Įkraunama...
Įkraunama...

Virtualus odontologijos kabinetas

QUOTE(Alysum @ 2013 07 11, 22:45)
Sveiki, cia jau nieko nenustebinsiu, kaip ir daugelis siaubingai bijau odontologo (vaikystei buvo igrezę į liezuvį nuo to sykio kiekvienas apsilankymas man yra isukis) ir stai dabar turiu tokia problemele turiu as protinį dantį , kuris dar nevisai isdygęs (matosi  3/4 danties na nemazai) bet yra skyle, jau moraliskai ruosiuosi eiti pas odontologa, tik man įdomu ar tokius dantukus dar įmanoma pataisyti, ar juos iskart siulo traukti? Ir dar noriu paklausti, jei iškreta tik virsutinė dantuko plombos dalis, ar būtina perblombuoti ir tvarkyti visus dantuko kanalus?

Aciu sirdingai uz atsakymus  smile.gif




Kas bijo atimama licencija ir skundais, tas savo darba atlieka gerai ir atsakingai, nors buna visokiu atveju... Bet visi stengiasi atsakingai ir nepakenkti pacientui. Kad vienas gydytojas isgasdino su liezuviu igreztu, tai nereiskia kad visados kazkas nutiks baisaus ir netiketo gyd. odontologo kabinete. Cia nuostata tokia ir bijot.

Kuo ilgiau lauksit del protinio, tuo labiau sau pakenksite, nes infekcija dantyje atsliliepia aplinkiniams audiniams ir organizmui. Jei tai protinis dantukas ir sugedes - raut. Kuo greiciau, nes siaip jie pagr. nedalyvauja kramtymo funkcijoje.


Kaip supratau, plomba tame dantuke, kur iskrito yra laikinai uzdeta? Jei taip ir visa neiskrito ir dengia danti, neskauda, nemaiso tai nera skubos tvarkyti, reikia laukti savo vizito.

Jei plombuota jau nelaikinai, o gydyti kanalai ir uzgydyti visam,tai galejo buti, kad atluzo dalis danties, o ne plomba.smile.gif Nes endodontiskai gydyti dantys bna trapesni.
Atsakyti
Nu jau negasdinkit zmogaus ir nerasykit nesamoniu. Jei protinis sugedes ji galima sutaisyti, kam iskart rauti? As nesuprantu kam rauti danti, nors ir protini? Mano protinis,sugedo, gydytoja uztaise ir viskas. Kas per kvaila mada rauti? Neleiskit rauti, tegul tvarko!
Atsakyti
QUOTE(kauke26 @ 2013 07 13, 13:46)
Nu jau negasdinkit zmogaus ir nerasykit nesamoniu. Jei protinis sugedes ji galima sutaisyti, kam iskart rauti? As nesuprantu kam rauti danti, nors ir protini? Mano protinis,sugedo, gydytoja uztaise ir viskas. Kas per kvaila mada rauti? Neleiskit rauti, tegul tvarko!




Nu buna, kas taiso, bet buna rauna.smile.gif Priklauso nuo priejimo, o ten priejimas daznai sudetingas...Nebent taisyt su koferdamu, jei iseina.biggrin.gif
Atsakyti
Dekui, už palaikymą! Puikiai suprantu, jog ne visi odontologai yra tokie, bet kai karta tai patiri, labia sunku vel kazka prisileisti (labia svarbus moralinis palaikymas ir supratimas), dziaugiuosi jog dabartine odintologe, kurkas profesionalesne.

Na o kas del mano dantuku tai jei išeis išlaikyti protinį dantuką tikrai prašysiu jo nerauti, o dėl kito dantuko tai ten yra tikra plonba iskrijo jos viršutinė dalis (ten kur kanalai plombuoti buvo viskas ciki piki ir tvirtai laikosi, siaip nemaudžia neskauda tik diskomfortas kad skylute yra).
Atsakyti
Sveiki,
Iki šaknų nulūžo priekinis dantukas. verysad.gif Poliklinikos odontologė sakė, kad galima protezuot. Bėda ta, kad esu 7 mėnesį nėščia... Ar galės protezuotojas ką nors padaryti kol dar laukiuosi? Ar teks laukti, kol pagimdysiu ir tik tada tvarkytis? Jei taip, tai kaip 2 mėnesius išbūt be priekinio danties (viskas atvira, o juo labiau estetikos - nulis doh.gif )?
Ačiū už atsakymus....
Atsakyti
Man 36 m. bet viršutiniame žandikaulyje turiu vieną, o apatiniame - 7 dantis, žinau, kad implantų niekada finansiškai neįveiksiu, dabar pradėjau domėtis protezais, gal galėtumėte nors trumpai pakomentuoti, kokius turėčiau pasirinkimus šiuo atveju, žinau, kad protezų būna įvairių, norėčiau rasti sau labiausiai tinkamą variantą, kad dailiai atrodytų, kad galėčiau pagaliau plačiai šypsotis, ko jau seniai nebedarau, kad atrodytų pakankamai natūraliai, bet kokiu atveju, turbūt, geri protezai kainuos pigiau, nei impalntai..?
ačiū blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, labai senai skaitineju super mama, randu daug patarimu smile.gif aciu jum smile.gif bet siandien noriu ir pati paklausti,tai prisiregistravau ir tikiuosi ne paskutini karta rasau smile.gif planuoju detis ant virsutiniu dantu beketus. iki isaugant protiniam dantims virsuje,turejau tiesius dantis, bet augantys protiniai isstume viena priekini danti i prieki,kitas i vidu pasistume.bet siuo metu jau issiroviau abu protinius virsuje,ir turiu minty kad brekatai istiesins man juos, ir gal nereikes nesioti 2 metus kokius.

