labas visoms,man panasiai buvo gan ryskus buvo nestumo pozymiai tikrai galvojau kad
bet mmm atejo laiku,ejo lauk kazkokios pleves,as geriau BR bet nutraukiau 16ck diena skaiciau kad negalima jo nutraukti nes ivyks persileidimas o 19ck diena buvau pas gyd gimda gan padidejusi klause ar geriu duhastona bet jo as negeriau,galvoju kad galejo buti persileidimas.
Vakar tokia grazi sauleta diena buvo, o siandien saltas vejas ir lietus brrrrrrr.... Kaip tu jautiesi, Spicy?
Zinai, as kaip tik labai norejau i darba. Kad kuo maziau galvociau apie tai.. Tai man tikrai padejo, tiesiog nebuvo kada
, tik jau dabar kai lyg ir turetu "sveciai" atvaziuoti kazkaip nekaip jaustis pradejau.. gal pries ciklo pradzia.. oj, neduok dieve, vel tokius skausmus kenteti..
Papildyta:
saulyte2
uzjauciu..
Zinai, as kaip tik labai norejau i darba. Kad kuo maziau galvociau apie tai.. Tai man tikrai padejo, tiesiog nebuvo kada
Papildyta:
saulyte2
O pas mus rytais saltukas, bet saulute sviecia - tai keltis malonu ir dienau jau isyla oras siek tiek...R@munele, tu laiminga- jau arteja tavo ciklas po kurio galesi planuoti vel, o man dar tik krajavimas i pabaiga (6d.) tai iki naujo ciklo dar apie 3 savaites (jeigu atsistatys reguliarus, koks ir buvo). Zinau, kad skaudu prisiminti apie ivyki, bet kiek savaiciu nestumas pas tave buvo kuomet netekai? Mano kraujavimas, kas keisciausiai, visiskai nesiskyre nuo kitu menesiniu, tiesiog svarus kraujas - jokiu pleviu, gabalu ar pan, nors nestumas jau buvo 6 pilnos savaites. Oi, taip su nerimu laukiu rytdienos vizito pas gytytoja - kad tik viskas butu susitvarke
Vakar pasikalbejau su savo drauge- kolege is Latvijos, kurios antrajai dukrytei jau 9 men. Tai ji mane paguode. Pasirodo, jog ir jai buvo 10 d. menesiniu uzsilaikymas ir ji su seima isskrido i Turkija atostogauti. Ir tuomet , kaip pasipyle kraujai...kai sugrizo ir nuejo pas gydytoja, suzinojo, jog buvo nescia ir ivyko persileidimas - greiciausiai del perkrovu skrydzio metu. Sako, na po to nieko specialiai neplanavau, pasineriau i darbus (po atostogu ju visada daug) - ir po sekanciu normaliu menesiniu vel pastojo ir kuo puikiausiai isnesiojo mergyte! Taigi brangioji, ir mums viskas bus gerai, po menesio ziurek jau dziaugsimes nauja gyvybe
.
O kokioj valstybej randiesi ir ka veiki, jei ne paslaptis?
Saulyte2 ir tu neliudek, viskas pas mus bus OK! Kada tavo naujasis ciklas?
Vakar pasikalbejau su savo drauge- kolege is Latvijos, kurios antrajai dukrytei jau 9 men. Tai ji mane paguode. Pasirodo, jog ir jai buvo 10 d. menesiniu uzsilaikymas ir ji su seima isskrido i Turkija atostogauti. Ir tuomet , kaip pasipyle kraujai...kai sugrizo ir nuejo pas gydytoja, suzinojo, jog buvo nescia ir ivyko persileidimas - greiciausiai del perkrovu skrydzio metu. Sako, na po to nieko specialiai neplanavau, pasineriau i darbus (po atostogu ju visada daug) - ir po sekanciu normaliu menesiniu vel pastojo ir kuo puikiausiai isnesiojo mergyte! Taigi brangioji, ir mums viskas bus gerai, po menesio ziurek jau dziaugsimes nauja gyvybe
O kokioj valstybej randiesi ir ka veiki, jei ne paslaptis?
Saulyte2 ir tu neliudek, viskas pas mus bus OK! Kada tavo naujasis ciklas?
Spicy, i AZ imeciau tau istorija..
Kazkaip man su tavo kraujavimu keista truputi.. nera jokiu isskyru?!
hm... Man viskas isejo iskarto ta pacia diena kai prasidejo kraujavimas, t.y. visa diena gulejau lovoje, kraujavau be isskyru, buvo l dideli spazmai, o dienos pabaigoje isejo vientisas gumuliukas "visko"...
