Turiu klausimuka - noriu kepti Nataliunciko Bociu duona su mielem ir sausu raugu, bet mesuprantu tokio dalyko - reikia uzplikyti salykla ir kmynus - tai juos uzplikytui tuo vandeniu, kuris parasytas recepte (545 gr), ar kitu vandeniu, kuris neirasytas i recepta 
  Kazi, ar aiskus klausimas  
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Upytė @ 2010 04 07, 16:36)
Turiu klausimuka - noriu kepti Nataliunciko Bociu duona su mielem ir sausu raugu, bet mesuprantu tokio dalyko - reikia uzplikyti salykla ir kmynus - tai juos uzplikytui tuo vandeniu, kuris parasytas recepte (545 gr), ar kitu vandeniu, kuris neirasytas i recepta 
  Kazi, ar aiskus klausimas  
tuo, kuris nurodytas recepte
QUOTE(Upytė @ 2010 04 07, 18:36)
Turiu klausimuka - noriu kepti Nataliunciko Bociu duona su mielem ir sausu raugu, bet mesuprantu tokio dalyko - reikia uzplikyti salykla ir kmynus - tai juos uzplikytui tuo vandeniu, kuris parasytas recepte (545 gr), ar kitu vandeniu, kuris neirasytas i recepta 
  Kazi, ar aiskus klausimas  
Aš ją kaip tik vakar kepiau.
Vyras net liepė padėkot.
Nataliuncik didelis ačiū nuo mūsų šeimynos
Užplikiau visu vandens kiekiu. Kai tas plikinys atvėso sudėjau likusius miltus raugą ir mieles.
Ten recepte nėra druskos, tai man jos vis gi pritrūko
Jei nesat labai sveikuolė, tai šiek tiek įberkit
                Aš prieš pusvalanduką irgi Nataliunčiko Bočių duonelę iškepiau 
 tik kepiau su raugu 
 ir kepimo laiką šiek tiek sumažinau...
dabar laukiu kol pravės, kad galima būtų pjauti...
Papildyta:
tai, kad yra jei su raugu kepėt
 1 a.š. parašyta 
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            dabar laukiu kol pravės, kad galima būtų pjauti...
Papildyta:
QUOTE(keistuole @ 2010 04 07, 18:56)
Aš ją kaip tik vakar kepiau. 
Vyras net liepė padėkot.
Nataliuncik didelis ačiū nuo mūsų šeimynos
 
Užplikiau visu vandens kiekiu. Kai tas plikinys atvėso sudėjau likusius miltus raugą ir mieles.
Ten recepte nėra druskos, tai man jos vis gi pritrūko
 
Jei nesat labai sveikuolė, tai šiek tiek įberkit
Vyras net liepė padėkot.
Nataliuncik didelis ačiū nuo mūsų šeimynos
Užplikiau visu vandens kiekiu. Kai tas plikinys atvėso sudėjau likusius miltus raugą ir mieles.
Ten recepte nėra druskos, tai man jos vis gi pritrūko
Jei nesat labai sveikuolė, tai šiek tiek įberkit
tai, kad yra jei su raugu kepėt
QUOTE(laurechka @ 2010 04 07, 17:37)
Kaip aciu
                Gal kas kepet kokia vaisine duona? Ne pyraga. Kazkada teko ragauti turguj pirkta, Rimi ir kt. ne tokios skanios. Tikiuosi supratot apie ka as cia: na tokia tamsi, su daug vaisiu, riesutu... 
Radau kazka panasaus, bet man atrodo, kad cia reiktu is abieju mix'a daryti. Gal kas turit isbandyta recepta?
 
                
                                    
                
                
                
            Radau kazka panasaus, bet man atrodo, kad cia reiktu is abieju mix'a daryti. Gal kas turit isbandyta recepta?
QUOTE(mama_Greta @ 2008 11 01, 19:11)
Siandien kepiniu diena, tad receptu knygele kaip tik po ranka 
 
1 kg duoneles reikia:
120ml pieno
3 lengvai suplaktu kiausiniu
210 g supjaustyto sviesto
1 arb.s. druskos
90 g cukraus
530 g miltu
3.5 arb.s. mieliu
50 g smulkintu riesutu
150 g razinu (ar kitokiu dziovintu vaisiu)
Kepti pasirinkus saldziai duonai skirta programa
Papildyta:
O stai dar vienas duonos su riesutais receptas. Bet cia jau ne saldi duona.
1 kg duonos reikes:
405 ml vandens
2 arb.s. druskos
1 sauksto cukraus
560 g kvietiniu miltu (550C ar 812B)
130 g ruginiu miltu
2 arb. s. mieliu
150 g graikisku arba lazdyno riesutu
Kepti pasirinkus prancuzisko batono programa. Sita duona isbandziau su graikiskais riesutais ir man laaaabai patiko
 ne tik man, bet ir visai seimynai 
1 kg duoneles reikia:
120ml pieno
3 lengvai suplaktu kiausiniu
210 g supjaustyto sviesto
1 arb.s. druskos
90 g cukraus
530 g miltu
3.5 arb.s. mieliu
50 g smulkintu riesutu
150 g razinu (ar kitokiu dziovintu vaisiu)
Kepti pasirinkus saldziai duonai skirta programa
Papildyta:
O stai dar vienas duonos su riesutais receptas. Bet cia jau ne saldi duona.
1 kg duonos reikes:
405 ml vandens
2 arb.s. druskos
1 sauksto cukraus
560 g kvietiniu miltu (550C ar 812B)
130 g ruginiu miltu
2 arb. s. mieliu
150 g graikisku arba lazdyno riesutu
Kepti pasirinkus prancuzisko batono programa. Sita duona isbandziau su graikiskais riesutais ir man laaaabai patiko
QUOTE(keistuole @ 2010 04 07, 18:56)
Aš ją kaip tik vakar kepiau. 
Vyras net liepė padėkot.
Nataliuncik didelis ačiū nuo mūsų šeimynos
 
