Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 8 tema

QUOTE(Alchemie @ 2010 06 19, 22:26)
Steigiam toki susivienijima PMS - paplaukusiu mamu susivienijimas lotuliukas.gif

g.gif mane nupurto, kai išgirstu šitą "PMS".. Gyvenime manęs šitas reiškinys neveikia, ir nesijaučiu dar "paplaukus" bebe.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 20 birželio 2010 - 08:21
QUOTE(skruzdeda @ 2010 06 19, 00:56)
Naitas, o kodel jie sako, kad tu kalta? Kame cia tavo kalte jie izvelgia? As tai viduje linkusi kaltinti visus tik ne save smile.gif siuo poziuriu, tik garsiai niekam nesakau, nes tokie visi kaltinimai butu tikrai absurdas.  smile.gif

Polinkis kaltinti kitus tai tas pats kaltės jausmas, tik nesąmoningam lygmeny tam tikrom psichinėm priemonėm suprojektuotas į kitus. Aš irgi taip darau mirksiukas.gif Tai buvo visai nesenas mano ''atradimas'' manyje smile.gif

QUOTE(Alchemie @ 2010 06 19, 12:19)
psichologe/psichoterapeute nelabai pades biggrin.gif

Kodėl taip galvoji?

QUOTE(skruzdeda @ 2010 06 19, 16:29)
Keli Mutu, o kai vaikstai pas psichologa, tai kaip jis tau padeda?

Na pirmiausia tai aš pati noriu sau padėti mirksiukas.gif Tą ir darau, o psichologas savo patirtimi ir žiniomis man padeda mirksiukas.gif mirksiukas.gif

O iš tikrųjų tai ką tu vadini padėjimu? Jei manai, kad aš po pusantros valandos pokalbių išeinu atsipalaidavus ir euforijoj, tai taip tikrai nėra. Tiesiog jaučiu stiprų norą peržiūrėti savo, kitų elgesį, galimas jo priežastis, jei įmanoma, pakeisti tai, kas man nepatinka, iškentėti šį sunkų laikotarpį ir t.t.t.....

QUOTE(naitas @ 2010 06 19, 22:10)
sveika įstojus į klubą bigsmile.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Alchemie @ 2010 06 19, 22:26)
Steigiam toki susivienijima PMS - paplaukusiu mamu susivienijimas lotuliukas.gif

Tai kad jau seniai mes čia šiame klube ''mirkstam'' biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2010 06 20, 18:33)
Polinkis kaltinti kitus tai tas pats kaltės jausmas, tik nesąmoningam lygmeny tam tikrom psichinėm priemonėm suprojektuotas į kitus. Aš irgi taip darau mirksiukas.gif Tai buvo visai nesenas mano ''atradimas'' manyje smile.gif

Naitas, va tau ir atsakymas! Jeigu tai yra kaltes jausmas suprojektuotas i kitus, vadinasi tavo uosviai taip ir jauciasi, bet bando permesti tau kalte. smile.gif Idomu cia visais atvejais taip? g.gif g.gif

QUOTE(Keli Mutu @ 2010 06 20, 18:33)
Tiesiog jaučiu stiprų norą peržiūrėti savo, kitų elgesį, galimas jo priežastis, jei įmanoma, pakeisti tai, kas man nepatinka, iškentėti šį sunkų laikotarpį ir t.t.t.....

Va sito nesuprantu. Tai niekaip gi negali sau padeti, nes priezastis tai ne tu pati, o vaikas?
Atsakyti
sveikos
esu uzsirasiu i PPT ir VRC. PPT jau buvom - nustatė žymų kalbos raidos suletėjimą. Tai man dar eiti į VRC? ka ten darys, ar taip pat tik nustatys diagnoze??? Visai pasimeciau...
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 06 21, 00:38)
Naitas, va tau ir atsakymas! Jeigu tai yra kaltes jausmas suprojektuotas i kitus, vadinasi tavo uosviai taip ir jauciasi, bet bando permesti tau kalte.  smile.gif Idomu cia visais atvejais taip?  g.gif  g.gif
Va sito nesuprantu. Tai niekaip gi negali sau padeti, nes priezastis tai ne tu pati, o vaikas?