Kazkaip pati jauciau kad ko gero viskas isejo, nebuvo daugiau jokiu kresuliu, o tik l nedidelis kraujavimas, tepliojimas netgi sakyciau dar keleta dienu.
o zinai, kadangi tai buvo pirmas nestumas kurio labai ilgai negalejom sulaukti, kazkaip net negalvojom saugotis jau si menesi..
nes nelabai tikiu kad galiu l greitai pastoti.. nors kiek tikrinausi "viskas normoj".. Bet savijauta dabar kazkokia keistoka..
Kazkaip man su tavo kraujavimu keista truputi.. nera jokiu isskyru?!
o zinai, kadangi tai buvo pirmas nestumas kurio labai ilgai negalejom sulaukti, kazkaip net negalvojom saugotis jau si menesi..
R@munele - pagirdyk vyra vitaminais pries sekantio planavima, kad ne tik tu bet ir jo zveriukai, begantys pas tave, butu stipresni:)
Papildyta:
R@munele, o kokio dydzio tas vientisas gumulelis pas tave buvo? As labai tyrinejau savo "isskyras" tai lugi ir buvo pora mazuteliu kresuleliu, bet jie atrode kaip per menesines pliuptelnantys krsuliukai...ai nezinau - noriu kuo greiciau
bet kiek zinau be sekancio normalaus ciklo (t.y. ne sito persileidimo kraujavimo o normaliu mmm) nelabai ir imanoma pastoti - vargiai ar vyksta ovuliacija siuo metu, juk dar like to nestumo pozymiai (BT, hCG).
Papildyta:
R@munele, o kokio dydzio tas vientisas gumulelis pas tave buvo? As labai tyrinejau savo "isskyras" tai lugi ir buvo pora mazuteliu kresuleliu, bet jie atrode kaip per menesines pliuptelnantys krsuliukai...ai nezinau - noriu kuo greiciau
Geria jis vitaminus, bendrai organizmo buklei stiprinti, o gal kokius rekomenduotum? 
hm.. dar karteli perskaiciau tavo istorija pirmame puslapyje, matau kad kresuliukai buvo.. nesu daktare, bet manau kad viskas pas tave bus gerai, nesijaudink
nusipirk uz lita paprasciausia testa ir pasidaryk kokia 14 diena nuo tos dienos, bus dar ramiau
Papildyta:
Zinau mergina kuri pastojo nesulaukusi kito ciklo, aisku labai gavo barti nuo daktares
as dariau ovuliacijos testus- ji vyksta, ir netgi panasiom dienom kaip normaliame cikle budavo
hm.. dar karteli perskaiciau tavo istorija pirmame puslapyje, matau kad kresuliukai buvo.. nesu daktare, bet manau kad viskas pas tave bus gerai, nesijaudink
nusipirk uz lita paprasciausia testa ir pasidaryk kokia 14 diena nuo tos dienos, bus dar ramiau
Papildyta:
Zinau mergina kuri pastojo nesulaukusi kito ciklo, aisku labai gavo barti nuo daktares
o po gimdimo sako kad greitai galima vel pastoti tai gali ir po pers gal nevisoms nes kiekvieno zmogaus organizmas kitoks as tai nebegalvoju bus dziaugsiuos labai turbut tas maziukas nenori pas manes
Na,SPICY , pasakok ka daktarai tau sestadieni sake? Ar viskas gerai?
o as isvis nieko nesuprantu.. "sveciu" dar nera, krutine - negaliu prisiliest jau daugiau nei savaite, siaip viokiu pozymiu ir minciu
O mano BT isvis pievos
Siaip as ja pirma karta pabandziau matuoti pora savaiciu, tuo pat metu, ryte, bet kad taip sokinetu!
jau nukrenta, pradedu laukti ciklo ir vel pakyla..
saulyte2, tikiuosi kad mums to ilgai laukti nereikes... oj kaip tikiuosi..
o as isvis nieko nesuprantu.. "sveciu" dar nera, krutine - negaliu prisiliest jau daugiau nei savaite, siaip viokiu pozymiu ir minciu
saulyte2, tikiuosi kad mums to ilgai laukti nereikes... oj kaip tikiuosi..
R@munele, labutis! Buvau as pas gydytoja, jis mane issciupinejo, ismaige bei paziurejo echoskopu - sako nestumo tikrai nera nei gimdoje nei kur nors aplink ja, gimdos sieneles suploneje ir viskas ten svaru ir tvarkoje.