Gyvenu Kedainiuose, tai del breketu vaziuociau i Kauna, noreciau jusu patarimo kur kreiptis, pas kokius odontologus, kad nereiketu bludinti , o pataikyti pas gerus specialistus . blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Gal kam buvo panašus atvejis: mūsų berniukas beveik trijų metukų vakar susitrenkė dantuką ir jis pasisuko šonu. Gydytoja pažiūėjusi rentgeno nuotrauką, paguodė, kad nuolatiniams tai neturėtų turėti įtakos... Bet taip skauda širdį, gražius sveikus dantukus turėjome, o dabar pats priekinis soniuku stovi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(sausainyte @ 2013 09 06, 11:16)
Sveiki,
Iki šaknų nulūžo priekinis dantukas.  verysad.gif  Poliklinikos odontologė sakė, kad galima protezuot. Bėda ta, kad esu 7 mėnesį nėščia... Ar galės protezuotojas ką nors padaryti kol dar laukiuosi? Ar teks laukti, kol pagimdysiu ir tik tada tvarkytis? Jei taip, tai kaip 2 mėnesius išbūt be priekinio danties (viskas atvira, o juo labiau estetikos - nulis doh.gif )?
Ačiū už atsakymus....

Deja, bet tikriausiai teks laukti iki vaikelio gimimo schmoll.gif Jeigu nuluzo iki saknies dantukas, ji protezuoti galima, bet reikia kaistinio kultinio ikloto arba stiklo pluosto kaiscio - tiek vienam, tiek antram variantui, reikia atlikti nemazai rentgenogramu - kas yra nepatartina nesciai moteriai, ypac 3 trimestra. Yra variantas kosmetines vieno danties ploksteles - jose buna tik vienas dantukas kuris nuluzo - laikinai iki kol protezuosites. Aisku, nepatogu ir pan, bet galbut geriau nei visai be dantuko? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Anibaa @ 2014 01 21, 18:31)
Sveiki  4u.gif
Gal kam buvo panašus atvejis: mūsų berniukas beveik trijų metukų vakar susitrenkė dantuką ir jis pasisuko šonu. Gydytoja pažiūėjusi rentgeno nuotrauką, paguodė, kad nuolatiniams tai neturėtų turėti įtakos... Bet taip skauda širdį, gražius sveikus dantukus turėjome, o dabar pats priekinis soniuku stovi sad.gif


Na pieniniu dantuku neatstatineja del galimo nuolatinio dantuko pazeidimo. Suprantu jusu nusivylima, bet svarbiausia, jog nebutu pakenktas nuolatinis dantukas. Esant nuolatinio dantuko tokiai traumai, svarbus greitas gydymas norint issaugoti ir islaikyti dantuka. Ir siaip perspejimas - vaikai patyre priekiniu dantu traumas bent karta, turi didesne tikimybe patirti jas dar karta. Jeigu vaikas lankys sportinius uzsiemimus, galite pasidometi apsauginemis kapomis sporto metu smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
esu beveik 6 mėnesį nėščia ir pas mane yra dantenų uždegimas (buvo kai ir nesilaukiau). Padarė dantų valymą, taisausi kelis sugedusius dantukus. Bėda ta, kad apačioje ant priekinių dantų susidarė lyg ir pulinukas. Jo neskauda. Įtariu, kad tai gali būti epulys. Neramina tai, kad jis lyg ir nesiliauja didėjęs ir sukelio šiokį tokį diskomfortą. Norėjau paklausti, gal yra kokių priemonių sustabdyti jo augimą ar net jį sumažinti?
Nes kiek suprantu nėštumo metu niekas chirurgiškai nešalina, nes kartais dantenų problemos po nėštumo išnyksta.
Atsakyti
Sveikos,

pries koki menesi ant lupos vidineje puseje atsirado puslele. Maniau praeis, bet kaip nedingsta taip nedingsta. Neskausminga, kartais sumazeja, kartais vel ispampsta (kai valgau, tai ir dantimis pasibruzina, tai itariu paskui delto ispampsta). Esu uzsienyje, vaistineje isgijau kazkokia aloe vera tepaliuka bet nepadeda. Dabar kaip zirnio dydzio. Uz menesio grisiu i lt, galvoju gal pas gydytoja nueit. Kaip manot kas tai galetu buti? Kaip gydyti? Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mayte: 06 gegužės 2014 - 19:46
Ilgokai čia niekas nieko neatsakė, bet gal visgi išaus atsakymų diena smile.gif

Du mano krūminiai apatiniai dantys yra išrauti ir, žinoma, kramtau labiau priekiniais (ne pačiais priekiniais, bet tikrai ne ten, kur reikia). Dantistė sako, kad krūminių dantų nebuvimas ir kramtymas tam neskirtais dantimis gadina būtent pastaruosius ir po kurio laiko šie ims trupėti ir gesti. Tuo pačiu, tie galiniai ges ir pakeis savo vietą ir galiausiai su laiku (įdomu, kokio ilgo laiku) kils daug problemų.

Norėčiau nešališko atsakymo, ar tai yra tiesa ir kiek tai rimta? Protezai su implantais daug kainuoja, o dar baisiau visa procedūra ir tikimybė, jog vis tiek kūnas atmes implantus ir didžiulė suma bus išmesta į balą. Nepatogumų dabartinė situacija nesukelia ir jei iš tiesų tai tik gydytojo bandymas iškišti brangią procedūrą, tai velniams man to reikia.

Tai kaip čia yra, jei yra išmanančių? smile.gif
Nežinau, kur dar gauti nešališką nuomonę, jei ne viešame forume biggrin.gif
Atsakyti