Įkraunama...
Įkraunama...

Besimtomė bakteriurija ir šlapimo pasėlio tyrimai

Laba diena,

esamos ir būsimos mamytės, kadangi tarp visų šio forumo temų neradau apie tai kalbančios temelės, tik šiek tiek probėgom temoje apie šlapimo takų infekcijas ir uždegimus, todėl norėčiau pasidalinti savo patirtimi ir išgirsti kitų būsimų ir esamų mamyčių patirtį.
Mano istorija: Iki nėštumo man buvo nesvetimas pasikartojantis cistitas (šlapimo takų ar puslės uždegimas). Kai sužinojau, kad laukiuosi, mano ginekologė tai išsiaiškinusi, skyrė šlapimo pasėlio tyrimą, kad nustatyti ar šlapime nėra bakterijų, nes jos kelia riziką vaikeliui. Tyrimas buvo teigiamas ir gydytoja skyrė gydymą vaistais Uvamin (veiklioji medžiaga - nitrafurantoinum), kurie naikina tyrimo metu išaugusia bakteriją, nes rizikos negydant yra didesnės nei gydant.
Būčiau labai dėkinga, jei esamos ir būsimos mamytės pasidalintų patirtimi gydant bakteriuriją ir vartojant tokius vaistus kaip Uvamin ar kitus vaistus. Ar nesijautėte blogai nuo šių vaistų? Ar pastebėjote kokią įtaką vaikeliui? Ar sėkmingas buvo gydymas? Ir visa kita patirtis labai laukiama šioje temelėje smile.gif

Galbūt pravers nuoroda, kur rašoma plačiau apie besimptomę bakteriuriją:
http://www.medicine....e...43&subid=gm
Atsakyti
QUOTE(SilvaG @ 2010 03 03, 10:31)
Laba diena,

esamos ir būsimos mamytės, kadangi tarp visų šio forumo temų neradau apie tai kalbančios temelės, tik šiek tiek probėgom temoje apie šlapimo takų infekcijas ir uždegimus, todėl norėčiau pasidalinti savo patirtimi ir išgirsti kitų būsimų ir esamų mamyčių patirtį.

Laba,

nepraslinkau ir aš su tom bakterijom. Nežinau, kaip kitom, bet man čia pusiau mistika. Gruodžio mėnesį dariausi paprastą šlapimo tyrimą, rado nitritų. Paklausiau gydytojos, ką tai reiškia, mane patikino, kad nieko baisaus. Kadangi nepuoliau iškart į internetą, tai ramiai gyvenau toliau. Sausio mėnesį vėl kartojau šlapimo tyrimą, kadangi persirašiau pas privatų gydytoją kitam mieste. Tyrimai jau buvo puikiausi, be jokių nitritų. Tik va vasario mėnesį vėl tas pats - nitritai. Gydytoja nedelsiant liepė pasidaryti šlapimo pasėlį. Kadangi priaugo tų bakterijų, skyrė gydymą ampicilinu. Bandžiau ir aš klaust, ar neužtektų Uvamin'o, bet gydytoja patikino, kad geriau nežaist. Penktą antibiotikų gėrimo dieną vėl pakartojau šlapimo pasėlį, jokių bakterijų neberado. Taip ir nesupratau, kokiu stebuklingu būdu tos bakterijos dingo iš gruodžio į sausio mėnesį... Gydytoja pasakė, kad neva galėjo būti savaiminis pasveikimas. Na, nežinau... Svarbiausia, kad nebesikartotų smile.gif
Atsakyti
Mano slapimo tyrimai blogi, rode nitritus ir leokocitus, paselyje uzaugo e.coli bakterija, nustate letine slapimo taku infekcija. geriau stipru ampicilino kursa (po 8 tabletes savaite), bet tyrimai nepagerejo verysad.gif Echskopija parode nuo urostazes pazeistus insktus - viska pats nestumas ir komplikuoja, nes vaisius spaudzia slapimtaki, del ko prasteja slapimo nutekejimas ir bakterijos sekmingai dauginasi pazeistame inkste.... kol nesukilo temperatura ir infekcija neperaugo i umine (o tada padetis pavojinga ir man, ir vaikui), urologas su ginekologu bandys laikyti "rezerve" nestenuojant uzspausto slapimtakio, nes bet kokia invazija gali issaukti uzdegima... geriu spanguoliu tabletes, furadonina, bet is esmes padetis nera itin gera - pilvo apacia ir nugara maudzia nuolat.... unsure.gif padeciai pagerinti rekomendacija guleti ant priesingo uzspaustam inkstui sono (namo atveju - kairio) ir kuo dazniau pabuti keturpescia - tai sake irgi atlaisvina takus, gerina nutekejima....
Tikiuosi bent iki 7 menesio issilaikyti....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uItra: 20 kovo 2010 - 23:16
QUOTE(SilvaG @ 2010 03 03, 11:31)
Laba diena,

