Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(Shliopke @ 2010 03 18, 15:11)
Mano drauge pagimde RK pries 4d. ir TIK geriausi atsiliepimai apie visa personala wub.gif  thumbup.gif

Sako aplinka man dzin, kad ale tarybine, bet personalas siltas, patariantis, niekas neissiziojes kad tik kysi grustum i kisene smile.gif

vat vat.cia dar labai priklauso nuo zmogaus, kas jam svarbiau ar aplinka ar siltas bendravimas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(0rchideja @ 2010 03 18, 17:28)
vat vat.cia dar labai priklauso nuo zmogaus, kas jam svarbiau ar aplinka ar siltas bendravimas  mirksiukas.gif

RK yra 3 mokamos palatos - 200 Lt parai - taigi galima ir aplinką geresnę pasirinkti, jeigu norisi ir finansai leidžia.
Atsakyti
[quote=kriziukė,2010 03 17, 01:26]
Žinau kaip įdomu kaip atrodo gimdyklos ir tos palatos, tad įkeliu foto smile.gif

Ačiū labai už foto! VIP palatas jau buvau apžiūrėjusi, bet gimdyklos buvo užimtos mano apsilankymo metu, tai neturėjau progos akies užmesti. Atrodo visai padoriai. Teks man ant dienų ten apsilankyti:)
Atsakyti
QUOTE(mrs.jurga @ 2010 03 18, 18:10)
RK yra 3 mokamos palatos - 200 Lt parai - taigi galima ir aplinką geresnę pasirinkti, jeigu norisi ir finansai leidžia.

va va, jei finansai leidzia mirksiukas.gif nes daug mamyciu negali net ir to siais laikais sau leisti, deja unsure.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shliopke: 18 kovo 2010 - 18:30
Merginos, o su savo marškiniais gimdėte ar su ligoninės? Sakė man, kad tie ligoninės marškiniai nėra labai mieli (tokios medžiagos, kaip gydytojų chalatai) ir geriau savi, bet nelabai turiu tokių, kurių paskui negaila būtų išmesti ir su kurias iškart būtų patogu mažylį pamaitinti.

Ir dar - ar reikia į gimdyklą jau tą didelį paketą neštis + tinklines kelnaites, ar jų reikia tik grįžus į palatą?

O jūsų leliuką iš karto maudė ir maudė su kalio permanganatu? Nes čia yra toks jau atgyvenęs dalykas, bet kažkodėl RK savo laikosi. Aš ruošiuosi jų prašyti, kad visai nemaudytų, nebent mažylis bus jau labai nešvarus smile.gif bet ir tai be kalio permanganato.
Atsakyti
QUOTE(mrs.jurga @ 2010 03 18, 18:42)
Merginos, o su savo marškiniais gimdėte ar su ligoninės? Sakė man, kad tie ligoninės marškiniai nėra labai mieli (tokios medžiagos, kaip gydytojų chalatai) ir geriau savi, bet nelabai turiu tokių, kurių paskui negaila būtų išmesti ir su kurias iškart būtų patogu mažylį pamaitinti.

Ir dar - ar reikia į gimdyklą jau tą didelį paketą neštis + tinklines kelnaites, ar jų reikia tik grįžus į palatą?

O jūsų leliuką iš karto maudė ir maudė su kalio permanganatu? Nes čia yra toks jau atgyvenęs dalykas, bet kažkodėl RK savo laikosi. Aš ruošiuosi jų prašyti, kad visai nemaudytų, nebent mažylis bus jau labai nešvarus smile.gif bet ir tai be kalio permanganato.

duoda marskinius smile.gif drauge gimde pries 4 paras, sake geri tie marskinukai.

Jo, sake nebuvo pasiemusi i gimdykla didelio paketo su kelnaitem, bet reikia smile.gif

Del to, kad maudo su kalio permagnanatu, negaliu nieko pasakyt smile.gif . Bet kad jie tikrai buna ne visi svaruciai, tai faktas. As tai noreciau, kad maniski nupraustu.
Atsakyti
QUOTE(Shliopke @ 2010 03 18, 18:51)
duoda marskinius smile.gif  drauge gimde pries 4 paras, sake geri tie marskinukai.

Jo, sake nebuvo pasiemusi i gimdykla didelio paketo su kelnaitem, bet reikia smile.gif

Del to, kad maudo su kalio permagnanatu, negaliu nieko pasakyt smile.gif . Bet kad jie tikrai buna ne visi svaruciai, tai faktas. As tai noreciau, kad maniski nupraustu.

