Įkraunama...
Įkraunama...

Besimtomė bakteriurija ir šlapimo pasėlio tyrimai

Labas, ir man šiandien pasakė, kad bakterijų turiu verysad.gif verysad.gif
Išrašė ampicilino ir liepė gerti po keturias tabletes per dieną, keturias dienas, turėtų padėti.. Duok Dieve, kad viskas ok būtų, taip nesmagu.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2012 05 12, 23:39)
Man tai gyvenime nebuvo jokių problemų su šlapimo pūsle. Ir šlapimo tyrimai per abu nėštumus buvo idealūs, o dabar paskyrė profilaktiškai gydytojas pasidaryti šlapimo pasėlį, rado tą pačią bjaurastį enterococcus faecalis, paskyrė gerti amoksiciliną ( 3 dienas po 3 tabletes). Negalėjau patikėti, kad čia toks rezultatas, nuėjau pasikartoti tyrimo, tai po savaitės vėl išaugo pasėlis, tik šį kartą enterococcus spp.... o jis bijo vos amoksicilino ir dar dviejų vaistų.
Na, tai jau nesispyriojau, iš karto gėriau antibiotikus... o po dviejų savaičių kartoti tyrimą, matysim, kaip bus tada..
Pirmas pasėlis nekainuoja nieko, vienas yra valstybės kompensuojamas, o paskui jau tenka mokėti.

Pirmas tyrimas man kainuos 17 lt,o jei atranda bakterija pakartotinis tyrimas 72lt
Atsakyti
buvo ir pas mane e.coli radę, praėjus 10 d. po paskutinės antibiotikų tabletės sugėrimo, to brudo jau neberado. Irgi gėriau spanguolių sultis ir vyras pirko šaldytas spanguoles, tai jas tryniau ir su cukrum valgiau, rūgštoka, bet suvalgiau turbūt virš kg per 2 sav. Pirmą kartą nieko nemokėjau, antrą kartą virš 32 lt.
Atsakyti
Man po gydimo kurso (ampicilina geriau 6 dienas po 3 kartus) vis kas menesi dabar pakartotinai tiria paseli, tai visi tie kartai nekainuoja man, tik tas pirmasis. o kad neislistu vel tos e coli, tai bent syki i savaite, kartais net du stengiuos dideli puoda brukniu arbatos isgerti ir siaip rugsteles nepamirsti, kol kas ramu
Atsakyti
Pasiskaičiau apie tas bakterijas ir baisu paliko sad.gif ryt mėginsiu pati vešt tą šlapimą, bet procedūra tai sudėtinga, o dar paryčiais visad keliuos į wc, tai 6 valandų nesišlapinus nelabai aš išbūnu doh.gif
Atsakyti
[I][FONT=Times] Sveikos mamytes.
Na va ir as kankinuosi su e.coli bakterija ir niekaip negaliu issinaikinti. Siuo metu laukiuosi jau 20sav. nestuke.gif Mano pirmas nestumas ir baisu kiekvienas nesklandumas.. verysad.gif Pirma paseli dariausi mazdaug kai buvo beveik 10sav. rasta e.coli, pirmas gydimas paskirtas antibiotikais - AMPICILLIN 500 mg - 4tabl. i diena, du pakeliai (8dienoms). Dariausi pakartotina paseli, nes vel prasidejo skausmai slapinantis, kai buvo ~19sav. atejo paselio atsakymas, vel isaugo e.coli ir pasidare nejautri mano vartotam ampicilinui verysad.gif Antram gydymui paskyre Nitrofurantoina (Furadonins 100mg) vel gi 4tabl. i diena, kursas 10 dienu..
Nesuprantu, bet mano gin. sake kad sie vaistai silpnesni uz ampicilina, tai ka jie gali padet jei nepadejo stipresni doh.gif Isvis tokia baime man, kad tik viskas su leliuku butu gerai 2.gif nestuke.gif nes jau verkt norisi del tos prakeiktos bakterijos... cry.gif
Atsakyti
QUOTE(carolinaa @ 2012 12 13, 19:54)
[I][FONT=Times] Sveikos mamytes.
Na va ir as kankinuosi su e.coli bakterija ir niekaip negaliu issinaikinti. Siuo metu laukiuosi jau 20sav.  nestuke.gif  Mano pirmas nestumas ir baisu kiekvienas nesklandumas..  verysad.gif Pirma paseli dariausi mazdaug kai buvo beveik 10sav. rasta e.coli, pirmas gydimas paskirtas antibiotikais - AMPICILLIN 500 mg - 4tabl. i diena, du pakeliai (8dienoms). Dariausi pakartotina paseli, nes vel prasidejo skausmai slapinantis, kai buvo ~19sav. atejo paselio atsakymas, vel isaugo e.coli ir pasidare nejautri mano vartotam ampicilinui  verysad.gif  Antram gydymui paskyre Nitrofurantoina (Furadonins 100mg) vel gi 4tabl. i diena, kursas 10 dienu..
Nesuprantu, bet mano gin. sake kad sie vaistai silpnesni uz ampicilina, tai ka jie gali padet jei nepadejo stipresni  doh.gif  Isvis tokia baime man, kad tik viskas su leliuku butu gerai 2.gif  nestuke.gif  nes jau verkt norisi del tos prakeiktos bakterijos...  cry.gif

