kai tingisi kažką pjaustyti ir maišyti daug, tai avokadą perpjaunu, išimu kauliuką, į tą duobutę įdedu 2arbat, šaukštelius sumaišyto majonezo su pomidorų padažu ir į tą padažą įspaudžiu lašišos roželę susuktą arba jei tuo metu turiu karališkų krevečių, išgliaudytų, bet su uodegytėm palktom
labai skanu, begalo kaloringa, nuostabiai gražu
aš paprastai valgau mums labai patinka ant juodos duonos užsidedam išskobto avokado truputį druskos ir niam skanu
vienas iš saldžių patiekalų, kur naudojamas avokadas ( dar gaunasi puikūs ledai, desertinis kremas ir keksiukai
)
Avokadų / aguonų tortas "Avocado" - beveik 100 % avokadinis... Receptas su visa išsamia gaminimo /dekoravimo eiga.



18 cm skersmens kepimo formos torčiukui
Reikės:
Biskvitui:
* 50 g minkšto sviesto
* 2 maži gerai prinokę avokadai
* 180 g cukraus
* 4 kiaušiniai
* 100 g miltų
* 50 g aguonų
* 50 g migdolų miltų (smulkiai sumaltų migdolų)
* 1 arbat.š. kepimo miltelių
* 2 valg. š. citrinos sulčių
Pertepimui / glaistui /kremui:
* 1 gerai prinokęs avokadas
* 200 g cukraus pudros
* 1 valg. š. citrinos sulčių
Papuošimui:
* šaukštelis cukraus pudros
* nesaldžios kakavos miltelių
* saujelės aguonų
* trafareto tortui / keksui dekoruoti
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
Nulupti avokadų odelę, išimti jų kauliukus, avokadų minkštimą supjaustyti gabaliukais ir smulkintuvo pagalba sutrinti į vienalytę košę/piure.
Sudėti minkštą sviestą, suberti cukrų - viską labai gerai išmaišyti/išplakti.
2. Masę perdėti į smulkintuvą, po vieną sudėti kiaušinių trynius- išplakti iki vientisos vienalytės masės.
3. Atskirame inde suberti miltus, aguonas, migdolų miltus, kepimo miltelius, išmaišyti.
Paruoštą sausą mišinį šaukštas po šaukšto įmaišyti į avokadų masę. Supilti citrinų sultis , išmaišyti.
4. Iki standžių baltų putų išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu smulkios druskos.
Ir labai atsargiai juos įmaišyti į avokadų/aguonų masę.
5. Kepimo formą ištepti gabalyčiu sviesto, sukrėsti paruoštą tešlą, išlyginti paviršių ir pastatyti kepti 50 minučių.
6. Iškepusį žalią taškuotą biskvitą išimti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti, išimti iš kepimo formos.
7. Duonos peilio pagalba biskvitą perpjauti į 2 arba 3 sluoksnius.
8. Paruošti avokadinį kremą pertepimui: avokadų minkštimą sutrinti smulkintuvu (arba išplakti su mikseriu) su citrinos sultimis, šaukštelis po šaukštelio vis įberiant cukraus pudrą.
9. Paruoštu avokadiniu kremu pertepti biskvito lakštus.
10. Likusiu kremu aptepti torto šonus, tada aplipdyti juos aguonomis. Torto paviršių gausiai pabarstyti cukraus pudra. Atsargiai ant torto viršaus uždėti dekoravimui skirtą trafaretą, jį išcentruoti ir užbarstyti nesaldžios kakavos milteliais.
11. Atsargiai abejomis rankomis nukelti trafaretą į šoną.
Avokadinis tortas paruoštas ragavimui !
Skanaus
Avokadų / aguonų tortas "Avocado" - beveik 100 % avokadinis... Receptas su visa išsamia gaminimo /dekoravimo eiga.



18 cm skersmens kepimo formos torčiukui
Reikės:
Biskvitui:
* 50 g minkšto sviesto
* 2 maži gerai prinokę avokadai
* 180 g cukraus
* 4 kiaušiniai
* 100 g miltų
* 50 g aguonų
* 50 g migdolų miltų (smulkiai sumaltų migdolų)
* 1 arbat.š. kepimo miltelių
* 2 valg. š. citrinos sulčių
Pertepimui / glaistui /kremui:
* 1 gerai prinokęs avokadas
* 200 g cukraus pudros
* 1 valg. š. citrinos sulčių
Papuošimui:
* šaukštelis cukraus pudros
* nesaldžios kakavos miltelių
* saujelės aguonų
* trafareto tortui / keksui dekoruoti
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
Nulupti avokadų odelę, išimti jų kauliukus, avokadų minkštimą supjaustyti gabaliukais ir smulkintuvo pagalba sutrinti į vienalytę košę/piure.
Sudėti minkštą sviestą, suberti cukrų - viską labai gerai išmaišyti/išplakti.
2. Masę perdėti į smulkintuvą, po vieną sudėti kiaušinių trynius- išplakti iki vientisos vienalytės masės.
3. Atskirame inde suberti miltus, aguonas, migdolų miltus, kepimo miltelius, išmaišyti.
Paruoštą sausą mišinį šaukštas po šaukšto įmaišyti į avokadų masę. Supilti citrinų sultis , išmaišyti.
4. Iki standžių baltų putų išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu smulkios druskos.
Ir labai atsargiai juos įmaišyti į avokadų/aguonų masę.
