nusipirkau vakar baklažanų, va dabar eisiu ieškot avinžirnių.
Vienintelis iš anksto aiškus minusas - vaje kaip tie ankštiniai man pilvą pučia, baisus jausmas pavalgius visokų žirnių ir pupelių, reiks matyt kartu su avinžirniais iškart ir espumizano prigriebt laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(žemyna* @ 2010 05 20, 11:39)

Tu tikra šaunuolė thumbup.gif padarei Beatos salotų analizę... aš kol kas tik vietnamietiškas įsisavinau, reiks pagaliau jūsų visų išgirta keptų morkų pasidaryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arkete @ 2010 05 20, 11:43)
reiks pagaliau jūsų visų išgirta keptų morkų pasidaryti  smile.gif

Vat užtenka man paskaityti apie jas ir jau seilės burnoj kaupiasi... Galėčiau jas valgyt kasdien, bet tramdau save, kad neatsibostų... Nu gal kada ir praeis ta manija, bet kol kas ramiai įtraukčiau jas skaniausių per visą gyvenimą valgių penketuką...
Niekad nebūčiau patikėjus, kad iš tokių elementarių produktų toks puikus derinukas gaunasi...
Atsakyti
o as niekaip negaliu atsisakyti sokoladiniu sausainuku su riesutais ax.gif kol MB neatsibos kepsiu kasdien lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 05 20, 13:12)
Vat užtenka man paskaityti apie jas ir jau seilės burnoj kaupiasi... Galėčiau jas valgyt kasdien, bet tramdau save, kad neatsibostų... Nu gal kada ir praeis ta manija, bet kol kas ramiai įtraukčiau jas skaniausių per visą gyvenimą valgių penketuką...
Niekad nebūčiau patikėjus, kad iš tokių elementarių produktų toks puikus derinukas gaunasi...

Gal kas po ranka turit šį receptą? ko dar ten be morkų ir vištienos reikia - suintrigavot nerealiai - o knygos po ranka neturiu sad.gif
Atsakyti