Mano istorija: Iki nėštumo man buvo nesvetimas pasikartojantis cistitas (šlapimo takų ar puslės uždegimas). Kai sužinojau, kad laukiuosi, mano ginekologė tai išsiaiškinusi, skyrė šlapimo pasėlio tyrimą, kad nustatyti ar šlapime nėra bakterijų, nes jos kelia riziką vaikeliui. Tyrimas buvo teigiamas ir gydytoja skyrė gydymą vaistais Uvamin (veiklioji medžiaga - nitrafurantoinum), kurie naikina tyrimo metu išaugusia bakteriją, nes rizikos negydant yra didesnės nei gydant.
Būčiau labai dėkinga, jei esamos ir būsimos mamytės pasidalintų patirtimi gydant bakteriuriją ir vartojant tokius vaistus kaip Uvamin ar kitus vaistus. Ar nesijautėte blogai nuo šių vaistų? Ar pastebėjote kokią įtaką vaikeliui? Ar sėkmingas buvo gydymas? Ir visa kita patirtis labai laukiama šioje temelėje smile.gif

Galbūt pravers nuoroda, kur rašoma plačiau apie besimptomę bakteriuriją:
http://www.medicine....e...43&subid=gm

temoje "nestumas ir slapimo taku infekcija" nemazai rasoma apie uvamin vartojima nestumo metu, jei visa tema perskaitete tai turejote rast informacijos. Gydytoja nesu, taciau manau jei daugeliui nestumo metu gydytojai leidzia gert antibiotikus, tai uvaminas tikrai maziau zalingas, tai antibakterinis vaistas. Pati jau 5 m kaip kankinuosi su slapimo pusle, dabar planuojame antra vaikeli, bet labai bijau, kad ta bjauri infekcija mane gali kankinti nestumo metu. Kaip tik siandien ji vel mane aplanke verysad.gif
Atsakyti
Stiprybes Ultra, labai linkiu viso ko geriausio.
Dekui visoms uz informacija.
As jau savo doze uvamin gerti baigiau, kita savaite pakartotinai darysiu paselio tyrima ir tikiuosi sita bakterija "enteroccocus faecalis" pas mane bus isnaikinta.
Atsakyti
ui kaip baisu,patyriau pati savo kailiu,pirmame nestume mane kamuodavo uzdegimai,bet mama mane isgyde grynai vaistazoliu pagalba.tfu tfu tfu kad neprisisnekeciau.labai geros vaistazoles tai dirvinis asiuklis,kasdien isgerdavau po stikline arbatos be cukraus.bet butinai turi buti isdziovinti,nes sviezus jis pavojingas.beje labai gerai padedavo juodojo ridiko sultys su medumi,tik cia nesciom jau netinka,jei kam idomu,imetu nuorodele,tenai raso daug naudingu dalykeliu nuo ko dar padeda juodasis ridikelishttp://www.medicinavisiems.lt/Liaudies-Medicina/Juodieji-ridikai-vaistas-nuo-persalimo-lig%C5%B3.html
Atsakyti
Man taip pat rado e.coli bakterija. Kai dare paprasta slapimo tyrima kelis kartus rado nitritu, bet kadangi leukocitai nepadideje niekas ir nesiunte paseli darytis... Beje man nitritu pirma karta buvo rasta pries 4 metus, po to tai dingdavo tai atsirasdavo, kadangi gydytoja nieko nesakydavo, t.y. pasakydavo, kad viskas gerai..., bet neseniai perverciau kortele ir apstulbau doh.gif Kadangi esu nescia tai siaip ne taip (prasant) siunte daryti paseli. Man anksciau slapimo taku uzdegimu nebudavo, bet pries metus buvo rasta chlamydia, tai greiciausiai nuo ju liko ir sitas "geris". Papildomoje informacijoje (internete) rasoma, kad nesciosioms pakankamai daznai yra bakteriurija, bet kadangi dazniausiai gydytojai, slapimo tyrime rade leukocitus ir nitritus skiria gydyma nuo slapimo taku infekcijos, tai si bakterija uzlaikoma ir po to laukiama kitu "maloniu" priedu...
Atsakyti
Sveikos merginos,