Paketa ir kelnaites reikia pasiimt i gimdykla, nes pries eiant i palata, reikia apsirengti.
Marskineliai kaip marskineliai, jokio diskomforto nepajutau, manau, neverta savu sutepliot.
Mno dukryte nuprause, bet praejus gal kokiai valandai ar daugiau po gimdymo. Prause paprastu vandenuku is krano be jokio kalio permanganato. Nors siaip maniske buvo galima ir visai neprausti, nes gime labai svari smile.gif
Atsakyti

Papildykit mane, ką reikia neštis į gimdyklą:
- leliukui: 1 pampersas, kepurytė, vilnonės kojinytės, bodinukas, šiaužtinukas (arba kelnytės + viršutiniai marškinėliai - o kas geriau?)
- klizma, savi siūlai siūvimui, jeigu nori, bet nebūtina
- 1 paketas (tena ar pan.) + tinklinės/medvilninės kelnaitės
- mažas rankšluostukas prakaitui nusišluostyti smile.gif
- kremas lūpoms, kad nesausėtų
- negazuotas vanduo
- telefonas (vyras gali tik turėti, jeigu kartu bus)
- fotoaparatas
- šukos ?
- puskojinės ?

Gal dar kas turite kokių naudingų pasiūlymų arba pastebejimų, kokių daiktų visai nereikia?

RK personalas sakė, kad gali neštis ką tik nori - nors ir metro dydžio talismanąsmile.gif, žvakess, muziką ir t.t. - tik smilkalų negalima:) Bet pasižiūrėjus į gimdyklas nelabai atrodo, kad žvakės ar muzika padėtų namų atmosferą sukurti - labai jos tos palatos "ligoniškos":)
Papildyta:
QUOTE(Shliopke @ 2010 03 18, 19:29)
va va, jei finansai leidzia mirksiukas.gif nes daug mamyciu negali net ir to siais laikais sau leisti, deja  unsure.gif ...

RK labai užsibranginę su tomis VIP palatomis, turbūt Vilniuje iš ne privačių gimdyklų, pas juos mokamos palatos yra brangiausios. Jeigu tris paras ten būti visai nemenka suma gaunasi.
Papildyta:
QUOTE(Aktorė @ 2010 03 18, 19:57)
Paketa ir kelnaites reikia pasiimt i gimdykla, nes pries eiant i palata, reikia apsirengti.

O tai ir savo rūbus (naktinius marškinius ar pan.) persirengimui ir ėjimui į palatą reikia pasiimti į gimdyklą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mrs.jurga: 18 kovo 2010 - 19:06
QUOTE(mrs.jurga @ 2010 03 18, 19:05)
Papildykit mane, ką reikia neštis į gimdyklą:
1.- leliukui: 1 pampersas, kepurytė, vilnonės kojinytės, bodinukas, šiaužtinukas (arba kelnytės + viršutiniai marškinėliai  - o kas geriau?)
2.- klizma, savi siūlai siūvimui, jeigu nori, bet nebūtina
3.- 1 paketas (tena ar pan.) + tinklinės/medvilninės kelnaitės
4.- mažas rankšluostukas prakaitui nusišluostyti smile.gif
5.- kremas lūpoms, kad nesausėtų
6.- negazuotas vanduo
7.- telefonas (vyras gali tik turėti, jeigu kartu bus)
8.- fotoaparatas
9.- šukos ?
10.- puskojinės ?

Gal dar kas turite kokių naudingų pasiūlymų arba pastebejimų, kokių daiktų visai nereikia?

