Įkraunama...
Įkraunama...

Statomes namus Klaipedos krastuose $$$$$

QUOTE(amri @ 2010 03 16, 15:07)
Dėkui, bus į ką orientuotis...
Tai dar paklausiu, NA PO KIEK MALKAS PERKAT?

hihihi.gif nieks nesako.
Mes pirkom skaldytas berzines rudeni 10kubu po 750-800lt., rastai eina po 500lt. dabar sake 5lt. uz kuba brangiau ima.Na paieskojus gal ir butu galima pagal senas kainas dar rast ar imant daugiau deretis mirksiukas.gif
Atsakyti
amri kažkada jau rašiau Tau apie katilus, bet matyt praleidai. Geriausi atsiliepimai apie Atmos ir Viadrus. Jū darbo principas skiriasi. Pas mus stovi Viadrusas su akumuliacine talpa. Akumuliacinės talpos pagalba galima sumažint įkrovos dėjimo skaičių į katilą.Tuomet statomas galingesnis katilas o energijos perteklius suakumuliuojamas į talpą, iš kurios po to energija paduodama į sistemą. Jei dėsite per galingą katilą ir nebus kur šilumos pertekliaus dėti, tuomet katilas pradės užkepinėt.
Malkas kietmedžio mes pirkom praeitą vasarą po 700 lt už 10 kubų. Itin geros buvo, gerai išdžiūvusios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 16 kovo 2010 - 14:16
QUOTE(westa @ 2010 03 16, 14:15)
amri kažkada jau rašiau Tau apie katilus, bet matyt praleidai. Geriausi atsiliepimai apie Atmos ir Viadrus. Jū darbo principas skiriasi. Pas mus stovi Viadrusas su akumuliacine talpa. Akumuliacinės talpos pagalba galima sumažint įkrovos dėjimo skaičių į katilą.Tuomet statomas galingesnis katilas o energijos perteklius suakumuliuojamas į talpą, iš kurios po to energija paduodama į sistemą. Jei dėsite per galingą katilą ir nebus kur šilumos pertekliaus dėti, tuomet katilas pradės užkepinėt.
Malkas kietmedžio mes pirkom praeitą vasarą po 700 lt už 10 kubų. Itin geros buvo, gerai išdžiūvusios.

Kai prasidėjo kremukų ir sausos odos tema, galėjau ir praleisti... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O dėl malkų, tai dėkui už atsakymą...
Dtaliau gal galima apie jų darbo principą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amri: 16 kovo 2010 - 14:21
QUOTE(westa @ 2010 03 16, 15:15)

o kiek laiko galima sildytis naudojant siluma is talpos??
Atsakyti
QUOTE(Raja28 @ 2010 03 16, 14:10)
hihihi.gif nieks nesako.
Mes pirkom skaldytas berzines rudeni 10kubu po 750-800lt., rastai eina po 500lt. dabar sake 5lt. uz kuba brangiau ima.Na paieskojus gal ir butu galima pagal senas kainas dar rast ar imant daugiau deretis mirksiukas.gif

Ačiukas...
Atsakyti
QUOTE(amri @ 2010 03 16, 14:19)
Kai prasidėjo kremukų ir sausos odos tema, galėjau ir praleisti... lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  O dėl malkų, tai dėkui už atsakymą...
Dtaliau gal galima apie jų darbo principą...

Labai nesiplėsiu tiesiog parašysiu ,kad Atmos dirba dujų generaciniu principu .t.y prie jo nestatoma akumuliacinė, nes nėra energijos pertekliaus. Tuo tarpu Viadrus yra paprastas kieto kuro katilas.

QUOTE(Raja28 @ 2010 03 16, 14:20)
o kiek laiko galima sildytis naudojant siluma is talpos??

nelygu kiek prišildai kokia akumuliacinės talpa ir kokia lauke temperatūra

Akumuliacinės talpos dar vienas iš privalumų kad reikalui esant gali ją pajungti prie elektros ir taip galima iš bėdos palikt žiemą keliom dienom namą vieną
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 16 kovo 2010 - 14:25
QUOTE(westa @ 2010 03 16, 14:24)
Labai nesiplėsiu tiesiog parašysiu ,kad Atmos dirba dujų generaciniu principu .t.y prie jo nestatoma akumuliacinė, nes nėra energijos pertekliaus. Tuo tarpu Viadrus yra paprastas kieto kuro katilas.