turiu ir as tokia beda su slapimo pusle schmoll.gif , bet dabar ju moku isigyditi ir piu piu piu taip daznai nebesikartoja. Homeopatineje vaistineje Kaune prie rotuses nusipirkit zirniuku nuo pusles uzdegimo gaila bet nepamenu pavadinimo nors ten kitokiu ir nera tik tie juos reikia gerti po 8 per d. ir labai ilgai. Tikrai veiksmingi. As nescia isigydziau uzdegima su jais ir spanguoliu tabletem ir tai buvo pirmas kartas, nes pries tai be antibijotiku nepraeidavo. Sekmes nesirkit.
Atsakyti
Sakykit, o kaip daromas tas šlapimo pasėlis, imamas mėginėlis ar reikia nešti šlapimo?
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 10 05, 13:18)
Sakykit, o kaip daromas tas šlapimo pasėlis, imamas mėginėlis ar reikia nešti šlapimo?

reikia nesti slapima, bet sudetinga procedura, turi but rytinis slapimas ir jo turi but ne maziau kaip 60 ml, be to turi but nesislapinta minimum 6 valandas. Pries surenkant slapima butina labai kruopsciai apsiprausti ir uzsidengti maksti, kad nepakliutu kitu dalyku. Beje indelis turi buti sterilus, t.y. pakuotėje ir bent jau Kaune, tai ne kiekvienoj vaistinej randamas.
Atsakyti
QUOTE(SilvaG @ 2010 10 05, 16:13)
reikia nesti slapima, bet sudetinga procedura, turi but rytinis slapimas ir jo turi but ne maziau kaip 60 ml, be to turi but nesislapinta minimum 6 valandas. Pries surenkant slapima butina labai kruopsciai apsiprausti ir uzsidengti maksti, kad nepakliutu kitu dalyku. Beje indelis turi buti sterilus, t.y. pakuotėje ir bent jau Kaune, tai ne kiekvienoj vaistinej randamas.

man nieko nesake apie kieki, bet as nesiau sterilu indeli, kuris siaip mazesnis negu tas, kur buna nesupakuotas.. g.gif Na, tikiuosi, uzteks... biggrin.gif
O kai buvau pas gine, tai ji mano senesniame slapino tyrime (darytame gal pries men.) pastebejo nitritu.. Sako, butinai reik daryti paseli. Seimos daktare kazkaip nieko apie tai nesake.. g.gif Tada tyrima dariau del inkstu, vasara juose rado ankmenuka. Akmenuko nebera, o i slapima gal demesio labai ir neatkreipe? Gine sako, kad jai gal taip aktualu nebuvo, kaip mum, kai ateina nestuke.gif
Dar noriu paklausti, po kiek laiko mazdaug buna atsakymas? As pas gine vel eisiu po 2 sav, bet galvoju, gal paskambinti ir anksciau suzinoti rezultata? Kiek laiko ten ta paseli augina?
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2010 10 13, 13:21)
man nieko nesake apie kieki, bet as nesiau sterilu indeli, kuris siaip mazesnis negu tas, kur buna nesupakuotas..  g.gif Na, tikiuosi, uzteks... biggrin.gif
O kai buvau pas gine, tai ji mano senesniame slapino tyrime (darytame gal pries men.) pastebejo nitritu.. Sako, butinai reik daryti paseli. Seimos daktare kazkaip nieko apie tai nesake..  g.gif Tada tyrima dariau del inkstu, vasara juose rado ankmenuka. Akmenuko nebera, o i slapima gal demesio labai ir neatkreipe? Gine sako, kad jai gal taip aktualu nebuvo, kaip mum, kai ateina  nestuke.gif
Dar noriu paklausti, po kiek laiko mazdaug buna atsakymas? As pas gine vel eisiu po 2 sav, bet galvoju, gal paskambinti ir anksciau suzinoti rezultata? Kiek laiko ten ta paseli augina?

niu pas mus Kaune buvo taip: jei neigiamas rezultatas atsakymas per kelias dienas grizdavo, o jei teigiamas, t.y. issauga bakterija, tai per savaite
Atsakyti