Užplikiau visu vandens kiekiu. Kai tas plikinys atvėso sudėjau likusius miltus raugą ir mieles.
Ten recepte nėra druskos, tai man jos vis gi pritrūko
 
Jei nesat labai sveikuolė, tai šiek tiek įberkit
Vyras net liepė padėkot.
Nataliuncik didelis ačiū nuo mūsų šeimynos
Užplikiau visu vandens kiekiu. Kai tas plikinys atvėso sudėjau likusius miltus raugą ir mieles.
Ten recepte nėra druskos, tai man jos vis gi pritrūko
Jei nesat labai sveikuolė, tai šiek tiek įberkit
QUOTE(laselis @ 2010 04 07, 19:16)
Gal kas kepet kokia vaisine duona? Ne pyraga. Kazkada teko ragauti turguj pirkta, Rimi ir kt. ne tokios skanios. Tikiuosi supratot apie ka as cia: na tokia tamsi, su daug vaisiu, riesutu... 
Radau kazka panasaus, bet man atrodo, kad cia reiktu is abieju mix'a daryti. Gal kas turit isbandyta recepta?
Radau kazka panasaus, bet man atrodo, kad cia reiktu is abieju mix'a daryti. Gal kas turit isbandyta recepta?
Va kokia kepiau
QUOTE(Marti @ 2010 04 07, 18:59)
Aš prieš pusvalanduką irgi Nataliunčiko Bočių duonelę iškepiau 
 tik kepiau su raugu 
 ir kepimo laiką šiek tiek sumažinau...
dabar laukiu kol pravės, kad galima būtų pjauti...
Papildyta:
tai, kad yra jei su raugu kepėt
 1 a.š. parašyta 
dabar laukiu kol pravės, kad galima būtų pjauti...
Papildyta:
tai, kad yra jei su raugu kepėt
ne ne su normaliu raugu, su mielėm ir su sausu raugu.
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 07, 20:09)
Gal receptuka galima butu?
                Nataliunciko Bociu duonele NIAM NIAM NIAM.... Aisku, be salyklo normalaus spalvos enrasta, ale koks skirtumas. Ir su raugu gavos 
  Subujojo raugas per nakti prie vandens katilo  
                
                                    
                
                
                
            
                Oi, nesigavo mano duonelė  
  taip noris išmokti ją kepti. Bandžiau pagal žemiau pateiktą receptą:
Šiaip duona būtų skani, truputį ragavau
 bet ji neiškepė. Pradžioj atrodė gražiai, o kai baigė kepti labai sukrito. Išėmiau, prapjoviau, neiškepus, na galvoju ką daryti... kepti toliau, tai įdėjau dar kepti apie valandą. Išėmiau, o ji vistiek neiškepus. Turbūt per plutą (nors nebuvo kieta) nekepė.
Gal galite pakomentuoti kodėl mano duonelė neiškepė
 
originali foto, manoji atrodė panašiai, tik sukritus
 

Ruginė duona
pirminis užmaišymas:
50 gr ruginio raugo kambario temperatūros
150 gr ruginių miltų
300 gr vandens
viską išmaišyti ir palikti 12-24 valandom.
Kepimo diena:
Pagrindinė tešla:
320 gr raugo (vakarykščio užmaišymo)
280 gr vandens
480 gr ruginių miltų
10 gr druskos
                
                
            Šiaip duona būtų skani, truputį ragavau
Gal galite pakomentuoti kodėl mano duonelė neiškepė
originali foto, manoji atrodė panašiai, tik sukritus

Ruginė duona
pirminis užmaišymas:
50 gr ruginio raugo kambario temperatūros
150 gr ruginių miltų
300 gr vandens
viską išmaišyti ir palikti 12-24 valandom.
Kepimo diena:
Pagrindinė tešla:
320 gr raugo (vakarykščio užmaišymo)
280 gr vandens
480 gr ruginių miltų
10 gr druskos
QUOTE(laurechka @ 2010 04 07, 21:07)
Nataliunciko Bociu duonele NIAM NIAM NIAM.... Aisku, be salyklo normalaus spalvos enrasta, ale koks skirtumas. Ir su raugu gavos 
  Subujojo raugas per nakti prie vandens katilo  
nu maniškė Nataliunčiko Bočių duonelė irgi gavosi super
Bet skanu nežmoniškai
    





