QUOTE(skruzdeda @ 2010 03 19, 14:30)
Merginos, ypac legopedes, norejau paklausti del savo merginos. Jai 1.2 metukai, ale nenorim kalbeti, nenorim burbuliuoti.
Neatsimenu kaip buvo, kai maniškiui tiek amžiaus buvo, bet visad kai palygindavau, matydavau, kad jaunėlis viską daro geriau, kalba daugiau, o svarbiausia - kartoja. Pats išmoksta dainas dainuoti kurias klausom per DVD, kalba daug, aišku švepluodamas ir su garsažodžiais dažniausiai (jam dabar du metai), bet tikrai matau didelį skirtumą su vyriausiu vaiku.
O jūs į kokią leliukų mokyklėlę nevaikštot? Manau labai naudinga būtų.
QUOTE(mamute1988 @ 2010 03 19, 16:05)
Laba diena.Pries nosi jau mums tris metukai,.Su kalba sekasi prastokai ,sako ;mama,tete,babyte,dede,dedelis,katyte,pele,aciu,uodega,nemne,kaku,uoga,namo,einam, nu va tokius pavienius zodelius,sakiniais kazka bando,einam namo,piksim bu ir va tokie lengvuciai sakinukai.Ar vertetu sunerimti,vaikas nenori kartoti ka sakau,kai dainuojam ,klausosi,bet nekartoja.O darzelyje visiskai nesneka,ir kategoriskai atsisako tai daryti,tiek su vaikais,tiek su aukletojom.Keista savo kalba tikrai daug barbaliuoja,o va darzelyje visiska tyla.Gal esate su tuo susidure?Ar reiketu kreiptis pas logopeda?
QUOTE(mamute1988 @ 2010 03 19, 17:04)
Nezinau man labai neramu,kad jis namie paseles vaikis toks,juda ,kruta,kazka murma dainuoja,sava kalba nu zodziu nera ramiakas,o va darzelyje sake visiskai ne zodzio netariai,ramiai prie vaiku prieina,pasiema zaisliuka,jaudinuosi .....Na zodyne daugiau nei 20 zodeliu,bet va vardo savo nepasako,nekartoja zodziu,kategoriskai ne ir viskas.Grupej vaikai gan daug sneka,o va jis nekalba visai...bijau kad nebutu atstumtas.Kam papasakoju savo problemele is pazystamu nieks netiki,ir liepia nepergyventi,nes kazka tai sneka,o va man neramu
Na labai panašu kai mano vaikui buvo trys - tai mums VRC pasakė, kad tai jau nemažas atsilikimas kalbos raidoje ir socialiniame bendravime (nesisveikindavo, neskydavo vardo ir t.t.). Dirbom daug ne tik su logopedu, bet turėjom ir ergoterapijos užsiėmimus ir pas psichologą buvom. Po maždaug pusantrų metų nuolatinio katorgiško darbo atsirado daugiau mažiau ''normali'' kalba. Aš jūsų vietoj nelaukčiau - kreipčiausi bent jau į logopedą.
O grupėj nebendrauja todėl, kad jaučia socialinę atskirtį - mato, kad kiti kalba ir bendrauja, o jis jaučiasi tarsi už sienos, nes nemoka ir nesugeba to išmokti pats savaime. O dar pas mus visuomenėj toks bendravimas - juk net auklėtojos jam vis ''baksnoja'' (tikriausiai): ''tai ko tu nešneki, ko tyli,
nebūk užsispyręs, ko čia pasipūtei, eik ten, eik šen, daryk, kalbėk.... ir t.t. ir pan.''
QUOTE(Semi @ 2010 03 19, 16:26)
Maniskiui 3metai ir beveik 2 men. Kalba taip pat nedaug,20zodziu kazkur zodyne. Darzelyje jau logopede su juo dirba,po 10min kasdien. su aukletojom ir vaikais,taip pat nekalba.man atrodo geda jam

Su logopede neseniai tik pradejo kazka kalbet. Namie kalba kazka,o va darzelyje viena kart buvo pasakes, KAKE-kate
Kantrybės ir daug darbo