Dėl uošvių - visai galimas dalykas, bet gi neabsoliutink, skruzdėda, pagal vieną taisyklę. Dėl naito uošvių jei tai projekcija, tai reikia žiūrėti dėl ko - gal GAL tai polinkis kontroliuoti, kontroliuojantis žmogus jaučiasi dėl visko atsakingas, todėl ir kaltas. Tą kaltę jis gali projektuoti, o gali sąmoningai jausti ir graužti pats save. Tada reik žiūrėt, o kodėl kontroliuoja - aukos sindromas? Nerimastingumas? Jausmų neigimas? O gal paprasčiausias manipuliavimas kaip subtili psichologinio smurto apraiška? SANTYKIAI yra toks painus dalykas..... mirksiukas.gif

O dėl priežasties - ir aš pati, ir vaikas, ir visi kiti yra priežastis. Viskas gaunasi tam tikroje sąveikoje vienų su kitais. Rezultatas yra VISŲ veiksmo pasekmė. O kadangi veikia visi, tai man yra labai naudinga kuo daugiau dalykų suvokti sąmoningame lygmeny. Nes daugelį dalykų žmonės nusprendžia, padaro dar ikisąmoningumo lygmeny. Kuo daugiau aš išsiryškinu visa tai, tuo man aiškiau ir lengviau suprasti. Tuo lengviau spręsti kaip elgtis. Lengviau išvengti manipuliavimo manimi (kartais). Lengviau manipuliuoti kitais, deja būna tokių pagundų doh.gif

QUOTE(Destiny73 @ 2010 06 21, 09:32)
sveikos
esu uzsirasiu i PPT ir VRC. PPT jau buvom - nustatė žymų kalbos raidos suletėjimą. Tai man dar eiti į VRC? ka ten darys, ar taip pat tik nustatys diagnoze??? Visai pasimeciau...

Eikite į VRC, ten gausite nemokamų logopedo, gal net psichologo užsiėmimų. Socialinis darbuotojas jus pakonsultuos. Gal dar ką pasiūlys.
Atsakyti
keli Mutu..matai man reikia konkrecios pagalbos - t.y. vaio elgesys viesoje vietoje, pamoku ruosimas, issimiegojimas ir pan. kur man psichologe negali padeti, nebent stebuklingai pakeistu vaika doh.gif dabar viskas vietose, nes ner mokyklos (o vaikis vakar issitrauke matematika ir eme ja daryti blink.gif ) arba man reiktu seimynines terapijos, kad ir vyras suvoktu, kur jo dalis seimoje ir kiek nedaug darydamas, jis gali daug padeti, t.y. tiesiog laiku padartyi tai, kas reikalinga.
Man vakar kai pasake, kad kodel as pati negaliu padaryti, ko man reikia blink.gif ir vis jo prasau, nes jis tai viska pats pasidaro doh.gif tada pasakiau, kad jei nori trecio vaiko, tegul pats ir pasigimdo blush2.gif o siaip zmogus geras, supratingas ir pagalbos yra, gal ne visada kai noriu, bet yra...zodziu..reikiagero psichologo, gal net ne tokio, kur dirba pagal valandas, o draugo is sono, kuris galetu taktiskai jam nusviesti padeti.
laukiu menu terapijos stovyklos, matysim, kaip seksis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 06 21, 12:08)
keli Mutu..matai man reikia konkrecios pagalbos - t.y. vaio elgesys viesoje vietoje, pamoku ruosimas, issimiegojimas ir pan. kur man psichologe negali padeti, nebent stebuklingai pakeistu vaika doh.gif dabar viskas vietose, nes ner mokyklos (o vaikis vakar issitrauke matematika ir eme ja daryti blink.gif ) arba man reiktu seimynines terapijos, kad ir vyras suvoktu, kur jo dalis seimoje ir kiek nedaug darydamas, jis gali daug padeti, t.y. tiesiog laiku padartyi tai, kas reikalinga.
Man vakar kai pasake, kad kodel as pati negaliu padaryti, ko man reikia blink.gif ir vis jo prasau, nes jis tai viska pats pasidaro doh.gif tada pasakiau, kad jei nori trecio vaiko, tegul pats ir pasigimdo blush2.gif o siaip zmogus geras, supratingas ir pagalbos yra, gal ne visada kai noriu, bet yra...zodziu..reikiagero psichologo, gal net ne tokio, kur dirba pagal valandas, o draugo is sono, kuris galetu taktiskai jam nusviesti padeti.
laukiu menu terapijos stovyklos, matysim, kaip seksis rolleyes.gif

Na, Alchemie, jau taaaip lenki, kad nieks nieks tau padėti negali. Jau ne pirmą kartą skaitau.
Atsakyti
Nu kaip, gali man padeti biggrin.gif ir padeda PPT psichologe...nezinau, gal AS per daug noriu is psichologo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2010 06 21, 09:32)

