Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 8 tema

QUOTE(Alchemie @ 2010 05 14, 15:23)
Zinai..emigranto dalia sunki..niekada nebusi savas..del lietuvisku mokyklu..abejoju, nezinau, nebent savaitgalines, kad vaikai nepamirstu/pramoktu kalbos, o visa kita bus angliskai...zinai as pati gyvenau tik metus uzsienyje, studijuodama..sunku..drauge mano stekejo uz uzsieniecio..tai vis tiek, kaip uodega tempiasi emigranto dalia...linkiu, kad is tu 2 variantu apisektu ir neriektu raumuotis nei sau, nei vaikams 4u.gif

smile.gif as jau buvau emigrante bent 3 kartus ir viska zinau. kai studijavau man LABAI patiko, o kai dirbau - ne. Juolab nepatiko kai is viso neradau darbo ir sedejau namie.
Atsakyti
Airija ar Lietuva - koks skirtumas, internetas vis tiek vienas mirksiukas.gif Jeigu Lietuvoje jokių galimybių pragyventi, tai geriau važiuoti kitur, kur geriau. Kartais pagalvoju, kad nieko gero Lietuvoj su tuo tarybiniu palikimu - tam tikru požiūriu į žmogų unsure.gif
Atsakyti
Ai Keli Mutu..nu zinok kokioje Danijoje..ka as zinau koks poziuris i zmogu..na taip, ten socialine rupyba aukstumoje ir t.t. bet mokesciai ir siaip..nepasakyciau, kad ka geriau. Pvz. pas gydytoja nepapulsi, jei tau umiai reikia, tik eileje ir tik pagal uzrasyma..nors kojas kratyk doh.gif ai daug ten visko, bet ir be tarybinio poziurio ten tiek mazai zmogiskumo, zmogiskos silumos, kad..nu zodziu as patriote biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 05 15, 11:32)
Ai Keli Mutu..nu zinok kokioje Danijoje..ka as zinau koks poziuris i zmogu..na taip, ten socialine rupyba aukstumoje ir t.t. bet mokesciai ir siaip..nepasakyciau, kad ka geriau. Pvz. pas gydytoja nepapulsi, jei tau umiai reikia, tik eileje ir tik pagal uzrasyma..nors kojas kratyk doh.gif ai daug ten visko, bet ir be tarybinio poziurio ten tiek mazai zmogiskumo, zmogiskos silumos, kad..nu zodziu as patriote biggrin.gif

pritariu! butent kad mazai silumos. visur taisykles, taisykles, taisykles. Cia pas mus, aisku taisykles tik is pavirsiaus, o zmoniu gilumoje jokiu visiskai taisykliu nera, t.y. visuomenes normos nepriimtos. Is vienos puses visi vagia, suka, traukia i save, bet is kitos puses tai jeigu is tiesu tau blogai, gali sulaukti nuosirdzios pagalbos be jokio uzmokescio, nors tektu ir apeiti taisykles.
Pernai buvau pas drauge amerikoje. Ten tokis baliukas buvo, labai daug zmoniu, visi emigrantai isvaziave is Lietuvos pries 10-20 metu. Tai ju toks ir poziuris, kad tipo Lietuvoje servisas ir aptarnavimas nulinis, poziuris i zmogu visiskai nekoks, skurdas ir pan. Tai as tik peciais traukiau ir klausinejau, kada jie paskutini karta buvo Lietuvoje. Daugelis buvo nelabai seniai, bet gal kai su tokiu poziuriu nuvaziuoja ir kojom duris atidarineja amerikietiskam stiliui, tai ir gauna toki servisa lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Bet gal man irgi delto paties sunku buna, kad nuvaziuoju as ten jau is anksto neigiamai nusiteikus, kad tipo ju akyse as emigrante, visvien nebusiu priimta, visvien nors ir per galva apsiversiu, busiu is Rytu Europos. Tiesiog reikia nubraukti visus isankstinius nusistatymus ir eiti pirmyn, visur yra neigiamai nusiteikusiu zmoniu, bet yra ir tokiu, kurie gali tave priimti. Nu bet kol kas mes dar neemigruojam, o tik svarstom. biggrin.gif Tai galvoju kaip cia vaikams palengvinti kalbos adaptacija. Juk mano vaikis tai tik neseniai isidrasino bendrauti darzelyje su kitais vaikais, o cia vel bus pamurgdytas i aplinka kur nesupranta kitu, o jo nesupranta irgi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 15 gegužės 2010 - 13:42
O aš galvoju, kad visur yra visko, bet gyventi reikia ten, kur tau geriausia rolleyes.gif
Atsakyti
pasidalinsiu.
vaikiui anglu namu darbu reikejo ten toki pusiau rasini parasyti (irasyti savo ir draugo akiu spalva ir plauku spalva) ir nupiesti save ir drauga. tai i draugo kortele jis nupiese seseri wub.gif juokingiausia, kad nupiese ja stovincia ant keturiu, tipo ropojancia wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 05 18, 14:38)
pasidalinsiu.
vaikiui anglu namu darbu reikejo ten toki pusiau rasini parasyti (irasyti savo ir draugo akiu spalva ir plauku spalva) ir nupiesti save ir drauga. tai i draugo kortele jis nupiese seseri wub.gif juokingiausia, kad nupiese ja stovincia ant keturiu, tipo ropojancia wub.gif  thumbup.gif

smile.gif O kodėl ne savo meilę? rolleyes.gif g.gif
Atsakyti
meile yra meile, ne draugas mirksiukas.gif
Atsakyti
Papasakosiu ir aš:

Grįžta maniškis iš lauko, uždaro duris ir sako mums su vyru:
- *****, kur nukišot mano paspirtuką? cool.gif

Vėliau jau vakarieniaudamas:

-Mama, žinai kokį aš anglišką skaičių žinau?
- Kokį, - įdomaujuos.
- SEX - ir žiūri šelmišku žvilgsniu mirksiukas.gif blush2.gif

Atsakyti
lotuliukas.gif thumbup.gif skaicius tai labai krutas thumbup.gif
Maniskis isgirdo per telika, kad kalba apie smurta pries vaikus ir sako:
-Jie neteisingai sako, reikia sakyti smurfai, o ne smurtas doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
maniskis karta sako.
-nori papasakosiu bailerį...(tipo turejo buti bareris)
Atsakyti
thumbup.gif
Atsakyti