Įkraunama...
Įkraunama...

Gal į užsienį gyventi?

Sveikos 4u.gif

kokios šaunios mamytės, kad taip organizuojatės, lenkiuosi jums žemai ir tikiuosi, kad pavyks.
Mano padėtis dar kolkas nėra bloga, kažkaip su dukrele verčiamės ir išgyvenam, bet kiekvieną dieną ar net valandą mastau apie geresnio gyvenimo ieškojimą, norėtųsi ne tik maistui ir buto išlaikymui dirbi unsure.gif
Norėčiau ir aš prisidėti ir surizikuoti išvykti, tik kad kalbos aš nelabai moku, truputi savamokslė esu, suprasti tai gana nemažai bet kalbėti drąsos nėra, kai mokykloj tik vokiečių tesimokinau doh.gif
Manau nuvykus į UK didelė pagalba jau būtų vien tai, kad nebūtum viena ir butas ar kambarys kelioms būtų daug pigesnis drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(dubcike @ 2010 07 12, 15:45)
O ka kaunietes galvoja?  smile.gif

labai noreciu isvaziuot su dukryte i uzsieni, bet nezinau nei nuo ko pradet, nei ka daryt. idarbint nieks nenori uzsieni, nebent vaika paliksiu LT, bent pradziai, o tai kur man ja palikt.. o ir nenoriu ir tikrai nepaliksiu. ieskociau ten aukles ar darzelio. bet ir nezinau kas kaip. jei kas galit patarkit.
Atsakyti
Padet nelabai galiu kuom,nebent patarimu kokiu... Bet as esu 1000% uz tai,kad vaziuot ieskot laimes mirksiukas.gif
P.S. Is patirties sneku cool.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
svarstau, bet su vaiku dviese vaziuot i nezinia baisu. truksta ziniu, nuvaziuot tik juk neuztenka, kalbos jokios nemoku, kaip busta susirast, kur darbo ieskot, kur vaika palikt kai dirbsiu. klaustuku daug, atsakymu nezinau, pasidalinkit savo patirtim, jei kurios esat isvaze taip tik su vaiku i nezinia.
Atsakyti
Sveikos

na, pas mane tokie pat svarstymai, kaip ri pas tave.. maniskei dabar tik 1,5 metuku. as irgi labai bijau isvaziuot su mazyle.. bet be jos nevaziuosiu tikrai.. bet mane priims drauge, tada nebus taip baisu.. na, nzn, as bijociau vaziuot, jei ne draugai ten.. ypac, su vaiku...

o del vaiko ten.. tai juk yra lietuves, kurios priziuri vaikucius.. rastum, manau..
Atsakyti
tai va, tureciau draugu ar pazystamu tai ir as vaziuociau drasiau, bet kai neturiu, negaliu taip isvaziuot.
Atsakyti
merginos su vaiku ant ranku vienai i uzsieni nepatarciau niekam nes aukles kainuoja ir darzelis tikrai nepigus ,nuoma ir dar su klaustuku ar tave nores su vaiku priimti ir moraliskai butu per didelis stresas vienai blink.gif manau reikia 4 ar penkiom vaziuoti , viena ziuretu vaikus o kitos ieskotusi darbus 4u.gif geriausias variantas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ernestitac @ 2010 07 22, 20:08)
merginos su vaiku ant ranku vienai i uzsieni nepatarciau niekam nes aukles kainuoja ir darzelis tikrai nepigus ,nuoma ir dar su klaustuku ar tave nores su vaiku priimti  ir moraliskai butu per didelis stresas vienai  blink.gif manau reikia 4 ar penkiom vaziuoti , viena ziuretu vaikus o kitos ieskotusi darbus  4u.gif geriausias variantas  ax.gif

