Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvensena pagal Jason Vale

QUOTE(Bulvyte @ 2010 03 10, 17:38)
Mazhulinka, sakitant tavo mintis nepasakytum, kad tu galvoji kazkaip ne taip kaip turetum, bet kadangi skaitau, kad turi beda bulimija(isivaizduoju, psichologine kova su savim, labai baisu), neesu savo pazistamu rate turejusi zmoniu su tokia beda, todel linkiu tau stiprybes ir tikrai manau, kad eini teisingu keliu thumbup.gif O kas leicia visada buti perfect be nukripymu, irgi labai sunku...Stiprybes  wub.gif  4u.gif

va taip.. sitiek ziniu, visada drauges klausia apie viska, nuo A iki Z, nes zino, jog turesiu atsakyma, jei ne- rasiu bet kokiu budu.
tai ir kalbejau su SB siandien, kas vyksta, kokia zala darau ir zinau, bet tai psichologinis dalykas ir negaliu sustoti, pasake, kad atrodau idealiai, bet pas mane vistiek tas isauges noras buti be priekaistu doh.gif

QUOTE(*Angel* @ 2010 03 10, 17:50)
Cia tikra tiesa,kad vienas paslydimas ir taip sunku griztii vel i savo vezias doh.gif ,na va o as taip uzsimaniau sokolado,tai sukrimtau 2 saldainius,niu kas man darosi g.gif
Papildyta:
Visada taip ir yra,kad norisi kad kuo greiciau tas svoris nukristu bet jis dar greiciau ir atauga kaip pradedi kazka valgyti,tai geriau jau po mau bet kad negriztu o dar ir su kaupu doh.gif
Papildyta:
Vistiek negalesiu atsisakyti nuo kai kuriu produktu doh.gif pvz kaip nuo pieno,dribsniu,kavos 2in1,surio,ir ledu,o viso kito man gali ir nebuti,bet vistiek turbut nesveika,is vienos puses geriu naturalias sultys o is kitos tersiu visokiom nesamonem g.gif

del to ir tikiu Jason'o teiginiu, kad perdirbtas maistas kaip narkotikai, suvalgius cukraus jo norisi daugiau ir daugiau, o tada nesupranti is kur tie norai atsiranda... kodel pas mane tokiu troskimu ryti sokolada ar pyragelius nebuvo kai geriau tik sultis ir tirstukus, nieko daugiau? issivale cukraus perteklius, susibalansavo viskas... palaikiau vienoda gliukozes lygi ir nebeliko tu demonu. kuo dazniau pradejau valgyti kazka ne namuose, tuo dazniau netikras alkis uzpuldavo..
Pienas... sojos reikia pirkti, jis tikrai nedaug kuo skiriasi. pacioj pradzioj gal ir nelabai patiks, bet po to jis man net skaniau, nes lengvesnis jausmas viduj suvalgius kazko su soja.
Pirkau ryziu piena su lazdyno riesutais, jis man nepatiko... perskystas... soja geriau...
avizine kose pasidaryk kaip as darau, Angel, isidek svieziu kokosu, tikrai patiks! dek vaisiu ir uogu kiek sirdis geidzia, tik jokio pieno... tikrai skanu. o as seniau negaledavau atsispirti visiems Nestles sausiems pusryciams, dabar supratau del ko doh.gif tas pats su 2in1, ar 3in1... neperku ir nereikia, jei turiu, noriu istisai, lyg narkotiniu medziagu joje butu! suris nebepatiks jei rimciau pasulciausi, o ledu irgi galima pasidaryti is sojos jogurto... viskas imanoma, tik reikia suprasti, kad tai tau visiskai neduoda naudos...

As katik su mazium grizau, einu kepti riesutu ir seklu kotletu essen.gif alkana kaip suo, dantiste neleido 3val valgyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Angel* @ 2010 03 09, 16:09)
Orkaiteje/ krosnyje kepti gaminiai
Melynasis suris
Konservuoti produktai
Mazhulinka kodel negalima siu produktu? g.gif  blink.gif

pamirsau atsakyti.. blush2.gif
Orkaiteje ar krosnyje kepama labai aukstoje temperaturoje, del to... mirsta labai daug naudingu medziagu, tad valgomas maistas daugiau balastu tampa.

