tiek giriat tiek giriat reiks ir man ryt vakarop maisyt bociu duonele  
  tik kept teks jauciu nakti  
  
                
                                    
                
                
                
            
                Sense, o tu ją orkaitėje kepei? Gryną ruginę reikia kepti aukštoje temp. ir ilgiau, iškepusią padaužius į padą turi skambėti.
                
                                    
                
                
                
            
                Duonkepėj kepiau, nustačiusi pagrindinę programą 3:20 su viskuo, laipsnių berods 180 buvo. Duona nebuvo didelė.
Dariau pagal receptą, bet tešlą buvo skystoka kaip įprasta duonai.
                
                
            Dariau pagal receptą, bet tešlą buvo skystoka kaip įprasta duonai.
QUOTE(Sense @ 2010 04 07, 22:17)
Duonkepėj kepiau, nustačiusi pagrindinę programą 3:20 su viskuo, laipsnių berods 180 buvo. Duona nebuvo didelė.
aš kiek rugines kepiau duonekepėj su ištisine programa, visada beveik neiškildavo.
Tai dabar išmaišau pakildinu, tada dar min valandą laikau ir tik tada statau kept.
QUOTE(laselis @ 2010 04 07, 20:59)
paieškosiu, seniai nedariau, dabar priminei ir užsimaniau
Rytoj paieškosiu, nes pirmam pusl. tiksliai nėra
QUOTE(laurechka @ 2010 04 07, 21:07)
Nataliunciko Bociu duonele NIAM NIAM NIAM.... Aisku, be salyklo normalaus spalvos enrasta, ale koks skirtumas. Ir su raugu gavos 
  Subujojo raugas per nakti prie vandens katilo  
QUOTE(Marti @ 2010 04 07, 21:35)
nu maniškė Nataliunčiko Bočių duonelė irgi gavosi super 
 dukrytė va pasivogė ir iškapstė kepaliuką 
 tai dabar kaip vištyčių nulesta atrodo... 
Bet skanu nežmoniškai
Bet skanu nežmoniškai
QUOTE(Nerutė @ 2010 04 07, 22:00)
tiek giriat tiek giriat reiks ir man ryt vakarop maisyt bociu duonele  
  tik kept teks jauciu nakti  
  
Su raugų jau ką nors kepei?
QUOTE(Sense @ 2010 04 07, 22:17)
Duonkepėj kepiau, nustačiusi pagrindinę programą 3:20 su viskuo, laipsnių berods 180 buvo. Duona nebuvo didelė.
Dariau pagal receptą, bet tešlą buvo skystoka kaip įprasta duonai.
Dariau pagal receptą, bet tešlą buvo skystoka kaip įprasta duonai.
duonkepių nenaudojus, bet orkaitėj ruginė prie 210-230 maždaug kepa, o kvietinė - 200-210. tai manau tikrai galėjo ir per maža temperatūra būt
plius, jei tešla skystoka, tai galėjo ir miltų pritrūkt.
aš pati niekad nesilaikau receptūros šimtu procentu, jei matau, kad tešla ne taip atrodo tai ir pataisau. nes gi matavimo puodeliai , miltai skiriasi, kas vienam išeina, reikai vėl tokių pačių sąlygų, kad kitam lygiai taip pat išeitų.
                Šįkart man nelabai išėjo duonele iškepti. Pagal receptą reikėjo kepti 2 val. tai ir kepiau, bet matyt reikejo trumpiau kepti, nes susidare labai stora ir kieta pluta, o ir pati duona siandien kaip keliu dienu senumo.
Da turiu klausima: jeigu idedu daugiau miltu nei nurodyta recepte tai duona bus kietesne, o jeigu maziau -slapesne?
                
                
            Da turiu klausima: jeigu idedu daugiau miltu nei nurodyta recepte tai duona bus kietesne, o jeigu maziau -slapesne?
QUOTE(Meduvė @ 2010 04 08, 12:50)
Šįkart man nelabai išėjo duonele iškepti. Pagal receptą reikėjo kepti 2 val. tai ir kepiau, bet matyt reikejo trumpiau kepti, nes susidare labai stora ir kieta pluta, o ir pati duona siandien kaip keliu dienu senumo.
Da turiu klausima: jeigu idedu daugiau miltu nei nurodyta recepte tai duona bus kietesne, o jeigu maziau -slapesne?
Da turiu klausima: jeigu idedu daugiau miltu nei nurodyta recepte tai duona bus kietesne, o jeigu maziau -slapesne?
Su raugu kepant, tešla turi būti minkšta ir lipni. Jeigu daugiau miltų įdėta, tai tikriausiai ir gavosi kietesnė. Bet 2vl. kepti - tai manau tikrai perdaug, taip gali visa duona būti kaip pluta.
QUOTE(Larissa @ 2010 03 15, 13:41)
savaitgalį išbandžiau laukinę duoną ,labai panašią į Niujorko duoną,kurią Lung dėjo  
 
niekada nemaniau,kad namuose galėsiu iškept tokią skanią duoną
 labai panaši į plikytą  
 
niekada nemaniau,kad namuose galėsiu iškept tokią skanią duoną
Noriu padėkoti už pasidalintą receptą

                
                    
                        
                                    
                
                kepiau ciabatta

labai viskas puikiai pavyko,darbo stebetinai mazai,skonis puikus.Patyrusios kepejos bars mane kad duona karsta pjoviau,nu labai norejau paragaut
 tai vat apsivele truputuka ir skyliu didesniu nematyt,nors kai kildinosi paskutinisyk tiesiog akyse pusles kilnojosi 
 
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            
labai viskas puikiai pavyko,darbo stebetinai mazai,skonis puikus.Patyrusios kepejos bars mane kad duona karsta pjoviau,nu labai norejau paragaut
                
                    
                        
                                    
                
                Paukščiuko duonelė skaniai atrodo! 
O-pa-pa ciabata irgi puikiai žiūrisi! Reikės ir man bandyti. Dar niekaip nesubręstu ciabattai.
                
                
            O-pa-pa ciabata irgi puikiai žiūrisi! Reikės ir man bandyti. Dar niekaip nesubręstu ciabattai.
    