aham būtų geras variantas ax.gif na mano merginai nelabai jau priežiūros reikės ji padės kitus prižiūrėti biggrin.gif bet va jei reikėtų ten į mokyklą eiti g.gif šito aš tikriausiai labiausiai bijau, kaip ji adaptuosis, nors kai giminaičiai išvažiavo tai lengvai vaikai priprato g.gif
Atsakyti
:)na,ka galiu atsakyti-tikrai verta kurti gyvenima-tik ne lietuvoj,bent jau ir del vaiku ateities.aisku-sunku bus ziaurei,pradzioj,visko bus,ir pakilimu,ir nuosmukiu,ir nesutarimu-ju neisvengsi-kai viskas daknis-o liks tik itampa...viskas atrodo sklandu,kai pradedi planuoti,bet,viskas gali labai nenumatytai pasisukti kitu kampu-tai,kad beveik nieko suplanuoti nera imanoma,kiek planu bekurtumet cia,lietuvoj,o ten-viskas kitaip pasisuks.
su vaikais is kartsu vaziuoti-tikrai labai sudetinga...i nezinia dar.
pati jau trecias menuo esu Nyderlanduose,staiga gavau pasiulyma del darbo,ir isvykau jau turedama darba,kur gyventi.aisku,apie vaika-net snekos negalejo buti.aisku,viskas kiek kitaip,nei maniau,bet tai buvo mano svajoniu salis,ja ir liko.
mirksiukas.gif
ka,sekasi neblogai,nors,ir sunku be galo-isitvirtint cia-nera taip paprasta,gal anglijoj,airijoj paprasciau,o cia-emigrantu neisileidzia taip paprastai,bet visas pragyvenimas ir kita-cia thumbup.gif
esu susitvarkiusi jau dokumentus darbui ir gyvenimui cia.dar beliko sutvarkyti pasalpa vaikui ir del soc.busto.
zinau tik viena-nenoriu i Lietuva,ir jau nebegaleciau ten gyventi... unsure.gif ,bet vaika pasiimti galesiu realiai-ne anksciau kaip po metu,o gal-ir dar veliau... unsure.gif
angliskai susisneku sunkiai,beveik nekaip... unsure.gif ,olandu kalba-cia butina,ja ismokti doh.gif doh.gif doh.gif ,bet galima susisneketi anglu ir vokieciu kalbom-laisvai.
na,ka as zinau,gal atsirastu norinciu ir i cia?siuo metu esam keturios lietuves,vaikus palikusios lietuvoj,bet tik dvi norim kurti gyvenima cia,kitoms-neiseina,padirbusios planuoja toliau kolkas likti lietuvoj unsure.gif
Atsakyti
Besika aciu kad pasidalyni su savo dabartine patirtim 4u.gif ir tikrai dziaugiuosi del taves kad jau zengej zingsti ir tu jau uzsieni dabar tik optimizmo ir viskas bus labai gerai smile.gif
Atsakyti
g.gif dabar ,pagyvenusi,kaip bendrabuty-esu kitos nuomones...aisku-visos ne is gero gyvenimo cia-palikusios vaikus lietuvoj,bet-patikekit-laabai sunku.menuo-du-gal,bet po to-tikrai prades lysti visokie nesklandumai,juk visi esame su savo nuomonem,principais,charakteriais... unsure.gif -o kur dar vaikai-jiems jau stresas-pasikeitusios gyv.salygos,o dar ir suaugusiu -mamu-konfliktines situacijos...
planuoti yra lengviau-negu realybe...aisku,as-tik uz emigracija,ir pati noreciau gyventi olandijoj,ir kad salia manes butu mano sunus,nuomuotis nama su viena,nu is bedos-dviem mamom(cia tai imanoma realiai,yra daug busto,visi identiski-su dviem-trim miegamaisiais pagrinde ir su sodeliu is gatves puses,ir atskiru lauko kiemeliu-is kiemo puses thumbup.gif
BET-svarbiausias patarimas jums visoms-jei pasiryzusios tam-negaiskit laiko tusciom snekom,susitikti gyvai-BUTINA NE VIENA,AR KELIS KARTUS!!!
TURIT PRADETI BENDRAUTI DAZNAI,KONE KASDIEN,KAD PERPRASTUMETE VIENA KITA,O TAM-REIKIA LAIKO,ir kad vaikai susipazintu,susibendrautu,IR,TIK TADA,KAI PATAPSIT GEROM DRAUGEM-galit bandyti kelti sparnus,bet ir tai-nieko neaisku-kas,kaip nutiks po menesio...
PACIOS SUPRASIT,KAD UZSIENY-DRAUGU NERA-yra tik priesai-lietuviai,nes pavydas-daro savo...taip jau yra-ir to nepaneigsi...o paskutiniu metu-visi zvereja,o po kiek laiko-ir pats toks daraisi-kad ir nenori...nes kitaip-neisgyvensi-''uzdusins tave''.
Atsakyti
As planuoju taip pat vykti i uzsieni. Planuoju tikraja to zodzio prasme mirksiukas.gif
Tiesiog noriu isvykti is Lt del geresnės gyvenimo kokybės, o del pinigų užsikalimo...jei jų čia nėra ir galą su galu suduriu...tai ten taip pat išgyvensiu mirksiukas.gif Turiu tris vaikus ir vyksiu su visais. Nė minčių neturiu palikti bent vieno vaiko čia, Lt. Praktiškai dėl vaikų ir važiuoju...
Ketinu kelti sparnus pavasariop. Per rudenį ir žiemą bandau tvarkytis visus reikalus ir pavasariop traukti į svečią šalį. Per vasarą bandysime adaptuotis, rasti darbą, o rudenį ten eiti į mokyklą ir darželį..
Atsakyti