Melynasis suris, nepaaiskinta sitoj knygoj, tik parasyta, bet tikrai uzsifiksave galvoje, kad jei matom apipelijusi maista (vaisius, darzoves, duona), mes juos iskart metam i siuksliu deze, nes zinom, jog nuo tokio maisto labai tiketinas apsinuodyjimas. ta pati priezastis ir su suriu, pats pelesis.

Konservai- del aukstos temperaturos+ labai daznai buna labai daug druskos prideta, jei uogienes- viskas pervirta cukruje...
Atsakyti
QUOTE(*Angel* @ 2010 03 10, 19:22)
nu kaip idomiai tas pienuka daromas,o bandei pati ar skanus? rolleyes.gif

zinok man labai patiko, as ji maisiau su uogu tirstuku, vietoj jogurto ji pyliau, ir apskritai man jis patiko, isgeriau kiek buvau pasidariusi, beje isejo jo nemazai, tik tiek kad ji per diena reikia isgerti, jau ne karvutes pienelis, nepalaikysi, vyras kava gere ipyliau, paragavau tai riesutine kava, dar cinamono kokio, nu labai skanu... wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
bandau apsipirkineti maistui internete ir moloniai nustebinau, mano artimiausias prekybos centras kiek nauju ryziu ir sojos pienu turi bigsmile.gif radau "Whole grain" ryziu piena, jame daug maziau cukraus nei paprastuose, dabar knietes pabandyti doh.gif lotuliukas.gif

dar pagalvojau del ledu... kaip ju atsisakyti. manau labai lengva, nes pirktiniai, bent jau mane, tik saldytu sulciu atgaivina, o namuose galima su blenderiu stebuklu prisidaryti...
tereikia prisisaldyti uogu ir vaisiu. imeti banana, daug uogu, uzpili pienu ir plaki... pasaka wub.gif ir taip atgaivina, kad i smilkinius kala!
nusipirkau nuostabau vaniles ekstraksto, jau svajoju apie atsilusi ora ir vanilinius serbetus cool.gif
Atsakyti
QUOTE(mazhulinka @ 2010 03 10, 21:43)
Pienas... sojos reikia pirkti, jis tikrai nedaug kuo skiriasi. pacioj pradzioj gal ir nelabai patiks, bet po to jis man net skaniau, nes lengvesnis jausmas viduj suvalgius kazko su soja.
Pirkau ryziu piena su lazdyno riesutais, jis man nepatiko... perskystas... soja geriau...
avizine kose pasidaryk kaip as darau, Angel, isidek svieziu kokosu, tikrai patiks! dek vaisiu ir uogu kiek sirdis geidzia, tik jokio pieno... tikrai skanu. o as seniau negaledavau atsispirti visiems Nestles sausiems pusryciams, dabar supratau del ko doh.gif tas pats su 2in1, ar 3in1... neperku ir nereikia, jei turiu, noriu istisai, lyg narkotiniu medziagu joje butu! suris nebepatiks jei rimciau pasulciausi, o ledu irgi galima pasidaryti is sojos jogurto... viskas imanoma, tik reikia suprasti, kad tai tau visiskai neduoda naudos...