Sake, kad pagal mano kraujavima gali daryti prielaida, kad mazius jau buvo negyvas anksciau nei prasidejo kraujamimas - jauciu del to, jog pilnu 6 savaiciu butu kraujave tikrai gausiau ir gabalais, o gal del to, kad ligonines israse buvo parassyta jog GS gimdoje nera....na zodziu ir priezastis, anot gydytojo, galima tik spelioti - gal infekcija (padare tepineli ir treciadieni zinosiu atsakyma), gal blogai perduota genetine informacija apvaisinimo metu (o tai antra karta praktiskai niekam nepasikartoja:), o gal kazkokios chemines medziagos (mat embrionas pradzioje nestumo labai jautrus viskam). Taigi panasu, jog jei treciadieni atsakymas del infekciju bus neigiamas - galesime planuotis toliau. Aisku gydytojas teigia, kad iki sekanciu normaliu mmm reiketu pasisaugoti, o po ju ateiti pas ji pasirodyti ir pasikalbeti apie tolimesni planavima....bet as jau zinau, kad po treciadienio atsakymo tvirtai zinosiu -ar galiu planutoti toliau (ar reikia pasigydyti pries tai. Is savijautos ir normalaus apatines kuno dalies funkcionavimo ir normaliu, bekvapiu iskyru, skausmu ir pasaliniu pojuciu nebuvimo - labai tikiuosi, kad infekcijos jokios pas mane nesuras).
Ka tikrai nusprendziau, tai nusiimti savo akrilinius priaugintus nagus iki sekancio planavimo, kad tikrai netektu lankytis pas manikiurininke ir uostyti visokius nuodingus kvapus - nereikes po to svarstyti, ar tai galejo pakenkti... O siaip gydytojas labai ramino mane ir pasake, kad jei man po pirmo planuoto bandymo pavyko iskart pastoti, tai ir dabar neturetu kilti kazkokiu sunkumu... beje, nezinau ar tai nuramina ar dar labiau sukelia nerima - anot gydytojo statistika teigia kad vienam normaliam nestumui tenka vienas persileidimas, t.y. fifty - fifty, vienas sekmingas, vienas ne....sako tiktai dauguma moteru nezino apie ivykusi persileidima nes jis sutampa su menesinemis arba buna su keletos dienu uzsilaikymu. Deja mano atveju - psichologinio praradimo isvengti nepavyko.
Sake, kad pagal mano kraujavima gali daryti prielaida, kad mazius jau buvo negyvas anksciau nei prasidejo kraujamimas - jauciu del to, jog pilnu 6 savaiciu butu kraujave tikrai gausiau ir gabalais, o gal del to, kad ligonines israse buvo parassyta jog GS gimdoje nera....na zodziu ir priezastis, anot gydytojo, galima tik spelioti - gal infekcija (padare tepineli ir treciadieni zinosiu atsakyma), gal blogai perduota genetine informacija apvaisinimo metu (o tai antra karta praktiskai niekam nepasikartoja:), o gal kazkokios chemines medziagos (mat embrionas pradzioje nestumo labai jautrus viskam). Taigi panasu, jog jei treciadieni atsakymas del infekciju bus neigiamas - galesime planuotis toliau. Aisku gydytojas teigia, kad iki sekanciu normaliu mmm reiketu pasisaugoti, o po ju ateiti pas ji pasirodyti ir pasikalbeti apie tolimesni planavima....bet as jau zinau, kad po treciadienio atsakymo tvirtai zinosiu -ar galiu planutoti toliau (ar reikia pasigydyti pries tai. Is savijautos ir normalaus apatines kuno dalies funkcionavimo ir normaliu, bekvapiu iskyru, skausmu ir pasaliniu pojuciu nebuvimo - labai tikiuosi, kad infekcijos jokios pas mane nesuras).
Ka tikrai nusprendziau, tai nusiimti savo akrilinius priaugintus nagus iki sekancio planavimo, kad tikrai netektu lankytis pas manikiurininke ir uostyti visokius nuodingus kvapus - nereikes po to svarstyti, ar tai galejo pakenkti... O siaip gydytojas labai ramino mane ir pasake, kad jei man po pirmo planuoto bandymo pavyko iskart pastoti, tai ir dabar neturetu kilti kazkokiu sunkumu... beje, nezinau ar tai nuramina ar dar labiau sukelia nerima - anot gydytojo statistika teigia kad vienam normaliam nestumui tenka vienas persileidimas, t.y. fifty - fifty, vienas sekmingas, vienas ne....sako tiktai dauguma moteru nezino apie ivykusi persileidima nes jis sutampa su menesinemis arba buna su keletos dienu uzsilaikymu. Deja mano atveju - psichologinio praradimo isvengti nepavyko.
as dar nezinau kada pastosiu po persileidmo kuris buvo lpkricio mensi, as laukiu pilnai 6 menesius ir passkiau ziuresim kaip bus, nes man persileidmas greiciausiai buvo del policistiniu kiausidziu, kaip speja gydytojai lietuvos, o airijijs gydytojai sako, kad nelabai del to galoi buti taip ir galvoju del ko.
