QUOTE(Dolli_ @ 2009 01 17, 21:18)
sveikos,
na ka gaminau ir as ledus, pirmas blynas aisku prisviles...
Ryt darysiu vel si karta tikrai pagal irmules recepta, tikiuosi si karta gausis puikiai
Aj dar as su klausimu, kap buna recepta grietinele tai jus pries tai dedamos ja isplakat na kad ji butu kaip plakta grietinele ar tiesiog sumaisot ja skysta?
Patikėk, mums pačius pirmus porą kartų gavosi neužšąlantis skystis

( darėme pagal visai kitus receptus) tada dar aparato neturėjom
Na tada gaminom pagal šį ,su karamelizuotais migdolais, tai liuks

tik per riebus buvo - tad grietinėlę (skystą kur reikia su riešutais maišyti) pakeičiau į pieną

ir viskas kuo puikiausiai gavosi
Žodžiu, reikia varijuoti

- nori riebesnių ledų - pili grietinėlę, nori liesesnių - pili pieną
Dėl grietinėlės suplakimo, reiktų sekti recepte nurodytos eigos
Šiaip, kai dedama jau išplakta grietinėlė (dažniausiai be cukraus) tai ji pačiai ledų masei prideda papildomo purumo, kas ir sudaro ledų masę.
Aišku dabar didėja sportinis interesas

išbandyti pieniškų ledų, kur grietinėlės nei lašo - įdomu kaip masė sustings, matyt išplaktų trynių pagalba tas purumas bus...