As katik su mazium grizau, einu kepti riesutu ir seklu kotletu essen.gif alkana kaip suo, dantiste neleido 3val valgyti doh.gif

As pabandziau nusipirkti 200ml to sojos pieno,galvoju jei neskanus bus tai nors ne gaila bus ismesti ax.gif ,tai i kavute tik norejau ipilti tai net jis ne baltas o kaip vanduo su miltais butu praskiestas unsure.gif ,tai viena ta piena ne neparagavau schmoll.gif ,tai taip ir nzinau koks jo skonis.
Mazhulinka o migdolu ta nebandei kur Bulvyte nuouoda atsiunte?gal ir niekoo butu skonis nes ir spalvyte tokia kaip pienuko atrodo,tu kaip pradedi rasyti visas blogasias puses apie piena,kava ir t.t tai tam tikram momentuii ta viska suprantu ir sakau kad daugiau to nevalgysiu,na bent pasistengsiu,bet kai pamirstu tai vel po truputi po truputii vel prasideda tas pats,val siandien pas mane valgymo manija,prasidejo nuo 2 sokoladiniu saldainiu,po to jauu prasidejo sausi dribsniai su jogurtu ir kava,po to tuna pomidoru padaze,ir cia 21.00val doh.gif ,cia turbut kad nevykes tirstukas vakarienei buvo verysad.gif ,nu bet nereikia dabar ieskoti kaltu,pati kalta esu verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Bulvyte @ 2010 03 10, 23:28)
zinok man labai patiko, as ji maisiau su uogu tirstuku, vietoj jogurto ji pyliau, ir apskritai man jis patiko, isgeriau kiek buvau pasidariusi, beje isejo jo nemazai, tik tiek kad ji per diena reikia isgerti, jau ne karvutes pienelis, nepalaikysi, vyras kava gere ipyliau, paragavau tai riesutine kava, dar cinamono kokio, nu labai skanu... wub.gif  thumbup.gif

Bulvyte neriebokas iseina? g.gif nuo tu riesutu?o is tos mases nebandeii kazka pasidaryti,nes ten galima kokosinius rutuliukus is sitos mases bigsmile.gif ,o gal kas bande kokosu piena ar jis skanus?
Papildyta:
[quote=mazhulinka,2010 03 10, 22:37]
Orkaiteje ar krosnyje kepama labai aukstoje temperaturoje, del to... mirsta labai daug naudingu medziagu, tad valgomas maistas daugiau balastu tampa.

niu va o galvojau kad orkaitee irgi sveika maista galima pagaminti g.gif manes jau visi juokiasi kad tipo tokia sveikuole pasidariau blush2.gif ax.gif vien sultys,vien darzoves ir salotos blush2.gif
Atsakyti
[quote=*Angel*,2010 03 10, 21:41]
Bulvyte neriebokas iseina? g.gif nuo tu riesutu?o is tos mases nebandeii kazka pasidaryti,nes ten galima kokosinius rutuliukus is sitos mases bigsmile.gif ,o gal kas bande kokosu piena ar jis skanus?
Papildyta:
[quote=mazhulinka,2010 03 10, 22:37]
niu va o galvojau kad orkaitee irgi sveika maista galima pagaminti g.gif manes jau visi juokiasi kad tipo tokia sveikuole pasidariau blush2.gif ax.gif vien sultys,vien darzoves ir salotos blush2.gif
[/quote]
sojos pienas man nepatinka todel, kad jo i karsta nelabai ipilsi, sutraukia, o bet to ta soja nera labai jau sveika irgi, nes ji modifikuojama kaip ir kukuruzai, taigis cia jau kaip kam patinka.
Nesutikciau, kad orkaiteje negalima ar jis yra kuo nors tas maistas blogas, cia siek tiek gyvo maisto pakraipa, kartais ir sokoladas galima, tai kodel orkaiteje keptam maistui sakyti ne?As orkaitej viska kepu, tik esme ka kepi ir kaip kepi, jei taukuose kepi bulves tai aisku ne kas, bet jei kepi folijoje zuvi, ir taip darzoves, nieko blogo as cia nematau.
Angel, pienas tikrai neriebus, skystas ir skanus mirksiukas.gif
Nesiparink del tu nuopoliu, visi mes zmones, tik jauciu tu knygos neskaicius, tau ir sunkiau pagaut ta minti, patikek ji motyvuoja ir apie viska pradedi tiesiog mastyt, nebekisi, o pagalvoji, viskas bus gerai, nu ir suvalgei nu ir ka , nieko cia tokio, svarbu, kad geri sultis ir jautiesi gerai thumbup.gif
Atsakyti
As pasidariau vakarienei koteltuka ir cukinija, bet dabar dar susiplakiau banana su daug leduku, sauksteliu vaniles ekstrakto ir pieno, nes tikrai per mazai siandien valgiau. jokios kaltes nejauciu, nes rytoj iseisiu i darba ir vel nezinau ka gersiu, turbut vandeni.

