Įkraunama...
Įkraunama...

Nepriauga svorio, nevalgo

pradėjau nerimauti: sūneliui vos beįsiūlau keliskart po kokį 80ml mišinuko ar savo pienuko(nutraukto)..vos pamatęs buteliuką nusisuka..atrodo niekas nepasikeitė -ėmė ir nustojo valgęs..
tik va-pastebėjau, kad pradėjo l. dažnai raugėti, tiek po valgio, tiek tarp maitinimų.gal vaikui skrandukas nevirškina?taip pat ir pilvukas dažniau pagurguliuoja..
Atsakyti
Reikia kantrybės ir kasdien, prieš maitinimą, kol alkana, siūlyti daržovių tyrelę su mėsa. Kiek suvalgo, tiek užteks. Ir nebandykite per vieną dieną įvesti visus produktus. Tegul įpranta vieną ir tik po to eiti prie kito.
Nepergyvenkite, po truputį ji pradės valgyti ir daugiau.
Atsakyti
Apetitas kūdikiui gali svyruoti. Tie, kurie labai gerai valgė, gali kurį laiką suvalgyti mažiau. Svarbu stebėti, kaip kūdikis jaučiasi, ar nepasikeitė jo elgesys, kaip auga jo svoris ir tas dienas, kai jis mažiau suvalgo, papildomai duoti atsigerti arba paprasto vandens, arba kūdikiams skirtos arbatos.
Atsakyti
8 men vaikas visai nieko nevalgo, tik mano pienuka. Per diena pavyksta siaip ne taip isiulyti pora sauksteliu vieno ar kito maisto, bet ne daugiau. Vien pamates sauksta iskart nusisuka. Dantu dar neturim. Kaip patartumet spresti problema, ar labai nukentes vaiko vystymasis bunant tokiu nevalgiuku? Siaip jis labai stiprus, judrus, jau vaiksto pasiremdamas i sienas, bet gyvas vien mano pienuku..

