Įkraunama...
Įkraunama...

Virtualus odontologijos kabinetas

Mayte,
lūpos gleivinėje yra miniatiūrinių seilių liaukučių. Greičiausiai, kuri nors iš jų užsikimšo, viduje susikaupė seilių ir atsirado pūslytė. Jei nepraeina, pasikartoja, gydoma chirurginiu būdu (pašalinant liaukutę).

Laukineja,
pašalinus dantį, kaimyniniai dantys pradeda judėti į tuščią tarpą. Jei pašalinti apatiniai krūminiai dantys ir už tarpo dar yra dantų, tai jie su laiku pradės virsti į priekį. Dančiui stipriai pasvirus, vienoje pusėje tirpsta kaulas, formuojasi dantenų kišenė. Kitoje pusėje šaknis pradeda lįsti iš kaulo. Tokių dantų greičiau netenkama.
Viršutiniai dantys, neturėdami atramos, pradeda judėti žemyn, "išilgėja". Laikui bėgant ir susiklosčius nepalankioms aplinkybėms, šitie dantys kramtymo metu gali gauti per didelį krūvį dančiu neįprasta kryptimi, ko pasekoje apie danties šaknis dar greičiau pradeda tirpti kaulas ir danties greičiau netenkama.
Apatiniai priekiniai dantys greičiau nusidėvi, jei jais kramtoma. O tirpstant kaului aplink, gali pakeisti savo padėtį. Nereikėtų pamiršti ir apatinio žandikaulio sąnario problemų, kurių gali atsirasti dėl neįprastų netaisyklingų žandikaulio judesių kramtymo metu, dėl sužemėjusio sukandimo netekus dantų ar dantims nusidėvėjus ir t.t.
Jei dabar nejaučiate diskomforto dėl trūkstamų dantų, nereikškia, kad nebus problemų po 10 ar 15 metų.
O išlaidos gydymui tuomet gali būti ženkliai didesnės, nei išleistumėte dabar.
Tikimybė, kad implantai neprigis, yra nedidelė. Rimtos kompanijos implantų gamintojos duoda savo produkcijai garantiją. Atsitikus tokiam atvejui, duoda patikimi gamintojai naują implantą nemokamai.
Faktas, kad implantus ir protezus ant jų po to reikia prižiūrėti. Reikalinga gera asmeninė burnos higiena, reguliariai lankytis pas odontologą profilaktiniams patikrinimams, reikia atlikti profesionalią burnos higieną. Kita vertus, tai padeda išvengti ar laiku pastebėti bei išgydyti pradinėje stadijoje ir kitų dantų ligas....

Atsakyti
Sveiki norejau pasiteirauti apie Sedacija
Mano mergytei 4 m ir jos dantukai labai sugede kruminiai virsuje ir apacioj,buvo net zandukas istynes vaikui gerem antibijotikus,ji niekaip nesiduoda taisyt ,neimanoma prikalbint bijo ir pasiskaitem kad galima su sedacija ,ar tai nepavojinga blush2.gif
Atsakyti
Laba diena. Susiruošėme su 9m sūneliu pas higienistą užsidėti silantus ant dantukų. Lyg ir džiaugėmės tuo, bet staiga iš aplinkinių ėmiau girdėti daug neigiamos informacijos, tame tarpe ir (iš lūpų į lūpas), neva tai ką jiems puse lūpų sakė odontologai - tai, kad savo vaikams nededa ir nedėtų, kad pažeidžiama natūrali emalė, kad nenatūralu, kad dažnai tai būna ne profilaktika, o ''meškos paslauga", kad tai tik verslas, kurį finansuoja ligonių kasos ir t.t.....supermamų forume temoje apie silantus, viena mama rašo, kad jos pačios odontologė pasakė, kad silantų dėjimas - tai nusikaltimas... Tai kaip apsispręsti? Ką patartumėte? Įdomu tai, kad radau informaciją, jog privačios odontologijos klinikos, kurios nedalyvauja programoje(kai apmoka ligonių kasos), šitos procedūros praktiškai neatlieka visai...vadinasi nemato reikalo siųlyti pacientams?
Atsakyti
Gal kas galite Kaune rekomenduoti tikrai nebrangu stomotologa? Nuskilo kruminio plombuoto danties krastas, reiketu protezuoti. Kokia galetu buti kaina, ir kur nebrangiai tai atliktu Kaunas Dainava, Kalnieciai ar aplink? Aciu.
Atsakyti
Sveiki visi, galbut zinote odontologa/burnos chirurga dirbanti Olandijoje? Geriausia kad butu lietuvis. Labai prasau, jei kas zino pasidalinkite!
Atsakyti
Laba diena,