Tas migdolu pienas man seiles teketi privercia, nes riesutai man turbut skaniau uz sokolada, bet jau kaloriju bomba kokia tai isivaizduoju doh.gif o apie tuos ledus isvis nesneku blush2.gif
kokosu piena dariau pati ir dejau i stir fri. seniau pirkdavau skardinese ir pildavau i kava wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif o del sojos, ja sutraukia kavoje be kofeino... del to mane ir biesina doh.gif

orkaiteje keptas maistas tikrai sveikiau nei keptas riebaluose, bet visi naturalaus maisto propoguotojai orkaiteje tik "dziovina" valandu valandas viska 45laipsniu temperaturoj... as pati vistiek grilinu darzoves, tad kaip ir nusizengiu siam punktui blush-anim-cl.gif: manau tas punktas dar idetas del to, kad daug maisto kepto orkaitese/ peciuose yra nesveiko: batonai, pyragai, sausainiai ir t.t.

ka as ir sakau.... pasakai, kad saldumynu nebevalgai, tai paziuri kreivai kas, kas per zmoniu stuobriskumas... jei matau, kad arteja situacija, kad kazkas bus bandoma kisti, itikineti, issigalvoju koki balta mela: kad alergija, kad buvau apsinuodijus kazkada ir nuo to laiko nebevalgau ir t.t. geriau veikia, nes kai kurie zmones nesupranta doh.gif niekam nekisu savo tirstuku, tegul man nekisa slamsto pries nosi, nes prisipazinsiu, daznai vilioja, vis delto tai valgiau ne metus ir ne du, virs 20metu skonio receptoriai ragavo toki maista...

zinot ka...? atsisedau net... kalbu su SB, o jis man ir sako... "Zinai, tas tavo tirstukas visai nieko, energijos antpludzio baisaus nepajutau, bet labai uzpilde.. Kita karta daugiau kazko saldaus idesim..". akys ant kaktos atsistojo... kita karta blink.gif MB, sveiko maisto skeptikas, mesedis, konservatorius geria ryskiai zalius tirstukus ir nori dar! prisipazinsiu, taip gera viduj pasidare... smile.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Bulvyte @ 2010 03 10, 20:57)
sojos pienas man nepatinka todel, kad jo i karsta nelabai ipilsi, sutraukia, o bet to ta soja nera labai jau sveika irgi, nes ji modifikuojama kaip ir kukuruzai, taigis cia jau kaip kam patinka.
Nesutikciau,  kad orkaiteje negalima ar jis yra kuo nors tas maistas blogas, cia siek tiek gyvo maisto pakraipa, kartais ir sokoladas galima, tai kodel orkaiteje keptam maistui sakyti ne?As orkaitej viska kepu, tik esme ka kepi ir kaip kepi, jei taukuose kepi bulves tai aisku ne kas, bet jei kepi folijoje zuvi, ir taip darzoves, nieko blogo as cia nematau.
Angel, pienas tikrai neriebus, skystas ir skanus mirksiukas.gif
Nesiparink del tu nuopoliu, visi mes zmones, tik jauciu tu knygos neskaicius, tau ir sunkiau pagaut ta minti, patikek ji motyvuoja ir apie viska pradedi tiesiog mastyt, nebekisi, o pagalvoji, viskas bus gerai, nu ir suvalgei nu ir ka , nieko cia tokio, svarbu, kad geri sultis ir jautiesi gerai  thumbup.gif