O dėl priežasties - ir aš pati, ir vaikas, ir visi kiti yra priežastis. Viskas gaunasi tam tikroje sąveikoje vienų su kitais. Rezultatas yra VISŲ veiksmo pasekmė. O kadangi veikia visi, tai man yra labai naudinga kuo daugiau dalykų suvokti sąmoningame lygmeny. Nes daugelį dalykų žmonės nusprendžia, padaro dar ikisąmoningumo lygmeny. Kuo daugiau aš išsiryškinu visa tai, tuo man aiškiau ir lengviau suprasti. Tuo lengviau spręsti kaip elgtis. Lengviau išvengti manipuliavimo manimi (kartais). Lengviau manipuliuoti kitais, deja būna tokių pagundų doh.gif

psichologija tai tokia sritis, kuri gyvenime mane domino maziausiai. Tai man kazkaip abstrakciai ir teoriskai skamba ka tu cia parasiai. bet kai tu eini pas psichologa, tai kaip? jis gi taves klausia, koks tavo atejimo tikslas. O koks jis realiai? Kad vaiko raida prisivytu bendraamzius, ar kad tu taip nepergyventum delto o priimtum viska kaip yra, ar koks? Nu as viska suprimityvinu, bet gi turetu buti aiskus kazkoks tikslas? g.gif g.gif
Atsakyti
Skruzdeda, nu ne visai taip, yra momentu, kai keiti kalbejimo buda ir vaikas ima klausyti, atsiranda salycio kampai, poveikis, disciplina ir pan. ko daznai reikia tiek vaiko, tiek mamos nervu ramybei. Manau, akd keli Mutu dideli darba nudirbusi ir suradusi kelia, kaip auklejimo budais nueiti ten, kur reikia, tik pas mus vat beda ta, akd kai mokykla ir emociskai eprvarges vaikas - pagalba psichiskai tausoantis mokymosi budas..o kaip toki padarytui, jei as pati tada neisimeigojusi buvau, vaikas isdrikes, tevas nepadeda, nes ir jam sunku..kur vcia apdes psichologas? tik paveikes teti, kad jis leistu mamai pailseti ir pasidalintu namu kruvi kartu.
man asmeniskai PPT psichologes pastebejimai, patarimai apdejo daug kur, tiesiog cia pat ant akiu, ta pacia diena..bet kai vyresnelis pervargsta..tada jau tik poilsis padeda verysad.gif
dar gausim vaziuoti i onkologini tirti apgama, kuris staiga padidejo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 06 22, 11:50)
Skruzdeda, nu ne visai taip, yra momentu, kai keiti kalbejimo buda ir vaikas ima klausyti, atsiranda salycio kampai, poveikis, disciplina ir pan. ko daznai reikia tiek vaiko, tiek mamos nervu ramybei.

Tai is to ka rasai tavo tikslas ir butu susikalbeti su vaiku, pasiekti, kad jis klausytu. Ar ne? Butent tam ir reikalinga psichologo pagalba..
As tai vesiu mazike del apgamo. Irgi gan smarkiai dideja ir juoduoja. Sako igimti apgamai patys pavojingiausi. Sekmes jums atsikranant apgamo, gal visgi nieko blogo.. g.gif

Maniskis kazkaip prasilauze su tais RA ir AR ir ismoko jau zodzius is triju raidziu skaityti. Na iki normalaus skaitymo aisku dar toli, is pradziu isvadrina garsiai raides, kartais dar sumaiso, o paskui jas garsiai sujungia, bet visvien fainai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif To noro mokytis skaityti kaip ir nera. Jau kai tetis ketina atvaziuoti ir reikia kad atveztu lego, tik tada puola mokytis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 22 birželio 2010 - 12:44
skruzdeda, tai vat, kad kai pervargsta jis nieko neklauso, nei tecio, nei mokytojos, nei manes..nu tik logopedes...bet uz tai, akd verti ji daryti, kas jam sunku jis ima kersyti, tai atsipindi elgesyje su seserim ir t.t. ir t.t. doh.gif ale kai dar ir vyras panasiai ima kalbeti..tai tada as jau pas psichologus einu biggrin.gif
Maniskio neigimtas..gime svarus, paskui atsirado apgamai galvoje po plaukais, bet ten kazkaip ramu, o ant nugaros atsirado pries pora metu, o siemet eme augti, nelygus krastai, patamsejo, iskilus darosi verysad.gif zodziu persigandau..ale, kad Santaruose tik rugsejui bus uzrasymas liepos pabaigoje doh.gif jei reiks operuoti..neisivaizduoju, nes ji adatu bijo, kaip velnias kryziaus doh.gif

o tie zodziai is 3 raidziu kokie bigsmile.gif lotuliukas.gif sorry..labai juokingai snukambejo, bet super, kad ismoko jungti raides, cia didelis pasiekimas
Atsakyti