Įkraunama...
Įkraunama...

Besimtomė bakteriurija ir šlapimo pasėlio tyrimai

QUOTE(MildukasK @ 2010 10 13, 14:21)

Dar noriu paklausti, po kiek laiko mazdaug buna atsakymas? As pas gine vel eisiu po 2 sav, bet galvoju, gal paskambinti ir anksciau suzinoti rezultata? Kiek laiko ten ta paseli augina?

Paseli augina standartiskai 3 paras. Kaikurios bakterijos gali per tiek laiko neisaugti, tai patikslinimui augina ilgiau, bet jau buna aisku ar auga ar ne, o visoms "standartinems" bakterijoms uztenka 3 paru.
As siulyciau tiesiog pasiskambinti i kabineta ir paklausti tyrimo atsakymo, jei bus kasnors isauge tai ir uzsiregistruosi artimesniam vizitui.

As irgi dabar laukiu atsakymu. unsure.gif
Atsakyti
O kiek Kaune kainuoja tas tyrimas (Aušros g.)?
Ar jus ginės siunčia šiam tyrimui net jei nieko nesiskundžiate ir šlapimo tyrimas idealus?
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 10 21, 00:08)
O kiek Kaune kainuoja tas tyrimas (Aušros g.)?
Ar jus ginės siunčia šiam tyrimui net jei nieko nesiskundžiate ir šlapimo tyrimas idealus?

Man tai tikrai nebutu reikeje daryti paselio jei nebutu kile itarimu... Tai pagal viska neturetu ir taves siusti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kursuotoja @ 2010 10 21, 09:43)
Man tai tikrai nebutu reikeje daryti paselio jei nebutu kile itarimu... Tai pagal viska neturetu ir taves siusti  g.gif

kainuoja 8.90 atsakymas per 3 dienas 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, as kątik pasiėmiau atsakymus - rado Escherichia coli
O kainos jei nieko neranda tai kainuoja 8,90, o jei kažką randa tada dar reikia sumokėti apie 32 litus.
Atsakyti
Mano paselyje irgi kazko rado, kazkokiu bakteriju gal? Bet faktas, kad del to nestumas nesivyste sad.gif Tyrima kartosisu po sav, tai idomu, kaip bus daba, padejo antibiotikai, ar nelabai?? g.gif
Tiesa, as uz paselio tyrima nieko nemoku... Cia Seimos centre, ale poliklinikoj...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MildukasK: 19 lapkričio 2010 - 14:01
Mano istorija tokia:
Visą vaikystę prasirgau lėtiniu cistitu, taigi nenustebau, kai pastojus šlapimo tyrimai buvo blogi. Pasėlio tyrimas parodė, jog išaugo E. coli bakterija, gydytoja paskyrė antibiotikus Amoksiklav 500 mg - 7 d gerti po 2 tabletes.
Tačiau šlapimo tyrimai vistiek rodė padidėjusį leukocitų ir baltymo kiekį, iš karto antro kurso antibiotikų skirti nenorėjo, taigi gydžiausi spanguolių sultimis, bruknių lapų arbata, na ir gėriau daug skysčių.
Tačiau šlapimo tyrimai tik blogėjo, taigi nusiuntė mane į nėščiųjų patologijos kabinetą, bet ten nieko naujo nepasakė - kartoti pasėlio tyrimą ir skirti naujus antibiotikus.
Taigi ryt keliauju pas savo ginekologę ir vėl laukia gydymo kursas.
Labai tikiuosi, kad šį kartą antibiotikai padės, nes jeigu ne - tada teks gultis į ligoninę, ten darys išsamius tyrimus.