labai jus suprantu, nes lygiai taip pat man buvo per pirmąjį nėštumą, tik tiek, kad ampicilino 1 kursas buvo sėkmingas, bet kiek prisimenu gydytoja sakė, kad jei būtų nesėkmingas tektų tą kursą kartoti. Labai jaudinausi, kad vaikeliui nepakenktų, kad ir antibiotikai nepakenktų, bet viskas baigėsi gerai, auginu sveiką sūnelį. Žinau, kad neščiosioms negalima vartoti gentamicino, nes kenkia vaikelio klausos vystymuisi. Sėkmės jums ir ramybės, viskas bus gerai
Atsakyti
QUOTE(SilvaG @ 2012 12 13, 22:46)
labai jus suprantu, nes lygiai taip pat man buvo per pirmąjį nėštumą, tik tiek, kad ampicilino 1 kursas buvo sėkmingas, bet kiek prisimenu gydytoja sakė, kad jei būtų nesėkmingas tektų tą kursą kartoti. Labai jaudinausi, kad vaikeliui nepakenktų, kad ir antibiotikai nepakenktų, bet viskas baigėsi gerai, auginu sveiką sūnelį. Žinau, kad neščiosioms negalima vartoti gentamicino, nes kenkia vaikelio klausos vystymuisi. Sėkmės jums ir ramybės, viskas bus gerai

Pasiseke jums smile.gif na tikiuos, kad antras gydimas ir man bus sekmingas ir galesiu ramiai laukt vaikelio nestuke.gif
Atsakyti
Ech, neprasmukau ir aš su šitom nelemtom bakterijom... Pirmą kartą rado Enterococcus spp., sugėriau 10 dienų antibiotikų kursą, dabar (laukiuosi 18 savaitėlių) vėl nunešiau pasėlį ir šiandien sulaukiau skambučio, kad vėl bakterijos auga... doh.gif Taip neramu dėl mažiuko, tuo labiau, kad nėštumas pirmas, tai viskas ir taip nauja...
Nesinori tų antibiotikų gerti, bet kiek teko domėtis, tai jau geriau antibiotikus gerti (nėščiosioms juos rašo "saugesnius") negu leisti toms bakterijoms bujoti. Na, belieka tikėtis, kad gal antras antibiotikų kursas padės. smile.gif
Carolinaa, o kaip jums baigėsi su šia bėdele?
Atsakyti
Man du kartus teko gerti antibiotikus nėštumo metu, antrą kartą net alegrija prasidėjo vaistams. Turiu mažylį sveiką ir protingą, nesibaiminkit, jei jau gydytojas paskyrė tai vadinasi nepakenks, panašu, kad geriau antibiotikai nei ta bakterija. Šeimos gydytoja minėjo, kad nenėščioms moterims randant šią bakteriją gydymas neskiriams, ji gali pati pasišalinti, bet nėštumo metu ją reikia naikinti. Lankiausi pas nefrologą, jis taip pat manė, kad būtina vartoti antibiotikus.
Atsakyti
O ar yra kur pasiskaityti apie tą pasėlį. Man darė jį kai įtraukė į įskaitą. ir dabar kai buvau 12sav sako kartojam. Mačiau kad buvo parašyta 1000vnt kažko. Sakė gydytoja berods taip-kai būna su penkiais nuliais skiria antibiotikus. Tai man kartoja nes rizika yra?
Atsakyti
sveiki, o gal yra kur normos surasytos? nes man parasyta atsakymas, bet ka jis reiskia? ir dar 3ju rusiu antibiotikams parasyta jautru, ka tai reiskia? kol atsakyma is gyd sulauksiu, isprotesiu ;/
Atsakyti