Akumuliacinės talpos dar vienas iš privalumų kad reikalui esant gali ją pajungti prie elektros ir taip galima iš bėdos palikt žiemą keliom dienom namą vieną

Va, kad nea...statoma ir prie jo, tik būtų idomu sužinoti kaip yra su ja ir be jos, kiek pakura dega, kiek akumuliuojas šilumos, kiek susitaupo kuro... (Čia santechniko, o ne mano mintys)...
Ir dar westa ar Jūs kartu ir boilerį statėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amri: 16 kovo 2010 - 14:31
QUOTE(westa @ 2010 03 16, 15:24)

aisku, nes vyras pasakojo kad jo puske turi ta talpa ir po 1val. jau nebera nei silto vandens nei silumos, cia per salcius taip buvo, bet turbut kaip ir sakai nuo ikurenimo priklauso, bet velgi kad ikurentum turi daug kuro idet, bet gal atsiperka g.gif
Atsakyti
QUOTE(amri @ 2010 03 16, 14:29)
Va, kad  nea...statoma ir prie jo, tik būtų idomu sužinoti kaip yra su ja ir be jos, kiek pakura dega, kiek akumuliuojas šilumos, kiek susitaupo kuro... (Čia santechniko, o ne mano mintys)...

pastatyti galima prie ko tik nori smile.gif . tik klausimas ar yra logikos smile.gif čia ne mano o mano vyro-šilumininko mintys smile.gif nors geriau būtų jo klausti, nes aš mažai tame ką suprantu doh.gif . tik žinau kad dėl kažkokių priežasčių pasirinkom Viadrusą o ne Atmosą cool.gif reikia pažiūrėt koks tas dujų generacinis veikimo principas ir viskas bus aišku smile.gif
Bolieris pas mumis yra dujiniame katile . matai mano vyras ne kaip batsiuvys be batų, o atvirškčiai, turime ir dujinį katilą ir kieto kuro, ir saulės kolektorius doh.gif .. sakau dar ŠS pasistatom ir galėsim ekskursijas vesti. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 16 kovo 2010 - 14:37
QUOTE(Raja28 @ 2010 03 16, 14:32)
aisku, nes vyras pasakojo kad jo puske turi ta talpa ir po 1val. jau nebera nei silto vandens nei silumos, cia per salcius taip buvo, bet turbut kaip ir sakai nuo ikurenimo priklauso, bet velgi kad ikurentum turi daug kuro idet, bet gal atsiperka g.gif

Mes buvome pas vieną žmogiuką , kuris turi Vigas 40, tai jis turi akumuliacinę talpą, sakė vasarą, tai vandens norint turėti (pas jį nėra elektrinio to daikto (lygtai tenas vadinasi) pačiame boileryje) reikia vienos rimtos pakuros savaitei beveik...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amri: 16 kovo 2010 - 14:40
QUOTE(amri @ 2010 03 16, 15:29)
Va, kad  nea...statoma ir prie jo, tik būtų idomu sužinoti kaip yra su ja ir be jos, kiek pakura dega, kiek akumuliuojas šilumos, kiek susitaupo kuro... (Čia santechniko, o ne mano mintys)...

pas mus boileris pajungtas i elektra ir prie peciaus, kai jis kurenasi sildosi is jo, vasara ijngiam i tinkla.
Westa o ka jus sildot Saules energija?Nes mes mastom irgi isivest, kad vandeniui butu vasara???tik dar nezinom kaip apsimoka geriau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2010 03 16, 14:34)
pastatyti galima prie ko tik nori  smile.gif . tik klausimas ar yra logikos  smile.gif čia ne mano o mano vyro-šilumininko mintys  smile.gif nors geriau būtų jo klausti, nes aš mažai tame ką suprantu  doh.gif . tik žinau kad dėl kažkokių priežasčių pasirinkom Viadrusą o ne Atmosą  cool.gif reikia pažiūrėt koks tas dujų generacinis veikimo principas ir viskas bus aišku  smile.gif
Bolieris pas mumis yra dujiniame katile . matai mano vyras ne kaip batsiuvys be batų, o atvirškčiai, turime ir dujinį katilą ir kieto kuro, ir saulės kolektorius  doh.gif .. sakau dar ŠS pasistatom ir galėsim ekskursijas vesti.  smile.gif

Aš tikrai nesiginčiju... 4u.gif bet va įdomu, kodėl patys Atmos rekomenduoja tas talpyklas...ir santechnikai rekomenduoja... doh.gif
Atsakyti