5. Kepimo formą ištepti gabalyčiu sviesto, sukrėsti paruoštą tešlą, išlyginti paviršių ir pastatyti kepti 50 minučių.
6. Iškepusį žalią taškuotą biskvitą išimti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti, išimti iš kepimo formos.
7. Duonos peilio pagalba biskvitą perpjauti į 2 arba 3 sluoksnius.
8. Paruošti avokadinį kremą pertepimui: avokadų minkštimą sutrinti smulkintuvu (arba išplakti su mikseriu) su citrinos sultimis, šaukštelis po šaukštelio vis įberiant cukraus pudrą.
9. Paruoštu avokadiniu kremu pertepti biskvito lakštus.
10. Likusiu kremu aptepti torto šonus, tada aplipdyti juos aguonomis. Torto paviršių gausiai pabarstyti cukraus pudra. Atsargiai ant torto viršaus uždėti dekoravimui skirtą trafaretą, jį išcentruoti ir užbarstyti nesaldžios kakavos milteliais.
11. Atsargiai abejomis rankomis nukelti trafaretą į šoną.
Avokadinis tortas paruoštas ragavimui !
Skanaus
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2010 11 10, 20:29)
aš paprastai valgau mums labai patinka ant juodos duonos užsidedam išskobto avokado truputį druskos ir niam skanu
Mūsų šeimynos geriausias sumuštinis. Šiaip avokadą bene kasdien naudojam, vietoj sviesto/margarino. Būna dar kokią kitą daržovę užsidedam
O aš gaminu tokią užtepėlę: sutrinu avokadą, pomidorą, česnako skiltelę, kartais įdedu truputį saulėgrąžų, paskaninu citrinos sultimis, druskyte ir pipirais. Skanu ir sveika
QUOTE(suave @ 2013 10 05, 12:14)
O aš gaminu tokią užtepėlę: sutrinu avokadą, pomidorą, česnako skiltelę, kartais įdedu truputį saulėgrąžų, paskaninu citrinos sultimis, druskyte ir pipirais. Skanu ir sveika 
As irgi panasiai darau uztepa.... viska sutrinu.... avokadas, cesnakas, petrazoles, druska, cili pipirai
QUOTE(-Radė @ 2010 07 11, 23:34)
mano šeimyna irgi pamėgo avokadą, aš ruošiu taip:
avokadą nulupu, išimu kaulą, imetu kelias skilteles česnako, pipirų, druskytės šiek tiek, balzamiko acto lašiuką, petražolės šakelę ar krapo ir viska "sublenderiuoju".
pakepinu baltą forminę duoną(tiktų ir batonas) supjaustau trikampiukais ir aptepu paruošta mase, uždedu skiltelę pomidoro, petražolės.
Skanaus
avokadą nulupu, išimu kaulą, imetu kelias skilteles česnako, pipirų, druskytės šiek tiek, balzamiko acto lašiuką, petražolės šakelę ar krapo ir viska "sublenderiuoju".
pakepinu baltą forminę duoną(tiktų ir batonas) supjaustau trikampiukais ir aptepu paruošta mase, uždedu skiltelę pomidoro, petražolės.
Skanaus
Isbandziau, laaaabai skanu
Šiandien dariau taip:
1. Paskrudinau baltą forminę duoną (tosterinėj ir supjausčiau 1/4)
2. Sutryniau avokadą su vos citrinos sulčių, druska, pipirai. Manau kt kartą dėsiu česnako dar. Galvoju - tiktų
3. Užtepiau ant duonos.
4. Uždėjau riekutę pomidoro.
5. Pabarsčiau druskyte, pipirų ir pakepintų sezamo sėklų
1. Paskrudinau baltą forminę duoną (tosterinėj ir supjausčiau 1/4)
2. Sutryniau avokadą su vos citrinos sulčių, druska, pipirai. Manau kt kartą dėsiu česnako dar. Galvoju - tiktų
3. Užtepiau ant duonos.
4. Uždėjau riekutę pomidoro.
5. Pabarsčiau druskyte, pipirų ir pakepintų sezamo sėklų
Mano šio sezono atradimas - avokadas (apšlakstytas citrina), varškė ir česnakas. Viską sublenderiuoti. Pasakiška užtepėlė.
QUOTE(ptashka @ 2014 01 04, 23:30)
Mano šio sezono atradimas - avokadas (apšlakstytas citrina), varškė ir česnakas. Viską sublenderiuoti. Pasakiška užtepėlė.
Manau skanu
O kokiom proporcijom dedat? 1 avokadas, 1 oak varškės? Kokio riebumo?
QUOTE(pupune @ 2014 01 04, 22:51)
Manau skanu
O kokiom proporcijom dedat? 1 avokadas, 1 oak varškės? Kokio riebumo?
Nes avokadas ir taip riebokas...
O kokiom proporcijom dedat? 1 avokadas, 1 oak varškės? Kokio riebumo?
Dedu iš akies, ragaudama. Maždaug 3 kokius avokadus ir gautųsi apie pora pakelių varškės (pas mane naminė, tai ne pakeliais matuojama
QUOTE(ptashka @ 2014 01 05, 00:05)
Dedu iš akies, ragaudama. Maždaug 3 kokius avokadus ir gautųsi apie pora pakelių varškės (pas mane naminė, tai ne pakeliais matuojama
). Dėl riebumo tai pati manau suprantat, kad kai naminė, tai itin riebi
Masė gaunasi švelniai žalia. Aj, dar druskos įdedu žinoma 
Na bandysiu:)







