Įkraunama...
Įkraunama...

Nepriauga svorio, nevalgo

Mano maziukui vieni metukai .Pries 2 menesius svere 8,4 kg, o dabar sveria 8,5.Na paskutiniu metu jis nemazai sirgo: ausu uzdegimas ,rota virusas tai svoris galejo truputi ir nukristi.Noreciau ti suzinoti kiek turi metinukas priaugti per savaite ir kokius tyrimus del svorio turetu padaryti?
Dar noreciau paklausti ar gali isrysketi alergija sulaukus metuku? Priestai nebuvo.Busiu dekinga uz atsakymus.
Atsakyti
Jums tikrai reikalinga psichologo konsultacija- pabandykite kreiptis į Vaiko raidos centrą. heart.gif
Atsakyti
labadiena.mano berniukui,kuriam 3,5menesio,kartais dingsta apetitas ir vietoj to,kad suvalgytu po 150ml per karta(maitinu is buteliuko),jis suvalgo 80 ir po keturiu valandu dar nerodo jokio noro valgyti.taip tesiasi 2 dienas,po to viskas susinormalizuoja.ka galite patarti?
Atsakyti
Svoris kūdikiams auga netolygiai ir nėra sekamas kas savaitę, nes per vieną savaitę jis gali neužaugti, o per kitą 200g ar daugiau. Per pirmą pusmetį vaiko svoris turi padvigubėti, o per metus patrigubėti (nuo gimimo svorio). Jei vaikas daug sirgo, svoris gali ir blogiau augti ir net nukristi. heart.gif
Atsakyti
Nemaitinkite vaiko per prievartą. Maisto kiekį jis reguliuoja pats ir jei svoris auga gerai- problemos nėra. heart.gif
Atsakyti
Musu dukrytei 1 menuo.Maitinu savo pienu. Anksciau ji pavalgydavo ir uzmigdavo, bet paskutiniu metu ji kelias minutes pavalgo ir pradeda verkti. Pabandziau nusitraukti pieno ir isitikinau,kad turiu pakankamai.Maniau, kad visa tai del pilvuko putimo, nes ji ir siaip budavo nerami.Paskutinemis dienomis ji taip isiverke, kad sunku ir nuraminti. Pradejau galvoti, kad jai truksta maisto, nes ir svoris augo truputi per letai(per 4 savaites apie 520 g). Todel viena karta jai su verksmais pazindus kruti, pabandziau dar duoti misinuko.Misinuko ji dar suvalge 70 ml. Ar tai reiskia, kad ji nepakankamai istraukia mano pienuko? Ka daryti, nes pieno pas mane yra lyg ir pakankamai?Noreciau testi maitinima krutimi.
Atsakyti
Svoris auga Jūsų dukrai visai neblogai. Žindykite ją dažniau, nepergyvenkite, gerkite pakankamai skysčių ir pieno padaugės. Jei Jūs pradedate pieną nutraukinėti, po to duodate iš buteliuko , tai ji jau nenori traukti iš krūties, nes jai sunku traukti ir norisi lengvesnio pavalgymo, todėl ir pyksta bei reikalauja.
Todėl žindykite tik iš krūties, jei verkia, dažniau ir neskubėkite duoti buteliuką.
Jei jau be jo neapsieisite, rinkitės AVENT buteliuką, kuris imituoja krūties formą.
Dar rekomenduočiau HiPP žindyvių arbatą.
heart.gif
Atsakyti
Laba diena,daktare!
As jau rasiau apie mano dukros valgymo bedas.Na niekaip nepavyksta pasiekti bent vidutinio paros misinio kiekio.Praeita savaite ji suvalgydavo apie 600ml Semperio misinuko, o sia tik vid. 500ml.Dabar ji jau pati daro ilgesnes pertraukas tarp maitinimu,diena kas 3h, onakti buna kad ir 5h nevalgo.Diena per viena karta suvalgo vos 80ml, nakti gali ir 140ml.Tustinasi 2 kartus,isgeria 100ml pankolio arbateles.Labai guvi,riecia galvyte, nori jau ,verstis po truputi ant sono,zaidzia.Skambinau savo pediatrei,ji siulo ateit svertis kas 2 sav.Ar yra kokiu nors budu priversti ja valgyti normaliai? Nei ismaudzius,nei po pasivaisciojimu apetitas nepagereja,deja.Per antra menesi priaugo 1kg svorio.Gime 3kg svorio.
Aciu!
Atsakyti
Jeigu svoris auga gerai,manau, nereikėtų pergyventi. Jei Jus tas nevalgymas labai neramina, gal būt verta pakeisti pieno mišinį
Atsakyti
kai dukrai suejo 1 menuo ji pradejo verkti valgydama. Pasiurbia truputi, pameta speneli ir verkia, nuramini, tada vel ima vel siurbteli ir vel meta ir verkia. kartais tiesiog pradeda klykti. daktare liepe nusitraukti piena, nes turbut jo yra per mazaai arba neuztektinai bega.
Pradejau nusitraukineti, duoti is avent buteliuko. bet reikalai nepagerejo. Pradzioje kokia savaite lyg valge ramiau, bet po to vel taip pat. Apzioja buteliuka siurbteli, suka galva ir vel verkia. ir taip keleta kartu, buna dienu kai visai atsisako valgyti, buna kai pavyksta siaip netaip is keleto bandymu isiulyti ir pabaigti gerti pienuka. dazniau pyksta ir verkia vakare. Nuo 1 menesio atsirado pienlige, pradzioje bandem gydyti soda, bet tai nepadejo, dabar gydom daktarino geliu jau 3 savaites, taskeliai isnyko, bet apnasos ant lezuvio liko. Galvojau gal jai skauda lezuveli ir del to ji nenori valgyti, bet gydant algesys nepakito. Pradzioje pradejus tepti, buvo gal kokias 2 dienas ramiau. bet dabar elgiasi taip pat, siurbteli pora gurksneliu is avent buteliuko mano pieno ir verkia, vel siaip netaip isulai ir vel po keleto gurksniu verkia. Kodel ji taip elgiasi? Ka daryti, kad ji pradetu normalia be verksmo valgyti?
Atsakyti
Pakeiskite į kitą minkštesnį žinduką (NUK su kaučiukiniu žinduku).O liežuvio jai tikrai neskauda.
Atsakyti
Sveiki,
nuo 5 mėn dukrytei nustatyta mažakraujystė (108), taigi pradėjom duoti daržovių + mėsytės. Ir štai jau 2 mėnesiai, deja, negaliu įsiūlyti nieko, išskyrus mišinuką. Bandėm daržoves, daržoves+mėsą, košytes, saldžias tyreles ir nieko viską spjauna, net sultis atsisako gerti. Bandėm duoti obuolį, bananą viską spjauna. Išbandžiau ruošdama pati, visų Lietuvoj esamų firmų tyreles ir nieko. Gali atrodyti kad per daug mėtausi, tačiau ne, visą savaitę pratindavau prie vieno naujo produkto ir tik tada bandydavau duoti kitą. Aš jau visiškai pasimetus, hemoglobinas nekyla, vaikas geria tik pieną ir Ferum Leką. Gal galėtumėt ką nors patarti. Beje, keitėm šaukštelius, bandėm duoti ir iš buteliuko, tačiau viską spjaudė. Vieną kartą, gal atrodys ir žiauriai, bandžiau neduoti valgyti 6 valandas, suvalgė kelis šaukštus ir vėl pradėjo sukti nosį. Gal reikėtų kokio gydytojo konsultacijos?
Labai dėkoju už atsakymą
Atsakyti