Neperku sojos vien del to, kad maziausias butelis yra litrinis, mazuose pokuciuose tik sokoladinis ir braskinis. sunaudoju gal tik 100- 200ml per 3d ir surugsta... geriau tada isvis jokio, ismokau gyventi be pieno, o jei labai noriu, isipilu mazojo vanilinio sojos, bet jis nera gerai, cukraus daug doh.gif
man keista buvo tai skaityti, del orkaites.. bet kaip ir sakiau, pati vis pakepu kazka, aciu dievui saldziuju bulviu nebeperku biggrin.gif

knygos tikrai nuostabios, jo parasymo stilius. ne sausi faktai arba nurodinejimai, kas manau tikrai neveiktu tinkamai, skaitai ir viskas atrodo taip prasminga ir teisinga! as kai uzsimanau sokolado is nuobodulio, prisimenu jo pavyzdi, del ko girebiames saldumynu, kai musu nekokia nuotaika. kai reklamoje moteris nuobodziauja, issitraukia is darbo stalo stalciaus sokolada, pradeda ji valgyti ir aplink ja pradeda visi dainuoti ir sokti... lyg realybeje taip butu... suvalgai sokolada ir jautiesi tikra karve su apsalusia gerkle, ne is laimes strakaliojancia gazele... doh.gif o ir nuobodulys vis tas pats, tad kai tokios kimirkos uzpuola, einu siurbliuoti, plauti ar valyti biggrin.gif nagus lakuoti ar plaukus tvarkyti lotuliukas.gif
Papildyta:
Va kaip taikliai radau parasyta..

Gyvensena - įpročių ir papročių visuma, veikiama, keičiama, skatinama socializacijos proceso per visą žmogaus gyvenimą (J.Last).

Gyvenseną sudaro mitybos, fizinio aktyvumo, alkoholio bei tabako vartojimo ir kiti įpročiai. Visi jie sąveikauja tarpusavyje, stiprindami arba žalodami sveikatą.

Mokslininkai teigia, kad daugiau kaip 50 proc. žmogaus sveikatos priklauso nuo jo gyvensenos.

SVEIKATA - tai per daug svarbu, kad ja rūpintųsi vien mus gydantys medikai.

Su sveikata susijusias problemas turi spręsti pats žmogus, bendruomenė, medicinos darbuotojai, valdžios institucijos.
Žmogus privalo jausti atsakomybę už sveikatą, gilinti žinias ir tobulinti sveikatos stiprinimo įgūdžius.
Atsakyti
[quote=mazhulinka,2010 03 11, 00:13]
As pasidariau vakarienei koteltuka ir cukinija, bet dabar dar susiplakiau banana su daug leduku, sauksteliu vaniles ekstrakto ir pieno, nes tikrai per mazai siandien valgiau. jokios kaltes nejauciu, nes rytoj iseisiu i darba ir vel nezinau ka gersiu, turbut vandeni.

Mazhulinka su kokiu pienuku darei ta kokteili? rolleyes.gif [COLOR=blue]

Tas migdolu pienas man seiles teketi privercia, nes riesutai man turbut skaniau uz sokolada, bet jau kaloriju bomba kokia tai isivaizduoju doh.gif o apie tuos ledus isvis nesneku blush2.gif

nu jo ir as isivaizduoju kak bomba doh.gif [COLOR=blue]

orkaiteje keptas maistas tikrai sveikiau nei keptas riebaluose, bet visi naturalaus maisto propoguotojai orkaiteje tik "dziovina" valandu valandas viska 45laipsniu temperaturoj... as pati vistiek grilinu darzoves, tad kaip ir nusizengiu siam punktui blush-anim-cl.gif: manau tas punktas dar idetas del to, kad daug maisto kepto orkaitese/ peciuose yra nesveiko: batonai, pyragai, sausainiai ir t.t.