Pati jaučiuosi gerai, jokių skausmų ir pan, tačiau gąsdina mintis, kad ši bakterija gali pakenkti vaikeliui, jo vystimuisi verysad.gif
Atsakyti
Na dabar ir as zinau ,kas tai yra pusles uzdegimas.Uzpuole Naujuju nakti.Pirmadieni jau pas gyd sedejau biggrin.gif .As tai pati dar pries gyd vizita pasidariau slapimo tyrima ir pridaviau dar paseliui .Slapimo tyrimas parode uzdegima.Israse antibiotikus.Dabar geriu.Savijauta jau gera.Ryt turetu but paselio atsakymas.Blogiausia ,kad planuojam antra vaikeli ,tai galiu but nescia.Visai nevietoj ta liga.Na gyd patikino ,kad kol NT nestumo nepatvirtina galima antibus vartot jei reikia ,itakos nedaro.Na nezinau, bet nieko nelieka.Taip norejosi ,kad butu si men pavyke , bet dabar galvoju ,kad galetu ir neuzkibti.Geriau jau issigydit pirma.
Fatela tikiuos viskas tau bus gerai 4u.gif
Atsakyti
ir man rado escherichia coli bakteriju, prisikaitinejau internete, kad vemima sukelia jos, tai svarstau dabar, ar del nestumo nesiliauju vemti, ar del situ brudu, tikiuosi, dar nebus spejusios daug pakenkti, nors jau kelias savaites rasdavo slapime man tu nitritu g.gif , na pirmadienį bus aisku viskas, beja, už tyrima viso 43 lt sumokėjau, jei kam aktualu (Kaune, Aušros g.).
Dar noriu pasiklausti, o kaip besigydziusioms pavyko? ar lengvai antibai isnaikina ta e coli ir ar poveikio vaisiui neturi? unsure.gif
Atsakyti
Mane gydė uvamin retard, nepadėjo, tada skyre ampiciliną 4 kart per dieną 10 dienų, ir ampicilinas padėjo. Pagimdžiau, dabar auginu sveiką 1 metų 9 mėn. berniuką.

QUOTE(jollicasa @ 2012 05 12, 09:51)
ir man rado escherichia coli bakteriju, prisikaitinejau internete, kad vemima sukelia jos, tai svarstau dabar, ar del nestumo nesiliauju vemti, ar del situ brudu, tikiuosi, dar nebus spejusios daug pakenkti, nors jau kelias savaites rasdavo slapime man tu nitritu g.gif , na pirmadienį bus aisku viskas, beja, už tyrima viso 43 lt sumokėjau, jei kam aktualu (Kaune, Aušros g.).
Dar noriu pasiklausti, o kaip besigydziusioms pavyko? ar lengvai antibai isnaikina ta e coli ir ar poveikio vaisiui neturi? unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(SilvaG @ 2010 03 21, 20:57)
Stiprybes Ultra, labai linkiu viso ko geriausio.
Dekui visoms uz informacija.
As jau savo doze uvamin gerti baigiau, kita savaite pakartotinai darysiu paselio tyrima ir tikiuosi sita bakterija "enteroccocus faecalis" pas mane bus isnaikinta.

Man tai gyvenime nebuvo jokių problemų su šlapimo pūsle. Ir šlapimo tyrimai per abu nėštumus buvo idealūs, o dabar paskyrė profilaktiškai gydytojas pasidaryti šlapimo pasėlį, rado tą pačią bjaurastį enterococcus faecalis, paskyrė gerti amoksiciliną ( 3 dienas po 3 tabletes). Negalėjau patikėti, kad čia toks rezultatas, nuėjau pasikartoti tyrimo, tai po savaitės vėl išaugo pasėlis, tik šį kartą enterococcus spp.... o jis bijo vos amoksicilino ir dar dviejų vaistų.
Na, tai jau nesispyriojau, iš karto gėriau antibiotikus... o po dviejų savaičių kartoti tyrimą, matysim, kaip bus tada..

QUOTE(MildukasK @ 2010 11 19, 15:00)
Mano paselyje irgi kazko rado, kazkokiu bakteriju gal? Bet faktas, kad del to nestumas nesivyste sad.gif Tyrima kartosisu po sav, tai idomu, kaip bus daba, padejo antibiotikai, ar nelabai??  g.gif
Tiesa, as uz paselio tyrima nieko nemoku... Cia Seimos centre, ale poliklinikoj...

Pirmas pasėlis nekainuoja nieko, vienas yra valstybės kompensuojamas, o paskui jau tenka mokėti.
Atsakyti
QUOTE(SilvaG @ 2012 05 12, 23:20)
Mane gydė uvamin retard, nepadėjo, tada skyre ampiciliną 4 kart per dieną 10 dienų, ir ampicilinas padėjo. Pagimdžiau, dabar auginu sveiką 1 metų 9 mėn. berniuką.

Ačiū už žinutę, kiek ramiau bus ant dušios smile.gif 4u.gif
Man irgi šiandien ampiciliną paskyrė, tik truputį trumpiau ir po 3, tikiuosi bus veiksminga, dar šalia to visokius rūgščiu gėralus reikia gerti ir care lady jau savaitę vartoju
Atsakyti