

Kokia nauda is tu dziovintu dalelyciu? Einu internete dar pasiskaitysiu apie ju nauda

Beje Mazhulinka, tavo kokteiliai nerealus




idedu ir cia suieskota info:
QUOTE
Džiovinti jūros kopūstai - vertingas natūralus produktas, ypač turtingas jodu, vitaminais A1, B1, B2, C; makro ir mikroelementais: chloru, kaliu, natriu, fosforu, geležimi. Jodo trūkumas provokuoja daugelį ligų. Jūros kopūstai padeda mūsų organizmui mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, reguliuoti virškinimą, mažinti kraujo krešėjimą bei trombų susidarymą, greitina riebalų metabolizmą, veikia liuosuojančiai. Tinka koronarinės širdies ligos prevencijai, sergant dislipidemija, arterine hipertenzija, nutukimu, vidurių užkietėjimu, tireotoksikoze. Džiovintų jūros kopūstų dienos norma nedidelė: pakanka vieno arbatinio šaukštelio (galima berti į bet kokį maistą). Tad vartokime jūros kopūstus visur kaip sveiką priedą salotoms, sriubai, kepsniui.
Apie gėrimą jūros kopūstų antpilo štai ką radau straipsnyje: "Tunkate, o apetitas nemažėja? Tuomet reiktų nusipirkti jūros kopūstų, užpilti juos vandeniu ir, palaikius parą, nukošti. Kai užsinorėsite valgyti, atsigerkite kelis gurkšnius antpilo - apetitas dings kaip dūmas ne todėl, kad neskanus gėrimas, o dėl to, kad organizmas greitai gaus jam reikalingų maisto medžiagų".
Apie gėrimą jūros kopūstų antpilo štai ką radau straipsnyje: "Tunkate, o apetitas nemažėja? Tuomet reiktų nusipirkti jūros kopūstų, užpilti juos vandeniu ir, palaikius parą, nukošti. Kai užsinorėsite valgyti, atsigerkite kelis gurkšnius antpilo - apetitas dings kaip dūmas ne todėl, kad neskanus gėrimas, o dėl to, kad organizmas greitai gaus jam reikalingų maisto medžiagų".