o del orkaites tai gaminu tik folijoj ir be jokiu riebalu ax.gif
[COLOR=blue]

zinot ka...? atsisedau net... kalbu su SB, o jis man ir sako... "Zinai, tas tavo tirstukas visai nieko, energijos antpludzio baisaus nepajutau, bet labai uzpilde.. Kita karta daugiau kazko saldaus idesim..". akys ant kaktos atsistojo... kita karta blink.gif MB, sveiko maisto skeptikas, mesedis, konservatorius geria ryskiai zalius tirstukus ir nori dar! prisipazinsiu, taip gera viduj pasidare... smile.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Papildyta:

Niu va gal turesi kompanjona sau tirsuku gerimui thumbup.gif :lotuliukas: [COLOR=blue]

Neperku sojos vien del to, kad maziausias butelis yra litrinis, mazuose pokuciuose tik sokoladinis ir braskinis. sunaudoju gal tik 100- 200ml per 3d ir surugsta...

Tai ir as nusipirkau pabadyti ta sojos tik 200ml kad negaila burtu ismesti pinigu i bala[COLOR=blue]

Papildyta:
Ziurekit mergaites o kaip tada mityba pagal Arjuveda,irgi propaguoja sveika mityba bet ten galima ir jogurta is pieno pasigaminti gyva,ir panyra cia varskes suri,beje pati dariau tai nuostabaus skonio suris wub.gif ,bet ten ivairius ir pyragelius daro,ir pyragus,troskinukus na ir t.t.,nes kuo toliau pasakoju to daugiau seiles pradeda kauptis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Angel*: 11 kovo 2010 - 00:02
QUOTE(mazhulinka @ 2010 03 10, 22:13)
aciu dievui saldziuju bulviu nebeperku biggrin.gif

Pienas kaip pienas , nemanau kad koloringesnis, uztat sveikesnis, mazhulinka kuo toliau, tuo labiau nebesuprantu, ka tu vartoji, o ko ne, siek tiek priestarujai sau pati, viena syki sakai kad soja vartoji, o vat jau i vakara jos nebevartoji, neuzpyk, cia tik siaip pastebejimas... ax.gif
O as kap tik baltu bulviu nebevalgau, o tik saldzias wub.gif Labai skanu sriubos, ir kepta orkaitej, dar kokiu zirniu ir zuvies, niam niam...
Nu ka brendu ieskot sukneliu schemu, ko tai megzt uzsimaniau...
Maziau analizuokit ka valgot, tik pagalvoti reikia, nepamenu berods Sher labai gerai paaiskino, o taip pat ir Jasono knygoje toks pats patarimas, 5 dienas laikytis principu, nenuklysti, o savaitgali atsipalaiduoti, aisku proto ribose, o nuo pirmadienio ir vel, esam zmones ir aplinkui zmones, negali juk draugei atejusiai i svecius pasiulyt daigintu pupu ax.gif , o tave mazhulinka suprantu, turi bedu kaip matai save veidrodyje, bet kazkaip isivaizduoju, kad esi normalaus svorio ir per daug save lauzai, na stai tokie mano naktiniai pamastymai... 4u.gif smile.gif
Labanakt mirksiukas.gif
Atsakyti
O as paemiau dirza ir masazuoju sau pilvuka,nes tiek vakare suvalgius tai dabr reikia atidirbineti doh.gif ,ir gulti nesinori eiti su tokiu pilnu pilvvuku unsure.gif

Labanakt Bulvyte bye1.gif
Atsakyti
QUOTE(*Angel* @ 2010 03 10, 23:33)
O as paemiau dirza ir masazuoju sau pilvuka,nes tiek vakare suvalgius tai dabr reikia atidirbineti doh.gif ,ir gulti nesinori eiti su tokiu pilnu pilvvuku unsure.gif

Labanakt Bulvyte  bye1.gif

lotuliukas.gif io prajuokinai, gero masazo! thumbup.gif
Labanakt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulvyte @ 2010 03 11, 01:36)
lotuliukas.gif io prajuokinai, gero masazo! thumbup.gif
Labanakt 4u.gif

Aciuk fitness4.gif sunglasses2.gif
Atsakyti