beje merginos, ar jus tikrai galvojat, kad po pirmo ciklo aern et nelaukiant jo bandyti pastoti as tai bijociau. beje jeigu norit pasoitarti ateikit pas mus i atidejusiu skyreli, tyikrai rasit patarimu
beje merginos, ar jus tikrai galvojat, kad po pirmo ciklo aern et nelaukiant jo bandyti pastoti as tai bijociau. beje jeigu norit pasoitarti ateikit pas mus i atidejusiu skyreli, tyikrai rasit patarimu
Bet kai abrazija nedaryta, o ivykes ankstyvas savaiminis persileidimas - net ir gydytojai nemato jokio pavojaus pastoti po pirmu mmm (aisku jeigu nera kokiu nors uzdegimu ar ligu ar potologiju, kurias pirmiau reiketu pagydyti ir tilk po to planuoti). Anot gydytoju, jeigu apvaisinimo metu blogai persiduoda genetine teveliu informacija ir embrionas blogai skaidosi i lasteles t.y. vystosi - ivyksta persileidimas; o sekancio pastojimo metu toks pat atvejis praktiskai neimanomas.
Su pastojimu (paciu uzkibimo procesu) kol kas problemu neturejau ( su pirmu vaikeliu pastojau po pirmo meginimo ir pries persileidima pastojau iskart kai suplanavau). Taigi jeigu fiziologiskai niekas nepasikeite po nelaimes -riekia tik pasiryzti ir gerai pasidarbuoti...o ryzto man tikrai nestinga:)
Kokiame skyrelyje beplepetume - visas mus viernija vienintelis troskimas -
ir sveikas mazius!
Visoms linkiu kuo stipresnio pavasarinio
viruso!!!
Su pastojimu (paciu uzkibimo procesu) kol kas problemu neturejau ( su pirmu vaikeliu pastojau po pirmo meginimo ir pries persileidima pastojau iskart kai suplanavau). Taigi jeigu fiziologiskai niekas nepasikeite po nelaimes -riekia tik pasiryzti ir gerai pasidarbuoti...o ryzto man tikrai nestinga:)
Kokiame skyrelyje beplepetume - visas mus viernija vienintelis troskimas -
Visoms linkiu kuo stipresnio pavasarinio
Sveikos
Skaiciau jusu istorijas. Ir prisiminiau savo, kuri tesesi iki siol
Kai pirma karta pastojau, mes planavom 6men. Tuos 6men, is ju 5 men. man buvo gydyta gimdos, kiausydziu uzdegymas, o jau kita men, man leido pastot, nu as ir pastojau. Dziaugsmo buvo oh-oh-oh kiek. Sipsojausi visiem ir visur. Buvo visi simptomai kad as
pikino, galva skaudejo, krutys skausmingos ir kietos, vienu zodziu tikra
. Praejo 12sav. as tvarkiau buta ir kazkaip keista pasidare parp koju slape. Nubegu i tulika ir ka kraujas
iskart paskambinau mamai ir vyruj. Iskvete greitaja ir nuveze i ligonine. Ten apziurejo pasake bandysim gelbet, kita ryta man padare eho. O ten jau nieko nesimato. Ir pasake lauksim rytojaus ir valysim. Bet rytojaus as nesulaukiau, prasidejo po pietu pilvo skausmai, atejo mama su ja pasnekajau ir kai norejau eit i tulika ismanes pasipyle kraujas kaip iskybiro ir gabalais. Greit atejo gydytojas ir isveze mane i operazine padare valyma
Verkem kartu su mama, vyru ir mano teciu. Kai israsinejo mane is ligonines pasake reikes saugotis 6 men. ir tik tada bandyt pastot nu as kaip pareiginga mergaite taip ir dariau. O va po 6 men. prasidejo planavimas ir tesesi iki siol jau 5 metus
Prasidejo ligos ligeles visokios ir hormonu sutrikimas ir uzdegimai ir policistoze ir dar bala zino kas.
Taipkad va sutrumpinta mano istorija tokia. ( o jeigu ja rasyciau visa
tai neuztektu ir vienos dienos ja aprasyt )
Linkiu jum mergaites sekmes stiprybes ir kad jums neatsitiktu taip kaip man
Skaiciau jusu istorijas. Ir prisiminiau savo, kuri tesesi iki siol
Kai pirma karta pastojau, mes planavom 6men. Tuos 6men, is ju 5 men. man buvo gydyta gimdos, kiausydziu uzdegymas, o jau kita men, man leido pastot, nu as ir pastojau. Dziaugsmo buvo oh-oh-oh kiek. Sipsojausi visiem ir visur. Buvo visi simptomai kad as
Taipkad va sutrumpinta mano istorija tokia. ( o jeigu ja rasyciau visa
Linkiu jum mergaites sekmes stiprybes ir kad jums neatsitiktu taip kaip man