Galbūt kas nors galėtų pasidalinti savo mintimis, labai norečiau išgirsti jūsų nuomonę. Prieš 2 dienas buvo ištrauktas vienas protinis dantis, įvestas tvarstis su vaistais į žaizdą ir įdėti tamponai, kurios laikiau sukandus pusvalandį. Dabar galvoju ar turiu išimti iš žaidzos ta tvarstį su vaistais? man odontologe kažką sakė apie tvarstį, bet iš to siaubo ir begalinio streso nieko neprisimenu...
Atsakyti
Sveiki, gal galetumete pasiulyti kas tvarko - gydo dantu saknu kanalus?
pradejau tvarkytis pas viena stomotologa privaciai ...lankiausi kokius 4 kartus ir deje nesutvarke, tada isiunte i Klaipeda ten vaziavau 3 kartus ir velgi sugyde tik viena kanala, o 2 kanalus nesiseka sutvarkyt, tai sako bandykit kitur gal i Kauna, SAKO TEN TVARKO KAI KITI VISI ATSISAKO TVARKYT, taigi sos kur vaziuot????
Atsakyti
Labas vakaras,

gal kas nors galetumete atsakyti arba pasidalinti patirtimi 4u.gif
Virsutiniame zandikaulyje kaireje puseje deda galiniu dantu tilta. Dantys, ant kuriu darys tilta: 1 "negyvas" /tarpas / vienas "gyvas dantis". Odontologe (ta,kur daro tilta), is karto paziurejo ir ruosesi deti "tiltai"; toje pacioje klinikoje nuejau pas gydytoja, pas kuria einu 1.5 metu tvarkyti dantis, tai ji pasidare dantu nuotrauka ir sako: "Jums spresti - 50 proc. siulau ta viena gyva danti daryti negyvu. Nors sako, gali buti ir viskas gerai, pilna dedam tiltu ant gyvu dantu ir t.t. sako, bet gali buti, kad gyvas dantis bus jautresnis ir pan, gal geriau "negyvu" ji daryti ir pan. Zodziu, nesuprasi. Mano keliems artimiems zmonems dejo tilta ant gyvo danties, ir visaks buvo gerai. Is daktares pasakymo nebesuprantu, tai ar reikia ji daryti "negyvu", ar ne g.gif Aciu.
Atsakyti
Laba diena, galbūt gali atsiliepti gydytoja vaikų odontologė į privatą, genda mažylei dantukai, pas odontologą buvome kiek leidosi, nors visiškai nesileidžia pakrapštė sako apnašos pavalyk išsivalys bet deja neišsivalo o liko grioveliai nežinau kas daryti ir kas jai ten yra ar rimta? turiu foto parodyčiau. Prašau labai skubiai, esame iš mažesnio miestelio tad norėčiau patarimo gauti iš kitų. ačiū
Atsakyti
labas vakaras,
pries 8metus nusiskeliau priekini danti.gyvenu nedideliame miestelyje stomatologas man i danties ertme isuko varsta ir priklijavo is kazkokios medziagos likusia dali.siai dienai danties virsus yra juodas,o priklijuota dalis sviesi. juodas dantis yra nuo varsto, oksiduojasi ta vieta is vidaus. norisi,kad visas dantis butu baltas. koki pasiulytumete sprendima? ir kiek apytiksliai,tai kainuotu? dekoju uz atsakyma.
Atsakyti
laba diena.
Norėčiau pasiteirauti kaip įmanoma užkirsti kelią dantų gedimui "iš vidaus"" Jau antras dantis iš pažiūros sveikas suskausta, o kai pragręžia tenka visa ta nervų traukimo procedūra.
Nuo pat vaikystės dantis labai prižiūrėjau, kasmet profilaktiniai patikrinimai, jei kokia skylutė iškart tvarkydavau. net nuskausminimo nereikėdavo, nors dandys gana jautrūs, bet skylutės buvo nedidelės. O dabar per kelis metus jau antras dantis taip... Ką daryt , kad taip nebūtų? O gal ką jau dariau ne taip, kad taip pasidarė?

Iš anksto ačiū
Atsakyti
Va, o man parūpo vienas dalykas. Maniškiui dantis nulakavo fluoru, bet sekančią dieną baisiai vėmė ir praverkė dėl pilvo skausmų. Pradėjau ieškotis informacijos apie fluorą ir radau, kad vaikui daugiau nei 2 gr. gali būti pavojingi. Įdomu kiek to fluoro ant dantukų sunaudoja lakavimo metu ir ar galėjo tas lakavimas būti negalavimo priežastimi?
Atsakyti