Anksciau valgydavo pirktines tyreles, bet del galimos alergijos gydytoja liepe neduot, tik slyvu kartais. Mano gaminto maisto maziukas nemegsta. Nebent grudu koses, gausiai praskiestos mano pienu, tada truputi suvalgo. Kiek zinau, mesos skiest pienuku nepatartina, bet gal visgi galeciau bandyt, tada gal ir mesos nors keliasdesimt gramu suvalgytu?
O ar galeciau isvis eksperimenta daryt- skiest mesiene su slyvu tyrele, kuria jis megsta?
Nebeismanau, kuo daugiau patraukt isrankuji valgytoja..
Aciu uz konsultacija.
Atsakyti
Dukrytei tuoj 4 mėnesiai, per 3 mėnesi priaugo tik 300g. Maitinu savo pienu iš buteliuko, nes dėl pienligės pradėjo skaudėti ležuvėlis ir ji atsisakė krutuies nuo 1 mėnesio.
Visa trečia mėnesi valgydama verkdavo, nes dėl pienligės skaudėjo ležuvėlis. Budavo vos isiulau 100-120 ml. labai sunkiai sekėsi pienlige išgydyti, bet ši mėnesi panašu, kad pavyko . ir valgyti pradėjo geriau ir daugiau. Apie 130-150 ml, 6 kartus per diena. Pienas normalus, gelsvas, nusistovi nemažai grietinėlės. Patarkit ar tokiu atveju reikia pradėti primaitinima (priaugom tik 300 g per mėnesi) ar dar bandyti laukti ir tikėtis kad ji kita mėnesi priaugs daugiau. jei primaitinėti tai nuo ko pradėti ir nuo kokio laiko? dėl priaugto mažai svorio, labai nerimauju. Be to hemoglobinas dukreles 109, geriam ferum lek. taip pat jai yra rahitas geriam po 6 lašiukus vitamino D3.
Atsakyti
Kūdikis nevalgo todėl, kad gauna daug mamos pieno. Bet nuo pusmečio jam jau neužtenka vien tik mamos pieno. Nuo pusės metų kūdikiui pradeda trūkti pagrindinės statybinės organizmo medžiagos - baltymo. Todėl papildomą maistą jis turi gauti.
Patarčiau kantriai bandyti įvesti daržovių tyreles- pradėkite nuo ankstyvųjų morkų, kurios ir mažiau alergizuoja, ir skonis primena mamos pieno skonį. Po ankstyvųjų morkų tyrelės pereikite prie ankstyvųjų morkų- bulvių tyrelės. O vėliau - ir prie mėsos tyrelių. Daržovių tyrelė pakeičia vieną maitinimą mamos pienu. Vėliau įvesta kruopų košė vėl pakeis kitą maitinimą mamos pienu.
Noriu informuoti,jei nepasiseks valgyti daržovių tyrelių su mėsa, galite pabandyti jau pagamintą Bebivitos slyvų tyrelę su mėsa ( ją rasite Nuko parduotuvėse ir Rimi parduotuvėse).
Atsakyti
Jei mergaitė blogai valgė, todėl ir priaugo mažai svorio. Jei yra pakankamai mamos pieno, tai toliau jį ir turi valgyti. Per parą Jūsų mergaitė turi suvalgyti apie 800-1000 ml mamos pieno, o ji dabar tiek ir suvalgo. Todėl manau, kad kitą mėnesį svoris užaugs pakankamai.
Kadangi mergaitei yra mažas hemoglobinas, serga rachitu, todėl virš 4mėn. reikėtų po truputį pradėti daržovių tyreles.
Atsakyti
Mano vaikuciui tik 6 men. ir jis nustojo valgyti. Echoskopija parode padidejusi kasos echogeniskuma, astrius konturus. Itariama cistine fibroze. Gydytojai siulo stebeti vaika, bet mane gasdina, tai, kad jis mazai valgo, numete svorio. Sakykite kokia butu sios ligos profilaktika?
Atsakyti
Echoskopinis kasos vaizdas neleidžia diagnozuoti ar įtarti cistinę fibrozę. Jei sumažėjo vaiko apetitas, reikia ieškoti kitų priežasčių,o ne diagnozuoti šią ligą. Patvirtinti ar atmesti šią diagnozę gali genetinis tyrimas. Todėl, jei norite nusiraminti ir kuo greičiau atmesti cistinės fibrozės diagnozę, pasikonsultuokite genetikos centre.
Atsakyti
Gerb. gydytoja,
Vaikui 1 metai ir 7 mėn. Po rotaviruso ir disbakteriozės nebeturi apetito. Jos dienos racionas - pieno mišinys nuo metų NESTLE su šaukštu košės ryte ir vakare, išgeria maždaug po 100 gr, priešpiečiai - 2/3 virto kiaušinio, pusė dešrelės, geria sultis, valgo obuolį, jeigu pavyksta "Įkalbam" puodeliui (100gr) buljono. Pamačiusi šaukštelį su kitu maistu- natūralia koše, priešinasi, daržovių košės, virtos mėsytės, kotletų, kt. maisto negali net pažiūrėti, nekalbant apie jogurtą, kefyrą, varškę. Mėgsta - neteisingą maistą : kukurūzus, čipsus, bet stengiuosi neduoti, mielai valgo šokoladą. Duodu jai vitaminus KIDI kaitalioju su PIKOVIT, plius OSTEOCARE. Pergyvename dėl nepilnaverčio maitinimo, juk jai reikia formuoti savo organizmą, o iš ko?????
Norėčiau Jūsų paklausti, ar toks maisto vengimas, netgi pasibjaurėjimas ( būna verksmų, trepsėjimo kojomis)yra psichologinė problema, ar fiziologinė (tėvelis valgo TIK mėsą ir saldumynus, yra labai liesas, o vaikas dabar sveria 10 kg).
Gydytoja liepė duoti bealkoholio alaus, bet vaikas atstumia ranka, bjaurisi net kvapu. Gal yra kokių nors metodų apetito skatinimui? Mes neviltyje
Atsakyti
Svarbiausia nepanikuoti, nusiraminti ir neįkyrėti vaikui su maistu, nuolat jį siūlant. Po ligos yra visiškai normalu, kad vaikas mažiau suvalgo ir neturi apetito. Svarbu nusistatyti maitinimosi režimą, pasiūlyti jo mėgstamus patiekalus, o jei nevalgo-duoti atsigerti nesaldžios arbatos ar paprasto vandens. Nereikėtų tokiam vaikui duoti nuolat užkandžiauti nenaudingais skanumynais ar saldumynais, bei saldžiais ir skaniais gėrimais. Praėjus kuriam laikui apetitas atsistatys. Tik reikia kantrybės. Nebijokite, iš bado vaikas nenumirs. Šiuo metu jam reikalingi polivitaminai ir probiotikai( Gefillus).
Atsakyti
Laba diena,
musu 1.5 men dukryte prarijus kelis gurksnukus misinuko pastaruoju metu nuolat verkia. Isgeria gurksneli, riecias irverkia. Kodel? Kai nevalgo jokiu rietimusi ir verkimu nera. Misinukas ir normalios temperaturos.Labai buciau dekinga uz atsakyma.
Atsakyti