QUOTE(Alchemie @ 2010 05 15, 11:32)
Ai Keli Mutu..nu zinok kokioje Danijoje..ka as zinau koks poziuris i zmogu..na taip, ten socialine rupyba aukstumoje ir t.t. bet mokesciai ir siaip..nepasakyciau, kad ka geriau. Pvz. pas gydytoja nepapulsi, jei tau umiai reikia, tik eileje ir tik pagal uzrasyma..nors kojas kratyk

ai daug ten visko, bet ir be tarybinio poziurio ten tiek mazai zmogiskumo, zmogiskos silumos, kad..nu zodziu as patriote
pritariu! butent kad mazai silumos. visur taisykles, taisykles, taisykles. Cia pas mus, aisku taisykles tik is pavirsiaus, o zmoniu gilumoje jokiu visiskai taisykliu nera, t.y. visuomenes normos nepriimtos. Is vienos puses visi vagia, suka, traukia i save, bet is kitos puses tai jeigu is tiesu tau blogai, gali sulaukti nuosirdzios pagalbos be jokio uzmokescio, nors tektu ir apeiti taisykles.
Pernai buvau pas drauge amerikoje. Ten tokis baliukas buvo, labai daug zmoniu, visi emigrantai isvaziave is Lietuvos pries 10-20 metu. Tai ju toks ir poziuris, kad tipo Lietuvoje servisas ir aptarnavimas nulinis, poziuris i zmogu visiskai nekoks, skurdas ir pan. Tai as tik peciais traukiau ir klausinejau, kada jie paskutini karta buvo Lietuvoje. Daugelis buvo nelabai seniai, bet gal kai su tokiu poziuriu nuvaziuoja ir kojom duris atidarineja amerikietiskam stiliui, tai ir gauna toki servisa
Bet gal man irgi delto paties sunku buna, kad nuvaziuoju as ten jau is anksto neigiamai nusiteikus, kad tipo ju akyse as emigrante, visvien nebusiu priimta, visvien nors ir per galva apsiversiu, busiu is Rytu Europos. Tiesiog reikia nubraukti visus isankstinius nusistatymus ir eiti pirmyn, visur yra neigiamai nusiteikusiu zmoniu, bet yra ir tokiu, kurie gali tave priimti. Nu bet kol kas mes dar neemigruojam, o tik svarstom.

Tai galvoju kaip cia vaikams palengvinti kalbos adaptacija. Juk mano vaikis tai tik neseniai isidrasino bendrauti darzelyje su kitais vaikais, o cia vel bus pamurgdytas i aplinka kur nesupranta kitu, o jo nesupranta irgi.