vienas iš saldžių patiekalų, kur naudojamas avokadas ( dar gaunasi puikūs ledai, desertinis kremas ir keksiukai

)
Avokadų / aguonų tortas "Avocado" - beveik 100 % avokadinis... Receptas su visa išsamia gaminimo /dekoravimo eiga. 

18 cm skersmens kepimo formos torčiukui Reikės:
Biskvitui: * 50 g minkšto sviesto
* 2 maži gerai prinokę avokadai
* 180 g cukraus
* 4 kiaušiniai
* 100 g miltų
* 50 g aguonų
* 50 g migdolų miltų (smulkiai sumaltų migdolų)
* 1 arbat.š. kepimo miltelių
* 2 valg. š. citrinos sulčių
Pertepimui / glaistui /kremui: * 1 gerai prinokęs avokadas
* 200 g cukraus pudros
* 1 valg. š. citrinos sulčių
Papuošimui: * šaukštelis cukraus pudros
* nesaldžios kakavos miltelių
* saujelės aguonų
* trafareto tortui / keksui dekoruoti
Gaminimo eiga: 1. Įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
Nulupti avokadų odelę, išimti jų kauliukus, avokadų minkštimą supjaustyti gabaliukais ir smulkintuvo pagalba sutrinti į vienalytę košę/piure.
Sudėti minkštą sviestą, suberti cukrų - viską labai gerai išmaišyti/išplakti.
2. Masę perdėti į smulkintuvą, po vieną sudėti kiaušinių trynius- išplakti iki vientisos vienalytės masės.
3. Atskirame inde suberti miltus, aguonas, migdolų miltus, kepimo miltelius, išmaišyti.
Paruoštą sausą mišinį šaukštas po šaukšto įmaišyti į avokadų masę. Supilti citrinų sultis , išmaišyti.
4. Iki standžių baltų putų išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu smulkios druskos.
Ir labai atsargiai juos įmaišyti į avokadų/aguonų masę.
5. Kepimo formą ištepti gabalyčiu sviesto, sukrėsti paruoštą tešlą, išlyginti paviršių ir pastatyti kepti 50 minučių.
6. Iškepusį žalią taškuotą biskvitą išimti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti, išimti iš kepimo formos.
7. Duonos peilio pagalba biskvitą perpjauti į 2 arba 3 sluoksnius.
8. Paruošti avokadinį kremą pertepimui: avokadų minkštimą sutrinti smulkintuvu (arba išplakti su mikseriu) su citrinos sultimis, šaukštelis po šaukštelio vis įberiant cukraus pudrą.
9. Paruoštu avokadiniu kremu pertepti biskvito lakštus.
10. Likusiu kremu aptepti torto šonus, tada aplipdyti juos aguonomis. Torto paviršių gausiai pabarstyti cukraus pudra. Atsargiai ant torto viršaus uždėti dekoravimui skirtą trafaretą, jį išcentruoti ir užbarstyti nesaldžios kakavos milteliais.
11. Atsargiai abejomis rankomis nukelti trafaretą į šoną.
Avokadinis tortas paruoštas ragavimui !
Skanaus