nemaišyk dviejų dalykų: neštis į gimdyklą ir neštis po gimdymo į palatą ax.gif
Aš pasisakysiu dėl nešimosi į gimdyklą ax.gif
1. pirmas variantas geriau, nes kelnytės užsidės ant bambutės, kuri bus su segtuku, tai negerai. Pirmam variante aš ne bodžiuką dėčiau, ten, kol įkiši galvą, sesutės tai greit padarys, bet paskui kai pačiai reiks, bijosi, kad nenulaužtum biggrin.gif , kol nuvilksi. Geriau sakyčiau būtų siaustinukas vietoj bodžiuko.
2. kam ta klizma, juk jau išklizmuos prieš einant į gimdyklą. Man nereikėjo turėt nei savo klizmos, nei siūlų - viską su ligoninės darė, ir atpirkt nieko nereikėjo.
3. aš turėjau paprastas kelnaites, man pakako. Tu pasiimt, ką jau turi.
4. man prakaito tikrai nereikėjo valytis, man, rodos, čia daugiau per serialus rodo biggrin.gif . Nu nežinau, gal kitoms prireikė.
5. na gali pasitept lūpytes su vazelinu
6.vandens galėsi atsigert po gimdymo
7.gali turėt telefoną, galėsi dar gimdykloj pranešt šviežias naujienas smile.gif
8. fotiko reikia
9. nežinau, ar ten pulsi šukuotis, jei tau reikia, pasiimk
10.puskojines irgi gali apsimaut jau palatoj

Reikia man pažiūrėt savo sąrašiuką, ką aš turėjau ax.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus, bet man atrodo taip neramu maziuka ka tik gimusi viena nors minutei palikti g.gif Man ir ta lovyte, kur matosi privacioj palatoj, tokia auksta ir nesaugi atrodo-as kai nepatyrusi, tai man baisoka, kad vaikas iskristi gali blink.gif
Musik, o tu kai tareisi su akusere, tai tau reikejo eiti pas vedeja jai apie tai pasakyti is anksto? Nes mano akusere tai sake, kad reikes ateiti i ligonine ir susitarti del to su Puziene. Siaip as ju personalu pasitikiu, bet man bus ramiau, kai pazistamas zmogus salia bus ir nebegios po kitas palatas. Nenoriu bereikalingo streso.
Atsakyti
Atvažiuoji į ligoninę, priimamajam užpildo dokumentus, tada keliauji į ten šalia esantį kambarį, persirengi. Man rodos, iškart jau atneša valdiškus marškinukus, nebepamenu tiksliai, paskui savo užsivelki chalatą, kojines, tapkes. Tave apžiūri gydytoja. Paskui keliauji į kitą kambariuką nusiklizmuot, paskui į gimdyklą.
Turėk atskirai į tašę susidėjus savo rūbelius, kuriuos persirengsi, nes, kai namie susikrauni į vieną tašę, tai ligoninėj paskui nebetelpa taip susidėt. Persivelki rūbelius ir atiduodi vyrui. O vėliau išrašant vyras atveš. Taip mažiau daiktų turėsi.
Papildyta:
QUOTE(vilmukas19 @ 2010 03 18, 19:32)
Aciu uz atsakymus, bet man atrodo taip neramu maziuka ka tik gimusi viena nors minutei palikti g.gif  Man ir ta lovyte, kur matosi privacioj palatoj, tokia auksta ir nesaugi atrodo-as kai nepatyrusi, tai man baisoka, kad vaikas iskristi gali  blink.gif

nebijok, tikrai neiškris, juk lelius guli kaip kukulis ir nė krust. Tikrai neišlips biggrin.gif
Papildyta:
Į palatą turėk:
1. savo naktinukus, po gimdymo persirengsi valdiškus
2. kelnaičių pasikeitimui
3. įklotų
4. maitinimo liemenėlę
5. įdėklai į liemenėlę ( šiaip, pirmąkart gimdančioms dar nebėga upeliais pienukas, tai porą turėk ir užteks)
6. įprasti higienos reikmenys ( tualetinis popierius, šampūnas, muilas, dantų šepetėlis, pasta ir pan.)
7. rankšluostis ( vieną turėjau leliui, apiprausus rūrkiui nuvalyt, vieną sau veidui, kitą didesnį į dušą neštis)
8. stalo įrankius ir puodelį

gal dar kuri mamytė papildys ax.gif

nepamiršk ir leliukui kraičio į ligoninę rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Aktorė @ 2010 03 18, 18:57)
Mno dukryte nuprause, bet praejus gal kokiai valandai ar daugiau po gimdymo. Prause paprastu vandenuku is krano be jokio kalio permanganato.

Maniškius irgi taip pat. Gimdykloj prie akių iš krano pripylė į vonytę vandens ir nuprausė. Nieko į vandenį tikrai nepylė.

QUOTE(byne @ 2010 03 18, 19:52)
gal dar kuri mamytė papildys ax.gif

man dar prireikė tepalo speneliams, nes nučiulpė, kol pieno dar nebuvo, bei tepalo nuo hemorojaus, nes leliukai labai dideli buvo.
Atsakyti